چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی گیاهان و درختان. سم پاشی یکی از روش‌ها برای از بین بردن آفت‌ها و علف‌های هرز در کشاورزی می‌باشد. گاهی اتفاق می‌افتد با وجود خیلی از نکات در سم پاشی نمی‌توانیم نتیجه لازم را از آن بگیریم در زیر به چند مورد از کارهایی که در هنگام سم‌پاشی باید رعایت کنیم اشاره می‌شود.
دمای مناسب برای سم پاشی:
دما تأثیر زیادی در سمپاشی دارد که خیلی باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال سموم سیستمیک در دمای بین ۱۷ تا ۳۰ درجه اثر می‌کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد شیره آوندی گیاه به خوبی برقرار نشده و سم اثر لازم را نخواهد داشت، و همچنین در دماهای بالا نیز نباید سم پاشی کرد معمولاً اگر دما بیشتر از ۳۲ درجه باشد قبل از جذب گیاه و یا اثر گذاری سم تبخیر خواهد شد. در فصل‌های گرم بهتر است در ساعت‌های گرم روز سم پاشی صورت نگیرد.

 

دریچه نازل:
اندازه و فشار سم پاشی بسیار مهم می‌باشد به طوری که اگر فشار نازل بیش از حد باشد باعث آسیب به برگ‌ها و گیاه شده همچنین سم با فشار زیاد با برگ‌ها برخورد کرده و به زمین می‌ریزد در این حالت معمولاً پشت برگ‌ها خشک می‌ماند و بخصوص در سم‌های تماسی باعث بی تأثیر شدن آن خواهد شد. پس بهتر است نازل را به صورت پودری با فشار مناسب قرار دهیم تا هم از هدر رفتن سم جلوگیری شود و هم سم به تمام بخش‌های گیاه برسد.

 

آب مناسب سم پاشی:
برای تأثیر بهتر سم بهتر است از آب‌های خالص استفاده شود، آب‌های آلوده و دارای املاح بالا به‌شدت بر روی سم تأثیر خواهد گذاشت به‌طوری که ممکن است در اثر تغییر زیاد پی اچ محلول سم بر روی گیاهان تأثیر منفی داشته باشد.

 

چند نکته در مورد سمپاشی زمستانی:
– سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید.
– حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام دهید.
– تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید.
– قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.

 

انتخاب نوع سم:
سموم کشاورزی را به دلیل حساسیت بالای این موضوع همیشه از فروشگاه‌های معتبر و دارای مجوز تهیه کنید، برای تهیه نوع سم با مشاورین و متخصصین کشاورزی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه سموم اجتناب کنید. سم‌های با مارک‌های معتبر مانند مارک بایر آلمان تهیه نمایید. همیشه قبل از مصرف سموم روی بسته را مطالعه کنید و بر طبق آن عمل کنید، کم یا زیاد کردن دز مصرف باعث کاهش کارایی سم خواهد شد و ممکن است تأثیر عکس داشته باشد. هنگام خرید سم به تاریخ انقضاء توجه نموده و از خرید سموم دارای نشتی رسوب دار و تغییر رنگ داده خودداری نمایید. از اختلاط بی‌مورد سموم با یکدیگر و یا با کودهای مایع بدون مشورت با کارشناسان خبره جدا خودداری نمایید.

سم پاشی در منزل

آموزش سم پاشی در منزل:
طریقه سمپاشی در خانه، اگر در منزل گل‌های آپارتمانی نگهداری می‌کنید حتماً با سم و سمپاشی آشنایی دارید در اینجا به چند نکته ضروری اشاره می‌کنم که در سمپاشی منازل باید رعایت شود.

۱_ همیشه سعی کنید سمپاشی را در حیاط یا بالکن انجام دهید یعنی بهتر است سم‌پاشی در فضای باز انجام شود.

۲_ سموم کشاورزی بسیار خطرناک و سمی هستند در موقع سم‌پاشی از نزدیک شدن کودکان و افراد مسن به محل سمپاشی جلوگیری نمایید.

۳_ از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید و در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن خودداری شود.

۴_سم را از مراکز معتبر تهیه نمایید و به تاریخ انقضاء سم توجه کنید.

۵_گل‌ها و گیاهان را پس از سم‌پاشی اجازه دهید محلول روی گیاهان خشک شود سپس به منزل منتقل کنید.

۶_ در ساعت گرم و خیلی سرد سمپاشی انجام نشود و سعی کنید در محلی سایه سم‌پاشی کنید تا کارایی سم بیشتر شود.

۷_ از ریختن سموم در محیط زیست خودداری کنید.

۸_از بکار بردن مخلوط های سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید.

۹_ پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید.

۱۰_ در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

۱۱_در مورد سم‌پاشی گیاهان آپارتمانی بخصوص کاکتوس‌ها هر سؤالی داشتید با ما در میان بگذارید تا پاسخ داده شود.

 

نویسنده:کاظم دروگریان

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    192 thoughts on “چند نکته مهم در سمپاشی

    1. مریم میگوید:

      سلام خسته نباشید.من داخل حیاط خونه چندتا درخت انجیر دارم امروز دیدم انجیرهای نارس ازدرخت میریزن شکافتم بینش پراز کرم بودن. احتیاج به سمپاشی هست و اگرهست سم معرفی میکنید.ممنون میشم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، کرمهایی که داخل میوه بودند به چه صورت هستند؟ سفید رنگ وخیلی ریز یا سبز رنگ ودرشت؟ کنار درخت مگسهای زیادی در حال پرواز هستند؟ یا پروانه ؟فعلا تمام انجیر های الوده رو از داخل باغچه جمع ونابود کنید. داخل باغچه هیچ میوه ی الوده ای نمونه.

    2. فاطمه میگوید:

      سلام وقتتون بخیر ببخشید من چندتااز گلام شته داشت گلخونه بهم سم دیازینون معرفی کرد و گفت به همه گلات بزن اشکالی نداره. من دیشب به همه گلام زدم چندتا ازگلام ک حسنی یوسف و ابری و قاشق و سه تا از کالانلوا ویه شمدونی پژمرده شدن دلیلش میشه بگید اصلا گلام درست میشن دوباره جون میگیرن یا نه البته امروز تو افتاب مستقیم بودن ممنون میشم کمک کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، سم رو با چه دزی استفاده کردید؟بعد از سمپاشی در نور مستقیم قرار دادیدیا سمپاشی رو در افتاب انجام دادید؟

    3. Amir میگوید:

      بسیار ممنون از وقتی که میزارید و راهنمایی میکنید
      بنجامین رو تو پاسیوی خونه نگهداری میکنم. نور رو با استفاده از شید فیلتر کردم ولی رطوبت محیطش کمه و با قبارپاشی هم از تراوت برگاش کم میشه
      چون گلدونش بزرگه نمیشه با استفاده از زیرگلدانی هم رطوبتش رو تامین کرد. نوعشم بنجامین آمستره

      • کارشناس 1 میگوید:

        خواهش میکنم،شکننده شدن برگها دلیلش دمای زیاد ورطوبت کم محیط هست میتونید روزانه با مه پاشی رطوبت رو تامین کنید وابیاری رو کامل انجام بدید،میتونید برای تامین رطوبت از دستگاه مه ساز سرد هم استفاده کنید، سوراخ شدن برگها دلیلش افت میتونه باشه،پشت برگها رو از نظر وجود هر نوع افت چک کنید.

    4. Amir میگوید:

      متاسفانه ۱هفته بعد از استفاده سم باز برمیگردند. سم کنفیدور رو این آفت جواب میده؟
      علت سوراخ و پاره شدن برگهای بنجامین هم این آفت هست؟
      اینها جزو آفتهای سپردار هستند؟
      ببخشید سوالام زیاد شد.

      • کارشناس 1 میگوید:

        برای نابودی کامل بهتر هست سمپاشی رو یک هفته بعد تکرار کنید، میتونید استفاده کنید،مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی از خانواده سفیدبالکان (Aleyrodidae) هستند. بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است.
        سفیدبالک‌ها از آفات مهم و پلی‌فاژ برای طیف وسیعی از محصولات کشاورزی مهم در بسیاری از نقاط جهان به ویژه در مناطق گرمسیری می‌باشد. سفیدبالک‌ها در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و به ویژه در شرایط گلخانه‌ای بر روی گیاهان زینتی و محصولات گلخانه‌ای در جمعیت‌های خیلی بالا دیده می‌شوند.
        برای کسب اطلاع بیشتر در مورد این حشره پیشنهاد میکنم مقاله زیر رو مطالعه بفرمایید روی لینک کلیک کنید ⬇️ ⬇️ ⬇️
        مگس سفید و بهترین راه مبارزه با آن – میهن کاکتوس
        https://mihancactus.ir/1395/12/07/%D9%85%DA%AF%D8%B3-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D9%86/
        شرایط نگهداری گیاه بنجامین به چه نحو هست؟

    5. Amir میگوید:

      سلام
      پشت برگهای شفلرا حالت پوست قهوه ای هست وقتی برشون میدارم حشرات سفید زیرشونه و متاسفانه به بنجامینم سرایت کرده و برگاش رو سوراخ میکنند
      ممنون میشم راهنمایی کنید که چه آفتی هستند و از چه سمی استفاده کنم؟
      از دیازینون و کنه کش استفاده کردم ولی تاثیری نداشت

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مگس سفید هستند،پشت تمام برگها رو با پنبه اغشته به الکل پاک کنید، کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید،میتونید هم با محلول ارگانیک وهم محلول سم حشره کش گیاه رو سمپاشی کنید،برای درست کردن این محلول داخل یک لیتر اب چند قطره مایع ظرفشویی ودوالی سه قاشق الکل بریزید وخوب مخلوط کنید پشت برگها اسپری کنید مواظب باشید که این محلول داخل خاک گیاه نریزه میتونید روی خاک پلاستیک بکشید،بعد از یک ساعت برگها رو با اب ولرم بشورید،میتونید از سم ارگانیک پالیزین هم استفاده کنید. ویا اگر به سموم شیمیایی حساسیت ندارید از سم حشره کش استوکر با رعایت نکات ایمنی استفاده کنید،یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاهان آلوده اسپری کنید.

    6. سامان میگوید:

      ببخشید که وقتتونو میگیرم می خواستم بدونم که سیاه شدن ساقه های گیاه ربطی به اندازه و نوع سم و سمپاشی داره؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، سیاه شدگی ساقه دلایل مختلفی میتونه داشته باشه، استفاده دز بالا از سموم باعث سیاه شدن ساقه نمیشه ولی باعث مسمومیت وبی حال یا پژمرده شدن گیاه میشه.

    7. محمدعلی دوست میگوید:

      سلام سانسوریام از پایین توخاک داره کنه قرمزی یجورایی گرد وزخمی شدس آیا سم قارچکش بایدبزنم یا سم دیازینون بزنم ازبین میره وسم دیازینون واسه چییه؟ازسم فروشی پرسیدم گفت قارچ کش بزن ولی تو گوگل سرچ کردم گفت که سم دیازینون استفاده کن شمابگین چرا داخل خاک داره حالت زخمی شده میشه نمیخوام زیادتربشه خاکش تعویض کردم مخلوطی خاک برگ کود دامی پوسیده ومقدار کمی ماسه عدسی منتظرجوابتونم تشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر کنه باشه هیچ یک از این سمها اثری نخواهد داشت باید سم کنه کش استفاده کنید، از گیاهتون ولکه هاوزخمهایی که ایجاد شده عکس واضح بفرستید تا بررسی بشه ،شرایط نگهداری رو هم بفرمایید.

    8. یاس میگوید:

      سلام‌زامفولیای من عنکبوت داشت وقتی خریدم ،بهش سم زدم الان خیلی بیحال شده
      چکار کنم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، چه نوع سمی وبه چه مقدار استفاده کردید؟عنکبوتها ضرری برای گیاهان ندارند، برای گیاهان مفید هم هستند چون افت وحشرات اطراف گیاهان رو از بین میبرند.

    9. مهشید میگوید:

      سلام ، خسته نباشید، عذر میخوام من یه سانسوریا دارم، برگاش قارچی شده، بهم گفتن سم پاشی کنم، همه ی برگارو باید اسپری کنم؟ حتی اون برگایی که ظاهرشون قارچی نیست؟ بعد بذارم خشک بشه؟ دیگه لازم نیست کاری کنم؟
      خیلی خیلی ممنونم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، اول باید برگهای الوده رو جدا کنید،بعد تمام قسمتهای گیاه رو سمپاشی کنید.

    10. محسن اسلامی میگوید:

      با سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست عزیز گیاهان آپارتمانی من دیفن باخیا و بتجامین آلوده شدن به هزارپاهلی کوچیک
      که حتی از گلدان بیرون اومدن و داخل اتاقها وارد شدند
      سم چی پیشنهاد میدید و برای پیشگیری چکارکنم ممنونم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، از بین بردن جاهای مرطوب در خانه و تعمیرات شکافها و نقاط محل تجمع حشرات مثلا عدم استفاده از خزه درگلدان . بهتر است روی خاک گلدان در حدود ۲ تا ۵ سانتی متر از شن یا سنگ های ریز استفاده شود . در این حالت بعد از آبیاری گلدان ، بسیاری از هزارپاها از بین می روند و امکان زندگی درون گلدان برایشان فراهم نمیشود و نمیتوانند درون خاک تنفس کنند و از بین میروند.
        – پاشیدن سم سوین در حاشیه فرشها و گوشه و کنار منزل نیز وسیله ای دیگر برای مبارزه با این حشره می باشد. باید از سمپاشی روی خاک در فواصل مختلف استفاده کرد. با شروع فصل گرما باید سم پاشی انجام شود و نوبت بعد اواخر بهار است و یک ماه بعد باید سم پاشی تکرار شود.
        -مبارزه از طریق امواج فراصوتی ( التراسونیک ): در این روش امواج صوتی ایجاد شده در فـرکانسهای بالاتر از قدرت شنوایی گوش انسان و در محدوده شنوایی جانوران موذی باعث دور شدن آنها از محیط می شود. این روش کاملا بی ضرر و سازگار با محیط زیست می باشد

    11. احسان میگوید:

      خیلی ممنون از اینکه وقت میگذارید وجواب میدهید. حشرات ریز زیر برگ بودن بنظرم عنکبوت خالدار قرمز بودن با فشار آب شستم چون برگها کم هستن اما بیشترین نگرانی از داخل خاک هست از نظر شما سم سیستمیک احتیاج نیست ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        خواهش میکنم. عنکبوت به گیاهان ضرری نمیرسونه برعکس کمک گیاه هم هست از آفتهای گیاه تغذیه میکنه. اگر آفتی داخل خاک هست بله میتونید از سمهای سیستمیک استفاده کنید. سم های سیستمیک بیشتر برای حشرات سپردار ومکنده استفاده میشه.

    12. احسان میگوید:

      با سلام و خسته نباشید. یکگیاه آکوبا دارم برگها زرد میشن و می افتن کم کم. زیر برگهارو بدقت نگاهکردم یموجودات بدون پر بسیارریز و تعداد کم بودن. بعد خاکرو دیدم داخلش ی حشرات ریز سفید شاخک داشتن اما ریزبودن . حالا چ کنم؟
      گذاشتن گلدان داخل محلول سم رو میشه توضیح بدین و از چ سمی استفاده کنم؟ ممنون میشم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام. اگر حشرات بصورت سفید وآردی هستند احتمالش هست که شپشک آرد الود باشه،اول باید حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو آغشته به الکل تمام قسمتهای روی برگ یا ساقه رو جمع کنید وبعد با سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون(هرکدوم که دسترسی داشتید) یک سی سی در یک لیتر آب مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاه اسپری کنید داخل خاکش هم بریزید. تا بهبود کامل از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید واز تابش مستقیم افتاب بدور باشه یک هفته بعد سمپاشی رو مجدد تکرار کنید.

    13. ساربل میگوید:

      سلام
      من فلفل دلمه کاشتم و سوال من این هست که کلا برای گیاهان اپارتمانی یا سبزی و صیفی وقتی سمپاشی میکنیم به هر دلیلی حتما باید بعدش ابیاری کنیم؟
      کلا با زمان ابیاری بعد از سمپاشی یا قبل سمپاشی توضیح دهید.مرسی

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. به چه علت میخواهید سمپاشی کنید افت دارند؟ برای سبزیجات وقسمت خوراکی سمپاشی با سمهای شیمیایی توصیه نمیشه بهتر هست از سم ارگانیک پالیزین استفاده کنید ویا داخل یک لیتر اب چند قطرهرشامپو بچه بریزید وبا این محلول سبزیجات خوراکی رو سمپاشی کنید نیازی هم نیست بعد از سمپاشی ابیاری کنید.موقع برداشت با اب کامل بشورید کافی هست.

    14. س میگوید:

      سلام
      گیاه من شپشک ارد الود گرفت و من از سم دیازینون با ابن مخلوط کردم و روی همه برگهاش اسپری کردم چون از لپ تاپ جستجو می کنم چند قطره از دیازینون روی ادستم و لپ تاپ ریخت با چی می ت.نم ضدعفونی اش کنم ؟
      ایا تماس دستم با دیازینون برام خطر داره؟
      لازمه برم فردا دکتر ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. با اب ولرم وصابون بشورید با یک بار مشکلی پیش نمیاد سعی کنید موقع استفاده از سمها از دستکش استفاده کنید.

    15. hamze63 میگوید:

      ممنون از توضیحات جامع و کاملتون
      اگر این سم دیمتوات گیرم نیومد سم مشابه دیگه ایی هست ؟
      این شپشک ها داخل خاکن چجوری گلای دیگه رو آلوده میکنن؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        خواهش میکنم.اگر سم دیمتوات پیدا کنید بهتر هست چون با یک بار سمپاشی از بین میرن ونیازی نیست مجدد سمپاشی کنید .سم زیاد گرون قیمتی هم نیست میتونید راحت پیداکنید از فروشگاهای فروش کودوسم ولوازم وادوات کشاورزی بخواهید.میتونید بجاش از مالاتیون ویا دلتامترین هم استفاده کنید ولی دیمتوات بهتر از این دو مورد جواب میده چون شخصا امتحان کردم.ازطریق خاک ودر کنار هم بودن گلدانها سریع گسترش پیدا میکنه.

    16. hamze63 میگوید:

      سلام
      تعدادی از گل هایم دچار آفت شپشک ریشه شدند
      مناسبترین سم برای این آفت سمج چیست؟
      تعویض خاک میتونه به از بین رفتنشون کمک کنه؟
      لطفا دوستانیکه در مورد این آفت تجربه دارن ، راهنمایی کنن
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.برای شپشک ارد الود ریشه اول بهتر هست گیاهانی رو که الوده این افت هستند از سایر گیاهان جدا بگذارید.گیاهانی که مبتلا به این افت هستند رو خاکشون رو عوض کنید وخاک قبلی رو دور بریزید ریشه ها رو داخل محلول سم حشره کش دیمتوات(یک سی سی در یک لیتر اب) شستشوبدید(دو سه دقیقه).بعد داخل خاک جدیدی که از قبل ضدعفونی وخشک کردید بکارید ویک هفته بعدبا همون محلولی که درست کردید ابیاری کنید وگیاهان رو تا یک هفته در مکان نیمه سایه وخنک نگهداری کنید وتا بهبود کامل وشروع به رشد از سایر گیاهان جدا بگذارید. در مورد سم دیمتوات چند نکته هست که بهتره نکات ایمنی رو رعایت کنید این سم بوی بسیار نامطبوی داره حتما حتما سمپاشی رو خارج از منزل ودر هوای ازاد بدور از افتاب مستقیم ووزش باد انجام بدید حتما از دستکش وماسک وعینک در زمان سم پاشی استفاده کنید.

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام مثل بقیه گیاهان درصورتی‌که افت دارند می‌توانید برای حشرات از سم مانند دیازینون و برای قارچ ها از قارچ‌کش هایی مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کنید. در ساعات خنک و به دور از نور خورشید سم‌پاشی کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.