چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی گیاهان و درختان. سم پاشی یکی از روش‌ها برای از بین بردن آفت‌ها و علف‌های هرز در کشاورزی می‌باشد. گاهی اتفاق می‌افتد با وجود خیلی از نکات در سم پاشی نمی‌توانیم نتیجه لازم را از آن بگیریم در زیر به چند مورد از کارهایی که در هنگام سم‌پاشی باید رعایت کنیم اشاره می‌شود.
دمای مناسب برای سم پاشی:
دما تأثیر زیادی در سمپاشی دارد که خیلی باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال سموم سیستمیک در دمای بین ۱۷ تا ۳۰ درجه اثر می‌کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد شیره آوندی گیاه به خوبی برقرار نشده و سم اثر لازم را نخواهد داشت، و همچنین در دماهای بالا نیز نباید سم پاشی کرد معمولاً اگر دما بیشتر از ۳۲ درجه باشد قبل از جذب گیاه و یا اثر گذاری سم تبخیر خواهد شد. در فصل‌های گرم بهتر است در ساعت‌های گرم روز سم پاشی صورت نگیرد.

 

دریچه نازل:
اندازه و فشار سم پاشی بسیار مهم می‌باشد به طوری که اگر فشار نازل بیش از حد باشد باعث آسیب به برگ‌ها و گیاه شده همچنین سم با فشار زیاد با برگ‌ها برخورد کرده و به زمین می‌ریزد در این حالت معمولاً پشت برگ‌ها خشک می‌ماند و بخصوص در سم‌های تماسی باعث بی تأثیر شدن آن خواهد شد. پس بهتر است نازل را به صورت پودری با فشار مناسب قرار دهیم تا هم از هدر رفتن سم جلوگیری شود و هم سم به تمام بخش‌های گیاه برسد.

 

آب مناسب سم پاشی:
برای تأثیر بهتر سم بهتر است از آب‌های خالص استفاده شود، آب‌های آلوده و دارای املاح بالا به‌شدت بر روی سم تأثیر خواهد گذاشت به‌طوری که ممکن است در اثر تغییر زیاد پی اچ محلول سم بر روی گیاهان تأثیر منفی داشته باشد.

 

چند نکته در مورد سمپاشی زمستانی:
– سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید.
– حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام دهید.
– تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید.
– قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.

 

انتخاب نوع سم:
سموم کشاورزی را به دلیل حساسیت بالای این موضوع همیشه از فروشگاه‌های معتبر و دارای مجوز تهیه کنید، برای تهیه نوع سم با مشاورین و متخصصین کشاورزی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه سموم اجتناب کنید. سم‌های با مارک‌های معتبر مانند مارک بایر آلمان تهیه نمایید. همیشه قبل از مصرف سموم روی بسته را مطالعه کنید و بر طبق آن عمل کنید، کم یا زیاد کردن دز مصرف باعث کاهش کارایی سم خواهد شد و ممکن است تأثیر عکس داشته باشد. هنگام خرید سم به تاریخ انقضاء توجه نموده و از خرید سموم دارای نشتی رسوب دار و تغییر رنگ داده خودداری نمایید. از اختلاط بی‌مورد سموم با یکدیگر و یا با کودهای مایع بدون مشورت با کارشناسان خبره جدا خودداری نمایید.

سم پاشی در منزل

آموزش سم پاشی در منزل:
طریقه سمپاشی در خانه، اگر در منزل گل‌های آپارتمانی نگهداری می‌کنید حتماً با سم و سمپاشی آشنایی دارید در اینجا به چند نکته ضروری اشاره می‌کنم که در سمپاشی منازل باید رعایت شود.

۱_ همیشه سعی کنید سمپاشی را در حیاط یا بالکن انجام دهید یعنی بهتر است سم‌پاشی در فضای باز انجام شود.

۲_ سموم کشاورزی بسیار خطرناک و سمی هستند در موقع سم‌پاشی از نزدیک شدن کودکان و افراد مسن به محل سمپاشی جلوگیری نمایید.

۳_ از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید و در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن خودداری شود.

۴_سم را از مراکز معتبر تهیه نمایید و به تاریخ انقضاء سم توجه کنید.

۵_گل‌ها و گیاهان را پس از سم‌پاشی اجازه دهید محلول روی گیاهان خشک شود سپس به منزل منتقل کنید.

۶_ در ساعت گرم و خیلی سرد سمپاشی انجام نشود و سعی کنید در محلی سایه سم‌پاشی کنید تا کارایی سم بیشتر شود.

۷_ از ریختن سموم در محیط زیست خودداری کنید.

۸_از بکار بردن مخلوط های سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید.

۹_ پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید.

۱۰_ در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

۱۱_در مورد سم‌پاشی گیاهان آپارتمانی بخصوص کاکتوس‌ها هر سؤالی داشتید با ما در میان بگذارید تا پاسخ داده شود.

 

نویسنده:کاظم دروگریان

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    192 thoughts on “چند نکته مهم در سمپاشی

    1. mino میگوید:

      سلام وقت بخیر
      گل گندمی در خانه نگه داری میکردیم
      دوسالی هست ک داشتیمش..
      چن روز پیش متوجه پشه های ریزی دورش شدم ک بعد فهمیدم علت زرد شدن و بی حالیشم هس
      (به علت ابیاری زیاد انگار پوسیده شده بود)
      بیرون بردمش و سم پاشی کردم
      اما فرداش همه برگ ها زرد و افتاده شد انگار از بین داره میرع
      غیر تغیر اب و هوایی چ علت دیگه ای داره
      و ایا نمیشه احیاش کرد؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود، باید ریشه ها رو بررسی کنید اگر پوسیدگی دارند ویا لارو حشرات داخل خاک هست جدا کنید. خاک رو عوض کنید واز خاک جدیدی که ضدعفونی شده استفاده کنید. این گیاه چون ریشه های غده ای داره درابیاری نباید زیاده روی کرد ابیاری با خشک شدن سطحی خاک حدود دوسانت بهتر هست انجام بشه.

    2. حامد میگوید:

      سلام و وقت بخیر
      طبق نظر کارشناسان سم بلاست و دیازینون و تقویتی پتاس را با هم مخلوط کردم و سم پاشی شالیزار انجام دادم. اما بعد از ۷ ساعت بارندگی ملایمی گرفت، اثر سم از بین رفته یا اثر خودش گذاشته؟
      و اینکه تا چند ساعت میشه محلول دیازینون و آب تو ظرف نگهداری کرد؟
      ایا بعد گذشت ۴۸ ساعت از درست کردن محلول دیازینون، میشه ازش استفاده کرد؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود،اگر باران ملایم بود وشدتش زیاد نبود مشکلی بوجود نمیاد، سموم وکود از طریق خاک وریشه هم جذب گیاه میشه جای نگرانی نیست، محلولها رو بهتر هست موقع مصرف درست کنید ولی اگر داخل ظرف دربسته باشند تا یک هفته خاصیتشون حفظ میشه ولی بعد از یک هفته بهتر هست استفاده نشه. چون خاصیتی نخواهند داشت.

    3. هادی میگوید:

      بعد از سم پاشی با کنفیدور و یا حتی قارچ کش نیاز به این است که بخ برگهای گیاه اجازه بدیم تا خشک بشه، سوالم اینست که میشه بعد از تشک شدن برگها اون رو با اب شستشو داد یا خیر؟؟ بخاطر جلوگیری از خطر در اثر لمس برگها توسط کودک پرسیدم. ممنونم

      • کارشناس 1 میگوید:

        بهتر هست بعد از سمپاشی گیاه رو از دسترس اطفال دور نگهدارید باید محلول روی برگها خشک بشه وچند روز بمونه تا اثردهی داشته باشه.

    4. مهری میگوید:

      سلام من فیکوس دارم که با سم مانکوزب سمپاشیش کردم بعدش باید برگاش و تمیز کنم یا همینجوری بمونه؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بله، حدود دو ساعت بعد از سمپاسی برگها رو با یک دستمال نرم ومرطوب پاک کنید تا لکه قارچ کش روش باقی نمونه.

    5. مبینا میگوید:

      سلام
      در مورد سم سایپرمترین ۴۰ درصد ، من به اشتباه ۳۰ سی سی رو در ۱۰ لیتر ریختم .و درخت رو سمپاشی کردم .الان باید چیکار کنم ؟ درختم در باغچه منزل هست .

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، قبل از اینکه افتاب روی درخت بیفته با اب تمام قسمتهای گیاه رو شستشو بدید،اگر باغچه کوچک هست وامکانش براتون هست روی خاک پلاستیک بکشید تا اب حاصله از شستشوی درخت توی خاک نریزه ویا بعد از شستشوی درخت باغچه رو هم کامل ابیاری کنید تا سم رقیق بشه. مقدار مصرف سمها یک به هزار هست.

    6. Baran میگوید:

      سلام
      من یه گیاه فیلکوس جنگلی دارم که تازه اوردم خونه و متوجه شدم خاکش‌هزارپا داره البته تازه اولشه فقط گیاه یکم‌برگاش بیحال شده و چن تا برگای پایینش هم کنده شده سم‌کلروپرفیوس توی خونه دارم ایا برای هزارپا اثربخشی داره؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، یک بار موقع ابیاری بصورت محلول استفاده کنید اگر از بین رفتن مشکلی نیست ولی اگربازم هزارپا اطراف گیاه مشاهده کردید یک هفته بعد از اولین ابیاری با محلول حشره کش از محلول سم حشره کش سایپرمترین استفاده کنید.

    7. نادر امامی میگوید:

      سلام وقت بخیر، من امروز درخت های باغ را سم شته کش زدم زمین هم سم علف کش زدم ولی بعد از یک ساعت بارندگی شدید شروع شد آیا باید مجدد سم پاشی کنم؟ باغ در منطقه آبسرد دماوند است انواع درخت های هلو و شلیل و سیب و آلبالو و گلابی و… دارد

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بهتر هست قبل از سمپاشی هواشناسی رو چک بکنید، بله باید مجدد سمپاشی رو تکرار کنید چون سمپاشی که انجام شده توسط باران شسته شده.

    8. فروزان میگوید:

      سلام روزتون بخیر
      سپاسگذارم از مطالب خوبتون…
      من یه گل آمونیا یا ناز بشقابی سبز دارم که متاسفانه بعد از تغیر دما زیاد(چند روز خونه نبودیم و بعدش که اومدیم خونه سرد بود و بخاری و کمی زیاد کردیم) تمام برگهاش ریخت و بالای ساقه چروک و سیاه شده… دو روز درهفته بهش آب میدم و نور مستقیم هم بهش نمیخوره، داخل خونه پایین پنجره هست در طول روز هم گوشه پنجره رو باز میکنم که هوا عوض بشه… نمیدونم چکارش کنم… یعنی گلم کلا خراب شده؟

    9. زهرا میگوید:

      سلام خسته نباشید وقتتون بخیر
      گل من کنه تارعنکبوتب داشت گفتن بهش باید سم حشره کش اسپری کنید. متاسفانه به علت عدم آگاهی دوز سم رو زیاد کردم نسبت ب اب. بلافاصله شستم برگ ها رو فوری. ولی برگ ها هام الان کاملا بی جون شده پیچ خورده. چیکار کنم؟ به نظرتون برگ هام دیگه نابود شدن؟ خاکشم شستم خاک سطح رویی رو هم عوض کردم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر بلافاصله خاک رو تعویض کردید مشکلی نیست بمرور زمان بهبود پیدا میکنه، از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    10. مهدی میگوید:

      سلام خسته نباشید.
      گلدان های من هزارپا داشت سم اتیون رو با آب قاطی کردم و گیاهانم رو باهاش آبیاری کردم.
      آیا یک تا دو ساعت بعد از ریختن سم لازم هست با آب معمولی آبیاریش کنم تا سم ها شسته بشه؟
      میترسم گیاهانم سم ها رو بخورن!

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر دز مصرف استاندارد بوده نیازی نیست ولی اگر مقدار سم زیاد بوده میتونید خاک رو به ارامی ابشویی کنید با اسپری اب هم میتونید این کار رو انجام بدید.

    11. مریم میگوید:

      سلام
      در مورد سموم سیستمیک گفتین که تو دمای بین ۱۷ تا ۳۰ اثر میکنن، سموم تماسی مثل دیازینون هم همینطورن یا دمای خاصی ندارن؟ حقیقتش بعضی ساکولنتهام شپشک ارد الود داشتن البته به تعداد کم و اون مبتلاها رو شستم کلا خاکو عوض کردم ولی منتظرم هوا بهاری تر بشه و دما بیشتر بشه تا به همه کنفیدور بزنم
      اما روی بعضی ساکولنتها شته سیاه زده و میخام اونها رو زودتر سمپاشی کنم با دیازینون
      آیا دیازینون هم دمای بالای ۱۷ میخاد برای اثرگذاری؟
      اگه اینم دمای بالا میخاد میشه لطف کنید روش خانگی برای شته بگین تا موعد سمپاشی برسه
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، موقع سمپاشی کلا دما نباید کمتر از ۱۵ درجه باشه، میتونید در ساعاتی که دما از ۱۷ درجه بالاتر هست سمپاشی روانجام بدید حتما در قسمتی که نورافتاب مستقیم وباد نباشه.

    12. حسین میگوید:

      سلام وقت بخیر سال نو مبارک
      برای سم پاشی ساکولنت ها (اچوریا و سدوم) در فصل بهار برای پیشگیری سم (کلرپیرفوس) بهتر است قبل ابیاری سم پاشی انجام بشه یا بعد از ابیاری به فاصله دو سه روز ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون همچنین، نیاز به ابیاری مجدد نیست با همون محلول هم ابیاری کنید هم سمپاشی، محلول رو رقیق کنید که مشکلی بوجود نیاد.

        • حسین میگوید:

          درسته, منتهی سمی که من خریدم محلول امادس داخله اسپری cc120 نمیدونم میزان محتویاتش چجوریه روشم ننوشته زده اماده استفاده, و چون اصلا افت ندارم میخواستم یه مه پاشی کوچیک کنم چون کمم هست محلول, گفتم یک روز قبلش ابیاری کنم که خاک روطوبت داشته باشه که سمی هم که میشنه رو خاک طبق گفته شما سبک بشه, یا مثلا بعدش ابیاری کنم ؟ یا محتویات اسپری و خالی کنم به گفته شما با اب سبک قاطی کنم کارایه سم از بین نمیره به نظر شما ؟ یخورده گیج شدم
          عذرخواهی میکنم سوال و تکرار میکنم خواستم توضیح بیشتری بدم دقیق بدونم چیکار کنم
          سپاسگزارم

          • کارشناس 1 میگوید:

            تاریخ تولید وانقضا سم رو بررسی کنید اگر تاریخ مصرفش تموم نشده باشه میتونید استفاده کنید، ابتدا خاک روکامل ابیاری کنید دو روز بعد سمپاشی رو انجام بدید.

    13. کیانا میگوید:

      سلام. چند گلدان من از جمله گندمی، سانسوریا، شفلرا پر از خرخاکی شدن و باعث شدن گیاه‌ها بی‌جان و چند برگشون سقوط کنه روی خاک،
      و گلدان آنتوریوم و کاج مطبقم هم پر از حشرات خیلی خیلی ریز و روشن رنگی شدن که نمیتونم تشخیص بدم چین.
      بهشون سم استامی پراید اسپری کردم و لاشه‌های خرخاکی‌هارو هم دیدم. ولی نمیدونم چند وقت یک بار باید این کار رو انجام بدم و تا چه مدت ادامه بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، دو بار با فاصله یک هفته میتونید سمپاشی وابیاری با محلول حشره کش رو انجام بدید، اگر افتهایی که میفرمایید کنارگیاهان پرواز میکنند کنار گیاه کارت زرد نصب کنید اگر مقدار افتهای داخل خاک زیاد هست میتونید خاک رو تعویض کنید واز خاک جدید وضدعفونی شده استفاده کنید.

    14. مریم میگوید:

      سلام
      ببخشید اگه دمای مناسب برای سمپاشی بین ۱۷ تا ۳۰ هست پس توی زمستون چجوری کاکتوس و ساکولنت رو سمپاشی کنیم ؟ خب دما به ۳۰ نمیرسه و افتابش ملایمه اونم وقتی توصیه میشه برا جلوگیری از افتاب سوختگی بهتره غروب سمپاشی بشه، دیگه غروب ک سردترم هست
      میشه لطف کنید راهنمایی کنید برا الان یعنی اسفند ماه چه ساعتی سمپاشی خوبه
      یه سوال دیگه هم داشتم اینکه گلهای سالم رو هم برای پیشگیری باید سمپاشی کرد یا نیاز نیست؟
      با تشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، در زمستان اگر نیاز به سمپاشی باشه باید در محیطی که دما بین ۲۰ الی ۳۰ درجه باشه سمپاشی کنید، درفضای باز نمیشه این کار رو انجام داد، سمپاشی بهتر هست اوایل صبح ویا اواخر شب انجام بشه، برای پیشگیری از قارچ یا افت هر سه الی شش ماه یک بار میتونید سمپاشی رو انجام بدید.

    15. رها میگوید:

      سلام و‌خسته نباشید ،
      حسن یوسفم آفت تار عنکبوت مانندی زده بود که با محلول آب و الکل پاک کردم و بعد از گذشت یک هفته دیگر موردی دیده نشد. آیا نیاز هست سمپاشی و جداسازی هم انجام بدم ؟ اگر نیاز هست با چه سمی؟

      همچنین نخل مرداب که در نزدیکی حسن یوسف بوده جدیدا لک های ریز قهوه ای رنگی زده، مربوط به همان آفت میشه ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالا کنه تار عنکبوتی هست، بله لکه های قهوه ای رنگی شبیه سوختگی روی برگها ایجاد میکنه میتونید از سم حشره کش یا کنه کش استفاده کنید،یک سی سی در یک لیتر اب ترکیب کنید ودو بار بافاصله یک هفته گیاهان رو سمپاشی وابیاری کنید رطوبت محیط رو هم افزایش بدید این نوع افت بیشتر در محیطهای گرمی که رطوبت کمتر هست فعالیت میکنه. از حشره کش دلتامترین یا کنه کش ایمیداکلوپراید میتونید استفاده کنید.

    16. علی میگوید:

      درود به شما و صفحه خوبتون تو اینترنت دیدمتون
      گیاه بنت قنسول من عالی بود یهو یه خشراب ریز سفیدی افتاد روش فک کنم از گیاه جدید که اورده بودن داخل منزل
      بهر صورت بعد جند روز برگ ها لکه دار شد اول با اب پ صابون و یه ابر نرم پشت برگ که تجمع اصلیشون بود و همچنین ساقه رو تمیز کردم
      اما بازم امدن‌
      اینبار سمش مخصوص شو گرفتم اما مقدار زیادی رو و پشتش اسپری کردم در عرض سه گیاه رفت به سمت پژمردکی .راهنماییم کنید لطفا

    17. انسیه میگوید:

      سلام و تشکر از اطلاعات خوبتون-من گیاه آرالیا دارم که خیلی آفت داشت و از چند سم فروشی و گیاه پزشک سوال کردم و سم دیازینون رو پیشنهاد دادند – در مرحله اول سم پاشی به مقدار نیم سیسی در نیم لیتر درست کردم و بعد از سه هفته نتیجه خوبی داشت که گیاه رشد کرد ولی بعد از سه هفته بدلیل اینکه آفت زیاد بود مجدد سمپاشی کردم ولی این دفعه اشتباه سم را درست کردم و دوز سم بسیار بالا بود یعنی ۱۰ سی سی در نیم لیتر آب و حالا برگهای گیاه یکی یکی می افتند- چیکار کنم که تاثیر سم مرحله دوم از بین بره؟ یک هفته از سمپاشی میگذره

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، خاک رو کامل ابشویی کنید تا سم اضافی از خاک خارج بشه ،گلدان رو چند روزی بعد از ابشویی روی یک سبد بگذارید تا از زهکش گلدان هم هوادهی بشه.

    18. علی میگوید:

      سلام مرسی از مطلب خوبتون
      تازگی شفلرا گرفتم که یک بیشتر هست و تا مقداری به خاکش آب دادم هزارپا زد بیرون
      امدم خاک عوض کنم دیدم به قدری ریشه پر کرده که خاک رو نمیشه عوض کرد فقط خیلی کم تونستم خاک جدید بزارم و توش ده ها هزارپا و کرم دیدم از دو میلیمتر تا ۱۵ ثانت:(
      سم دیازینون ۵سی‌سی در ۲ لیتر دادم بهش که حدود ۲۰۰سی‌سی آخرش از گلدون خارج شد و از اون همه کرم و هزارپا فقط یک هزارپا خارج شد بقیشون موندن داخل
      الان چند ساعت گذشته ولی اصلا روی خاک نیومده چیزی ؛ آیا به نظرتون مردن؟
      اگه مثلاً ۵ روز دیگه مجدد خیلی کم نم بدم بالای خاکو و ببینم بازم هزارپا هست ، میشه جای آب بهشون دوباره سم بدم؟
      باتوجه به این که نمیشه خاک عوض کنم آیا با یکی دوبار سم پاشی از بین میرن؟ یعنی اگه باردوم هم سم بدم و دیگه هزارپا نیاد من مطمئنم شم و دیگه سم ندم؟
      راستی نظرتون چیه سری دوم رو سوین بدم که مجدد شک بدم بهشون ؟ می‌خوام بهترین نتیجه رو بگیرم چون بچه کوچیک دارم و …
      خیلی ممنون که وقت می‌زارید و جواب میدید .

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما، اگر خاک کامل خیس شده باشه میتونید گیاه رو از خاک دربیارید وکلا خاک رو عوض کنید چون احتمالش هست که تخم های حشرات داخل خاک بمونند وبا محلول حشره کش هم از بین نرند وبعد مجدد تمام مراحل تکرار بشه. از خاک جدید وضدعفونی شده استفاده کنید زهکش گلدان رو حتما باز کنید تا اب اضافی از زهکش گلدان خارج بشه با یک نوع محلول حشره کش خاک رو ابیاری کنید سمهای مختلف رو همزمان یا با فاصله کمتر از یک هفته استفاده نکنید، گیاه مسموم شده واز بین میره.

        • علی میگوید:

          سلام ممنون از جوابتون
          منظور من این بود که الان دیازینون دادم و ۱۰ روز دیگه که باید سم رو مجدد بدم جاش سوین بدم، منظورم این نبود که توفاصله کم بدم
          پس طبق فرمایش شما درهرصورت صورت ممکنه باقی بمونن صحیح؟
          نظرتون چیه وقتی خاکش خیسه از گلدون درش بیارم بعد برای چند ثانیه باخاکی که دور ریشه هست مستقیم بکنم تو تشت آب که ریشه کاملا عریان از خاک بشه و سپس منتقل کنم به خاک و گلدون جدید؟
          و این که گلدون سفالی داره
          http://uupload.ir/files/izn_large.jpg
          این گلدون رو باید با چیز خاصی بشورم که تخما از بین برن؟ یا اب کافیه
          خیلی ممنون از وقتی که میزارید

          • کارشناس 2 میگوید:

            سلام، ممنون از شما بله طبق جوابی که در پیام قبلی براتون نوشتم انجام بدید،گلدان رو هم با محلول حشره کش کامل بشورید و با یک برس داخل گلدان رو بسابید که تخم حشره ای داخلش باقی نمونه.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.