آموزش تکثیر گل زاموفیلیا از طریق برگ

آموزش تکثیر گل زامیفولیا از طریق برگ

آموزش تکثیر گل زاموفیلیا از طریق برگ: یکی از راه‌های تکثیر این گیاه قلمه از طریق برگ است. برگ‌ها را دقیقاً از قسمتی که به محور متصل است جدا می‌کنیم و در مخلوطی سبک و مرطوب قرار می‌دهیم. از ترکیب‌های مختلفی به این منظور می‌توان استفاده کرد مثلاً ترکیب کوکوپیت و پرلیت و یا خاک برگ + شن و یا پیت ماس+ شن و یا هر ترکیب دیگری که علاوه بر نگهداری رطوبت از بافت سبک و زهکش بسیار خوب برخوردار است می‌توان استفاده کرد.


بعد از قرار دادن قلمه‌ها در مخلوط کاشت، پوشاندن سطح گلدان با لایه‌ای از پلاستیک شفاف به ماندگاری رطوبت هوای اطراف قلمه‌ها کمک می‌کند. در مدت زمانی که برگ‌ها به نظر در حال پوسیدن هستند، ساختارهای غده‌ای شکل در قسمت زیرین خاک در حال شکل گرفتن است که این ساختارها در نهایت گیاهان جدید را شکل می‌دهند.

روند شکل‌گیری این غده‌های کوچک ۷-۶ هفت ماه می‌تواند طول بکشد و رویش برگ‌ها از آنها نیز چند ماه زمان نیاز دارد به بیان دیگر تکثیر این گیاه از قلمه‌ی برگ حتی می‌تواند تا حدود یک سال نیز طول بکشد.

تقسیم گیاه و به‌بیان‌دیگر تقسیم ریزوم گیاه روش دیگر تکثیر آن است. زمانی که گیاه به خوبی متراکم و بزرگ‌شده است، هنگام تعویض گلدان می‌توان توده ریزومهای گیاه را از هم جدا کرد و هر قسمت را به‌عنوان گیاهی مستقل در گلدانی جداگانه کاشت کرد.

قلمه برگ
قلمه های برگ که از گیاه مادری تهیه می شوند. به کامل بودن برگها توجه کنید.

 

قلمه زدن از برگ
قرار دادن قلمه ها در خاک بستر

قرار دادن پلاستیک
قرار دادن پلاستیک شفاف برای نگهداری رطوبت بیشتر در اطراف قلمه ها

 

غده گل
روند شکل گیری غده های جدید در زیر خاک بسیار کند است . گاهی ممکن است در طی این مدت زمان با قهوه ای- زرد شدن قلمه برگها مواجه شوید اما در دور ریختن آنها عجله نکنید و انتهای چند برگ را حتما بررسی کنید.

 

پیاز گل
اما در انتهای همان برگهای به ظاهر از بین رفته ، می تواند غده مربوط به گیاه جدید شکل گرفته باشد. بنابراین قبل از دور ریختن برگهای زرد و پوسیده ، انتهای آنان را حتما بررسی کنید.

 

تکثیر گل
تشکیل شدن غده در انتهای برگهای تهیه شده از گیاه مادری و سپس شکل گیری برگ جدید و ریشه زایی این غده ها، توجه کنید که در این مورد، برگهای گیاه مادری اگرچه در طی روند شکل گیری غده های گیاه جدید از بین نرفته اند اما در نهایت خواهند پوسید و جز گیاه جدید نخواهند شد.

 

پیشنهاد می شود مقاله آموزش تکثیر گل لیندا را هم مطالعه کنید. کلیک

منبع: باغ سبز

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      146 thoughts on “آموزش تکثیر گل زاموفیلیا از طریق برگ

      1. N.H میگوید:

        سلام.وقتتون بخیر
        برای کاشت برگ زامیفولیا میشه از پرلیت شکری فقط استفاده کرد؟واینکه بعد از تشکیل غده و ساقه باید انتقالش داد به خاک یا میتونیم تا پرشدن ریشه داخل همون پرلیت نگه داریم؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، بله میشه ولی بهترین ترکیب خاک برای ریشه دار کردن زاموفیلیا ترکیب پرلیت وپیت ماس یا کوکوپیت هست، بعد از اینکه ریشه زد وغده تشکیل شد میتونید داخل خاک مناسب زاموفیلیا انتقال بدید.

      2. سلاله میگوید:

        سلام خدا قوت من میخوام تفاوت گیاه مادری رو با یک گیاه معمولی بدونم، چرا خیلی ها به مادری بودن گیاه تاکید دارن؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، گیاه مادری بالغ میشه وپاجوش وگل زیادی تولید میکنه، گیاه غیر بالغ کمی کوچک وضعیف میشه که با نگهداری وایجاد شرایط ایدال برای رشد، گیاه بالغی خواهد شد.

      3. الهه میگوید:

        سلام وفتتون بخیر
        من دوتا برگ زاموفیلیا رو تقریبا یک سال پیش در محیط مرطوب و نور ملایم کاشتم و تا الان به این شکل درومده و جوانه نداده بنظرتون چیکار کنم جوانه بده

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، در حال جوانه زنی هستند داخل خاک سبکی بکارید وماهی یک بار با کودهایی که فسفر بیشتری از ازت وپتاس دارند کوددهی کنید. خاک رو سعی کنید مرطوب نگهدارید.

      4. حسینی میگوید:

        سلام.من برگها رو توی آب گذاشتم.همه شون ریشه زدن.باید صبر کنم تا ریزوم و برگ بزنه بعد توی خاک بکارم؟
        سوال بعدی اینکه فصل بهار موقع مناسب کاشتشون هست یا نه الانم میشه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بله میتونید بکارید داخل ترکیب مساوی پیت ماس وپرلیت بهترهست بکارید با احتیاط این کار رو انجام بدید که ریشه ها اسیب نبینند، خاک رو مرطوب نگه دارید وبهتر هست کاور کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.