آموزش نگهداری و پرورش گیاه هوازی تیلاندسیا

آموزش نگهداری و پرورش گیاه هوازی تیلاندسیا

گیاه تیلاندسیا جز گیاهان هوازی می‌باشد یعنی برای ادامه بقا به خاک نیازی ندارد دارای گونه‌های مختلفی است، چیزی در حدود ۴۰۰ گونه. نگهداری از گیاهان هوازی کار دشواری نیست و با رعایت مواردی می‌توان آنها را پرورش داد و به آسانی تکثیر کرد. در این مقاله از سری مقالات آموزش سایت میهن کاکتوس به آموزش نگهداری و پرورش گیاه هوازی تیلاندسیا می‌پردازیم.

شرایط نگهداری از گیاه هوازی تیلاندسیا:

آبیاری: 
تیلاندسیا مانند هر گیاه دیگری با توجه به شرایط خشک، گرم، خنک و مرطوب بودن محیط، باید آبیاری شود که بین ۲ تا ۳ بار در هفته نیاز آبی گیاه را در محیط‌های بسته تأمین می‌نماید ودر فضای باز ۴ تا ۵ بار در هفته نیاز دارد. اسپری کردن گیاه در فواصل آبیاری بسیار مفید است موقع اسپری آب روی برگها می‌توان لای برگها (یقه برگها) آب اسپری کرد تا گیاه طراوت و سرزندگی خویش را در مواقع خشکی هوا حفظ کند.

نکته: باید توجه شود که گیاه ۴ ساعت پس از آبیاری خشک شده باشد در غیر این صورت باعث پوسیدگی برگها و نابودی گیاه می‌گردد.

دما: 
دمای مناسب در رشد گیاهان هوازی تأثیر زیادی دارد. تیلاندسیا ها در دمای بین ۱۰ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد زندگی می‌کنند، اما بهترین دما برای زیست گیاهان هوازی بین ۲۵ الی ۳۲ درجه سلسیوس می‌باشد. دمای حداقلی که این گیاهان تحمل می‌کنند، حدود ۷ درجه مثبت سانتی‌گراد است و در دماهای معمولی خانه (۱۵ تا ۳۰) به خوبی اداپته شده و رشد می‌کنند.

نور:
این گیاهان عاشق نور خورشید هستند ولی در ماه‌های گرم تابستان باید مراقب سوختگی آنها باشیم و بهتر است در این ایام در نور غیر مستقیم (سایه آفتاب) قرار بگیرند و همچنین بهتر است از پنجره های جنوبی فاصله مناسبی داشته باشند. در گلخانه نیز باید از سایبان توری استفاده شود.

نور مصنوعی: در صورت عدم دسترسی به نور مستقیم آفتاب، می‌توان از نور فلورسنت استفاده کرد. در این حالت فلورسنت باید در فاصله ۶۰ سانتیمتری از گیاه قرار گیرد و استفاده ۱۲ تا ۱۶ ساعت در روز نیاز گیاه را تأمین می‌نماید. تأمین ۳۰.۰۰۰ لوکس نور، برای آنها مناسب است.

گردش هوا:جریان هوا در سلامت گیاه هوازی حائز اهمیت است و باید طوری باشد که ۴ ساعت پس از آبیاری، گیاه خشک شده باشد. در محیط‌های خفه خیلی خوب رشد نمی‌کند. برای همین در تراریومهای کاملاً بسته ممکن است دچار مشکل شوند.

کوددهی: 
از کودهای با ازت پایین (مانند کود npk ۱۲. ۱۲.۳۶) از اردیبهشت تا شهریور ماه هر دو هفته یکبار با درصد نیم گرم در لیتر به‌صورت اسپری استفاده شود. (توجه داشته باشید که به نظر خیلی ماده کمی می‌آید ولی بیش از آن مورد استفاده قرار ندهید)

تیلاندسیا به بیماریهای قارچی مانند فوزاریوم و حشراتی مانند شپشکهای آرد آلود حساس است.

نشانه مهمی که در مورد حمله قارچ به شما هشدار می‌دهد پژمردگی و خشک شدن برگهای پایین است. در این حالت با قطع ساقه شاهد سیاه شدن آوندها هستیم. ساقه را تا حذف قسمت‌های سیاه شده کوتاه کنید.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

10 دیدگاه برای “آموزش نگهداری و پرورش گیاه هوازی تیلاندسیا

  1. dr.lili.sahm گفته:

    سلام وقت‌تون بخیر
    من یه ماه پیش این گیاه تیلادنسیا رو گرفتم.تو این مدت شرایط نگهداریش اینجور بوده که رو یه گلدون رزینی گروت گذاشتمش که ظاهرش رو خیلی دوس دارم ولی گلدونه به شدت بوی رنگ و کیلر میده.تو فاصله یک و نیم متری پنجره جنوبیه.دمای اتاق نهایتا ۲۰درجه.هفته‌ای یبار برعکس میذارمش تو یه کاسه که توش آب معدنی ریختم.بعد از نیم ساعت از آب درمیارمش و میذارم رو دستمال حوله‌ای تا کامل خشک شه و بعد از چندساعت که از خشک شدنش مطمئن شدم برمیگردونمش رو گلدون.گاهی اوقات یبارم وسط هفته کمی آب رو برگهاش اسپری میکنم
    چند روزی میشه که متوجه شدم نوک دوتا از برگها انگار درجهت برعکس بقیه پیچیده و رنگ‌شون کاملا بنفش رنگ شده.یسری از برگها هم رنگ نوک‌شون به قرمز-قهوه‌ای متمایل شده ولی زیاد شبیه نوک‌سوزی نیست چون اصلا خشک نیستن.علت این پیچش و بنفش شدن برگها چی میتونه باشه؟چون تا همین چندوقت پیش حالش خیلی خوب بنظر میرسید و حتی تو این یه ماه ابعادش هم کمی بزرگ شده بود.دوتا عکس اول مربوط به الان هستن.عکس آخر مربوط به دوهفته پیشه که هنوز این تغییر رنگ مشکوک اتفاق نیفتاده بود

    https://uupload.ir/files/h591_img_20210206_165252.jpg

    https://uupload.ir/files/1erk_img_20210206_171144.jpg

    https://uupload.ir/files/fcqr_img_20210120_214101.jpg

    • کارشناس 2 گفته:

      سلام،ممنون، خشک شدن نوک برگها در اثر رطوبت کم محیط ویا نور زیاد میتونه باشه این موارد رو بررسی کنید بعد از ابیاری باید تا ۴ ساعت گیاه کامل خشک بشه درغیر این صورت به بیماری قارچی مبتلا میشه، انتهای گیاه رو بررسی کنید اگر سیاه شده باید برش بزنید تا به اوند سالم برسید اگر سیاه بود بعد از برش حتما بامحلول قارچ کش رقیق شده شستشو بدید، بعد از بهبود با کودهای مخصوص کاکتوسها بانصف غلظت میتونید گیاه رو تقویت کنید، بصورت اسپری روی گیاه.

  2. مبین گفته:

    سلام خدمت شما
    ببخشید من گیاه رو دارم و یک روز در میان به مدت ۵ دقیقه کامل در آب میگذارم تا دور بعد میخواستم بپرسم که اگر روزانه آب اسپری کنم و یک روز در میان هم در کاسه ی آب به مدت ۵ دقیقه بزارم از لحاظ آبی کافی یا زیاده و اگر خوبه برای پاییز و زمستان هم همین رویه رو برم یا نه؟
    ممنون

    • کارشناس 1 گفته:

      سلام، ابیاری بستگی به دمای نگهداری داره، پیشنهاد میکنم مقاله فوق رو کامل مطالعه بفرمایید دما وابیاری کامل توضیح داده شده.

  3. کاظمی گفته:

    سلام خدمت شما
    عرضم به حضورتون این است که این گیاه بذر دارد؟
    چگونه تکثیر میشود؟
    اگر بذر دارد میهن کاکتوس برای فروش اماده میکند؟
    اگر بذر ندارد از کجا تهیه کنیم و تکیر؟؟
    خیلی ممنون از سایت کم نظیرتون نه بی نظیرتون

    • کارشناس 1 گفته:

      سلام.این گیاه از طریق تنه جوش و بذر تکثیر می شوند.تقریبا یک ماه بعد ازگلدهی، گیاهان جوان در اطراف پایه گیاه مادر چشم زده وشروع به رشد می کنند.تعداد تنه جوش ها به ۱۲ عدد میرسد.تیلاندسیا از طریق کاشت دانه هم تکثیر می‌شود اما این فرایند بسیار طولانی است و می تواند سال‌ها طول بکشد. پس بهتر است به جای تکثیر به وسیله دانه، منتظر گیاهچه‌های گیاه‌تان باشید.

دیدگاه‌ها بسته شده است.