آموزش کاشت بذر درخت افرا

آموزش کاشت بذر درخت افرا
آموزش کاشت بذر درخت افرا : افرا یکی از درختان مناسب جهت ساخت بونسای می‌باشد بیشتر در نواحی جنگلی مرطوب با خاک اسیدی سبز می‌شود. اگر از سنین کوچکی بر روی این درخت کار شود تبدیل به یکی از زیباترین درختان بونسای می‌شود. بعضی از گونه‌های معروف درخت افرا عبارتند از افرای سیاه، افرای پر چینی یا افرای دشتی، افرای کوهستانی یا افرای نروژی، افرای برگ چناری، افرای سرخ و افرای قرمز ژاپنی. را می‌توان از طریق کاشت بذر قلمه زدن و پیوند زدن تکثیر کرد. نام علمی افرا Acer می‌باشد. در این مقاله یکی از روش‌های کاشت بذر افرا توضیح داده می‌شود.

 

بذر درخت افرا
۱ – انتخاب بذر مرغوب و قدرت جوانه زنی بالا در مرحله اول، بذر درخت افرا سرخ را در یک ظرف که حرارت را نگه می‌دارد قرار دهید و آب داغ روی آن‌ها بریزید. دمای آب باید بالاتر از ۴۴ درجه سانتی گراد باشد.

قیمت افرا
۲ – اجازه دهید بذرها به مدت ۲۴ ساعت تا دو روز در آب خیس بخورند. بعد از گذشت این زمان بذرها را از آب خارج کنید و آن‌ها را در یک پلاستیک حاوی کوکوپیت و ورمی کولیت قرار دهید. مخلوط خاک را با آب مرطوب کنید. برای گردش هوا، چند سوراخ کوچک در کیسه پلاستیکی ایجاد کنید.

 

آبیاری بذر افرا
۳- اضافه کردن آب به بستر کشت آماده شده.

 

ضدعفونی بذر
۴- برای جلوگیری از قارچ زدگی و آفات، تهیه محلول قارچ‌کش و اسپری روی بستر کشت.

بذر آماده کاشت
۵- بذرها را داخل کیسه قرار دهید. بهتر است بذرها روی سطح بستر کشت باشند. در هر کیسه حدود ۲۰ تا ۳۰ بذر کافی است.

 

بذر یخچال
۶ – کیسه پلاستیکی را به مدت ۱۰۰ روز در یخچال قرار دهید. انجام این فرآیند برای جوانه زنی بذر نیاز است. جوانه زدن از ۴۰ تا ۱۲۰ روز متغیر است بهتر است ۲ هفته یکبار بذرها را چک کنید اگر بذری سیاه و دارای گندیدگی بود از بسته خارج کنید و همچنین در این مدت اگر بذری جوانه زد از بسته خارج و به یک ظرف کوچک منتقل کنید.

 

کاشتن بذر بونسای
۷- بعد از جوانه زدن بذرها زمان انتقال به ظرف دیگر است. پیشنهاد ما انتقال به سینی نشا است.

خاک: بهترین خاک ترکیب پیت ماس، کوکوپیت، ورمی کولیت و شن و ماسه درشت است

آبیاری: بعد از کاشت خاک را مرطوب کنید قبل از آبیاری مجدد اجازه دهید خاک کمی خشک شود تا ریشه گیاه پوسیده نشود.

دمای مناسب: برای جوانه زنی بذر افرای سرخ ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است.

نور مناسب: سینی نشا را در یک مکان دارای نور و سایه قرار دهید تا از سوختن نهال جلوگیری کنید.

۸– بعد از اینکه اندازه نهال ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر شد آن را به یک گلدان بزرگ‌تر یا به زمین منتقل کنید. بهترین زمان برای انتقال نهال افرای قرمز به زمین اواخر ماه مهر یا اوایل تا اواسط بهار می‌باشد. بهتر است نهال در مکانی کاشته شود که صبح نور مستقیم خورشید و بعد از ظهر سایه داشته باشد و از باد محافظت شود. درخت افرای سرخ خاک‌های با زهکشی خوب را ترجیح می‌دهد. آبیاری باید به گونه‌ای باشد که خاک مرطوب شود و نباید خاک را خیس کرد. در صورتی که درخت افرا سرخ را در گلدان کاشته‌اید هفته‌ای یک بار به آن آب دهید. در اواسط بهار از یک کود ملایم برای درخت افرا سرخ استفاده کنید.

شکل بذر انواع مختلف درخت افرا
شکل بذر انواع مختلف درخت افرا

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      206 thoughts on “آموزش کاشت بذر درخت افرا

      1. Hoda میگوید:

        سلام ، بعد از اینکه بذر را کاشتم و جوانه زد ، حدودا چند روزی گذشت و ارتفاع جوانه ها حدودا به ۱۰ سانت رسید اما بعد از حدود یک روز روی ساقه جوانه ها چین و چروکی به وجود آمد و پس از حدود یک روز خم شده و روی زمین افتادند ، لطفا راهنمایی کنید ، ممنونم .

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، دلیلش کمبود رطوبت محیط هست باید جوانه رو کاور کنید تا رطوبت مورد نیاز جوانه تامین بشه. ودر محیط پرنوری نگهداری کنید تا رشد علفی نداشته باشه.

      2. آرمان میگوید:

        سلام من از سایت پوپونیک یه بسته بذر افرا قرمز خریدم ک شامل ۵ بذره
        خاک کوکوپیت و ورمی کمپوست دارم الان آخر تابستونه به نظرتون بذر هارو سرمادهی کنم تا آخر پاییز جوانه بزنه بعد بکارمش؟
        اگه تو حین سرمادهی بذری جوانه زد اونو چیکار کنم بکارمش یا بی تفاوت بذارم سرما دهی بشه؟
        اگه دوبذر رو کنار هم توی گلدان بکارم مشکلی پیش میاد؟
        از لامپ فلورسنت آکواریومی سه رنگ برای نوردهی استفاده کنم رشدش به مشکل بر نمیخوره؟
        ممنون میشم راهنمایی کنید

      3. رضا میگوید:

        سلام خسته نباشید
        فروشنده ای که بذر رو ازشون خریدم گفته بودن بذر ها ۵۰ روز سرما دهی شده و لزومی به سرمادهی نیست (البته گفتن میتونید ۳۰ روز دیگه سرمادهی انجام بدید) و همینجوری توی عمق یک سانتی متری خاک کاشته بشه
        میخواستم بدونم اینجوری نتیجه میده؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، اگر بذرهای افرا مد نظرتون هست، ۵۰ روز سرمادهی کافی هست، بذرها برای جوانه زنی باید در دمای 2_5 درجه نگهداری بشن تا جوانه بزنند،بعد از جوانه زنی میتونید به جای گرمتر وپرنور انتقال بدید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          بذرهای افرا زیاد حساس به خاک نیستند داخل هر ترکیبی میتونید کشت کنید مهمترین نکته در کاشت بذرهای افرا دما هست که باید بین 2_7 درجه باشه. من خودم داخل ترکیب خاک باغچه،خاک برگ وکودپوسیده دامی کشت کردم وسبز هم شدن البته من پاییز کشت کردم الان سبز شدن دوره سرمادهی رو هم داخل خاک در فضای ازاد گذروندن واصلا داخل یخچال نگذاشتم. ولی الان چون هوا گرم شده حتما باید داخل یخچال نگهداری کنید.

      4. farhad میگوید:

        ممنون. به جای ورمی کولیت چیز دیگه ای میتونم استفاده کنم؟
        بعدش .وقتی که چند تا سوراخ کوچیک ایجاد میکنم. اون سموم قارچ کش برای داخل یخچال مضر نیست؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          میتونید بجای ورمی کولایت از ذغال خرد شده یا کوکوچیپس هم استفاده کنید ترکیب هم نکنید هیچ مشکلی پیش نمیاد، بستر رو داخل یک ظرف درب دار بگذارید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ورمی کمپوست کودی هست که کرم خاکی در تولیدش نقش داره، به اصطلاح کود حیوانی محسوب میشه، ورمیکولیت (Vermiculite) جزء ماده‌ای معدنی آبدار به نام فیلوسیلیکاته است. نام این ماده از کلمه لاتین Vermiculus به معنای کرم کوچک گرفته شده ‌است.

          در صورت حرارت دادن آب موجود در ورمیکولیت تبخیر شده و موجب منبسط شدن آن می‌شود. ورمیکولیت در واقع از دگرسانی و یا هوازدگی کانی های بیوتیت و فلوگوپیت ایجاد می شود. آب فشرده در میان لایه‌های سیلیکاته در نتیجه حرارت، خارج شده و موجب منبسط شدن کانی می‌شود. انبساط و افزایش حجم ورمیکولیت موجب به وجود آمدن قابلیت‌های متعددی در این کانی می‌شود. همین قابلیت‌های موجب شده که از آن در صنعت‌های مانند ساختمان‌سازی، کشاورزی و باغبانی استفاده شود. ظاهر ورمیکولیت شبیه میکا است با این تفاوت که بین لایه‌های مولکولی موجود در ورمیکولیت به جای یون‌های پتاسیم، یون‌های منیزیم و آهن وجود دارد. زمانی که ورمیکولیت در معرض حرارت قرار می‌گیرد قابلیت‌هایی مانند عایق صوتی و گرما و جاذب رطوبت شدن در آن به وجود می‌آید. از مشخصات دیگر آن می توان به ایجاد تخلخل، مقاومت گرمای بالا، خنثی بودن از نظر شیمیایی، بی بو، مقاوم در برابر آتش را نام برد.

          تعدادی از موارد استفاده ورمیکولیت در کشاورزی

          در کاشت بدون خاک:

          مخلوط ورمیکولیت، پیت و کوکوپیت در کشاورزی بدون خاک استفاده می‌شود. این مخلوط موجب می‌شود که گیاه رشد سریعتری داشته باشد. این مخلوط هوا، غذا و رطوبت مورد نیاز گیاه را جذب کرده و در صورت نیاز آن را به گیاه می‌دهد. از ورمیکولیت در کشت هیدروپونیک نیز استفاده می‌شود.

          جوانه زدن بذر/تخم گیاهان:

          ورمیکولیت به تنهایی و یا زمانی که با خاک یا پیت مخلوط شده است برای جوانه زدن بذر/تخم گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر از ورمیکولیت به تنهایی استفاده شده است باید حتما هفته‌ای یکبار به گیاه کود داده شود.

          خصوصیات فیزیکی ورمیکولیت:

          نسوزندگی ورمیکولیت بیش از ۱۲۵۰ درجه سانتی گراد است

          عایق صوتی

          از نظر شیمیایی خنثی

          صد در صد معدنی

          فساد ناپذیر و بی بو

          PH= 7_ تا ۵/۷

      5. farhad میگوید:

        سلام
        شما گفتین دمای ۲۴ درجه برای جوانه زنی مناسبه ولی
        توی یخچال که دما کمتره
        میشه راهنمایی کنید؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون از توجه شما، بله، احتمالا اشتباه تایپی هست.،بذرهای افرا در دمای بین 2_7 درجه جوانه میزنند.

      6. حجت اله معصومیان میگوید:

        سلام . آیا مراحل آماده سازی بذر افرا برای رشد ، شامل بذرهای بسته بندی شده شرکتهای تهیه بذر هم می شود یا اینکه این بذرهای آماده بسته بندی شده را می شود مستقیم در گلدان کاشت ؟

      7. رحیم میگوید:

        با سلام و تشکر از راهنمایی خوبتون بنظر شما با ۶تا بذر میشه ی درخت افرا قرمز داشت؟

      8. نیما میگوید:

        سلام با روش شما آیا تمام بذر ها جوانه می زنند از ۲۶ بذر احتمالا چند تا رشد می کنند

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. بذرها دارای گارانتی هستند واگر با روش اصولی کشت بشن بالای نود درصد سبز میشن.

      9. امین میگوید:

        سلام
        بذر های افرا چه ماهی از پاییز میرسن ؟؟؟
        چطوری متوجه بشیم رسیدن یانه؟؟
        بذر های افرا دوتا دوتا بهم چسبیدن چطوری اونارو جدا کنیم؟؟؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. بذرهای افرا وقتی برسن رنگشون از سبز مایل به کرمی میشه دقیقا رنگ عکس اخری. وقتی بذرها برسند خودشون جدا میشن نیازی به جداسازی نیست تقریبا اواخر اذر ماه یا اوایل دی ماه. بهترین زمان کاشت بذر های افرا هم بین ماهای دی تا اوایل اسفند ماه هست. بذرها حتما باید دوره سرمادهی رو بگذرونند در غیر این صورت سبز نخواهند شد، سبز شدن بذرها هم تقریبا چهل الی سه ماه زمان میبره.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.