اصول کود دهی به گیاهان و گل های آپارتمانی

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی : تمام گیاهان برای رشد و گلدهی مناسب نیاز به خاک غنی دارند تا مواد غذایی مورد نیاز آنها تأمین شود. ولی معمولاً مواد غذایی موجود در خاک گلدان برای اکثراً گیاهان کافی نمی‌باشد. بخصوص گیاهانی که دارای رشد زیادی هستند. از این رو می‌توان با کوددهی این کمبود را جبران کرد. بعضی گیاهان مانند کاکتوس‌ها به دلیل کند رشد بودن نیاز زیادی برای کوددهی ندارند و تنها سالی یکی دو مرتبه کود کافی می‌باشد.

حتماً باید توجه داشته باشید کوددهی در فصل رشد یا زمان گلدهی باشد.

کدام فرمول کودی برای کدام گیاه مناسب است؟
کودها می‌توانند حاوی درصدهای مختلفی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم باشند و تنوع نسبتاً زیادی در رابطه با فرمول‌های کودی در بازار وجود دارد که می‌تواند موجب سردرگمی مصرف کنندگان شود. اما می‌توان این مسئله را ساده کرد. یعنی اینکه برای انتخاب کود مناسب برای گیاهانتان اول از همه به نوع گیاهی که دارید توجه کنید. به طور کل گیاهان خانگی را می‌توان به دو گروه عمومی برگی (برگ‌های زینتی) و گل‌دار تقسیم کرد. در مورد گیاهانی که برگ‌هایشان جنبه تزئینی دارند می‌توان از کودهایی با نسبت مساوی نیتروژن فسفر پتاسیم استفاده کرد و یا اگر نتیجه بهتری می‌خواهید می‌توانید از کودی استفاده کنید که مقدار نیتروژن آن کمی بیش از فسفر و پتاسیم باشد مثلاً فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ و یا ۲۰-۲۰-۲۰ و یا با شکل اختصاصی‌تر فرمول ۲۰-۲۰-۳۰ برای گیاهان برگی مناسب است به یاد داشته باشید که عنصر نیتروژن در تولید برگ و رشد رویشی گیاهان تأثیر مثبتی دارد. اما در مورد گیاهان گل‌دار می‌توان از کودهایی که فسفر و پتاسیم بیشتری نسبت به نیتروژن دارند استفاده کرد. برای کاکتوس‌ها و ساکولنت ها بهتر است از کودهای ازت پایین و پتاس بالا استفاده کرد مانند ۳۸-۱۱-۳ یا سایر کودها با ازت پایین. ازت بالا در کاکتوس‌ها باعث نگهداری مقادیر زیادی آب در بافت گیاه می‌شود و امکان کاکتوس شما خراب شود یا ترک بردارد.

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

آیا نیاز کودی همه گیاهان مانند یکدیگر است؟
در قسمت قبل گیاهان خانگی را به دو گروه کلی و عمومی برگی و گل‌دار تقسیم کردیم. و گفتیم که اصولاً برای گیاهان برگی که برگ‌های زینتی دارند از فرمول‌هایی با نیتروژن بیشتر و یا برای گیاهان گل‌دار فرمول کود با فسفر بیشتر ارجحیت دارد. اما نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که در بین گیاهان برگی و یا در بین گیاهان گل‌دار نیز تفاوت‌هایی وجود دارد که بر اساس این تفاوت‌ها گاهی لازم است تغییراتی در فرمول کودها داده شود. مثلاً گیاهانی مانند کاکتوس و یا سایر گیاهانی که برگ‌های گوشتی همانند کاکتوس دارند معمولاً به دلیل زینتی بودن ساقه و برگ‌هایشان نگهداری می‌شوند و بنابراین در ابتدای امر به نظر می‌رسد که فرمول‌هایی با نیتروژنی بیش از فسفر و پتاسیم برای آنها مناسب است. اما نباید فراموش کرد که چنین گیاهانی به کندی رشد می‌کنند و اصولاً نیاز چندانی به کود دهی ندارند. البته فراموش نکنید که برای تشویق چنین گیاهانی همانند کاکتوس‌ها به گلدهی برخی از فرمول‌های خاص کودی استفاده می‌شود و جز برنامه‌های پرورش این گیاهان محسوب می‌شود. اما در محیط خانه‌ها دادن کود به این گیاهان مطابق برنامه‌ای که برای سایر گیاهان برگی (مثلاً مثل اریکا، سینگونیوم، حسن یوسف و …) انجام می‌شود می‌تواند منجر به عدم استحکام کافی ساختار ساقه آنان و نرم شدن بیش از اندازه آنان و افزایش شدید حساسیت این گیاهان در برابر مشکلاتی همچون پوسیدگی ساقه و ریشه شود. بنابراین باید برای چنین گیاهانی فرمول‌های ملایم‌تری را به کاربرد و یا کودها را با نصف و یا حتی ۴ / ۱ غلظت معمول مورداستفاده قرار داد.

کوددهی را مکمل شرایط محیطی مناسب بدانید.
تصور نکنید که اگر گیاه را در هر شرایطی نگهدارید اما به آن کود بدهید گیاه باید رشدی مناسب داشته باشد و سرسبز باشد اتفاقاً برخی از شرایط محیطی همانند میزان نور و یا آبیاری و زهکش مناسب خاک بیش از مسئله عدم کوددهی گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهند و علائم نامساعد بودن شرایط محیطی بسیار زودتر از کمبود عناصر غذایی نمایان می‌شود. بنابراین اگر خواهان رشد مناسب و چشمگیر گیاهان خود هستید در درجه اول شرایط محیطی مناسب آنان را برایشان فراهم کنید و سپس به مسئله کوددهی آنان بپردازید. یعنی اگر گیاه شما در شرایط مکانی و محیطی خوبی قرار ندارد ابتدا این مشکل را بر طرف کنید و سپس برنامه کوددهی را برای آن شروع کنید.

همچنین تا زمانی که این شرایط را برای گیاه فراهم نکرده‌اید (مثلاً گیاه در شرایط نوری مناسبی نگهداری نمی‌شود و باید مکان بهتری برای آن پیدا کنید) می‌توانید کود را با نصف غلظتی که برای گیاهانی با شرایط محیطی مناسب بکار می‌رود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که شرایط محیطی توان گیاه برای مصرف کود تغییر می‌دهد، یعنی هر مقدار که گیاه در شرایط مساعدتری نگهداری شود توان آن برای استفاده از عناصر غذایی موجود در کود نیز افزایش می‌یابد مثلاً فرض کنید که اگر گیاهی با یک برنامه کوددهی در محیط منزل آسیب ببیند این گیاه ممکن است در محیطی دیگر که شرایط بهتری ازنظر نور و رطوبت داشته باشد با این برنامه کوددهی اصلاً مشکلی پیدا نکند. اما بازهم فراموش نکنید که ظرفیت گیاهان برای استفاده از کودها محدود است. هر مقدار که شرایط محیطی مناسب باشد بازهم نباید در مصرف کود زیاده‌روی کنید!

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

در مصرف کود زیاده‌روی نکنید.
تصور این مسئله که با دادن کود بیشتر و یا کاهش فواصل کوددهی به رشد گیاه کمک می‌شود کاملاً اشتباه است. گیاهان ظرفیت محدودی برای استفاده از عناصر غذایی در خاک دارند. گیاهان علاوه بر اینکه می‌توانند دچار کمبود عناصر غذایی شوند می‌توانند گرفتار بیش بود و یا سمیت این عناصر نیز بشوند. از طرفی وجود غلظت بیش از اندازه عناصر موجود در محلولهای کودی در خاک می‌تواند به ریشه‌ها آسیب برساند و باعث سوختگی و مرگ آنان شود. همچنین به یاد داشته باشید که کمبود عناصر غذایی می‌تواند منجر به مسائلی همچون کاهش رشد و یا گلدهی و یا ظاهر نامناسب گیاه بشود اما گیاه را به ندرت از بین می‌برد ولی زیاده‌روی در کوددهی می‌تواند منجر به کاهش رشد، کوتاهی قامت گیاه، سوختگی نوک و حاشیه برگ‌ها و حتی در موارد شدید باعث مرگ گیاه شود. غلظت بیش‌از اندازه کود و زیاده‌روی در کوددهی منجر به افزایش میزان عناصر موجود در خاک می‌شود به نحوی که حتی گاهی باقیمانده کودها می‌تواند به شکل نواحی سفیدرنگ بر روی سطح خاک و یا اطراف منفذ موجود در کف گلدان به چشم دیده شوند. در گلدان‌های سفالی نیز این ترکیبات به شکل رسوب در دیواره گلدان ظاهر می‌شوند. این رسوبات و باقیمانده‌ها را می‌توان از روی سطح خاک برداشت زیرا هر مرتبه که شما به گیاه آب دهید مقداری از این ترکیبات مجدداً در آب حل‌شده و می‌تواند برای گیاه مشکل ایجاد کند اما به یاد داشته باشید که اگر چنین کاری را می‌خواهید انجام دهید (برداشت رسوبات سفید رنگ روی سطح خاک) بیش از نیم سانتیمتر از سطح خاک را برندارید.

برداشت عمیق‌تر از این می‌تواند به ریشه‌ها آسیب وارد کند. مسئله باقیمانده کودها را در خاک و دلیل آسیب زدن آنان به ریشه‌های گیاه را بدین صورت می‌توان توضیح داد که ساختار کودها ترکیباتی همانند نمک قابل حل هستند که وقتی آن را در آب حل می‌کنیم می‌توانیم آن را به شکل محلول همراه با آبیاری به گلدان حاوی گیاه بدهیم. حال زمانی که به گیاه این محلول کودی را می‌دهیم مقداری از آن و نه تمامی آن توسط گیاه جذب و مصرف می‌شود. مقداری که توسط ریشه‌های گیاه جذب نشده است در خاک گلدان باقی می‌ماند. حال اگر در مصرف کود زیاده روی نشود و آبیاری‌های بعدی گیاه به خوبی صورت گیرد این باقیمانده کود توسط زه آب از منافذ زیرین گلدان به تدریج خارج می‌شود به همین دلیل است که گفته می‌شود بعد از آبیاری گیاه حتماً باید مقداری از آب از منافذ زیرین گلدان خارج شود زیرا این آب حاوی عناصری است که از سوی گیاه مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.

اما اگر در مصرف کود زیاده روی شود و یا اینکه آبیاری گیاه به خوبی انجام نشود ترکیبات کودی که مورد استفاده گیاه قرار نگرفته‌اند در خاک باقی مانده و اگر برنامه کوددهی نامناسب گیاه ادامه یابد، غلظت این ترکیبات مرتباً در خاک بیشتر و بیشتر می‌شوند. وقتی چنین شرایطی پیش می‌آید حتی احتمال دارد که جذب آب برای گیاه مشکل‌تر می‌شود. در واقع این مسئله به دلیل پدیده‌ای به نام اسمز است. در پدیده اسمز گفته می‌شود که آب از جایی که بیشتر است به جایی که کمتر است می‌رود. زمانی که گیاه نیاز رطوبتی دارد و محتوی رطوبتی سلول‌های ریشه گیاه پایین است و ما به گلدان آب می‌دهیم در واقع آب بعد از نفوذ به ذرات خاک و سیراب کردن ذرات خاک، از بین ذرات خاک وارد سلول‌های ریشه می‌شود یعنی از جایی که رطوبت بیشتر است به جایی که رطوبت کمتر است می‌رود. حال فرض کنید محتوی و غلظت عناصر کودی و ترکیبات آنان در خاک به نحو نامطلوبی افزایش یابد. این ترکیبات که می‌توان آنان را ذرات مزاحم و اضافی در خاک خواند، جذب کننده رطوبت هستند و به شدت رطوبت را به سمت خود می‌کشند.

بنابراین وقتی که شما به چنین خاکی آب دهید آب جذب این ترکیبات می‌شود و اجازه جذب آب به ریشه گیاه داده نمی‌شود و در نتیجه با وجود اینکه شما گلدان را آبیاری کرده‌اید و بر خلاف تصور شما گیاه سیراب نمی‌شود! حتی در برخی شرایط مشاهده شده است که غلظت ترکیبات رسوب کرده در بین ذرات خاک در حدی بوده است که موجب جذب رطوبت از ریشه‌های گیاه و به بیان ساده‌تر خشکاندن ریشه‌های گیاه شده‌اند! به همین دلیل است که گفته می‌شود اگر باقیمانده ترکیبات و رسوبات کودی در خاک به شکل نامناسبی افزایش یابد، حتی در صورت آبیاری گیاه، وضعیتی پیش می‌آید که انگار آب کافی به گیاه نداده‌ایم و یا اصلاً آن را آبیاری نکرده‌ایم.

اگر زمانی برای گیاهی که دارید مشکل افزایش غلظت باقیمانده کودی در خاک پیش آمد اما گیاهتان هنوز از بین نرفته است می‌توانید از روش شستشوی خاک برای شستن باقیمانده کود استفاده کنید بدین صورت که گلدان گیاه را در ظرف بزرگی از آب قرار دهید به شکلی که آب حتی از سطح خاک بالاتر باشد.
زمانی که آخرین حباب‌های هوا را بر روی سطح خاک مشاهده کردید (این مسئله بسته به نوع خاک می‌تواند حدود یک ربع تا نیم ساعت طول بکشد) گلدان گیاه را از ظرف آب خارج کنید و اجازه دهید که آب از منافذ زیرین گلدان به تدریج خارج شود. این روش یک روش ساده و خانگی برای شستشوی خاک است. البته فراموش نکنید که در این روش زیاده‌روی نکنید! باقی گذاشتن گلدان برای مدت زمان طولانی در ظرف آب به‌منظور رفع مشکل می‌تواند منجر به خفگی ریشه‌ها شود. برخی از پرورش‌دهندگان حتی باوجود رعایت کردن غلظت مناسب کود باز هم هر ۶-۴ ماه یک‌بار عمل شستشوی خاک را انجام می‌دهند البته آنان روش دیگری به‌جز آنچه که توضیح دادم استفاده می‌کنند بدین صورت که دو برابر حجم گلدان گیاه به تدریج و در طی نیم الی یک ساعت به گیاه آب می‌دهند تا این آب از منافذ زیرین گلدان خارج شود و املاح اضافی را بشوید و ببرد.

گیاهان ضعیف یا آسیب دیده را کود ندهید.
یکی از اشتباهات رایج در بین ما این است که تصور می‌کنیم اگر به یک گیاه که به هر دلیل آسیب دیده است و ضعیف شده است (مانند فعالیت آفات و بیماری و یا شرایط بسیار نامناسب نگهداری) کود بدهیم این گیاه سریع‌تر به شرایط رشد عادی باز می گیرد. به یاد داشته باشید که گیاه ضعیف سیستم ریشه‌ای ضعیفی نیز دارد و نمی‌تواند از محلول کودی استفاده کند. برای چنین گیاهانی ابتدا باید عاملی که موجب ضعیف شدن و یا آسیب دیدن آنها شده است را بیابیم و آن عامل را برطرف کنیم سپس گیاه را در شرایط محیطی مناسب و ایده آل قرار دهیم و بعد مشاهده نشانه‌هایی از رشد جدید (همانند رویش برگ جدید) برنامه کوددهی را شروع کنیم.

از چه زمانی کوددهی به گیاه جدیدمان را شروع کنیم؟
فرض کنید که گیاهی را جدیداً خریداری کرده‌اید. ابتدا حدود یک ماه صبر کنید و سپس برنامه کوددهی گیاه را آغاز کنید. در طی این یک ماه گیاه به شرایط رشد جدید و مکان جدید زندگی عادت می‌کند و در طی این مدت نیازی به کود دهی نیست. این مسئله را در مورد گیاهانی که گلدان آنها را عوض کرده‌اید نیز رعایت کنید. یعنی بعد از تعویض گلدان یک گیاه حتی اگر آن را مجدداً در مکان سابق نگهداری قرار می‌دهید و از مناسب بودن شرایط محیطی آن اطمینان دارید، باز هم یک ماه صبر کنید و بعد از آن برنامه کوددهی را آغاز کنید. در این یک ماه گیاه در حال عادت کردن به گلدان جدید و در واقع خانه جدیدش است! پس در کوددهی عجله نکنید. در مورد گیاهانی که در بستر باغچه و در اوایل بهار می‌کارید نیز می‌توان تا حدود ۶ هفته صبر کرد و سپس برنامه‌های کوددهی این گیاهان را شروع نمود.

آیا گیاه را باید در سراسر سال کود بدهیم؟
بهترین زمان برای کوددهی یک گیاه هنگامی است که گیاه در حال رشد و توسعه باشد یعنی فصل‌های بهار و تابستان. حتی گیاهان همیشه سبز که سراسر سال سرسبز هستند و خزان ندارند، در طی فصل‌های پاییز و زمستان نیاز کودی بسیار کمتری دارند زیرا در این فصل‌ها به دلیل مناسب نبودن شرایط نوری محیط و همچنین دمای آن، گیاه رشد و نموی کمتری دارد و نیازی به مصرف کود نیست. علاوه بر این گاهی لازم است به دلیل تغییر فصل فرمول کود را نیز تغییر دهیم مثلاً در فصل پاییز می‌توان از کودهایی استفاده کرد که میزان پتاسیم آن بیشتر باشد زیرا این کود اگرچه در تولید گل و میوه مؤثر می‌باشد اما اصولاً به قوی‌تر شدن سیستم ریشه و سلامت عمومی گیاه کمک فراوانی می‌کند و گیاه را در گذراندن روزهای تاریک زمستان و شرایط محیطی نامناسب در این زمان از سال کمک می‌کند. البته برخی از گیاهان برگ‌دار و زینتی که همیشه سبز هستند در طی زمستان فعالیت رشد و نموی خود را متوقف نمی‌کنند بلکه با سرعت کمتری آن را انجام می‌دهند.

برای کمک به این گیاهان می‌توان در طی پاییز و زمستان برنامه‌های کوددهی را ادامه داد اما توجه کنید که می‌بایست کودها را با غلظت کمتری استفاده کرد و همچنین فواصل کوددهی را نیز افزایش داد مثلاً می‌توان غلظت کود را به نصف و یا حتی یک چهارم کاهش داد و به جای هر ماه یک مرتبه مصرف کود هر دو ماه یک مرتبه کود را استفاده کرد. اینکه تصمیم بگیریم کوددهی را در طی این فصول به چه نحوی انجام دهیم بستگی بسیار زیادی به نوع گیاه دارد اما به هر حال و به شکل نکته‌ای کلی و عمومی به یاد داشته باشیم که برنامه‌های کوددهی در پاییز و زمستان با برنامه‌های کوددهی در بهار و تابستان با یکدیگر متفاوت است.

مسئله‌ای جالب دیگری که به آن برخورد داشته‌ام این است که برخی از پروش دهندگان به علاقه‌مندان نگهداری از گل‌ها و گیاهان خانگی توصیه می‌کنند که اگر شخصی هستید که کاملاً مراقب گیاهان خود می‌باشید به نحوی که هر ماه به شکل منظم و با فاصله زمانی کاملاً مشخص و زمان بندی شده توانایی رسیدگی به گیاه خود و کودهی آن را دارید می‌توانید گیاهان گل‌دار خود را هر ۴-۳ هفته یک‌بار با نصف غلظت توصیه شده از سوی کارخانه سازنده کود تغذیه کنید. چنین برنامه غذادهی با نام برنامه غذادهی مستمر و مداوم Continuous supply of nutrient خوانده می‌شود که همان‌طور که اشاره کردم برای برخی از گیاهان خانگی بخصوص گیاهان گل‌داری همانند بنفشه افریقایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسئله‌ای که این پرورش دهندگان مطرح می‌کنند این است که اگر ما با توجه به توصیه دستورالعمل کارخانه سازنده کود توجه کرده و با توجه به غلظت توصیه شده از سوی آنان هر ماه به گیاهانمان بخصوص گیاهان گل‌دار کود دهیم ممکن است منجر به مشکل بیش بود عناصر غذایی و یا زیاده روی در مصرف کود شویم. زیرا گفته می‌شود که محیط گلدان محیطی بسته است و خروج مقادیر اضافه کود از منافذ گلدان همراه با آب اضافی ناشی از آبیاری می‌تواند به سختی و به شکل ناقص انجام شود این مسئله به تدریج می‌تواند مشکل افزایش غلظت باقیمانده محلول کودی را در خاک ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است که اگر شما فردی منظم و پایبند به کوددهی ماهانه گیاهانتان هستید، اصولاً کودها را با نصف غلظت توصیه شده از سوی کارخانه‌های سازنده مصرف کنید تا مشکلی برای گیاهان شما پیش نیاید.

فاصله زمانی مناسب کوددهی در هنگام رشد گیاه به چه صورت است؟
فاصله کوددهی در فصول مناسب یعنی در بهار و تابستان نیز در تمامی گیاهان می‌تواند مشابه نباشد و با هم فرق داشته باشد زیرا نیاز گیاهان مختلف به مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است. مواردی مانند نوع گیاه، سن گیاه و قدرت رویش گیاه از جمله مسائلی هستند که فاصله زمانی کوددهی را مشخص می‌کنند. یعنی مشخص می‌کنند که آیا گیاه ما هرماه (یا هر ۴ هفته یک‌بار) به کود نیاز دارد و یا هر دو هفته یک‌بار باید کوددهی شود و یا بهتر است که هر ۶ هفته یک‌بار به آن کود دهیم. هر مقدار که گیاه جوان‌تر، سالم‌تر، شرایط محیطی بهتر داشته باشد فواصل کوددهی نیز نزدیک‌تر خواهد بود اما معمولاً ماهی یک مرتبه و نه بیشتر به گیاهان زینتی کود داده می‌شود. پس باز هم تکرار می‌کنیم که هرگز در مصرف کود زیاده‌روی نکنید!

نحوه استفاده از کودهای میهن کاکتوس

یک قاشق از کود را با قاشق مخصوص میهن کاکتوس برداشته و در یک لیتر آب حل کنید. این کودها کاملا محلول در آب هستند و از بهترین تولیدکنندگان اروپایی تهیه شده است. قابل استفاده به صورت آبیاری و اسپری روی برگ ها.

دستورالعمل استفاده از کود ۱

همین الان کود مناسب گیاهتو این زیر پیدا کن

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    82 thoughts on “اصول کود دهی به گیاهان و گل های آپارتمانی

    1. عطایی میگوید:

      سلام به بنفشه افریقایی هر جند روز یکبار باید کود بدم؟
      دوره کودهی برای کاکتوس هام رو در چه بازه ی زمانی تکرار کنم؟

    2. فریبا مسگری میگوید:

      با سلام و وقت بخیر خدمت شما و همینطور تشکر بابت پیج خودتون
      من یه اطلاعات جامع راجع به کود ۲۰.۲۰.۲۰ و کود۱۲.۱۲.۳۶ میخواستم بدونم که چه گلهایی رو میشه باهاشون تامین نیاز کرد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،هردو نوع کود رو برای انواع گیاهان اپارتمانی میتونیدبصورت دوره ای استفاده کنید، برای انواع کاکتوسها وگیاهان گوشتی وانواع گیاهان ابلق از کود ۱۲،۱۲،۳۶ ویا ۳،۱۱،۳۸ میتونید استفاده کنید. کود سه بیست کود رشد هست وبرای گیاهان اپارتمانی برگ سبز مناسب هست، کود ۱۲،۱۲،۳۶ هم کود رشد وهم کود گلدهی هست،کود ۳،۱۱،۳۸ کود گلدهی وریشه زایی هست.

    3. mahsa میگوید:

      ممنون از توضیحات خیلی مفیدتون.جواب خیلی از سوالامو گرفتم.فقط یه چیز سواله برام.این ک اگه بخوام دوتا کود رو همزمان به گلها بدم باید ب اندازه نصف هر کود باهم مخلوط کنم؟یا مثلا دو کود همراه با هیومیک؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از توجه شما،هیچ وقت دو نوع کود رو همزمان باهم استفاده نکنید، فاصله مصرف دو کود از هم حدود دوهفته الی یک ماه هست،ولی انواع کودهارو میتونید همراه با هیومیک اسید به گیاه بدید.

    4. جواد میگوید:

      سلام و خسته نباشید
      آیا میشه کود کلات آهن و ۳ بیست رو هم زمان به گیاه داد اصلا کود کلات آهن نیاز هست به گیاه آپارتمانی داد ؟
      یا ۳ بیست با هیومیک اسید میشه به گیاه داد همزمان ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، کلا کودها رو بهتر هست جداگانه وبا فاصله دو هفته یا بیشتر از هم مصرف کنید ولی انواع کودها رو با هیومیک اسید میتونید همزمان استفاده کنید چون هیومیک اسید کود نیست مکمل هست.

    5. مطهره میگوید:

      سلام ، وقت بخیر ممنون از مطالب مفیدتون
      تغذیه ارکیده با کود گلدهی برای چه مدت باید ادامه پیدا کنه؟
      ساقه گل که شروع به رشد کرد آیا باید همچنان کود گلدهی بهش داد، یا آبیاری معمولی کافیه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،زمانی که غنچه ها نمایان شدند کوددهی رو قطع کنید،بعد از اتمام گلدهی مجدد برای تقویت گیاه میتونید کوددهی رو شروع کنید. ابیاری با اب بدون املاح وهمدمای محیط زمانی که خاک خشک شد.

    6. محسن میگوید:

      سلام خسته نباشید میخواستم نظر شما رو در مورد کود هربان بدونم خیلی ازش تبلیغ میکنن نمیدونم خوبه یا نه و اینکه برای چه گیاهایی میشه استفاده کرد

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، کود هربان کود ارگانیک ومعدنی هست برای همه ی گیاهان میشه استفاده کرد.

    7. محمود افشار میگوید:

      سلام مطالب مفیدی بود فقط یک سوال داشتم که در متن نبود آیا در پاییز و زمستان هم میشه به گلدان ها کود داد لطفا راهنمایی کنید ممنون.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،بهتر هست کوددهی در پاییز وزمستان قطع بشه، با شروع رشد میتونید کوددهی رو شروع کنید.

    8. علی کاظمی میگوید:

      با سلام میخواستم بدونم آیا کود مایع رو که میگن باید هر دو هفته یک بار بدیم آیا اسپری کردن کود روی برگها رو هم باید هر دو هفته یک بار بزنیم یا هر روز مشکلی نیست ممنون.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اسپری محلول کود هم دو هفته یک بار روی برگها،فرق نداره یا ابیاری یا بصورت اسپری هر دو هفته یک بار در زمان رشد گیاهان.

    9. علی نمازی میگوید:

      سلام من علاقه خاصی به انواع نخل ها (اریکا /ققنوس) دارم میخواستم بدونم آیا کود خاصی رو باید بهشون بدم بعد در چه فصولی باید این کار رو انجام بدم لطفا راهنمایی کنید ممنون.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از کودهای کامل میتونید برای تقویتشون استفاده کنید، کوددهی در زمان رشد.

    10. امیر میگوید:

      سلام محدد . ممنون از شما
      اخه قبلا گل کاغذی داشتم که همیشه ماهی یکبار کود کامل میدادم و همیشه هم روی گل بود . در اصل غرق گل بود . خوب به دلیل جابجایی منزل نیاوردمش و دادمش به صاحبخونه .
      به صورت دوره ای که فرمودید منظورتون هر سه ماه یکبار نوبت به یک کدوم برسه؟
      سوال دوم اینکه فروردین یه درخت افرا ژاپنی قرمز رنگ خریدم و توی پاسیو گذاشتم . بعد مدتی شروع شد سر برگ ها خشک شدن و رنگ قرمزش سبز شدن و الان نزذیک پنج ماهه همینجور مونده . نه جوونه و برگ زده و نه مرده . دم برگ و قسمت اتصال دمبرگ به برگ تا قسمتیش سبز و زندست و سر برگ ها خشکند . در اصل هشتاد درصد برگ خشکه. دلیلش رو چی میدونید و پیشنهادتون چیه ؟
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ماهی یک بارمیتونید از کودهای مختلف استفاده کنید برای مثال این ماه کود کامل، ماه دیگه کود پتاس بالا، گل کاغذی نور وخاک مناسبی داشته باشه هر زمان گل میده ولی استراحت هم میکنه. در مورد افرا کمبود نور باعث سبز شدن برگهای رنگی میشه که بهتر هست گیاه رو به محیط پرنوری انتقال بدید ورطوبت محیط رو تامین کنید میتونید از جزیره زیر گلدانی ویا دستگاه بخور برای تامین رطوبت استفاده کنید. شاخه ها رو هم هرس کنید تا مجدد شروع به رشد بکنه.

    11. امیر میگوید:

      سلام . برای گا کاغذی که همیشه روی گل بمونه چه برنامه و چه کودی رو پیشنهاد میکنید؟
      ایا سه ماهی یکبار کود کامل بصورت ابیاری و همزمان کود بیو بیست به صورت برگپاشی و در بین این فواصل هر ماه کود کریستالون ۱۲-۱۲-۳۶ برنامه خوبیه؟
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با این روش که گیاه از بین میره، گیاه باید زمانی برای استراحت ورشد شاخه وبرگ داشته باشه ونمیشه همیشه روی گل باشه، کوددهی هم باید بعد از اتمام گلدهی انجام بشه،یعنی زمانی که گیاه روی گل هست نباید کوددهی صورت بگیره، بعد از اتمام گلدهی شاخه های فرعی رو هرس کنید وکوددهی رو شروع کنید از هر سه کودی که بالا فرمودید بصورت دوره ای میتونید استفاده کنید زمانی که گیاه شروع به غنچه دهی کرد کوددهی رو قطع کنید.

    12. هنکامه میگوید:

      سلام . برای کود دادن به گل ها در گلدان چند میلی لیتر باید کود مایع در گلدان بریزیم ؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کود رو باید داخل اب مخلوط کنید وبصورت ابیاری به گیاهان بدید، چه نوع کودی هست وبرای چه گیاهانی میخواهید استفاده کنید؟

    13. زهرا میگوید:

      با سلام.من اطلاعات چندانی راجع به گلها ونگهداریشون ندارم.ولی خیلی علاقه دارم به گیاه. یه کاکتوس دارم که حالش خیلی خوب بود ولی ازوقتی بردمش خونه مادرم دیگهههههه نه میوه داد ونه رشد چندانی کرد.الان دوتا گدون ازش داریم خیلی کوچولو هستن هردو.رشد خوبی ندارن ومیوه هم نمیدن.درصورتی وقتی من خریدمش درعین کوچولوییش خیلی خوب میوه میدادورشدهم میکرد.بنظرتون چکارکنم که بازحالش خوب بشه.نمیدونم اسمش چیه.ولی میوه های کوچولوی قرمز میداد.
      ویسوال دیگه اگه تویه خاک هزارپا رشد کنه دلیلش چیه.وبرای تمیزکردن اون خاک ازین جور افات باید چیکارکرد؟
      سوال دیگه اینکه من بذر خیار کاشتم میخام توگلدون پرورش بدم تو اپارتمان واینکه الان ۵سانته جوانش میخام منتقلش کنم به یه گلدونه دیگه بنظرتون تحت چه شرایطی اینکارو انجام بدم که جوونه رو از دست ندم.وعالی رشد کنه ومحصول بده بهم گفتن بدر اصلاح شدس وپرمحصوله.واینکه ایا یک جوونه برای یه گلدون کافیه نمیشه دوتابکارم توگلدون؟
      ممنون میشم هر۳تا سوالمو کامل جواب بدید.سپاس بیکران

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، احتمالش هست که قبلا نور خوبی دریافت میکرد ولی الان نور خوبی دریافت نمیکنه،بهتر هست بمرور زمان بجای پرنوری انتقال بدید،کاکتوسها در زمستان جای خنکی نگهداری بشن بهار به گل میشینن ومیوه میدن احتمالش هست که زمستون رو هم جاش گرم بوده. در مورد هزار پا بهتر هست رطوبت خاک رو کم کنید وزیر گلدونی رو خشک نگهدارید اگر داخل زیر گلدانی پر از اب شد حتما خالی کنید برای از بین بردن هزار پاها میتونید از سم حشره کش سایپرمترین استفاده کنید،در مورد خیار وقتی جوانه ها ۷سانت شدند میتونید تک کنید، خیار باید حداقل روزی شش ساعت نور مستقیم دریافت کنه تا رشد ایدالی داشته باشه ومحصول بده، ابیاری رو هر وقت سطح خاک خشک شد انجام بدید ابیاریش زیاد باشه محصول نمیده، هنگامی که به گل نشست ابیاری رو کمتر کنید ولی خاک نبابد خشک بشه غرق اب هم نباشه ،زهکش رو همیشه بررسی کنید که گرفته نباشه وبعد از ابیاری اب اضافی خارج بشه. خاک مناسب برای گیاه خیار ترکیب خاک باغچه، خاک برگ وکمپوست هست،میتونید برای تقویت مقداری هم کود دامی ضدعفونی شده داخل خاکش ترکیب کنید.

    14. امیررضا میگوید:

      سلام خسته نباشید من یک کود کریستالون npk با شماره ۰.۵۲.۳۴ گرفتم که فروشنده گفتن برای گلدهی کاکتوس بسیار خوبه الان فصل گلدهی هست و من برای تقویت ان ها میخواهم این کود را بدم خواستم بدونم دز مناسب چقدر فروشنده به من گفت برای کاکتوس شما باید ۱قاشق چایی خوری در یک لیتر اب بریزی یعنی دو در هزار خواستم بدونم این دز مناسب
      بعد بدای کاکتوس این کود گلدهی رو در چه فاصله زمانی بدم هر دو هفته یا هر هفته یک بار این کود هم ساخت المان هست گفتن کود عالی هست و پتاسیم وفسفر بالایی داره که واسه کاکتوس خوبه و ازت که بدای کاکتوس بده رو نداره اصلا

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مقدار فسفر این کود زیاد هست وبرای ریشه زایی گیاهان بیشتر مناسب هست، میتونید برای کاکتوسهای بالغ ماهی یک بار یک گرم در یک لیتر اب استفاده کنید، تقریبا نصف یک قاشق چای خوری، در یک لیتر اب،

    15. علیرضا میگوید:

      سلام
      زمانی که گیاه نیاز به آب و آبیاری داره کودهی انجام بشه؟ یا قبل (بعد) آب دادن به گیاهان؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کوددهی باید زمانی انجام بشه که خاک گلدان مقداری رطوبت داشته باشه خاک کاملا خشک باشه وکوددهی انجام بشه به گیاه تنش وارد میشه بهترین زمان کوددهی سه الی چهار روز بعد از ابیاری هست.

    16. احسان میگوید:

      سلام
      خسته نباشید
      من بیشتر از یکسال که یک گیاه آکوبا در گلدان دارم،که اوایل رشد خیلی خوبی داشت و به سه برابر یایز اولبه ش رسید.
      اما
      متاسفانه از ۳-۴ماه قبل برگ هاش از پایین شروع کرد به زرد شدن و الان ۹۵درصد برگهاش ریخته،
      با مراقبت و تنظیم مقدار آبدهی، دو هفته ای هست که برگهای جدید شروع به جونه زدن کرده و من هم به پیشنهاد به گل فروشی بخاطر ابتلا گیاه به کنه ، اقدام ب سمپاشی کردم،
      دو تا سوال دارم،
      آیا گیاه نیاز به هرس شاخه های بلند(۵۰سانتی) داره
      و دوم اینکه چه نوع کودی و از کی می تونم کودهی رو شروع کنم.
      ضمنا، گلدانش رو هم حدود ۶ ماه قبل عوض کردم و تو گلدان بزرگتر گذاشتم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر شاخه های فرعی داره وباریک ودراز رشد کردن میتونید هرس کنید تا گیاه پرپشتی داشته باشید، کوددهی رو زمانی میتونید شروع کنید که گیاه بهبود یافته وشروع به رشد کرده باشه، از کودهای ملایم میتونید برای این گیاه استفاده کنید،مثل ۱۰،۱۰،۱۰،یا کودهای مشابه.

    17. نل میگوید:

      سلام
      من یک ارکیده دارم که در فروردین به دلیل جای گرمی که داشت، تمام گلهایش ریخت و به مرور ساقهٔ اصلیش هم از انتها خشک شد…با رسیدگی زیاد، الان برگهای شادابی دارد اما هنوز ساقه ای نداده، می خواستم بدانم که آیا این گیاه ساقهٔ مجدد می دهد؟و آیا استفاده از کود گلدهی در این فصل می تواند برایش موثر باشد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام. بله بمرور زمان که رشد کنه ساقه هم میده. اگر رشد داره بله میتونید از کودهای کامل npkبرای تقویت استفاده کنید.

    18. محموددلير میگوید:

      باسلام و احترام..برای گل محمدی کوچک و شش ماهه که در گلدان کاشته شده چقدر کود و چه نوع کودی مناسب است؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. برای گل محمدی بهتره از کودهایی که فسفر بیشتری دارند استفاده کنید مثل npk12،۴۸،۸یا۱۰،۵۰،۱۰یا کودهای مشابه دیگر که مقدار فسفر بیشتری داشته باشن. یک ونیم گرم در یک لیتر اب ماهی یک بار. میتونید از کود کاملا پوسیده دامی هم استفاده کنید.

    19. علی میگوید:

      سلام. مقاله بسیار مفیدی بود. ممنون. یک سری از جوانه های کاکتوس بنده سه ماه رو تموم کردن. روی بسته کود ۳ ۱۱ ۳۸ که نوشتین یک گرم در یک لیتر آب یک گرم رو چه جوری اندازه بگیرم. یه جایی از سایت نوشته شده یک قاشق چایخوری ۲ گرم میشه یه جای دیگه ۴ گرم نوشته شده. منظور از قاشق چایخوری هم همون قاشق چایخوری معمولیه که کوچکتر از قاشق مرباخوریه چون بعضا این دو تا با هم اشتباه گرفته میشن.
      سوال دیگه این که بهتره به چه شکلی کود داد اسپری یا آبیاری؟ و اگه اشتباه نکنم بار اول دو هفته یکبار و بعد اون ماهی یکبار؟
      سوال آخر هم اینکه چون بعد سه ماه باید ماهی یک بار قارچکش اسپری شه، کود دهی بهتره با قارچکش همزمان استفاده بشه یا به فاصله دو هفته از هم.
      ببخشید طولانی شد.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.یک قاشق چای خوری پر چهار گرم میشه سر صاف دو گرم نصفش کنید یک گرم میشه.قاشق چای خوری کوچکترین قاشق بین ست قاشقهاست.میتونید چک کنید.از قاشقهای شربت سرماخوردگی کودکان هم میتونید استفاده کنید معمولا 2ml ویا5ml هستند.کود دهی رو هم میتونید اسپری کنید هم بصورت ابیاری وهم از کف گلدون.هر دو هفته یک بار.بهتره با محلول قارچ کش فاصله داشته باشه.محلول رو هر دوهفته یک بار تا سه ماهگی باید اسپری کنید بعد از پایان سه ماهگی تا یک سالگی ماهی یک بار.سعی کنید فاصله بین کود دهی واسپری محلول قارچ کش دو هفته باشه.همزمان کود دهی ومحلول قارچ کش رو استفاده نکنید باعث تنش در جوانه ها میشه واحتمال داره جوانه ها مسموم بشن واز بین برن.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.