روش کاشت و تکثیر گل شمعدانی

روش کاشت و تکثیر گل شمعدانی

روش کاشت و تکثیر گل شمعدانی : گل شمعدانی گل نام آشنای ما ایرانی‌ها است که به دلیل تکثیر آسان و نگهداری راحت همچنین داشتن گل‌های زیبا در اکثر خانه‌ها پرورش داده می‌شود. گل شمعدانی به روش‌های زیادی تکثیر می‌شود ولی یکی از راحت‌ترین روش‌های تکثیر این گیاه، ریشه دار کردن قلمه‌ها در خاک و آب می‌باشد.

روش کاشت و تکثیر گل شمعدانی:
برای کاشت و تکثیر گیاه شمعدانی بهترین فصل، بهار است. گل شمعدانی را از بذر و قلمه می‌توان تکثیر کرد که راحت‌ترین  شیوه، قلمه زدن است.

نحوه قلمه زدن شمعدانی:
با انجام مراحل زیر شما نیز به‌راحتی در خانه یا گلخانه می‌توانید شمعدانی خود را تکثیرکنید.یک ساقه سالم و بدون آفت از گیاه را به عنوان قلمه انتخاب کنید. توجه داشته باشید، قلمه مورد نظر از شاخه‌های جدید گرفته شود، آن ساقه را از گیاه جدا کنید. ساقه مورد نظر باید درست از زیر یک گره قطع شود. بهترین قلمه دارای طول ۸ تا ۱۲ سانتی‌متر به همراه ۳ تا ۴ گره است.لازم است برگ‌های پایینی قلمه و گل‌ها نیز حذف شوند و فقط دو تا سه برگ از بالای ساقه را باقی بگذارید و بقیه برگ‌ها را بچینید.

قلمه شمعدانی

می‌توان قلمه را به طور مستقیم در خاک قرارداد تا ریشه دهد و یا اینکه قلمه را در آب ریشه دار کرد و سپس قلمه را به گلدانی دارای بستر مناسب انتقال دهید. بهترین بستر برای قلمه زدن شمعدانی، ماسه است تا آب به‌راحتی عبور کند.برگ‌های قلمه را درون خاک قرار ندهید.می‌توانید با ایجاد پوشش پلاستیکی بر روی گلدان‌ها و آبیاری منظم محیطی گرم و مرطوب برای رشد و ریشه‌دار شدن قلمه‌ها فراهم نمایید. همچنین می‌توانید برای ریشه‌دار شدن سریع‌تر گیاه، قبل از کاشت قلمه‌ها در خاک، انتهای قلمه را پس از جدا کردن برگ‌های پایینی در پودر هورمون ریشه‌زایی فرو ببرید.
ریشه دهی قلمه شمعدانی یک ماه طول خواهد کشید. دمای محیط را در این مدت روی ۱۸ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.گلدان‌ها را در مکانی روشن با نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید.آبیاری را به‌تدریج و به‌طور مرتب انجام دهید تا زمانی که شاخه‌های جدید بر روی گیاه ظاهر شوند. سپس میزان آبیاری افزایش می‌یابد.پس از گذشت یک ماه گلدان را در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید.

برای خرید کود مخصوص گل شمعدانی اینجا کلیک کنید.

 

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      22 thoughts on “روش کاشت و تکثیر گل شمعدانی

      1. صادق کانی کو میگوید:

        سلام.الان بعد کاشت دوهفته گذشته یادم رفت خاک رو قارچ کش بزنم الآن میشه همراه آبیاری تزریق کنم؟!وایا کود سولفات آمونیوم و سه بیست و اسید هیومیک کدام برای شمعدانی مناسبه وچگونه وچ مقدار استفاده کرد اون سولفات آمونیوم منظورم کود های پنجاه کیلویی هست واون دوتا پودری …. لطفاً توضیح بدید

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، بله میتونید محلول درست کنید وموقع ابیاری خاک گیاه رو با این محلول ابیاری کنید بعد از کاشت بهتر هست تا یک ماه کوددهی نکنید تا ریشه ها تثبیت بشند بعد کوددهی رو شروع کنید، از کود سه بیست وهیومیک اسید میتونید برای تقویت استفاده کنید ماهی یک بار، برای گلدهی میتونید از کودهایی که پتاس یا فسفر بیشتری دارند هم استفاده کنید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بعد ازخشک شدن گلها شاخه گلدهنده رو نگه دارید و جدا نکنید، بذرها روی شاخه که رسید میتونید جدا کنید.

      2. مهدی میگوید:

        سلام ممنون بابت وقتی که میگذارید.
        اگه تکثیر شمعدانی از طریق برگ امکان پذیره، لطفا بفرمایید روشش چطور میشه

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون از توجه شما، نه از طریق برگ تکثیر نمیشه از طریق بذر وقلمه ساقه تکثیر میشه. روش تکثیر روی همین مقاله توضیح داده شده مطالعه بفرمایید.

      3. یوسف میگوید:

        سلام من سه تا گلدان گل شمعدانی دارم درختی شدن و فقط بالاشون برگ داره اینا رو باید چکارش کنم که پر برگ بشن و گل در بیارن

      4. dr.lili.sahm میگوید:

        سلام.من یه شمعدونی دارم که اول که خریده بودم دوتا گل داشت.تو این دوماه اون دوتا گلش کم‌کم خشک شدن ولی الان سه تا گل جدید داده و خداروشکر انگار سرحاله.گلهای خشک شده هنوز روش هستن و نمی‌افتن.اون دو ساقه‌ای که گلهای قدیمی روشون بود تقریبا چوبی‌طور شده و با بقیه ساقه‌ها فرق داره.آیا باید خودم هرس کنمشون یا کاری به کارشون نداشته باشم؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، شرایط نگهداری رو ایدال کنید، نور وخاک ودمای مناسب وابیاری وکوددهی منظمی داشته باشه رشد خوبی خواهد داشت.

        • کارشناس 2 میگوید:

          برای رشد بهتر ابتدا باید خاک مناسبی داشته باشه،نور کافی دریافت کنه وابیاری وکوددهی منظمی داشته باشه برای رشد از کودهای کامل وبرای گلدهی کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند میتونید استفاده کنید.

      5. احسان میگوید:

        عالی بود..مختصر و مفید و شفاف و بدون حاشیه پردازی..
        دقیقا هر آنچه لازم بود رو بیان کردید..

      ارسال دیدگاه بسته شده است.