کاکتوس ژمینو میهانویچی رنگی: امروز می خواهم برای شما یک داستان بگویم داستان کاکتوسی که به خاطر محبوبیت زیاد اصلاحات دردناکی روش انجام شد تا بالاخره توانست جایش را داخل هر گلخانه و گلفروشی باز کند اسم کاکتوس ژیمنو کالیسیوم میهانویچی هست که عموماً ان را به عنوان ژیمنو رنگی یا ژیمنو پیوندی میشناسند. نام علمی آن Gymnocalycium Mihanovichii می باشد.
اما قصه کار کجاست؟
موقعی که اولین کلکسیونرهای کاکتوس شروع به نگهداری و پروش این کاکتوس در گلخانه کردند پس از چند نسل تکثیر کاکتوس از طریق بذر متوجه ابلق شدن و رنگی شدن این کاکتوس شدند و این به محبوبیت کاکتوس افزود از ان جایی که گلهای بسیار زیاد و قشنگی هم دارد و تکثیر بسیار آسان، یعنی هم از طریق بذر هم از طریق قلمه، علم ژنتیک دست به کار شد تا یک گونه خالص تمام رنگی از ژیمنو را بسازد و توانست رنگ سبز را از این کاکتوس حذف کرده و به جای آن رنگ قرمز جایگزین آن بکند ولی با این تغییر رنگ قدرت رشد روی خاک را از دست داد و مجبور به رشد روی پایه شد، کم کم تنوع نظر و سلیقه باعث شد رنگ بندیهای بیشتری از این کاکتوس نیز تولید بشود که شامل زرد، نارنجی، بنفش، مشکی، صورتی، جگری، سبز کم رنگ و گونههای ابلق چند رنگ میباشد.
محبوبیت کاکتوس های رنگی از آن جا شروع شد که اکثر کاکتوس ها سبز رنگ هستند ولی این کاکتوس ها به علت رنگ بندی متنوع و زیاد خود مانند نگینی درخشان در گلخانه ها میدرخشیدند و تقاضا که برای این کاکتوس زیاد شد تکثیر آن نیز افزایش پیدا کرد تا این که الان در تمام گلخانه ها میتوان آن را یافت.
ژیمنو های رنگی رشد بسیار سریعی دارند و در طول زمستان در صورت داشتن استراحت کافی بهار با گل های زیبا خود شما را شگفت زده میکنند.
طبیعت: گونه های طبیعی این کاکتوس قهوه ای رنگ هستند و در منطقه چاکو در پاراگوئه رشد میکنند ولی ژمینو رنگی در آزمایشگاه تولید شده است و طبیعت مشخصی ندارد.
خاک، آبیاری، دما : از آن جا که ژمینو رنگی نمی تواند روی خاک رشد کند و باید به صورت پیوندی نگه داری شود نیاز های خاک و آبیاری آن نیز متناسب با پایه پیوند آن است.
نور: به نور کامل و فیلتر شده احتیاج دارد در صورت نور زیاد سطح کاکتوس میسوزد.
تکثیر: از طریق تن جوش های بسیار زیادی که رو گیاه مادری تشکیل میشود به راحتی قابل تکثیر است البته از طریق بذر نیز میتوان آن را تکثیر کرد.
ژمینو رنگی به راحتی روی تمام پایه ها پیوند میشود ولی از نظر من بهترین پایه برای رشد آن پایه تریکو میباشد.
به تازگی گونه های وارداتی این کاکتوس هم وارد بازار شده است که باید بگویم اصلا سمت خرید آن ها نروید اولا به علت واردات غیر قانونی آن ها خرید این کاکتوس ها ضربه به تولید کننده داخلی و اقتصاد کشور است دوما به علت نگهداری نا صحیح این گیاهان وارداتی دارای انواع بیماری های قارچی میباشند که همین باعث شده است که گیاه خریداری شده در کمتر از یک سال خراب شود.
بهترین راه تهیه این گیاه زیبا تهیه نمونه های داخلی آن است که به وفور یافت میشود و قیمت پایین تری از نمونه خارجی آن دارد و سلامت گیاه در صورت نگهداری درست تضمین شده است.






برای مطالعه مقاله آموزش نگهداری از کاکتوس رنگی اینجا کلیک کنید.
نویسنده:hamid-ma99
منبع: میهن کاکتوس