آموزش پیوند افوربیا: افوربیا ها خانواده بزرگی از گیاهان هستند که به علت دارای بودن تیغ و شکل ظاهری زیبا و گل دهی بسیار مورد توجه علاقهمندان به کاکتوس قرار گرفتهاند، مشخصه کلی شناسایی افوربیا ها از کاکتوسها دارای بودن شیره سفید رنگ است که به گفته بسیاری سمی است، ولی در حقیقت این طور نیست و فقط میتواند باعث ایجاد حساسیت در بعضی افراد شود.
همانند کاکتوسها افوربیا ها نیز قابل پیوند هستند ولی از آن جایی که پیوند کاکتوسها شرایط خاصی دارد برای پیوند افوربیا نیز شرایط وجود دارد.
تمام گونههای افوربیا همانند گونههای مختلف کاکتوس قابل پیوند بر روی هم میباشند ولی به منظور پیوند چند واریته از افوربیا وجود دارد که چون رشد بیشتری به پیوندک میدهند به عنوان پایه پیوند استفاده میشوند.
پایه پیوند افوربیا:
۱_Euphorbia antiquorum
۲_Euphorbia avasmontana
۳_Euphorbia canariensis
۴_Euphorbia coerulescens
۵_ Euphorbia lactea
۶_Euphorbia ledienii
۷_Euphorbia cooperi
۸ -Euphorbia pseudocactus
Euphorbia ammak- 9









پایههای پیوند معرفی شده تماماً رشد ستونی داشته و از سرعت رشد بالایی نسبت به سایر واریته ها برخوردار هستند و برای پیوند بسیار عالی هستند و سایر واریته های افوربیا به عنوان پیوندک قابل استفاده هستند هر چند تمام گونههای افوربیا میتوانند روی خاک رشد کنند ولی به جهت رشد بالاتر و مراقبت بیشتر از گونههای دفرمه و مانستر و البته گونههایی که ابلق و رنگی میشوند عمل پیوند روی افوربیا انجام میشود.
برای پیوند افوربیا به چند وسیله نیاز است:
۱_تیغ تیز
۲_دستمال کاغذی
۳_الکل
۴_کش پول و چسب نواری
۵_آب پاش
برای پیوند افوربیا بر خلاف پیوندهای کاکتوس که اغلب به صورت سطحی زده میشوند به چند روش میتوان پیوند را انجام داد که هر کدام از روشها برای برخی واریته ها بهتر است.
انواع روشهای پیوند افوربیا:
۱_پیوند سطحی
۲_پیوند شکافی V
۳_پیوند مورب


مراحل پیوند:
پیوند زدن افوربیا ها مشابه پیوند کاکتوس ها است با این تفاوت که افوربیا ها پس از برش شیره پس داده و نباید گذاشت شیره به روی بدنه خشک شود.
پیوند سطحی:
ابتدا با تیغ تمیز و تیز گیاه پایه را برش میزنیم سپس شیره خارج شده را با دستمال و اسپری آب از روی سطح افوربیا و بدنه و همچنین تیغ تمیز میکنیم پیوندک آماده شده را از انتها برش میزنیم و دوباره پایه پیوند را به اندازه کمتر از پنج میلی متر برش میزنیم و سریع پیوندک را روی آن قرار میدهیم و با کش یا چسب محکم می کنیم برش دوم پایه به این جهت است که محل پیوند تازه باشد تا از موفقیت پیوند اطمینان حاصل کنیم افوربیا پیوند شده را در جای سایه و با حداکثر دمای ۳۰ درجه به مدت پنج تا هفت روز نگهداری میکنیم سپس اقدام به باز کردن کش ها میکنیم.
پیوند شکافی:
پیوند شکافی هم دقیقاً همانند پیوند سطحی است با این تفاوت که افوربیا پایه را از مرکز به صورت v برش میزنیم و باید قسمت بین دو برش را بیرون بیاوریم و پیوندک را بین آن ها قرار دهیم چسبها را هم به صورت افقی دور محل پیوند میپیچیم.
در رابطه با پیوند افوربیا این نکته را هم باید بیان کرد که اندکی از پیوند کاکتوس کار مشکلتری است و احتمال موفق آمیز بودن آن در مرتبه اول کم است پس اگر پیوند شما موفق آمیز نبود اصلاً جای نگرانی نیست دوباره امتحان کنید.
اغلب گونههای هایی که به عنوان پیوندک استفاده میشوند:
نویسنده: hamid-ma99
منبع: میهن کاکتوس