آموزش نگهداری گل آگلونما

آموزش نگهداری گل آگلونما

آموزش نگهداری گل آگلونما: آگلونما یک گیاه بسیار مقاوم از جنگل‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری جنوب آسیا است. این گل زیبا از خانواده آراسته (گل شیپوریان) می‌باشد و دارای رنگ‌های مختلف و واریته های متنوع است. این گل یکی از گل‌های مناسب برای خانه‌های آپارتمانی و ادارات و مکان‌هایی کم نور است که نیازی به نور مستقیم آفتاب ندارد و یکی از گیاهان مقاوم و کم توقع است که نگهداری آن بسیار آسان است. آگلونما قدرت پاک‌سازی هوای آلوده داخل منزل از سم‌هایی مانند بنزن و فرمالدهید ها است که در شهرهای بزرگ و آلوده مثل تهران نگهداری این گل زیبا و کم توقع در محل زندگی و محل کار پیشنهاد می‌شود.

نام علمی: Chinese evergreens
نام رایج: آگلونما می باشد.

نیازها و نکات نگهداری گل آگلونما:
۱- نور:
نور زیاد برای این گل مناسب نیست و باعث افتادگی برگ‌ها می‌شود. قسمت‌های شمالی ساختمان بهترین نیاز نوری این گیاه را تأمین می‌کنند. اگر نور گیاه خیلی کم باشد برگ‌های آن خیلی کشیده و باریک می‌شود و باید گیاه را جا به جا کرده و به جایی منتقل کنید که نور بیشتری را برای گیاه تأمین کند. به طور کلی می‌توانیم بگوییم به نیم سایه مقاوم است.

۲- آبیاری:
در تابستان هفته‌ای دو بار آبیاری شود. ولی در زمستان چون رشد گیاه کندتر می‌شود باید آبیاری را کاهش داد و هفته‌ای یکبار آبیاری کرد. آگلونما خاک مرطوب را دوست دارد ولی آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی گیاه شود و بین هر آبیاری اجازه دهید خاک کمی خشک شود. توجه کنید که زهکشی گلدان مناسب باشد. در صورت تشنگی کشیدن خاک برگ‌ها بی حال شده و از هم فاصله می‌گیرند که با آبیاری دوباره برگ‌ها سرحال می‌شوند.

۳- رطوبت:
رطوبت متوسط حدود ۴۰ درصد مورد نیاز است. در تابستان هفته‌ای دو بار سعی کنید برگ‌های آن را با آبفشان غبار پاشی کنید ترجیحاً با آب سبک (جوشیده شده) غبار پاشی را انجام دهید. در زمستان رطوبت اتاق برای آن کافی است.

۴) دما:
بهترین دما در زمستان برای این گیاه ۱۵ درجه سانتی‌گراد است و تحمل دمای زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد را ندارد و در هوای سرد آسیب می‌بیند. درجه‌ی مطلوب در تابستان ۲۴ درجه سانتی‌گراد است و در دمای بالای ۳۰ درجه و هوای خشک، برگ‌های این گیاه پیچ خورده و یا خشک می‌شود. در فصل تابستان و دمای بالا و هوای خشک سعی کنید هر روز گیاه را غبار پاشی کنید.

۵) خاک مناسب:
خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته باشد تا بتواند آب اضافی را از گلدان خارج کند. مخلوط خاک برگ، ماسه، پیت ماس، خاک باغچه یا مخلوط پیت ماس و پرلیت یا خاک برگ به تنهایی می‌تواند بستر مناسب برای رشد این گیاه باشد (به طور کلی خاک غنی از خاک برگ و اسیدی را می‌پسندد).

۶) تغذیه:
در فصل‌های رشد (بهار و تابستان) هر دوهفته یک بار یا ماهی یک بار با کودهای محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی تغذیه شود. برای خرید کود مخصوص اینجا کلیک کنید.

۷) تکثیر:
این گیاه را می‌توان از طریق تقسیم بوته تکثیر کرد. آگلونما به مرور زمان در فصل بهار جوانه‌هایی تولید می‌کند که آن‌ها را می‌توان از گیاه مادری جدا کرد و در آب ریشه دار کرد و بعد از ریشه دار شدن قلمه‌ها را در خاک سبک (پیت ماس، کوکوپیت، ماسه، کمی خاک برگ) کاشت و سطح خاک را با آب اسپری می‌کنیم و از نور و سرما محافظت می‌کنیم تا به محیط جدید و خاک عادت کند.
آموزش نگهداری گل آگلونما

• برای تمیز نمودن برگ‌ها از پارچه یا اسفنج نرم و مرطوب می‌توان استفاده کرد. از مواد براق کننده‌ی شیمیایی استفاده نکنید.

• اگر برگ‌ها خیلی آویزان هستند برگ‌ها را چند روز به صورت دسته‌ای درون روزنامه بپیچید.

• عمل غبار پاشی برگ‌ها را در تابستان زیر نور آفتاب انجام ندهید.

• معمولاً گیاهانی که خریداری می‌شوند گلدانشان یک سایز کوچک است و ریشه‌ها متراکم شده‌اند و جا برای رشد ریشه وجود ندارد سعی کنید خاک و گلدان را عوض کرده که از لحاظ سلامت، خاک بررسی شود و در گلدان یک سایز بزرگ‌تر کاشته شود و در بهار هرسال تعویض گلدان با یک سایز بزرگ‌تر انجام شود.

گل گیاه آگلونما

آفات و بیماری‌ها گل آگلونما: 
برگ‌ها زرد می‌شوند: علت آن می‌تواند آبیاری بیش از حد یا پایین بودن دمای محیط باشد. آبیاری را کاهش داده و گلدان را به جای گرم‌تری انتقال دهید.

گیاه خود را انداخته است: هوا خیلی سرد است و یا علت آن کمبود آب است. گیاه را به جای گرم‌تر منتقل کرده و گیاه را آبیاری کنید.

برگ‌های جدید ریز و کمرنگ هستند: ریشه‌ها را چک کنید اگر متراکم هستند گلدان را تعویض کنید در غیر این صورت به صورت مصنوعی گیاه را تغذیه کنید و فاصله‌ی زمانی بین دو تغذیه را به ۱۰ روز کاهش دهید ولی مقدار و اندازه کود را افزایش ندهید.

وجود لک‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها: محیط اطراف گلدان آلوده به دود نفت یا گاز آشپزخانه است. برگ‌های آلوده را جدا کرده و محل گلدان را تغییر دهید.

نکته پایانی: فراموش نکنید که اگر گل آگلونمای شما به گلدهی رسید گل‌های آن را بچینید چون جلوی رشد گیاه را می‌گیرد و تبدیل به بذر نمی‌شوند. گرده افشانی آگلونما شرایط خاصی را نیاز دارد که در منزل این کار را نمی‌توان انجام داد.

برخی از گونه های گل آگلونما:
گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونما

نویسنده: نسرین رحیمی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    227 thoughts on “آموزش نگهداری گل آگلونما

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، میتوند جزیره زیر گلدانی برای گیاه درست کنید یا روزانه مه پاشی کنید تا رطوبت محیط تامین بشه.

    1. Shahnaz میگوید:

      سلام خسته نباشید ممنون از از تمام پرسنل سایت و فروشگاهتون
      http://uupload.ir/files/cg93_۲۰۲۰۰۵۱۰_۲۱۳۷۱۴.jpg
      http://uupload.ir/files/404u_۲۰۲۰۰۵۱۰_۲۱۳۶۵۷.jpg
      این آگلونما ۴ تا پا جوش کوچیک بود ۲ سال پیش از مادرشون جدا کردم به اینجا رسیدن. پا جوش نزدن رشدش هم نمیدونم خوبه یا نه
      کود NPK-20-20-20+TE هر ۲ هفته یکبار میدم بهشون
      نظر شما چیه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،رشد ایدالی داره وشاداب هست شرایط نگهداری ایدالی داره بمرور زمان که بزرگتر بشن پاجوش هم میزنن.

    2. محسن میگوید:

      سلام برا آگلونما میتونم از ترکیب ۵۰ درصد کوکوپیت ۲۵ درصد پرلیت و ۲۵ درصد ورمی کمپوست استفاده کنم؟

    3. علی میگوید:

      سلام من از این گیاه دارم روی اوپن اشپزخونه بود هیچ مشکلیم نداشت اونجا نورش کم بود به همین خاطر ۱ هفته پیش جاشو بردم پشت پنجره یکمم ابیاریش رو بیشتر کردم ۲-۳ روز یه بار اب میدم الان برگاش هم افتاده شده هم ۳ تاش کامل زرد شد و من کندم،، الانم دارنبرگای پایینش زرد میشن .. از ابیاریه ؟ یا نورش زیاد شده ؟ الان ۴ روز اب ندادم ولی اصلا فرق نکرده برگاش دارن زرد میشن اونم برگای پایینیش
      http://uupload.ir/files/0284_20200425_215951.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابیاریتون زیاد هست بین دو ابیاری اجازه بدید سطح خاک خشک بشه بعد ابیاری رو انجام بدید،زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه زیر گلدانی رو خالی از اب وخشک نگهدارید،زرد شدن برگها از ابیاری زیاد، خاک نامناسب،یا گرفتگی زهکش میتونه باشه این موارد رو بررسی وایدال کنید.

    4. مهدی میگوید:

      سلام من یه آگلونما دارم نمیدونم چرا جون نمیگیره بعد دوسال. مگه دیر رشده؟؟
      تو خاک برگاش لول شده بود در آوردم تهشو زدم و تو آب گذاشتم دوهفته برگا باز شده ولی ریشه نزده الان دوروزه بیرون گذاشتم تهشو تیغ زدم خشک شده الان.
      میخوام بدونم چیکار کنم من؟ همینجوری تو خاک بکارم؟ تهشو تیغ بزنم بذارم تو آب؟ ریشه دادنش تو آب چقد طول میشکه؟؟؟
      ابنم عکسای این آگلونمای من:
      http://uupload.ir/files/bhja_whatsapp_image_2020-03-31_at_20.19.13.jpeg
      http://uupload.ir/files/mpo5_whatsapp_image_2020-03-31_at_20.19.14_(1).jpeg
      http://uupload.ir/files/gros_whatsapp_image_2020-03-31_at_20.19.14_(2).jpeg
      http://uupload.ir/files/k1js_whatsapp_image_2020-03-31_at_20.19.14.jpeg

      ممنون و سپاسگزارم از شما عزیزان

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ساقه خیلی بلند هست نصف کنید وداخل اب یا داخل کوکوپیت بکارید ودر محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید حدود ۳الی ۴هفته زمان میبره تا ریشه بزنه.

    5. r.alvani میگوید:

      سلام
      وقت بخیر
      یک گلدان آگلونما دارم که روی سطح خاکش پنبه ای سفید شده
      چکار کنم که این مشکل رفع بشه؟
      کجا میشه عکسش رو براتون بفرستم

    6. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید
      میخواستم بدونم این نوع آگلونما ابلق حساب میشه امروز متوجه شدم داره گل میده
      http://uupload.ir/files/m3o7_275e1b79-da3b-4df5-87d9-fc8a273fe424.jpeg
      و همچنین گل سنگ‌و کالادیوم و مارانتا قرمز و بلک کوردلین پتوس مرمری و پدیلانتوس این گیاهان کدام یکی ابلق حساب میشه
      بخاطر کود سه بیست و کود آهن میپرسم یا اگه کود سه بیست و آهن به گیاهان گوشتی و گیاهان ابلق بدم مشکل پیش میاد براشون؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، کلا گیاهانی که برگهای رنگی وچند رنگ دارند بهتر هست برای تقویت از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید،استفاده از کودهایی که ازت زیادی دارند وهمچنین اهن باعث سبز شدن قسمتهای رنگی این گیاهان میشه، کاکتوسها وگیاهان گوشتی نیازی به کود اهن ندارند، استفاده از کودهایی که ازت زیادی داره برای این نوع گیاهان مناسب نیست وباعث جذب زیاد اب در گیاه شده وریشه گیاه میپوسه ویا باعث ترکیدگی این نوع گیاهان میشه، برای کاکتوسها وگیاهان گوشتی از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند بهتر هست استفاده کنید مثل ۱۲،۱۲،۳۶ یا ۳،۱۱،۳۸ ویا کودهای مشابه دیگر.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، از انواع کودها بصورت دوره ای میتونید استفاده کنید اگر گیاهانتون ابلغ هست از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند بهتر هست استفاده کنید.

    7. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من کود جامد ۱۲ ۱۲ ۳۶ اینترنتی خریداری کردم توی توضیحاتش زده بود گیاهان آپارتمانی و باغات و مزارع ولی طرز مصرفشو متاسفانه فقط مزارع و باغات رو توضیح داده شما میتونید راهنمایی کنید چقدر از کود را در چقدر آب حل کنم
      عکس از کود هم آپلود کردم
      http://uupload.ir/files/6k0_ea665912-b349-4f6a-99fd-978914739b8c.jpeg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، برای انواع گیاهان اپارتمانی وکاکتوسها میتونید استفاده کنید یک الی دو گرم در یک لیتر اب،نصف یک قاشق چای خوری تقریبا یک گرم میشه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، در ظاهر که مشکلی نداره برگهای اگلونما به این صورت رشد میکنه،میتونید برای احتیاط پشت برگهارو از نظر وجود افت بررسی کنید،برگهایی که لوله هستند برگهای جدید هستند که بمرور زمان کامل باز میشن.

    8. محبوب میگوید:

      ببخشید من اینقدر سوال میپرسم?
      کودهایی که باید با یک لیتر آب رقیق بشن بعد از رقیق شدن آیا باید در یک زمان خاصی مصرف بشن مثلا یک روزه یا اینکه تاریخ مصرف خاصی ندارن و خاصیتشان را از دست نمیدن چون گیاهان من خیلی زیاد نیستن یک لیتر یا نیم لیتر برای دو ماه ممکنه برسه
      و اینکه روی بسته بندی هیچ توضیحی در این مورد نیست سم رو میدونم بعد رقیق کردن باید همون زمان مصرف بشه بعدش خاصیتی نداره ممنون از راهنمایی شما کارشناس گرامی?

      • کارشناس 2 میگوید:

        میتونید به مقداری ترکیب کنید که همون روز مصرف کنید، تا یک هفته میشه محلول درست شده رو استفاده کرد ولی بعد از یک هفته خاصیتش از بین میره ،مقدار مصرف کود ها یک الی دو گرم در یک لیتر اب هست که میتونید این میزان رو نصف یا کمتر کنید.

    9. محبوب میگوید:

      ممنون از پاسخ دهی سریع شما
      درمورد آگلونما گفته بودم برگش سوراخ شده فقط یک برگش اینجوری شده ولی به یک سمت برگ‌هاش کج شدن و اینکه لبه های مواج شده بعضی از برگ‌هاش خودشونو جم کردن بخاطر سرماست یا چیز دیگر؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما ،سوراخ شدن یک برگ میتونه در اثر ضربه فیزیکی اشیایی که در کنار گیاه قرار دارند باشه، کج شدن گیاه دلیلش نور هست میتونید هفته ای یک بار گلدان گیاه رو به ارامی ۹۰ درجه بچرخونید تا به همه ی قسمتهای گیاه نور کافی برسه،در مورد موج دار شدن برگها عکس واضح از برگها وگیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    10. محبوب میگوید:

      میشه لطفا چند نمونه کود معرفی کنید که من تهیه کنم الان دقیقا منظورتون رو متوجه نشدم یعنی یک کود که یک دوره استفاده کردم نوع کود را عوض کنم یا اینکه هر ماه یک کود متفاوت بدم به گیاهان؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        میتونید از کودهایی که عناصر متفاوتی دارند استفاده کنید، برای مثال یک ماه از کود ۲۰،۲۰،۲۰ استفاده کنید ماه دیگه از کود ۱۲،۱۲،۳۸٫ مجدد تکرار کنید.

    11. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید آیا درست است که میگن کود سه بیست اعتیاد آوره برای گیاه یعنی بعد از به مدت استفاده از کود اگر کود دهی نشه از بین میره ؟؟!

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، خیر این موضوع صحت نداره، بهتر هست گیاهان در زمان رشد ماهی یک بار کوددهی بشن وبرای اینکه عناصر مختلف وکافی دریافت کنند از کودهای مختلف بصورت دوره ای مصرف بشه.

    12. محبوب میگوید:

      سلام امروز متوجه شدم یکی از برگ‌های آگلونمام سوراخ سوراخ شده حشره یا چیز دیگه ای ندیدم چکار کنم ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، تمام قسمتهای گیاه رو بررسی کنید احتمالا اثار خسارت کرم باشه،شب میتونید با یک چراغ قوه دنبالش بگردید، ویا زیر گلدان یک کاغذ سفید بگذارید اگر کرم وجود داشته باشه مدفوع کرم که بصورت سیاه هست روی کاغذ میریزه ومیتونید پیداش کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کودهای npk20، ۲۰ ،۲۰ یک گرم در یک لیتر اب ماهی یک بار در زمان رشد گیاه.

    13. زهرا میگوید:

      با سلام و عرض خسته نباشید
      ممنون از سایت خوبتون

      امروز دیدم پشت برگ های جدید آگلونما سبز م چند قطره آب بود دست کشیدم چسبناک بود. با دستمال خیس کل برگ ها رو تمیز کردم. آیا باید سم بزنم؟ حشره ای رو مشاهده نکردم. در خانه سم مالاتیون دارم.
      خیلی ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،پشت برگها رو با یک پنبه اغشته به الکل پاک کنید،چون داخل منزل نگهداری میکنید میتونید برگهای گیاه رو با محلول یک لیتر اب وچند قطره مایع ظرفشویی ونصف استکان الکل شستشو بدید، فقط مواظب باشید از این محلول داخل خاک گیاه نریزه،از سم مالاتیون هم میتونید استفاده کنید ولی حتما نکات ایمنی رو رعایت کنید وسمپاشی رو تا حد امکان در فضای باز انجام بدید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.