بیماری‌های اصلی گل شمعدانی

بیماری‌های اصلی گل شمعدانی

بیماری‌های اصلی گل شمعدانی: گل شمعدانی گیاه مقاومی است ولی برخی آفت‌ها و بیماری ها ممکن است این گیاه را مورد حمله قرار دهند و گیاه را مریض کنند برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها در گیاه شمعدانی در این مقاله یک سری اقدامات لازم جهت پیشگیری و یا درمان گیاهان آلوده برای شما توضیح داده شده است.

بیماری‌های اصلی گل شمعدانی

۱- شته:
یکی از اصلی‌ترین آفت‌هایی که شته‌ها را درگیر می‌کند حشره شته است. شته‌ها حیوانات ریز و مکنده ای هستند که شیره گیاه را می‌مکند و موجب ضعف و کاهش رشد گیاه شده و ممکن است بیماری‌های ویروسی را نیز به گیاه منتقل کند. در اثر تغذیه شته لکه‌هایی به رنگ زرد و یا سبز کمرنگ بر روی برگها ایجاد می‌شود. برگ‌ها بد شکل شده و گل تشکیل نمی‌شود. برگ ها به دلیل تولید عسلک توسط شته‌ها چسبناک می‌شوند. برای درمان از سموم حشره کش تماسی یا سیستماتیک استفاده کنید.

 

۲- مگس سفید:
مگس سفید یکی از آفت‌های جان سخت است که به سرعت گسترش پیدا می‌کند. فعالیت مگس سفید منجر به زرد شدن کامل برگ‌ها ریزش آنها و ضعف عمومی گیاه می‌شود. برای مطالعه مقاله کامل در مورد مگس سفیدها اینجا کلیک کنید. برای درمان از سموم حشره کش سیستماتیک استفاده شود.

 

۳-کرم غنچه:
وجود کرم غنچه شمعدانی موجب ایجاد سوراخ‌هایی بر روی برگها و غنچه‌های این گیاه و ریزش غنچه می‌شود. در صورتی که جمعیت این کرم‌ها افزایش یابد می‌تواند گیاه را از بین ببرد. برای از بین بردن از سموم تماسی مانند دیازینون می‌توانید استفاده کنید.

 

۵- شپشک آرد آلود:
یکی از بدترین و خطرناک‌ترین آفت‌ها در گل و گیاه شپشک آرد آلود می‌باشد. فعالیت شپشک آرد آلود موجب رشد ضعیف گیاه می‌شود برگ‌های جوان به تدریج زرد می‌شود و سطح برگ بر اثر ترشحات این افت چسبناک می‌شود. برای درمان از سموم سیستماتیک مانند اتیون و کنفیدور می‌توان استفاده کرد. برای مطالعه مقاله کامل بیماری شپشک آرد آلود اینجا کلیک کنید.

 

۶- معدنچی برگ: 
اشاره به لارو حشرات مختلفی دارد که در سطح فوقانی و تحتانی برگ گیاه تونل‌های را حفر می‌کنند و موجب بروز خطوط کم رنگ بر روی پهنه برگ می‌شوند. معمولاً بروز این مسئله خطر جدی برای رشد گیاه به همراه ندارد اما اگر شدید شود ظاهر گیاه را بد شکل و از زیبایی می‌اندازد.

 

۷- لکه برگی قارچی: 
لکه برگی قارچی موجب ایجاد لکه‌هایی برآمده و آبدار در زیر سطح برگ می‌شود که به سرعت تبدیل به نواحی قهوه‌ای رنگ می‌شود. عامل بیماری‌های قارچی می‌باشد. برای درمان از سموم قارچ‌کش می‌توان استفاده کرد.

 

۸- بلایت باکتریایی: 
تقریباً شبیه لکه برگی قارچی است اما نقاط و لکه‌های ایجاد شده تا حدودی کوچک‌تر از نوع قارچی این بیماری است. همچنین گاهی رگبرگ‌ها تیره رنگ و حاشیه برگها پژمرده می‌شوند. تهویه مناسب هوا، عدم خیس شدن برگ‌های گیاه، هوای تازه برای جلوگیری از شیوع یا ابتلا به این بیماری مؤثر است. لکه برگی قارچی را با سموم قارچ کش و لکه برگی باکتریایی را با سموم حاوی مس می‌توان تا حدودی کنترل کرد.

 

۹- سفیدک پودری:
این بیماری لکه‌های سفید روی برگ ایجاد می‌کند. بیماری سفیدک پودری یک نوع بیماری قارچی است که طیف وسیعی از گیاهان را گرفتار می‌سازد این بیماری بیشتر در خیار، بنفشه آفریقایی، درخت انگور یا مو، شمشاد، گل رز و گل محمدی و سایر گیاهان و گل‌های آپارتمانی مشاهده می‌شود. این بیماری توسط قارچ‌های مختلفی ایجاد می‌شود. سفیدک پودری را به دلیل ایجاد قشری سفید رنگ بر روی قسمت‌های مختلف گیاه به خصوص برگها و ساقه‌ها به راحتی می‌توان تشخیص داد برگ‌های قسمت پایین گیاه معمولاً (البته نه همیشه) پیش از برگهای موجود در قسمت بالای گیاه آلوده می‌شوند. با پیشرفت بیماری لکه‌های سفید رنگ بزرگ‌تر شده و انبوهی از هاگ‌ها که عامل انتشار این بیماری هستند تولیدشده و موجب گسترش بیماری می‌شود.

 

۱۰- بیماری قارچی زنگ زدگی:
این بیماری لکه‌های کوچک و زرد رنگ بر سطح رویی برگها و قرمز رنگ در زیر برگها به وجود می‌آید و موجب ریزش برگها می‌شود. بیماری زنگ در شمعدانی زونال ایجاد مشکل می‌کند. تهویه مناسب، عدم خیس شدن برگها حین آبیاری تا حدودی از شدت بیماری می‌کاهد.

 

۱۱- بیماری بوتریتیس:
محیط سرد و مرطوب. دمای پایین موجب شیوع این بیماری می‌شود در اثر آن غنچه‌ها خشک شده و گلها قهوه‌ای و می‌ریزد روی ساقه و برگها نواحی تیره به رنگ قهوه‌ای ایجاد می‌شود.

 

۱۲-پژمردگی جنوبی:
نام بیماری باکتریایی است که در اثر ابتلا به آن اول برگهای مسن زرد می‌شود و نواحی سوخته بر سطح برگ‌ها پدیدار می‌شود آوندها قهوه‌ای شده و ریشه می‌پوسد و گیاه از بین می‌رود بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ایجاد محیط کشت سالم، استفاده از قلمه سالم و محیا کردن شرایط رشد ایده آل است.

 

۱۳- پوسیدگی ریشه:
فعالیت قارچ پیتوم موجب بروز زخم‌های قهوه‌ای در قسمت پایین ساقه می‌شود این بیماری بیشتر قلمه‌های شمعدانی را مبتلا می‌کند قسمت پایین ساقه آبدار شده می‌پوسد.

 

۱۴- پوسیدگی سیاه ریشه:
موجب ایجاد زخم‌های سیاه رنگ بر روی ساقه در نزدیکی سطح خاک و یا در زیر سطح خاک می‌شود. برگ زرد شده و می‌ریزد در نهایت موجب شل شدن ساقه و افتادگی گیاه می‌شود. ضد عفونی بستر کاشت، قلمه سالم، عدم آبیاری زیاد،حذف قسمت‌های آلوده، به کاهش سرعت این بیماری کمک می‌کند.

 

۱۵- بیماری ویروسی:
موجب بروز رگه‌ها یا لکه‌های زرد رنگ بر روی برگها، پیچش و بدشکلی آنها، کوتاهی قامت گیاه و کم شدن فاصله میان گره‌ها می‌شود علائم این بیماری بیشتر در فصل زمستان به چشم می‌خورد و با گرم شدن هوا منتفی می‌شود. اما خود بیماری با گرمی هوا از بین نمی‌رود.

 

۱۶- بیماری شکست (رنگ) گل شمعدانی:
بیماری دیگری است که این گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد در طی ان خطوط سفید رنگی در پشت گلبرگ‌ها ایجاد می‌شود و بر روی برگها نیز لکه‌های زرد رنگ که با آن شکل موزاییک مانند می‌دهد و رشد گیاه را کاهش می‌دهد.

 

۱۷- ویروس پژمردگی گوجه فرنگی یا ویروس لکه سوختگی گل حنا:
این بیماری نیز می‌تواند شمعدانی را تحت تأثیر قرار دهد نشانه‌های این بیماری با توجه به فصل سال از نظر دما و گرما و نور و موقعیت رشدی گیاه و شدت آلودگی متغیر و متنوع است این بیماری می‌تواند موجب کوتاهی قامت، بروز لکه‌های حلقوی، زخم‌های آبدار قهوه‌ای ارغوانی بر روی برگ ساقه و دم برگ شود. بیماری‌های ویروسی از طریق حشراتی که از شیره گیاه تغذیه می‌کنند، همانند شته و تریپس منتقل می‌شود. بنابراین برای پیشگیری و از بین بردن حشرات سم‌پاشی شش ماهی یک‌بار گیاه با سموم حشرات در جلوگیری از ابتلا به بیماری کمک شایانی است.با به کارگیری قلمه سالم، کوددهی منظم، آبیاری اصولی، بستر مناسب و ضد عفونی و قرار دادن گیاه در شرایط مطلوب رشد می‌توان تا حدودی جلوی ابتلا یا پیشرفت بیماری را گرفت در صورت شدت بیماری قسمت‌های آلوده را کات کنید.

 

۱۸- آدمتورم:
بیماری آدم در اثر شرایط نامساعد محیطی ایجاد می‌شود و افت یا عامل بیماری‌زا دلیل بروز ان نیست هر وقت دمای خاک نسبت به دمای محیط زیاد باشد و خاک خیس این بیماری بروز می‌کند.زمانی که هوا سرد و اسمان ابری است و خاک خیس و گرم است احتمال بروز این مشکل تشدید می‌شود زیرا آب زیادی از بستر خاک جذب شده است و گیاه آب کمی را از برگها خود از دست داده است در این صورت لکه‌های زرد رنگ بر روی سطح برگ ایجاد می‌شود که تبدیل به نواحی آبدار بر روی سطح زیرین برگ می‌شود در نهایت این نواحی قهوه‌ای رنگ و پوسته می‌شود. تمامی برگها ممکن است زرد شده و از بین برود علائم این بیماری تا حدودی شبیه لکه برگی باکتریایی است. برای جلوگیری از خاکی با زهکش مناسب استفاده کرده و گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید آبیاری را در ساعات اولیه صبح انجام بدهید تا در طول روز خاک رطوبت را از دست بدهد.

شمعدانی مبتلا به بیماری باکتریایی سوختگی جنوبی
شمعدانی مبتلا به بیماری باکتریایی سوختگی جنوبی
شمعدانی مبتلا به سفیدک پودری
شمعدانی مبتلا به سفیدک پودری
شمعدانی مبتلا به بیماری لکه برگی
شمعدانی مبتلا به بیماری لکه برگی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به ادم edema
شمعدانی مبتلا به ادم edema
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری ویروسی
شمعدانی مبتلا به بیماری ویروسیمنبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      137 thoughts on “بیماری‌های اصلی گل شمعدانی

      1. S_A میگوید:

        سلام شمعدونی من برگاش ازهمون اول که کوچیکن زردمیشن نقطه های زنگ زده روشون درمیادمشکلش چیه بایدچیکارکنم ممنون میشم راهنماییم کنین چون گلم داره خراب میشه برگاش همه سوخته

        • کارشناس 2 میگوید:

          درود، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگهابفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • S_A میگوید:

            سلام وقتتون بخیرشرایط آبیاری که چون توی حیاط زیربالکنه وهواگرمه یه روزدرمیون قشنگ خاکش رونگاه میکنم تا۲ الی۳سانت که خشک بودآب میدم بهش تاالان هربیست روزیه بارکودمایع رویش سبز دادم ۳دفعه ای میشه واینکه خاکشم زهکشی خوبی داره ولی نمیدونم بااین همه مراقبت چرااینجوری شدن

            • کارشناس 2 میگوید:

              درود،نور وگرمای زیاد باعث این مشکل میشه، نور رو حتما فیلتر کنید وابیاری رو عصر که هوا کمی خنک شد انجام بدید.

      2. اناهیتا میگوید:

        سلام وعرض ادب
        من ی شمعدانی اژدر گرفتم متاسفانه حواسم نشد بررسی کنم که بیماری نداشته باشه وقتی اوردم خونه متوجه شدم که پراز تخم پشه سفید و یکی دوتاهم شپشک اردالود داره سمپاشی کردمش و تخم ها خشک شدن ی مقداریش الان جاشم تنگه و ریشه هاش زده بیرون میخواستم بپرسم که چه اقداماتی انجام بدم تا احیا بشه ایا گلدونشو عوض کنم یا نه ممنون

        • کارشناس 1 میگوید:

          درود،گیاه رو از سایر گیاهانتون جدا نگهداری کنید وپشت برگها رو با پنبه یا دستمال نرم اغشته به الکل پاک کنید اگر الودگی پشت برگ زیاد هست مثل همین برگی که عکسش رو فرستادید برگ رو کات کنید ودور بندازید، گیاه رو با محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید دو بار بافاصله یک هفته پشت برگها رو هم کامل سمپاشی کنید، کنار گیاه کارت زرد نصب کنید،فعلا زمان مناسبی برای تعویض گلدان نیست صبر کنید هوا کمی که خنکتر شد اقدام کنید.

      3. Mahtab Sotoodeh میگوید:

        سلام. شمعدانی من کرمهای سبز داره. چنتاشونو برداشتم تا جایی که دیدمشون. ولی یه قسمت هایی دونه های سیاه ریز و مرطوب کنار هم دیدم فک کردم شاید تخمی چیزیه. همه گلهاشو خراب کردن کرما. و برگارو همینطور.

        • کارشناس 2 میگوید:

          درود، همه ی قسمتهای گیاه رو بررسی کنید وتا جایی که براتون امکانش هست کرمها رو جدا کنید، اون دونه های سیاه مرطوب فضولات کرمها هستند، میتونید گیاه رو با محلول حشره کش سایپرمترین سمپاشی وابیاری کنید تا بکلی از بین برند.

      4. علی میگوید:

        سلام دوهفته پیش این ازگلخونه گرفتم اوردم داخل تراس گذاشتم تراس غربی هست وازساعت ۲به بعد نور داره ولی الان برگهای جدیدش زرد دراومده روزی دوبار ابیاری میشه دلیلش چی هست

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      5. شمعدونی میگوید:

        با سلام خدمت کارشناس محترم من گل شمعدانی رو دوهفته پیش خریدم و روی برگ هاش کرم های سبز رنگ بود و دونه های مشکی و همینطور سفیدی وجود داره میخواستم بدونم که چطوری میتونم این مشکل رو حل کنم روش نگهداری : هر دو روز یکبار اب میدم و پشت پنجره میزارم

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، اگر براتون مقدور هست کرمها رو از روی گیاه جدا کنید ودور بندازید، رطوبت محیط رو کم کنید وروی برگها اب نریزید گیاهتون قارچ سفیدک پودری داره با محلول قارچکش پنکونازول دو بار بافاصله یک هفته گیا رو سمپاشی وابیاری کنید، ابیاری رو زمانی که سطح خاک دوسانت خشک شد انجام بدید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، برای گلدهی باید نور کافی دریافت کنه گیاهتون کمبود نور داره میتونید بمرور زمان به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید، بمرور زمان باید این کار رو انجام بدید تا برگها افتاب سوخته نشند. برای تقویت از کودهای کامل رشد مثل ۲۰،۲۰،۲۰ و مخصوص گلدهی مثل ،۱۳،۴۰،۱۳ استفاده کنید.

      6. برفا میگوید:

        سلام ببخشید من این شمعدانی رو حدود ۱ ماه پیش خریداری کردم و از اون موقع تا حالا گل نداده و خاک خوبی هم نداشت و من مقداری کود تقویتی ازوت و خاک برگ اضافه کردم و حالا برگ های جدید این رنگی هستند باید چکار کنیم؟ممنون

      7. برفا میگوید:

        سلام وقت بخیر ببخشید من این قلمه شمعدونی رو چند روز پیش کاشتم تو خاک بدون ریشه زدن البته.
        حالا برگاش اینجوری شدن دلیلش چیه و چکار کنم تا قلمه رشد کنه و بزرگ بشه
        ممنون

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، برای قلمه گیری باید برگها وگلها رو جدا کنید ودو الی سه برگ بالای قلمه بمونه کافی هست تا نیروی گیاه صرف ریشه زایی بشه با این همه برگ قلمه خشک میشه بهتر هست برگهای پایینی وگل گیاه رو جدا کنید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، گیاهتون سالم هست ودر حال رشد مشکلی نداره، دو رنگ شدن برگها از نور میتونه باشه تغییر رنگ تنه گیاه هم بدلیل کهولت سن گیاه هست اون قسمت ساقه با خاک واب درتماس هست برای همین تغییر رنگ داده.

      8. اناهیتا میگوید:

        سلام واقعا ممنون از راهنماییتون بعداز اقداماتی که شما فرمودین و انجام دادم شمعدونیم سرحال و پراز غنچه شده

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • کارشناس 2 میگوید:

          ممنون از شما،قسمتی که تغییر رنگ داده بررسی کنید ببینید نرم هست یا سفت؟ زمانی که قلمه زده میشه باید برگهای اضافی روی قلمه جدا بشه دو تا برگ بالایی بمونه کافی هست برگ زیاد باشه نیروی گیاه صرف برگها میشه وقلمه چروک میشه، بعد از کاشت هم در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید تا قلمه رطوبت از دست نده بعد از ریشه دارشدن وشروع به رشد میتونید به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

      9. نسیم میگوید:

        سلام روز بخیر
        من ی قلمه شمعدانی کاشتم
        فکر کنم گلدونش خیلی بزرگ بود براش
        الان ساقه قلمه چروکیده شده گلدونشو عوض کردم وتو گلدون کوچیک کاشتم ایا احیا میشه یا چه اقدامی لازم برای زنده موندش انجام بدم

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، انتهای قلمه رو بررسی کنید اگر پوسیده شده بایک چاقوی تیز وضدعفونی شده برش بزنید ومجدد داخل خاک بکارید وخاک رو با محلول قارچ کش ابیاری کنید وتا زمان ریشه زنی در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید.

      10. ش.ی میگوید:

        سلام . وقتتون بخیر
        حدود دو ماه پیش ۲ تا گیاه شمعدانی را در یک‌گلدان کاشتم و در بالکن دارای نور‌جنوب‌قرار دادم. اوایل خیلی پر گل بود و به سرعت گل میداد. حدود ۱۰ روزپیش ساقه اصلی یکی از شمعدانی ها از رنگ سبز به قهوه ای تغییر کرد و حالت خشکی پیدا کرد. در این مدت برگ جدید و غنچه داد اما خوشه غنچه ها پر حجم نشد و حجم برگ ها هم نسبت به قبل کمتر شده و برگ ها لکه های زرد رنگ دارند.البته گیاه دوم سرحال است و همچنان به سرعت گل میدهد.آبیاری هم تقریبا هر دو روز در میان هست. زمانی که حدود ۲سانتیمتر از سطح خاک خشک شده باشد.در تصویر ارسالی گیاه مورد نظر گل های قرمزرنگ دارد.ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید که مشکل گیاه چی میتونه باشه و راه درمانش چطور هست؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، بیماری قارچی میتونه باشه روی برگها لکه وجود داره وساقه اصلی در حال پوسیدگی هست میتونید از قسمتهای سالم گیاه قلمه بگیرید وخاک رو با محلول قارچ کش ابیاری کنید برگهایی رو که لکه دارند جدا کنید.

          • ش.ی میگوید:

            ممنون از راهنماییتون. هفته ای چند نوبت از محلول قارچ کش استفاده کنم؟
            مطابق عکس روی ساقه گیاه هم دانه های سیاه رنگی وجود داره . شته نمیتونه باشه؟ یا گرد و خاک هست؟

      ارسال دیدگاه بسته شده است.