علت زرد شدن برگهای گیاه دراسنا چیست؟ از جمله مشکلات اصلی گیاه دراسنا یا گل برگ بلالی یا درخت اژدها، زرد شدن و ایجاد لکههایی بر روی برگها میباشد. این زرد شدن و تغییر رنگ برگها در گل دراسنا دلایل مختلفی دارد که در این مقاله به چند مورد اصلی این مشکل اشاره میکنیم. نام علمی گیاه دراسنا Dracaena fragrans است.
علت زرد شدن و سوختگی برگهای گیاه دراسنا چیست
زرد شدن و سوختگی برگهای این گیاه به دلایل مختلفی صورت میگیرد و انواع متفاوتی از زردی برگها در این گیاه ممکن است مشاهده شود.
۱- گاهی حاشیههای زرد رنگ در کنار لبه برگها شکل میگیرد که معمولاً به همراه رنگ قهوهای نیز هست که دلیل این مسئله کمبود آب، شور شدن خاک در اثر کوددهی بیش از اندازه و یا کمبود عناصر غذایی و فقر خاک است. استفاده از آبهایی با املاح بالا نیز میتواند در ایجاد این مشکل دخیل باشد.
۲- گاهی تمامی برگ سبز کم رنگ و زرد میشود که از دلایل اصلی ان شدت زیاد نور، رطوبت اندک محیط و یا شرایط نامساعد خاک مانند زهکش نامناسب و یا سنگین بودن بیش از اندازه بافت خاک میباشد.
۳- علاوه بر زیاد بودن شدت نور، کمبود نور نیز میتواند منجر به زرد شدن برگها شود. اگر نور بسیار کم باشد برگهای گیاه بخصوص برگهای پایین گیاه زرد شده و از بین خواهند رفت. البته ریزش برگهای پایین گیاه و لخت شدن ساقه، از جمله مواردی است که با افزایش سن گیاه نیز میتواند پیش بیاید. بنابراین زمانی که چنین مشکلی ایجاد میشود، توجه کنید که آیا در هفتههای اخیر شرایط نوری گیاه تغییر کرده است و یا خیر.
۴- پوسیدگی ریشه به دلیل فعالیت بیماریها قارچی میتواند منجر به ظهور لکههای قهوهای رنگ بر روی برگها شود. زرد شدن برگ، عدم رشد گیاه، پژمرده شدن برگها و قهوهای شدن ساقه گیاه از آثار این مشکل محسوب میشوند.
۵- آبیاری بیش از حد و عدم خروج آب اضافی از خاک منجر به شیوع برخی از بیماریهای قارچی و از بین رفتن ریشهها و در نتیجه از دست دادن برگها میشود که در این حالت ابتدا برگها به رنگ زرد طلایی در میآیند و میریزند. برای درمان این مشکل باید آبیاری را کم کنید و از سم قارچکش استفاده کنید. حتماً کف گلدان دارای سوراخهایی برای خروج آب اضافی باشد.
۶- کمبود آب بخصوص در ماههای بهار و تابستان میتواند باعث زرد شدن برگها و ایجاد سوختگی بر لبههای برگها شود.
۷- تغییر مکان گیاه نیز عامل دیگری برای زرد شدن برگها است. زیرا ممکن است در مکان جدید میزان نور نسبت به مکان قبلی متفاوت باشد. اگر میزان نور بیشتر شده باشد به نحوی که شدت آن برای گیاه غیر قابل تحمل باشد، برگها زرد رنگ میشوند و لکههای قهوهای رنگ که ناشی از مردن بافتها است بر روی آنها نیز شکل میگیرد.
۸- وجود و فعالیت آفات نیز از دیگر عوامل زرد شدن برگها است. بخصوص شپشکهای سپردار، شپشک آرد آلود و یا کنه تارعنکبوتی میتوانند قسمتهای مختلف گیاه بخصوص نواحی که برگ به ساقه متصل است و از دید افراد پنهان میمانند، فعالیت کرده و منجر به زرد شدن برگها شود.
منبع: میهن کاکتوس