علت ایجاد لکه‌های سفید روی ساکولنتها چیست؟

علت ایجاد لکه‌های سفید روی ساکولنتها چیست؟

علت ایجاد لکه‌های سفید روی ساکولنتها چیست؟ ساکولنتها گیاهان گوشتی گسترده‌ای با برگهای شاداب و زیبا هستند، این گیاهان نور روشن و آبیاری منظم با خشکی خاک را در فصل گرم ترجیح می‌دهد. با وجودی که خانواده ساکولنت ها دارای گیاهان شاداب، مقاوم، با رشد خوب است اما حتی اگر تمام شرایط نگهداری ایده آل باشد و گیاه در شرایط خوبی به سر ببرد شما ممکن است لکه‌ها و نقاط سفید رنگی را بر روی برگها و ساقه گیاه ببینید. اگر سلامت کلی گیاه خوب باشد نباید بیش از حد نگران باشید. این لک ها بیشتر در خانواده کراسولا مشاهده می شود.

 

چه چیزی سبب ایجاد لکه‌های سفید در ساکولنت ها می‌شود؟
این لکه‌ها ممکن است یک پدیده طبیعی یا بیماری قارچی باشد، اما در هر صورت روشهای آسان برای شناسایی و مقابله با آن وجود دارد.

 

چه عواملی نقاط سفید را ایجاد می‌کند؟
شاید شما چندین بار نقاط سفید را روی برگها و ساقه گیاه خود مشاهده کرده، و به راحتی آنها را با کشیدن دست از روی برگ حذف کرده باشید.علت واقعی لکه‌های سفید روی ساکولنت ها ممکن است کپک پودری باشد، یا تعریقی که توسط برگها انجام شده و باعث نمک بستن و ایجاد لکه سفید شده است. یکی از دلایل به راحتی و حتی با مالش دست رفع شده و دیگری نیاز به درمان و پیشگیری دارد.

 

 

کپک پودری واقعاً برای گیاه مضر است و نیاز به اقدام سریع برای مقابله دارد.

 

۱-کپک پودری:
اکثر افرادی که گل و گیاه پرورش می‌دهند با کپک پودری آشنا هستند. این بیماری اتفاق می افتد زمانی که نور کم، گردش هوا نامناسب و رطوبت محیطی به سبب استفاده از کولر یا هوای شرجی بالا است. همچنین این بیماری بیشتر زمانی شایع است که شما آبیاری را به شکل سرازیری و از بالای گیاه انجام می‌دهید مخصوصاً در ماه‌های سرد که گیاه تمایل دارد به خاطر شرایط محیطی مدت زمان طولانی رطوبت را در برگ و خاک حفظ کند. همین ماندگاری رطوبت و عدم تهویه سبب تشکیل اسپورهای قارچی است که باعث ایجاد بیماری کپک پودری می‌شود.

 

 

اجتناب از آبیاری سرازیری، استفاده از فن و بالا بردن تهویه، کات کردن سرشاخه‌های آسیب دیده و در صورتی که آلودگی کم است اسپری گیاه با محلول چند قطره سرکه سفید و آب می‌تواند در مهار بیماری مؤثر باشد اما رطوبت باقی مانده روی برگها باید ظرف چند ساعت خشک شود. در شرایطی که آلودگی در حجم وسیع است استفاده از سموم قارچ ممکن است مؤثر باشد. اسپری روی برگ ها ممکن است لکه‌های آب سخت را بر روی برگها باقی بگذارد.

 

۲- رسوب املاح و نمکهای موجود در آب:
همه گیاهان از طریق ریشه‌های خود آب را با چند استثناء نادر جذب می‌کنند. اکثر گیاهان خانواده ساکولنت ها آب را در برگهای گوشتی خود ذخیره می‌کنند که باعث می‌شود گونه خوبی برای پرورش در مناطق خشک باشند این گیاه آب اضافی را در برگها و ساقه خود ذخیره می‌کند برای همین بیشتر گیاهان این خانواده دارای برگهای چاق و تپل است. هنگامی که شما گیاهتان را با آب‌های شور یا املاح دار آبیاری می‌کنید آب توسط ریشه جذب گیاه شده و برگها آب اضافی را ذخیره می‌کند با گذشت زمان و در اثر دما و نور آب انباشته شده تبخیر شده و نمک‌ها و املاح موجود در آب روی برگها و ساقه باقی می‌ماند. این املاح آسیبی به گیاه نمی‌زند و به راحتی شما می‌توانید با مالش دست یا پاک کردن برگها با پارچه نخی نمور لکه‌ها را از بین ببرید اما به خاطر داشته باشید آبیاری مداوم خاک با آب‌های سخت و املاح دار باعث رسوب نمک روی سطح خاک شده و تجمع و انباشت آنها به ریشه گیاه آسیب میزند.

 

۳- ادم:
ساکولنتها معمولاً شرایطی به نام ادم دارند که در آن ریشه‌ها آب را سریع جذب کرده ولی به دلیل شرایط نامناسب محیطی تعریق به کندی صورت می‌گیرد و آب دریافتی برای مدت زیادی در برگ و ساقه گیاه می‌ماند و تشکیل تاولهای زگیل مانندی در آن می‌کند محدود کردن آبیاری و ایده آل کردن شرایط دمایی می‌تواند از ادامه این وضعیت جلوگیری کند اما تاولهای ایجاد شده روی برگ باقی می‌ماند و حذف نمی‌شود.

 

۴- شپشک آرد آلود:
به ندرت ممکن است یک گیاه ساکولنت دچار آفت شپشک آرد آلود شده و شما متوجه آن نشوید. با دیدن اولین نقاط سفید بیضی شکل پنبه‌ای به سرعت گیاه را از مجموعه جدا کرده و در پی درمان باشید در موارد نادر ممکن است نقاط سفید شپشک سپردار باشد هر دو آفت را می‌توان با یک حشره کش سیستمیک که برای گیاهان زینتی طراحی شده یا استفاده از الکل ۷۰ درصد از بین برد. برای مطالعه مقاله کامل مبارزه با شپشک آردآلود اینجا کلیک کنید.

ساکولنت ها مخصوصاً زمانی که در منزل نگهداری می‌شود به ندرت مورد حمله حشرات قرار می‌گیرد اما اگر گیاه را در تابستان در فضای باز نگهداری می‌کنید قبل از انتقال آن به درون خانه و مجموعه خود به دقت شاخ و برگها را بررسی کرده و گیاه را سمپاشی کنید.

 

مقاله علت لکه های سفید روی کاکتوس چیست؟ را نیز مطالعه نمایید.

نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      9 thoughts on “علت ایجاد لکه‌های سفید روی ساکولنتها چیست؟

      1. Abbo میگوید:

        سلام و درود بر شما
        میخواستم بدونم دلیل این لکه چی هستش و چطوری باید از بین ببرمش؟؟
        – اگر قارچی هستش امکانش هست به بقیه گیاه ها انقال بده؟
        (تو اینترنت نمونه ها رو دیدم شبیه افتاب سوختگیه ولی این سمت که لکه زده اصلا افتاب مسقیم نمیخوره!!)
        https://s6.uupload.ir/files/20220401_122935_idtt.jpg

        با سپاس فراوان.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بیماری ویروسی هست، متاسفانه این نوع بیماری درمان نداره وبیشتر در اثر رطوبت زیاد ویا ابیاری نامنظم ویا خاک الوده بوجود میاد، در رشد گیاه تاثیری نداره فقط ظاهر گیاه زشت میشه. سرایت کننده نیست.

      2. امیرمحمد سیمایی زاد میگوید:

        سلام میشه شرایط نگهداری کروسولا نعل اسبی رو بهم بگین ممنون پشت پنجره ای گذاشتم که نور زیاد میگیره و هر وقت خاکش خشک میشه آبیاری میکنم الان یکم برگاش زرد شده داخل عکس هم مشخصه چه کار کنم

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، شرایط نگهداری اکثریت ساکولنتها یکسان هست، محیط پرنور وفیلتر شده، ابیاری با خشک شدن خاک، زرد شدن برگها دلیلش تغییر محیط نگهداری هست صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید. با کودهای مخصوص کاکتوسها ماهی یک بار تقویت کنید.

      3. sara میگوید:

        سلام وقتتون بخیر واسه گیاه من دقیقا مشابه عکس اول اتفاق افتاده،اسم بیماریش چیه؟ و چطور میتونم درمانش کنم؟
        لطفا جواب بدین

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بیماری قارچی هست کارهایی رو که باید انجام بدید داخل مقاله ذکر شده مقاله فوق رو مطالعه بفرمایید.

      4. کاربر میهن کاکتوس میگوید:

        سلام من تازه اینو خریدم پایینش شپشک هست یا از خودش هست؟ برلی درمانش باید چی کار کنم

        • کارشناس 1 میگوید:

          درود، رسوبات اب هستند میتونید با محلول اب وسرکه باکمک گوش پاکن یا یک مسواک کهنه نرم جداشون کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.