ناگفته‌هایی در مورد گیاه آلوئه ورا

آلوئه ورا

ناگفته‌هایی در مورد گیاه آلوئه ورا: آلوئه ورا یا آلوورا یکی از گیاهان مقاوم و زیبا است که خواص بسیاری برای پوست و سلامتی دارد. آلوئه ورا امروزه به یکی از گیاهان رایج آپارتمانی تبدیل شده است که علاقه‌مندان علاوه بر استفاده از زیبایی آن در منزل، از خواص بی نظیر آن نیز بهره می‌برند. برگ‌های این گیاه خوراکی بوده و از نظر پزشکی و طب سنتی خواص درمانی بی نظیری دارد.

 

نام دیگر آلوئه ورا صبر زرد است و در طب سنتی هندوستان به آن آیورودا میگویند. این گیاه بومی مناطق آفریقا و مناطق مدیترانه‌ای می‌باشد و امروزه بیش از ۲۵۰ گونه در سراسر جهان از آن یافت شده و نگهداری می‌شود. این گیاه مانند ساکولنت ها و کاکتوس‌ها در برگ‌های خود دارای بافتی گوشتی و آبکی است که آب را درون بافت‌های خود ذخیره می‌کند. برگ‌های دراز و کشیده‌ای دارد و برای مصرف خوراکی و درمانی آن باید لایه روی برگ یا پوست آن را جدا کرده و بافت داخلی آن که مانند شیشه شفاف و ژله‌ای است را مصرف کرد. این گیاه بسیار مقاوم بوده و نگهداری از آن در منزل کار بسیار آسانی است و می‌توانید با رعایت یکسری نکات و ایجاد یک شرایط ایده آل آن را در خانه پرورش دهید و هم از زیبایی و هم از خواص آن لذت ببرید.

 

۱_نور مورد نیاز آلوئه ورا:
آلوئه ورا به نور زیاد و نور کامل خورشید نیاز دارد و اگر در معرض نور کم قرار بگیرد اندازه برگ‌ها کوچک و نازک مانده و رشد گیاه کند یا متوقف می‌شود. آن را در محلی روشن و آفتابگیر قرار دهید و اگر در آپارتمان از آن نگهداری می‌کنید برای ساعاتی آن را به بیرون از منزل برده و در معرض نور خورشید قرار دهید. هرگز گیاه را در معرض آفتاب داغ و سوزان تابستان قرار ندهید و در این فصل از نور فیلتر شده برای این گیاه استفاده کنید تا از آسیب دیدگی جلوگیری شود.

 

۲_دمای مناسب برای آلوئه ورا:
این گیاه بومی مناطق گرم و خشک است و می‌تواند مقدار بالایی از دما را تحمل کند. این گیاه تا دمای ۴۰ درجه را به خوبی تحمل کرده اما بهترین رشد آن در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.گیاهان جوان‌تر در گرما و دمای بالا ممکن است آسیب ببینند. در فصل زمستان هرگز گیاه را در دمای کمتر از ۷ درجه سانتی‌گراد قرار ندهید، این گیاه در سرما و دمای پایین آسیب می‌بیند و بافت داخلی آن یخ میزند. بهترین دما در این فصل ۷ الی ۱۴ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

 

۳_ نحوه آبیاری آلوئه ورا:
آلوئه ورا همانند کاکتوس‌ها و ساکولنت ها دارای بافتی گوشتی و آبکی در اندام‌های داخلی خود بوده و می‌تواند آب را در بافت‌های خود ذخیره کند. از افراط در آبیاری پرهیز کنید و برای آبیاری اطمینان حاصل کنید که خاک این گیاه به صورت کامل خشک شده باشد. از آبی سبک و فاقد املاح برای آبیاری این گیاه استفاده کنید.

 

۴_ خاک مناسب آلوئه ورا:
این گیاه در مورد خاک حساس نبوده و تقریباً در همه نوع خاکی می‌تواند رشد کند. بهترین خاک برای آلوئه ورا خاکی با زهکشی خوب است. می‌توان از خاک‌های مخصوص کاکتوس‌ها و ساکولنت ها برای این گیاه استفاده کرد. برای بهتر شدن رشد آلوئه وراها می‌توانید در خاک آن‌ها مقداری کود پوسیده دامی یا ورمی کمپوست اضافه کنید. هرسال خاک این گیاه را تعویض کنید و خاک جدید و تازه برای آن فراهم کنید.

 

۵_ رطوبت:
این گیاه بومی مناطق گرم و خشک بوده و به رطوبت نیازی ندارد. اگر به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد ممکن است مشکلاتی برای آن پیش آمده و از بین برود. در فصل زمستان و دوره خواب هرگز سطح برگ‌ها مرطوب نشود و از آن در برابر باران‌های زمستانی مراقبت کنید.

 

۶_ روش تکثیر آلوئه ورا:
این گیاه به روش‌های زیادی تکثیر می‌شود اما بهترین روش تکثیر آن از طریق پاجوش می‌باشد. آلوئه وراهای بالغ پاجوش‌های زیادی تولید می‌کنند و می‌توانید این پاجوش ها را جدا کرده و در گلدان‌های دیگر بکارید و آن ها را ریشه دار کنید.

ناگفته‌هایی در مورد گیاه آلوئه ورا ناگفته‌هایی در مورد گیاه آلوئه ورا
نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
97 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها