آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ ها

آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ها

آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ها: کاکتوس‌ها گیاهان بسیار مقاومی هستند ولی در مقابل بیماری‌های باکتریایی و قارچی بسیار ضعیف هستند و به راحتی دچار این بیماری‌ها می‌شوند. بیماری‌های باکتریایی بعد از نفوذ به بافت گیاه تقریباً درمانی ندارد مگر در مراحل اولیه بیماری نسبت به درمان اقدام کنید.

نکروز باکتریایی چیست؟
این یک بیماری عفونی است که به سادگی بافتهای گیاه را متلاشی می‌کند. بیماری‌های عفونی از ان جهت که بافت گیاهی را مورد آسیب قرار می‌دهند به سختی قابل کنترل و درمان هست. اهمیت تشخیص و شروع درمان نمی‌تواند این بیماری را تحت تأثیر قرار دهد زیرا گیاه می‌تواند در طول زمان زیادی با نقاط  کوچکی از بیماری زندگی کند اما در نهایت اگر درمان نشود از بین می‌رود.

 

کاکتوس‌ها این ساکنان بیابان‌ها و دشت‌ها بسیار مقاوم هستند اما واقعاً می‌توانند با یک باکتری کوچک از پا در آیند.  نکروز باکتریایی کاکتوس می‌تواند به تعداد زیادی از گیاهان حمله کند. در نهایت باکتری‌های عامل بیماری در گوشت و بدنه گیاه گسترش می‌یابد.

 

در مناطق آسیب دیده بافت گیاهی مرطوب است و اگر در بدنه گیاه باقی بماند در نهایت می‌تواند این گیاهان را از بین ببرد. درمان نکروز باکتریایی کاکتوس در مراحل اولیه می‌تواند سبب ۸۰ درصد احتمال زنده ماندن گیاه شود.

 

نکروز  کاکتوس‌ها به عنوان نقاط تیره در تنه شروع می‌شود که نرم و آبکی است. در نهایت بیماری به تمامی قسمت‌ها نفوذ می‌کند که مایع تیره و تند سیاه  از آن تراوش می‌کند.

 

نکروز کاکتوس‌ها  همچنین ممکن است به یک زخم کوچک تبدیل شود که در آن گیاه سعی در بهبودی خود را دارد. هرگونه تخریب منطقه آسیب دیده در کاکتوس مبتلا می‌تواند باکتری‌ها را آزاد کند و با این کار بیشتر گیاه را آلوده می‌کند.این عفونت باکتریایی اروینیا نام دارد، این عفونت و بیماری می‌تواند از هرگونه آسیب فیزیکی (برش، برخورد فیزیکی، گزش حشرات و ….) و حتی از فعالیت‌ها و تغذیه ماهانه به گیاه وارد شود.

 

این باکتری‌ها در خاک نیز زنده می‌مانند تا زمانی که یک قربانی پیدا کنند.

 

درمان نکروز باکتریایی در ساگوارا:
نکروز باکتریایی کاکتوس‌ها درمان ندارد و بهترین درمان پیشگیری است. هیچ مواد شیمیایی تأیید شده برای مبارزه با بیماری باکتریایی وجود ندارد مواد و گیاهان آلوده باید برای جلوگیری از گسترش بیماری حذف شوند.

 

خاکی که گیاه آلوده در ان کشت شده بود هم باید دور ریخته شود و نباید از ان مجدداً استفاده کرد. در مواجه با کاکتوسی که دچار بیماری نکروز باکتریایی شده بهتر است در اولین مرحله گیاه را از بقیه گیاهان جدا کرده و در صورتی که عفونت کوچک و در مراحل اولیه است با عمل جراحی و برداشتن قسمت آسیب دیده از پیشروی بیماری جلوگیری کرد.

 

تمام ابزار و وسایل کار را کاملاً ضد عفونی کنید بعد برداشتن قسمت عفونی کاملاً گیاه را با سموم یا محلول ماده ضد عفونی کننده و آب به طور کامل ضد عفونی کنید. حین برداشتن قسمت آسیب دیده توجه داشته باشید که حداقل تا ۱/۵ سانت اطراف محل عفونی را هم از روی بدنه حذف کنید.

 

تمام مشکلات این بیماری از نکروز باکتریایی با زخم‌های روباز آغاز می‌شود. اگر عفونت و بیماری قسمت‌های زیادی از گیاه را آلوده کرده باشد بسیار بعید است که بتوان با برداشتن قسمت آسیب دیده گیاه را درمان کرد. چون باکتری عامل بیماری در خاک یا ماده گیاهی مرده هم می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد.

 

این بیماری معمولاً در گیاهان بزرگ و یا در طبیعت بیشتر اتفاق می افتد. برای مطالعه مقاله کامل در مورد بیماری باکتریایی کاکتوس اینجا کلیک کنید.

آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ها آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ها آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوس‌ها
سیاه شدن کاکتوس
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
37 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها