نگهداری آدنیوم یا رز صحرایی

نگهداری آدنیوم یا رز صحرایی

نگهداری آدنیوم یا رز صحرایی: شاید یکی از بهترین گیاهان برای ساخت بونسای آدنیوم باشد. آدنیوم گیاهی گل‌دار و گوشتی از خانواده Apocynaceae (خرزهره) می‌باشد که بومی مناطق جنوبی و شرقی آفریقا و کشور عربستان می‌باشد. این گیاه به علت داشتن گل‌های درشت و زیبا، مقاوم بودن بسیار و نگهداری راحت، گیاه زینتی بسیار مورد توجهی می‌باشد.

 

آدنیوم گیاهی همیشه سبز، گوشتی و گل‌دار بوده که ارتفاعی بین ۱ تا ۳ متر دارد، گستردگی آن بین ۲ تا ۴ متر است. سرعت رشد این گیاه متوسط است و بین ۲ تا ۵ سال زمان نیاز است تا به رشد کامل خود برسد و معمولاً از دو سالگی به گلدهی می‌رسد. این گیاه در ساقه خود آب ذخیره می‌کند و در شرایط بی آبی از آن استفاده می‌کند. فصل شکوفایی گل‌ها از اواخر زمستان تا اواسط بهار می‌باشد و به رنگ‌های قرمز، صورتی و سفید مشاهده می‌شوند.

 

شرایط محیطی مناسب برای رشد گیاه آدنیوم (رز صحرایی) به شرح زیر است:

 

خاک: خاک شنی، ماسه‌ای، لومی سبک و خوب زهکشی شده. می توانید از مخلوط پیت ماس یا کوکوپیت با ماسه استفاده کنید. ph خاک مورد استفاده برای این گیاه بین ۶ تا ۸ باشد.

 

نور: به نور کامل فیلتر شده نیاز دارد. از قرار دادن در تابش شدید آفتاب تابستان خودداری شود.

 

دما: دمای بین ۱۰ تا ۳۵ درجه برای نگهداری این گیاه دمایی مطلوب بشمار می‌آید. این گیاه نباید در معرض سرمای شدید قرار گیرد زیرا باعث از بین رفتن گیاه و ریختن برگ‌های آن خواهد شد.

 

آبیاری: آبیاری بیش از اندازه باعث از بین رفتن گیاه و پوسیدگی ساقه و ریشه خواهد شد. به خصوص در سرما که تبخیر کمتر انجام می‌گیرد. در فصل رشد هفته‌ای یک مرتبه آبیاری کافی می‌باشد.

 

کوددهی: در فصل رشد می‌توان از کود کاکتوس‌ها برای این گیاه هر ماه یک مرتبه استفاده کرد.

 

گلدهی: در مناطق بومی خود در اواخر زمستان تا بهار گل‌های شیپوری و بزرگی می‌دهد. البته برای گلدهی در آپارتمان حتماً باید در دمای زیر ۱۰ درجه به مدت ۲ ماه نگهداری شود تا نیاز سرمایی آدنیوم برطرف شود.

 

هرس: یکی از مسائلی که تولیدکنندگان به آن کمتر توجه می‌کنند همین هرس می‌باشد. بطوریکه گیاه به صورت تک شاخ رشد کرده و گلدهی کمی دارد ولی در صورت پینچ (چیدن جوانه انتهایی) آن چند شاخه شده و گلدهی آن افزایش میابد. همچنین می‌توان گیاهان پیری که برگ‌های آن ریخته شده را با هرس شدید دوباره جوان کرد. در گونه‌هایی که با پیوند افزوده شدند با هرس شدید می‌شود گیاه را به گلدهی وادار نمود.

 

آفات و بیماری ها: کنه تار عنکبوتی، شپشک و شته از آفت‌های اصلی این گیاه بشمار می‌آیند. بیماری‌های قارچی نظیر لکه برگی و سفیدک پودری این گیاه را تهدید می‌کند.

نویسنده: محمدرضا سلطانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
54 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها