بیماری کرونا و کاکتوس ها

بیماری کرونا و کاکتوس ها

بیماری کرونا و کاکتوس ها: امروز ۱۹ اسفند سال ۱۳۹۸ است، روزهای سختی که همه مردم دنیا با بیماری کرونا درگیر هستند و بیماری اکثر مردم بخصوص مردم ایران را خانه نشین کرده است. پس فرصت مناسبی پیش آمده تا به گیاهان خود رسیدگی کنیم. کاکتوس‌ها و کلاً گیاهان ربطی به بیماری کرونا ندارند و هدف از این مقاله یادآوری برای مناسب بودن فرصت برای رسیدگی به گیاهان و سرگرم شدن شماست. پس این روزها می‌تواند بهترین فرصت برای انجام کارهایی باشد که قبلاً فرصت انجام آن را نداشته‌اید باشد.

 

در این ماه یعنی اسفند دو کار اساسی می‌توانید برای گیاهان انجام داد که عبارت‌اند از تعویض گلدان، خاک و آغاز کوددهی.

 

با گرم شدن هوا گیاهان شروع به رشد می‌کنند. این ماه ( اسفند) بهترین زمان برای شروع به کوددهی و تعویض خاک کاکتوس‌ها و ساکولنت ها و اکثر گیاهان و درختان می‌باشد.

 

تعویض خاک و گلدان‌:
در دو حالت گلدان و خاک کاکتوس‌ها را تعویض می‌کنیم:

 

۱- زمانی که ریشه کل گلدان را پر کرده و فضایی برای رشد ریشه‌ها وجود ندارد باید اقدام به تعویض گلدان کرد. معمولاً اولین نشانه تمام شدن فضا برای رشد ریشه‌ها، توقف رشد گیاه می‌باشد. اگر تعویض گلدان انجام نشود به‌زودی شاهد پوسیدگی ریشه خواهیم بود.

 

از کجا بفهمم ریشه گلدان پر شده است؟ الف- توقف رشد گیاه برای مدت طولانی. ب- بیرون زدن ریشه از سوراخ‌های ته گلدان. ج- سفت شدن گلدان، بخصوص در گلدان‌های پلاستیکی نرم قابل مشاهده است د- مشاهده ریشه در سطح گلدان با مشاهده هر یک از این موارد باید اقدام به تعویض گلدان کنید.

 

۲- دومین مورد برای تعویض گلدان نامناسب بودن خاک می‌باشد. بهتر است برای هر گیاه خاک مناسب با آن را استفاده کنید. برای کاکتوس‌ها و ساکولنت ها می‌توانید از خاک‌های ماسه‌ای با زهکشی بالا استفاده کنید. ترکیب پیت ماس، با اندکی ورمی یا کود گاوی کاملاً پوسیده همراه با ماسه می‌تواند ترکیب خاک مناسبی برای این گیاهان باشد. همچنین برای تأمین مواد غذایی گیاه بهتر است هر دو سال یک بار خاک آنها را تعویض کنید. برای مطالعه دقیق خاک مناسب کاکتوس‌ها اینجا کلیک کنید.

 

مراحل تعویض خاک گلدان:
گیاه را به آرامی از خاک بیرون بیاورید طوری که ریشه‌ها کمترین آسیب را ببینند. این کار را می‌توانید با سر و ته کردن گلدان و ضربه زدن به گلدان یا شکستن گلدان انجام دهید. پس از خارج کردن ریشه‌های پوسیده را حذف کنید. برای مطالعه مقاله کامل هرس ریشه کاکتوس‌ها اینجا کلیک کنید.

 

اگر ریشه دچار پوسیدگی بود پس از حذف ریشه‌های پوسیده بهتر است با محلول قارچ‌کش ریشه‌ها را شستشو دهید و پس از خشک شدن در خاک و گلدان جدید کاشت کنید. تا یک هفته پس از تعویض گلدان، کاکتوس ها را آبیاری نکنید تا ریشه های زخمی شده ترمیم یافته و ریشه های جدید تشکیل شود.

عوض کردن گلدان گل عوض کردن گلدان گل
عوض کردن گلدان گلعوض کردن گلدان گل

انتخاب گلدان:
گلدان کاکتوس‌ها و ساکولنت ها نباید خیلی بزرگ باشد می‌توانید در هر بار تعویض گلدان تنها یک سایز گلدان بزرگ‌تر انتخاب کنید. از گلدان‌هایی با زهکشی بالا ( سوراخ کف گلدان) استفاده کنید تا به دلیل حساسیت ریشه به پوسیدگی خاک و رطوبت اضافی در خاک باقی نماند.

 

گلدان‌های پلاستیکی و سفالی می‌توانید برای اکثر گیاهان مناسب باشد. برای زهکشی بهتر میتوانید کف گلدان سنگریزه بریزید.

بیماری کرونا و کاکتوس ها
گلدان کاکتوس‌ها
گلدان کاکتوس‌ها
گلدان کاکتوس‌ها

نحوه کوددهی به گیاهان:
با شروع فصل گرما و شروع به رشد گیاهان می‌توانید از کودهای مخصوص هر گیاه استفاده کنید. چند نکته در مورد کوددهی:

 

۱- از ترکیب کود متناسب برای هر گیاه استفاده کنید. مثلاً برای کاکتوس‌ها از کودهای با درصد ازت پایین و پتاس بالا می‌توانید استفاده کنید. برای خرید کود مخصوص اینجا کلیک کنید.

 

۲- کود را به اندازه توصیه شده بر روی بسته بندی استفاده کنید. کوددهی با دز بالا می‌تواند به گیاهان آسیب برساند.

 

۳- از شرکت‌های معتبر کود تهیه کنید تا آسیبی به گیاهان شما نرسد.

 

۴- برای جوانه‌های کاکتوس هر دو هفته پس از سه ماهگی و برای کاکتوس‌های بالغ ماهی یک مرتبه در فصل رشد کوددهی کافی می‌باشد.

 

۵- برای اکثر گیاهان آپارتمانی می‌توانید هر ماه یک مرتبه ( در فصل رشد گیاه) کود بدهید.

 

۶ – از کود دادن به گیاهان در فصل زمستان و خواب گیاهان خودداری کنید.

 

چند نکته مهم:
– بهتر است اول هر فصل تمامی گیاهان خود را با محلول سم قارچ‌کش جهت پیشگیری از بیماری‌های قارچی آبیاری کنید و بر روی شاخ و برگ آنها اسپری نمایید.

 

– گلخانه و محل قرار دادن گیاهان را تمیز نگهدارید. می‌توانید کف و سطوح گلخانه را با محلول الکل یا ترکیب ۵ سی سی آب‌ژاول یا وایتکس در یک لیتر آب استفاده کنید. این محلول سمی است و نباید با گیاهان برخور‌د داشته باشد. حتماً هنگام استفاده درها و پنجره‌های گلخانه باز باشد.

 

– گیاهان برای بقا به هوای تازه  نیاز دارند، پس از قرار دادن در محل‌های بدون تهویه خودداری کنید.

 

– با شروع فصل رشد آبیاری را منظم انجام دهید و آنها را در محلی با نور مناسب قرار دهید.

 

– حتماً حتماً گیاهان را از وجود آفت‌هایی مثل شپشک آردآلود بررسی کنید و در صورت مشاهده آنها را با سموم مخصوص از بین ببرید.

 

– برای اطلاع از وجود شپشک چند کاکتوس را از نقاط مختلف گلخانه انتخاب کنید و پس از خارج کردن از خاک ریشه آنها را بررسی کنید.

 

نگهداری گیاهان باعث کاهش استرس ما می شود.

 

مقالات میهن کاکتوس را در این مدت که فرصت دارید مطالعه کنید و اگر سؤالی دارید در زیر مقالات برای ما ارسال کنید. شاد باشید.

 

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
34 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها