Notice: Function WP_Object_Cache::add was called incorrectly. کلید کش نباید عبارت خالی باشد. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.1.0 افزوده شده است.) in /home/mihancac/domains/mihancactus.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

آموزش نگهداری از گیاه بامبو در منزل

گیاه بامبو

امروزه یک گیاه از خانواده علوفه (علوفه‌های غول پیکر) به نام گل بامبو محبوب دل بسیاری از خانواده‌ها شده است و تا الان بیش از ۶۶۰ نوع از آن شناخته شده است که به گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند مانند بامبوی برگ سبز و بامبوی طلایی و بامبوی جوانه و سیلور.خیلی‌ها معتقدند که تعداد این گیاه که نگهداری می‌کنند اگر فرد باشد برایشان شانس می‌آورد و اگر فرد نباشد بدشانسی به ارمغان خواهد آورد و نام آن را گیاه را خوش قدم نیز گذاشته‌اند و بعضی‌ها نیز معتقدند که این حرف‌های خرافاتی بیش نیست.

باید گفت این گیاه با ظاهر ساده و جذابی که دارد گیاهی ارزان قیمت نمی‌باشد و حتی به دلیل پر هزینه بودن این گیاه در ایران پرورش داده نمی‌شود به این دلیل که با شرایط آب و هوای ایران سازگار نیست و تمام بامبوهایی که در ایران وجود دارد معمولاً از کشورهایی که این گیاه با آب و هوای آنجا سازگاری دارد مانند تایلند و مالزی وارد می‌شوند و همه بامبوها وارداتی هستند. ارتفاعی که این گیاه می‌تواند رشد کند ۱ الی ۱ ونیم متر و یا بیشتر است و درازی برگهایش ۱۵ الی ۲۵ سانتی متر و عرض برگ‌ها ۴ الی ۶ سانتی متر است.

نام علمی بامبو: Bambusoideae

شرایط نگهداری گیاه بامبو:
جالب است بدانید بامبو برای رشد به خاک نیازی ندارد و اگر مایل به استفاده از خاک هستید بامبوها فقط در خاک‌های مخصوص رشد می‌کنند و برای رشد گیاه می‌توان فقط از آب تازه استفاده نمود که حداقل ۳ و حداکثر ۵ سانتی متر باشد و نیاز به آب فراوان نیست که ساقه گیاه را هم پوشانیده باشد زیرا ممکن است باعث خرابی گیاه شما بشود. درست است بامبو در آب نگه داری می‌شود اما این بدان معنا نیست که بامبو نیاز به تغذیه ندارد به همین جهت می‌توان از کودهای مایع یا همان کود بامبو تهیه نمود و به آب اضافه کرد.

گل بامبو
انواع برگ گیاه بامبو

زیستگاه گیاه بامبو:
سرزمین مادری این گیاه بومی در مناطق استوایی غرب آفریقا و همچنین فقط یک نواحی کوچکی از آسیای شرقی و جنوب شرقی و هند است.

نقشه گیاه بامبو
نقشه زیستگاه گل بامبو

زمان تعویض آب گلدان گیاه بامبو:
همانطور که گفته شد گیاه بامبو به آب تازه نیاز دارد و باید حداقل ماهی یکبار آب گلدان عوض شود در غیر این صورت برگ‌های بامبو شروع به زرد شدن می‌کنند.

دمای مورد نیاز برای نگهداری گیاه بامبو:
بامبو وقتی شروع به رشد و قد کشیدن می‌کند در جاهایی از ساقه‌اش شروع به پیچ خوردن می‌کند که از ۱ تا ۵ پیچ می‌رسد و زیبایی جذابی را در گیاه به وجود می‌آورد که اگر رطوبت گیاه حفظ شود و در دمای ۱۵ الی ۲۳ درجه سانتی‌گراد نگه داری شود تا ۴ الی ۷ ماه شاهد رشد گیاهتان خواهید بود.

چگونگی فرم دهی به گیاه بامبو:
گیاه بامبو از آنجایی ارزش اقتصادی پیدا کرد که دارای پیچ بوده است که روش‌های گوناگونی برای فرم دهی به گیاه وجود دارد اما بهترین و آسان‌ترین روش فرم دادن گیاه با دست به صورت مداوم و یا استفاده از امتیاز نور جذبی گیاه است که شکل پیچی را در گیاه به وجود می‌آورد..

گل بامبو
چگونگی تکثیر گیاه بامبو:
اگر گیاه بامبو را در شرایط خوبی نگه داری کنید می‌توانید آن را با روش قلمه زنی تکثیر کنید.

قلمه گل بامبو

آفات و بیماریها و روش درمان :
زرد شدن برگ‌های گیاه بامبو تنها به دلیل عدم تعویض آب گلدان نیست. و نور زیاد, بیماری, هوای گرم, مواد شیمیایی و باد و نور شدید و مستقیم نیز موجب زردی برگ‌های این گیاه می‌شوند لازم به ذکر است گیاه‌های غیر بومی بامبو می‌توانند حامل آفات و بیماری‌هایی باشند و آن بیماری و آفات را انتقال دهند همچنین اگر در کف گلدان جلبک به وجود آید برگ‌های گیاهتان کم کم رنگ زرد به خود می‌گیرند و اگر در این موقعیت از چند گیاه بامبو استفاده می‌کنید که بقیه گیاهان سالم هستند بهتر است بامبویی که برگ‌های زردی دارد از بقیه جدا کنید. خوب است بدانید که نباید از آب لوله کشی استفاده کنید زیرا موجب می‌شود برگهای گیاهتان رنگ قهوه‌ای به خود بگیرند (به علت وجود کلر و مواد معدنی فراوان) و یا رنگ قهوه‌ای برگ‌ها نشان می‌دهد که رطوبت لازم برای گیاه را فراهم نکردید و برای درمان باید آب بدون کلر را در مناطق قهوه‌ای رنگ آب پاشی کنید.
لازم به ذکر است که بامبو نیز مانند خیلی از گیاهان دیگر به مکان خود عادت می‌کند و جابه جایی مکرر این گیاه ممکن است موجب آسیب‌های جدی و حتی خرابی این گیاه بشود و حالا رسیدیم به آفت این گیاه که با رنگ سفید در ساقه این گیاه پدیدار می‌شود که البته راه درمان هم دارد و راه درمانش این است که با صابونی و آب ولرم مایل به سرد محل آفت را شستشو داده طوری که ساقه گیاه دچار آسیب نشود البته باید مدتی صابون روی ساقه بماند تا آفات را از بین ببرد و بعد می‌توانید به شستشو با آب بپردازید.
گل بامبو

فواید گیاه بامبو برای انسان:
و در آخر به فواید این گیاه زیبا برای انسان بپردازیم, گیاه بامبو برای افرادی که بیماری آسم و تنگی نفس دارند و برای از بین بردن کرم های روده ای و همچنین برای درمان اختلالات معده و ریوی و قاعدگی و برای تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از سرطان و برای تمیز کردن و درمان زخم نیز مفید میباشد پس میتوان گفت گیاه بامبو فقط یک گیاه زینتی نمیباشد و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.

نویسنده: رضا جاورسی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    4 thoughts on “آموزش نگهداری از گیاه بامبو در منزل

    1. الهه میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من یکی از بامبو هام خیلی داره زرد میشه اما حالت له بودن رو نداره و باتوجه به مطالب که خوندم استفاده از کود زیاد باعث این مشکل میشه اما مشکل اینجاست که من بعد از این که آب کوددار رو عوض کردم و آب معمولی استفاده کردم زرد تر شده و کمی سبزی که داشت رو هم از دست داده چه کار می تونم بکنم که دوباره سبز بشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، قسمت سالم وسبز رو با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید وقسمت زرد شده رو دور بندازید ،تنگ اب رو هم کامل بشورید وضدعفونی کنید بقیه ساقه ها رو هم به همین صورت، ماهی یک بار بهتر هست ضدعفونی رو انجام بدید وبا محلول قارچ کش شستشو بدید برای اب هم از اب جوشیده سرد شده ویا اب دستگاه تصفیه استفاده کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.