منظور از خواب بذر چیست؟

منظور از خواب بذر چیست؟

منظور از خواب بذر چیست؟ توقف فعالیت‌های فیزیولوژی و زیستی بذر گیاه، بدون برهم خوردن سازمان حیاتی آن را خواب بذر یا dormancy می‌نامند. خواب بذر ویژگی است که به بذر اجازه می‌دهد در زمان و مکان مناسب رشد کند تا جوانه‌های سبز شده کمترین آسیب را ببینند. به عبارتی بذرها بعد از جدا شدن از پایه مادری خود بلافاصله جوانه نمی‌زنند و اصطلاحاً یک دوره خواب را سپری می‌کنند. این ویژگی یکی از قابلیت‌های گیاه برای حفظ خود در شرایط نامساعد محیطی به حساب می‌آید. به این صورت که خواب، به بذر گیاه این امکان را می‌دهد که وقتی شرایط برای چرخه کامل زندگی گیاه مساعد شد، شروع به جوانه زدن کند تا باقی بماند.

بسیاری از کاکتوس‌ها مانند خیلی از گیاهان برای جوانه زنی بذر به طی دوره خواب نیاز دارند ولی برخی از کاکتوس‌ها مانند آستروفیتوم، آستریاس و فرالیا نیاز به خواب بذر نداشته و بلافاصله پس از برداشت می‌توان بذرها را کشت کرد.

بذر گیاهان شامل: پوسته، جنین، اندوخته، آنزیم‌ها و هورمون‌ها می‌باشد.

لایه الورن در زیر پوست قرار دارد وزنده است.

تمام یا قسمتی از اندوسپرم در دولپه ای‌ها جذب جنین شده است. اندوسپرم زنده نیست.

ناف، بخشی از بذر است که بین پایه مادری و بذر بوده و بذر از طریق ناف تغذیه می‌کند. دقیقاً مانند ناف حیوانات و انسان.

انواع خواب بذرها:

۱- خواب ارثی:
در این نوع خواب بذرها مستقل از شرایط محیطی در خواب به سر می‌برند؛ یعنی اگر شرایط محیطی برای جوانه زنی بذر هم فراهم باشد باز هم بذرها جوانه نمی‌زنند. این نوع خواب در برخی از گونه‌های کاکتوس مانند آریوکارپوس ها مشاهده می‌شود.

۲- خواب القایی:
این خواب تحت تأثیر عوامل محیطی در گیاه ایجاد می‌شود و ارثی نیست. این خواب ممکن است زمانی که بذر بر روی بوته مادری قرار دارد یا زمانی که از بوته مادری جدا شده است اتفاق بیافتد.

علت اینکه بذر گندم بر روی بوته مادری جوانه نمی‌زند؛ با وجود اینکه تمام شرایط جوانه زنی را دارد؛ این نوع خواب در بذر است.

۳- خواب تحمیلی:
این نوع از خواب هم مثل خواب القایی تحت شرایط محیطی ایجاد می‌شود و ژنتیکی نیست اما با این تفاوت که بعد از جدا شدن از بوته مادری و تحت تأثیر یک شرایط محیطی ضروری نامناسب برای جوانه زنی مثل رطوبت نامناسب یا عدم نور مناسب ایجاد می‌شود.

سایر تقسیم بندی خواب بذرها:

۱- خواب اولیه:
در این نوع از خواب بذرهای بالغ بلافاصله بعد از جدا شدن از بوته مادری در خواب هستند و جوانه نمی‌زنند. و بذرها به طور ژنتیکی در خواب هستند. و به عبارتی دیگر به اثر متقابل ژنتیک و محیط اهمیتی داده نمی‌شود؛ یعنی محیط بر جوانه زنی بذر ( چه شرایط مناسب باشد چه نا مناسب) اثر ندارد.

۲- خواب ثانویه:
در این نوع خواب بذر بالغ در هنگام بلوغ بیدار است ولی بعداً تحت شرایط محیطی نامناسب می‌تواند به خواب رود و این سیکل خواب‌وبیداری خود را در شرایط نامناسب و مناسب برای چندین بار تکرار کند.

مراحل شکست خواب دانه یا بذر

عوامل مؤثر در خواب بذرها:

خواب بذرها همان‌طور که بیان شد می‌تواند تحت تأثیر شرایط ژنتیکی و شرایط محیطی قرار گیرد.

عوامل ژنتیکی و ذاتی در خواب بذرها عبارتند از:

۱- پوسته بذر:

پوسته بذر شامل لایه ایست که جنین و سایر قسمت‌های دانه را در بر می‌گیرد و از آنها محافظت می‌کند. این پوسته از طرق مختلف می‌تواند باعث انواع خواب در بذر گیاهان شود؛ که عبارتند از:

جلوگیری از رسیدن آب به جنین
جذب آب مهمترین و اولین مرحله جوانه زنی بذور است. آب در تمام فرایندهای بیو شیمیایی درون بذر به منظور جوانه زنی مورد نیاز است؛ همچنین برای به کار افتادن سیستم آنزیمی درون بذر باید مقدار معینی رطوبت وجود داشته باشد و همچنین برای راه اندازی و تولید برخی از هورمون‌ها وجود میزان مشخصی آب در بذر ضروری است.

برخی از کاکتوس‌ها مانند آریوکارپوس‌ها دارای پوسته سختی هستند که فرایند جوانه زنی را دشوار می‌کند.

عامل بازدارنده نفوذ آب وجود پلیمری از فنول ها و لیگنین روی پوسته بذر در محل ناف می‌باشد در برخی از موارد وجود لایه موم یا واکس مانع از نفوذ آب در بذر می‌شود.

ورود آب به طور طبیعی از محل‌هایی به نام ناف یا میکروپیل ها که ضعیف‌تر هستند و زودتر از بین می‌روند انجام می‌شود.

محدود سازی تبادلات گازهایی مثل اکسیژن به درون بذر
کمبود اکسیژن باعث عدم تنفس در بذر بعد از جذب آب می‌شود و از طرفی باعث به تأخیر افتادن اکسیداسیون هورمون‌های بازدارنده رشد می‌شود.

یکی از دلایل تنوع در خواب یا جوانه زنی بذرها نیاز متفاوت بذرها به میزانی از اکسیژن برای جوانه زنی است.

پوسته‌های لزج و ژله‌ای بر ممانعت ورود اکسیژن به بذرها می‌افزاید.

ممانعت از رسیدن نور برای بذوری که برای جوانه زنی به نور نیاز دارند
بذرهایی معروف به فتوبلاستیک برای بیدار شدن و جوانه زدن نیاز به نور دارند که پوسته می‌تواند مانع از این نیاز شده و عاملی برای خواب بذر باشد. کاهو و توتون و برخی ارقام چمن از این گونه هستند (فتو بلاست)

بازداری یا جلوگیری از تورم جنین و به عبارتی دیگر ایجاد یک مقاومت مکانیکی برای خروج ریشه چه.
در بسیاری از موارد پوسته مانعی برای ورود آب نیست و آب می‌تواند از پوسته سخت وارد بذر شود اما جنین متورم شده بعد از رسیدن به پوسته رشدش کند یا متوقف می‌شود و مقاومتی مکانیکی در برابر خروج ریشه چه از خود نشان می‌دهد.

ممانعت از اتلاف و یا خروج مواد بازدارنده رشد مثل اسید آبسزیک
پوسته در بسیاری از موارد مانع از خروج هورمون‌های بازدارنده رشد از بذر شده و اجازه نمی‌دهد تعادل بین هورمون های تحریک کننده رشد و هورمون‌های باز دارنده رشد در بذر؛ برای جوانه زنی و رفع خواب به وجود آید.

خواب بذور گیاه می‌تواند به خاطر یک یا چند عامل ذکر شده در بالا باشد.

عواملی که باعث ضعیف‌تر شدن پوسته برای رفع خواب و جوانه زنی بذر می‌شود:

خراش دادن بذر یا (scarification) در بعضی از بذرها مانند تفروکاکتوس‌ها به صورت گسترده استفاده می شود.
تغییرات حرارتی و انقباضات و انبساطی که رخ می‌دهد و باعث ترک بذر می‌شود.
تغییرات رطوبتی (مرطوب شدن و خشک شدن پی در پی بذر)
تغییراتی که در ماهیت و ترکیب پوسته بذر در اثر گذشت زمان با اکسیداسیون رخ می‌دهد؛ باعث کاهش مقاومت یا نرم شدن آن می‌شود.
تغییرات هورمونی؛ مثلاً تشکیل اتیلن که باعث تولید آنزیم هیدرالاز در رأس ریشه چه شده و در نتیجه این آنزیم باعث نرم شدن و رفع مقاومت لایه الورون و خروج ریشه از پوسته شود.

توجه:
گاهی مقاومت و سختی پوسته بذر ممکن است عامل اصلی در خواب نباشد و ضعف جنین وعدم ترشح آنزیم‌های لازم باعث می‌شود که تصور کنیم مقاومت مکانیکی پوسته زیاد است.

خواب بذر کاکتوس

۲- کنترل شیمیایی و تأثیر هورمون‌ها در خواب بذر:

علاوه بر عوامل ذکر شده مؤثر در خواب بذرها؛ هورمون‌ها نیز در خواب و جوانه زنی بذر دخالت دارند.

توجه:

تعادل مقدار هورمون‌ها در رفع خواب نقش دارد نه مقدار مطلق آنها.

هورمون اتیلن:

در برخی از بذرها مثل یولاف و توق مشاهده شده بعد از جذب آب و اکسیژن؛ تولید هورمون اتیلن افزایش می‌یابد و باعث تحریک جوانه زنی می‌شود.

در بعضی از بذرهای خواب؛ ممکن است سیستم تولید اتیلن غیر فعال باشد.

در بذور گیاهانی مثل توتون و تنباکو غلظت زیاد اتیلن مانعی از جوانه زنی یا عامل خواب است.

هورمون جیبرلین: GA3

هورمون جیبرلین هم در غلظت‌های مشخص باعث رفع خواب یا جوانه زنی بذر می‌شود. در یولاف وحشی غلظت زیاد جیبرلین مانع از جوانه زنی می‌شود. استفاده از تیمار جیبرلین ۱۰۰ میکرومول بر روی بذر خواب گندم نان می‌تواند جایگزین اثر پس‌رسی به مدت ۶ هفته به منظور از بین بردن خواب گردد. در رابطه با اثر هورمون آبسیزیک اسید در القاء خواب در بذر پس‌رس شده، تیمار ۱۰۰ میکرومول هیچ‌گونه تأثیری روی خواب بذر نشان نداد، اما تیمار ۲۰۰ میکرو مول باعث القاء خواب معادل چهار هفته پس‌رسی شد.

در بذر گیاهی به نام Crylas انجام عمل استراتیفیکاسیون (سرمادهی و خراش در بذر) باعث فعال سازی سیستم تولید جیبرلین یا رفع عامل بازدارنده سیستم تولید جیبرلین و در نتیجه رفع خواب در بذر می‌شود.

هورمون سیتوکنین:

وجود این هورمون هم در جوانه زنی یا رفع خواب نقش دارد. عواملی مثل استرتیفیکاسیون و قرار گرفتن بذر در برابر نور قرمز تولید این هورمون را افزایش می‌دهد. این هورمون در تقسیم سلولی نقش دارد.

اسید ابسزیک: ABA

مدارک و شواهد دقیقی دال بر وجود این هورمون در بذر گیاهان وجود ندارد. اما وجود این هورمون و ترکیباتی مثل فنول ها و لاکتون ها و اسید های چرب با زنجیره کوتاه ۱۰ کربنی و ترکیبات فرار به عنوان عامل ایجاد خواب گزارش شده‌اند.

کمبود اکسیژن می‌تواند تشکیل مواد بازدارنده رشد را تحریک کند و برعکس وجود اکسیژن و نور از طریق اکسیداسیون مواد بازدارنده رشد باعث کاهش آن و رفع خواب در بذر می‌شود.

جوانه زنی هسته خواب

۳- اثر عوامل محیطی در خواب بذر:

نور:
بذر گیاهان فتوپلاست برای جوانه زنی به نور نیاز دارند. توضیح اینکه بذر برخی از گیاهان ذخیره غذایی کمی دارند و باید در سطح خاک قرار گیرند تا جوانه بزنند و اگر در اعماق خاک قرار گیرند در خواب به سر می‌برند و نور کنترل کننده این خواب به حساب می‌آید. و وقتی بذر این نوع گیاهان در سطح خاک قرار گرفت با مواجه شدن با نور؛ خواب شکسته می‌شود. بذر اکثر گونه های کاکتوس به نور کافی نیاز دارند و بدون نور کافی میزان جوانه زنی به شدت کاهش پیدا می‌کند.

باید توجه داشت چنین واکنشی به نور در رفع خواب بذور زمانی اتفاق می افتد که سایر موانع خواب قبلاً برطرف شده باشد.

توجه:

اثر بخشی نور قرمز در رفع خواب بذر به شرایط فصل بستگی دارد.

وجود سایه و طیف وسیعتری از نور مادون قرمز و یا نسبت دریافت نور مادون قرمز بیشتر نسبت به نور قرمز توسط فیتوکروم‌ها می‌تواند باعث خواب بذر شود.

مثلاً شرایط پوسته می‌تواند گاهی به دلیل جذب و عبور بیشتر نور مادون قرمز نسبت به نور قرمز در بذرها باعث خواب شود.

اکسیژن:
گاهی نبود اکسیژن مانع از جوانه زنی بذرها می‌شود یا به عبارتی باعث نوعی خواب در بذر می‌شود.

این نیاز به اکسیژن برای رفع خواب و جوانه زنی در بذرهای متفاوت فرق می‌کند. تا جایی که بعضی از بذرها ی علف هرز مثل سوروف بدون حضور اکسیژن هم جوانه می‌زنند.

به نظر می‌رسد وجود اکسیژن با غلظت بالا برای جوانه زنی و رفع خواب بذر با از بین بردن بازدارنده های جوانه زنی ضروری است و در غلظت‌های پایین از طریق تحریک مسیرهای خاصی از فعل‌وانفعالات شیمیایی لازم باشد.

دی اکسید کربن:
غلظت‌های بالاتر از ۵ درصد دی اکسید کربن در خاک باعث ایجاد خواب و عدم جوانه زنی می‌شود؛ اما غلظت کم دی اکسید کربن باعث تحریک جوانه زنی می‌شود؛ به این صورت که CO2 به طور مستقیم بر آنزیمی که اسید ابسزیک (بازدارنده رشد) را به اتیلن تبدیل می‌کند اثر گذاشته و از طریق تولید اتیلن موجب رفع خواب می‌شود.

دما:
به نظر می‌رسد هر گاه درجه حرارت خاک در طیف محدودی در طول شبانه روز تغییر کند اثرات تحریکی در جوانه زنی یا رفع خواب در بذر به وقوع بپیوندد.

بذرها تقویم سالیانه خود را از طریق تغییرات درجه حرارت خاک تشخیص می‌دهند.

طیف تغییرات حرارتی در سطح و عمق خاک (تغییرات حرارتی در سطح خاک بیشتر از عمق خاک است) باعث می‌شود بذر گیاه تشخیص دهد در چه عمقی و در چه فصلی وجود دارد تا براساس آن جوانه زنی خود را تنظیم کند و رفع خواب نماید

قرار گرفتن بذر مرطوب در حرارت بالا ممکن است باعث خواب در بذر شود به دلیل تغییرات نسبت نور قرمز به نور مادون قرمز که در فیتوکروم ایجاد می‌شود.

شوک‌های حرارتی در بعضی از بذور ممکن است باعث رفع خواب شود مثلاً دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد برای مدت کوتاهی در بذر علف هرز ترشک باعث رفع خواب در آن می‌شود در حالی که دمای ۳۰ تا ۳۵ درجه باعث خواب در آن می‌شود.

یون‌های معدنی:
کاتیون‌های موجود در خاک می تواند از طریق پتانسیل اسمزی خاک در رفع خواب بذر نقش داشته باشد. در میان آنیون‌ها نیتریت و نیترات در جوانه زنی نقش دارند و بقیه آنیون‌ها بی تأثیرند.

PH خاک:
نقش PH خاک در جوانه زنی بیشتر این‌گونه است که در محیط‌های اسیدی اثر بخشی جیبرلین ونیترات و نیتریت بر جوانه زنی بیشتر خواهد بود.

ترشح گیاهان و مواد اللوپاتیک:
ترکیبات فنولی مترشحه از برخی از گیاهان ممکن است باعث خواب در بذر برخی گیاهان شوند این زمانی اتفاق می افتد که غلظت قابل ملاحظه ای از این مواد مترشحه کنار بذر قرار گیرد.

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      97 thoughts on “منظور از خواب بذر چیست؟

      1. hesamsam8786 میگوید:

        سلام ممنون میشم اگه به سوالاتم جواب بدید.
        لیتوپس ها در چند سالگی گل میدهند؟
        بهترین پایه برای پیوند کدام کاکتوس هست که تو سایت شما هم موجود باشه؟
        کدام کاکتوس هست که رشد زیاد تری نسبت به بقیه داره؟
        کدام کاکتوس ها بدون گرده افشانی بذر تولید میکنن؟
        کاکتوس ها در چند ماهگی شکل اصلی رو به خودشون میگیرن؟
        در سایت شما کودی به اسم۳.۱۱.۳۸که مناسب کاکتوس هست برای چند بار میشه ازش استفاده کرد؟(یعنی به اندازه چند بار توش کود هست؟)
        هوادخی بعد از جوانه زنی چقدر باید باشه؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، لیتوپسها بالای سه الی چهار سالگی به گل میشینند، بهترین پایه از نظر مقاومت وتحمل سرما وگرما اول میرتلو بعد پایه نقره ای هست، اچینوپسیس، استروفیتوم و اپونتیا رشد سریعی نسبت به سایر کاکتوسها دارند، فرالیا، ملو، اچینو میرابلیس، اپیتالانتا، یه واریته از نوتو هم است که نیاز به گرد افشانی نداره، این موضوع بستگی به واریته داره بعضی از کاکتوسها درهمون اوایل جوانه زنی شبیه گیاه مادری هستند مثل استروفیتومها واستریاسها برخی ها هم در شش ماهگی وبرخی بالای یک سالگی یا بیشتر، کودها معمولا در بسته ۱۰۰ گرمی هستند برای هر بار مصرف یک گرم در یک لیتر اب استفاده میشه حالا یک لیتر اب برای ۴۰ عدد گلدان سایز شش کافی هست، هر روز پنج الی ده دقیقه برای اوایل هوادهی کافی هست.

      2. Hesamamanyyy میگوید:

        و اینکه اگر این ژمینو پاجوش بده و توی خاک بکارم رشد خواهد کرد؟؟؟؟

      3. حسام میگوید:

        بهترین ترکیب خاک کاکتوس چیه؟
        که کاکتوس در اون رشد عالی داشته باشه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ترکیب ۷۰ درصد ماسه شسته عدسی، ۲۰ درصد پیت ماس، ۱۰ درصد ورمی کمپوست ،این درصد ها در مناطق مختلف اب وهوایی فرق میکنه، برای مثال در مناطق رطوبی مقدارپیتماس بهتر هست کمتر بشه وبجاش ماسه اضافه بشه و درمناطق گرمسیری مقدارماسه بهتر هست کمتر بشه وبجاش پیت ماس اضافه بشه، این درصدها برای مناطقی که اب وهوای معتدلی دارند مناسب هست.

      4. حسام میگوید:

        ببخشید زیاد سوال میکنم
        آیا همه کاکتوس ها پاجوش میدن؟؟ و چه کار کنیم تا پاجوش بدن؟؟
        و اینکه میشه کاکتوس ها رو داخل سنگ ریزه های رنگی یا شن های رنگی کاشت؟؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          همشون نه، تعدادی وقتی بالغ شدن تنه جوش میدن تعدادی هم زمانی که سرزنی بشن پاجوش میدن مثل ملوهاوفروها که هرگز بدون سرزنی پاجوش نمیدن، شرایط نگهداری ایدال باشه پاجوش میدن انواع اچینوها ،مامیلاریاها وژیمنو ها بیشترین پاجوش دهی رو دارند، اگر رنگ شیمیایی ندارند بله میشه، خاک کاکتوسها باید متخلخل باشه واب رو مدت زمان زیادی حفظ نکنه. خاک باید دارای مواد غذایی هم باشه تا گیاه تغذیه کنه تنها سنگریزه مناسب نیست میتونید مقداری پیت ماس و ورمی کمپوست هم داخلش ترکیب کنید تا غنی بشه.

      5. حسام میگوید:

        سلام دوباره
        ببخشید آیا بذر ژمینو رنگی وجود داره؟؟
        ژمینو های رنگی رو میشه روی اپونتیا پیوند زد؟روی کاکتوس های دیگه چطور؟
        و ریختن سنگ ریزه در کناره های بذر های کاکتوس خوبه یا بد ؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ژیمنو های رنگی(به رنگهای صورتی کامل، زرد، قرمز، نارنجی) هم گل میدن ولی بذری که ازشون بدست میاد صدرصد رنگی نخواهدبود، این نوع ژیمنو ها چون ساخته دست بشر هستند بیشتر با تنه جوش تکثیر میشند. احتمالش هست که موقع گرد افشانی اصلا بذری تولید نشه، ولی اگر منظورتون ژیمنوهای ابلق هست بله بذر میدن. بله میشه روی انواع پایه ها به جز افوربیاها پیوند زد، اگر بصورت پراکنده باشند مشکلی بوجود نمیاد یعنی کل سطح خاک بستر رو نگیرند تا اکسیژن کافی به ریشه های جوانه ها برسه.

      6. حسام میگوید:

        سلام
        بذر های ژمینو در حالت عادی و رشد خوب در چند وقت گل میدهند؟؟
        کدام کاکتوس زود تر از بقیه گل میده؟
        استریاس ها در چند وقت به گل مینشینند؟
        و اینگه اکثر کاکتوس در چند ماه شکل اصلی رو به خودشون میگیرند؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، تمام شرایط ایدال باشه بالای دوسالگی به گل میشینند، ژیمنو ومامیلاریاها البته نه همشون تعدادی از واریته هاشون در دوسالگی بالغ میشند، استریاسها بالای چهارسالگی به گل میشینند، بستگی به شرایط نگهداری داره اگر شرایط ایدالی داشته باشند در سه ماهگی شکل اصلی رو میگیرند.

      7. hesamsam8786 میگوید:

        سلام بذر تریکو کاکتوس رو کی موجود میکنید؟
        و چه کاکتوس هایی برای پایه مناسب هستند؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، رنگش مایل به زرد هست ابیاری رو کاهش بدید وزهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه.

        • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

          سلام از یک تا چندین سال بسته به نوع بذر در مکانی خشک و خنک مثل یخچال

        • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

          سلام از یک تا چندین سال بسته به نوع بذر در مکانی خشک و خنک مثل یخچال

      8. hesamsam8786 میگوید:

        سلام
        ببخشید برای اینکه طبق عکس ها آدنیوم تنه ببنده باید چیکار کرد؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ادنیومهایی که با بذر کشت میشند این مزایا رو دارند ادنیومهایی که با قلمه کشت میشند به هیچ وجه تنه قطوری نخواهند داشت وباریک رشد میکنند، قطور شدن تنه بستگی به شرایط نگهداری گیاه وسن گیاه داره هرچقدر سن گیاهی که با بذر کشت شده باشه بیشتر بشه تنه قطورتر خواهد بود. ولی با قلمه تکثیر شده باشه شرایط نگهداری ایدالی هم داشته باشه به هیچ وجه تنه قطور نمیشه.

          • hesamsam8786 میگوید:

            ممنون
            مثلا من دیروز یک بسته آدنیوم از سایت شما خریداری کردم.
            اینها در چند ماهگی تنه میبنده؟؟
            و تا پایان سه ماهگی میتوتم بهشون کود بدم؟؟؟
            چه کودی برای آدنیوم ها خوبه؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              ممنون از شما، از همون ابتدای رشد تنه قسمت گایینی نسبته به قسمت بالا قطور هست ولی بمرور زمان سن گیاه که بیشتر بشه تنه هم بمرور زمان قطورتر میشه با بزرگ شدن گیاه سالی یک بار بهتر هست شاخه ها هرس بشه تا هم تعداد شاخه ها زیادتر بشه وهم قطورشدن بیشتر بشه. کوددهی رو بهتر هست بعد از پایان سه ماهگی شروع کنید، از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند میتونید برای تقویتش استفاده کنید مثل ۳،۱۱،۳۸ یا ۱۲،۱۲،۳۶

      9. hesamsam8786 میگوید:

        سلام
        ببخشید چطور میتونم کد تخفیف دریافت کنم؟
        گفته بودید۵این ماه که دیروز بود کد تخفیف دارید

      10. hesamsam8786 میگوید:

        سلام
        بعد از جوانه زنی بذر های آدنیوم آبیسوم که تو سایت هم موجود دارید چند روز بعد می توان از خزانه خارج کرد؟
        ممنون میشم بگید

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، بستگی به میزان رشدشون داره رشدشون ایدال باشه در شش ماهگی میشه داخل گلدان ۶ انتقال داد.

      11. mahdimousavi00834 میگوید:

        سلام
        خاکی که تقریبا ۸۰ درصدش پیت ماس و کوکوپیت و ۱۰ درصدش پرلیت و ۱۰ درصد دیگه ماسه و مقدار خیلی کمی کود برگ باشه، قابل استفاده برای کشت بذر هست؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، برای کشت بذر نیاز به این همه ترکیبات نیست از همون پیت ماس بتنهایی میتونید استفاده کنید که نتیجه خوبی هم میده میتونید مقداری ماسه شسته عدسی هم بدلیل ترک نخوردن بستر بهش ترکیب کنید سایر مواد رو بهتر هست ترکیب نکنید، باعث قارچی شدن بستر میشند. حتما قبل از کشت بذر بصورت کامل بستر رو ضدعفونی کنید.

      12. mahdimousavi00834 میگوید:

        سلام
        از بین بذر های استریاس میکس و آستریاس خاص ایرانی، هلیو سرئوس، پایه نقره ای، میرتلو، هریسا بونپلندی، سرئوس پرویانوس و آدنیوم آبسیوم که ازتون خریداری کردم، کدومها به خواب زمستونی نیازی ندارند و میتونم فورا بکارم و کدوم بذر ها، چند مدت به خواب زمستونی نیاز دارند؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، تمام بذرهای شرکت دوره سرمادهی رو گذروندن واماده کشت هستند اگرشرایط مناسب برای کاشت رو دارید میتونید کشت کنید اگر کمبود نور یا دما دارید میتوند بذرها رو داخل یخچال نگهداری کنید وزمانی که شرایط برای کاشت فراهم شد بکارید.

      13. حسین میگوید:

        سلام وقتتون بخبر من تقریبا ۱۵ روز پیش بذر کاشت بودم همش فعلا هیچکدوم جوامه نزدن بذرهاشو چک کردم همشون ریشه زدن ولی جوانه. نمیشن چند روزه میشه همونطوری موندن بذرها آستروفیتوم هستن ریشه زدن از قسمت تو پر ولی جوامه نمیشن دلیلش چیع

      14. امیرعلی میگوید:

        سلام
        من این بذر ها رو خریداری کردم
        آستروفیتوم و آستریاس های مختلف
        گلاندولی کاکتوس میکس
        نوتوکاکتوس شلوسری
        هاماتو کاکتوس هاماتو کانتوس
        ژیمینو دامسی
        میکس انواع مدل کاکتوس
        مامیلاریا میکس
        نوتو خورشیدی تیغ بلند
        توربینی کارپوس پولاسکی
        هیلو سرئوس
        دو تا سوال داشتم
        اول اینکه من تجربه اول کاشت بذرمه،آیا بذر های انتخابی مناسب هستند؟
        و دوم اینکه کدوم ها رو میتونم با هم بکارم؟
        تشکر از سایت خوب میهن کاکتوس

        • کارشناس 2 میگوید:

          درود، همه ی بذرهایی که انتخاب کردید براحتی سبز میشن، اگر جا دارید بهتر هست هر نوع بذر رو جداگانه بکارید ولی اگر کمبود جا دارید میتونید استریاس واستروفیتوم رو با هم هیلوسرئوس رو جدا وبقیه رو باهم داخل یک بستر کشت کنید.

          • امیرعلی میگوید:

            ممنون
            چند سوال دیگه داشتم
            ۱-من فراموش کردم قارچ کش سفارش بدم،آیا میشه از دارچین استفاده کرد؟
            ۲-برای بستر کشت،میشه از ترکیب خاک باغچه،خاک برگ و خاک رس و مقداری ماسه استفاده کرد؟
            ۳-برای تقویت جوانه های سه ماهه،از چه کودی استفاده بشه؟
            ۴-سن گلدهی هر کدوم رو لطف میکنید بگید؟
            ۵-اینجا دما نوسان داره،شبا خیلی خنکه و روزا خیلی گرم،مشکلی برای جوانه ها ایجاد نمیشه؟

            • کارشناس 1 میگوید:

              درود، برای ضدعفونی بستر بهتر هست قارچ کش تهیه کنید با دارچین نمیشه یا میتونید بوسیله حرارت دادن غیر مستقیم خاک بستر رو ضدعفونی کنید، بستر کشت بهتر هست ترکیبی از ماسه شسته عدسی وپیت ماس باشه، سایر مواردی که ذکر کردید مناسب نیستند، کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند مثل ۱۲،۱۲،۳۶ یا ۳،۱۱،۳۸
              بهتر هست دما رو تا یک ماهگی جوانه ها ثابت نگهدارید شبانه روز، سن گلدهی بستگی به شرایط نگهداری داره، استروفیتوم ها وهیلو سرئوس بالای پنج سالگی، ژیمنو، مامیلاریا، استریاس بالای دو سالگی.

      15. مــــــــیــــــــهن کــــــــــــود میگوید:

        ما سالیان سال از شرکت میهن کاکتوس الگو گرفتیم و سعی کردیم کسب و کاری موفق راه بیندازیم
        درسی که من تو این سالها از میهن کاکتوس گرفتم این بود که همیشه الویت اولم کیفیت محصولات و رضایت مشتری باشه .

        در این راستا با تجربیات کسب شده خود وب سایت ( http://www.mihankood.ir ) را راه اندازی کردم تا در ضمینه یی خرید و فروش کودهای ارگانیک و شیمیایی برای مشتریان عزیز خدمات رسانی کنم

        با تشکر از اعضا میهن کاکتوس که با مقالاتشون باعث شدن ما هم در این ضمینه حرفه ای باشیم …

      ارسال دیدگاه بسته شده است.