شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

شپشک آردآلود

آفت شپشک آردآلود چیست؟

شپشک آردآلود یکی از آفت‌های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده می‌شود بخصوص مکان‌های مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.

این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین می‌برد.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود می‌آورد.

 

شناسایی آفت شپشک آردآلود

گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشته‌های اطراف بدن دوره تخم‌گذاری و …متفاوت است.

شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایع‌ترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت می‌کند، البته انواع دیگر شپشک نیز می‌توانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.

 

این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، ماده‌ها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز می‌کند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلی‌متر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان می‌توانند حرکت کنند و جابجا شوند.

در اطراف بدن حشره چندین جفت رشته‌های کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیم‌تر و طویل‌تر است.

 

حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.

شپشک نر بالغتصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.

Pseudococcus

تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.

آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه می‌کنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمت‌های مختلف گیاهان تغذیه می‌کنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایه‌ای از پوشش پودری به دور خود ترشح می‌کنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.

 

رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که ماده‌ای چسبناک است تولید می‌کند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچه‌ها است، بنابراین مورچه‌ها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت می‌کنند.

 

چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود

حشرات ماده بعد از جفت‌گیری با حشرات نر تخم می‌گذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار می‌گیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج می‌شود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمت‌های مختلف گیاه راه می‌یابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی می‌کنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی می‌کنند و تبدیل به حشرات بالدار می‌شوند.

چرخه زندگی شپشک آرد آلود

خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود

هیچ یک از قسمت‌های گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان می‌دهد، تمامی قسمت‌های گیاه بخصوص نواحی اتصال برگ‌ها به شاخه یا شاخه‌ها با یکدیگر و همچنین زیر برگ‌ها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه می‌کند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل می‌گیرند.

 

حشرات و یا تخم‌های صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش می‌توان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش می‌یابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دوده‌ای می‌شود، این مسئله موجب ظهور لکه‌های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می‌شود.

ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان و نابالغ می‌شود.

انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوس‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشه‌ها می‌شود، اگر یک گیاه نشانه‌های رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان می‌دهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمی‌کنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعه‌هایی از شپشک ها را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه پیدا کنید.

 

راه‌های کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود

برای مبارزه با این آفات حتماً برگ‌های مرده و یا قسمت‌های هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri می‌توان محیط‌های سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهت‌های زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک می‌توانند از شپشکها تغذیه کنند.

یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه می‌کنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.

برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت می‌کند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره می‌شود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک می‌نامند.

 

در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت می‌کنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه‌ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند می‌توان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.

 

روش‌های خانگی مبارزه با شپشک آردآلود

در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی می‌توان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روش‌ها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.

به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگ‌های گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است می‌توان از مخلوط آب گرم و مایع ظرف‌شویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده می‌شود.

کافی است که ۱ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکه‌ای پنبه یا پارچه جمع کرد.

برای افزایش اثر مایع ظرف‌شویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه می‌توان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع استفاده کرد.

 

مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه می‌شود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که می‌خواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.

 

بعد از مصرف این محلول‌ها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.

ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.

اگر این ترکیب را استفاده می‌کنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.

حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگ‌ها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.

گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکس‌العمل‌های متفاوتی نیز می‌توانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیده‌اند می‌توانید از وسیله‌ای همانند مسواک استفاده کنید.

ساکولنت
حمله به ساکولنت توسط شپشک آرد آلود

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    355 thoughts on “شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

    1. آرزو میگوید:

      با سلام و خسته نباشید
      من یه کالانکوا داشتم که متوجه شدم به شپشک آلوده شده و آفت های ریزی درون یه پوشش سفید رنگ زیر برگها و درمحل اتصال برگ به ساقه بودن و یه قسمت از گیاه برگاش زرد شده و بیشتر آلوده شده بود. گیاه رو کامل نابود کردم و دور انداختم، ولی من یه بونسای دارم که کنار این کالانگوا بود بونسایم به نظر نمیاد آلوده شده باشه ولی من در محل اتصال چندتا از برگاش به ساقه این آفت رو دیدم که با دست اونها رو جدا کردم و با محلول آب و مایع ظرفشویی گیاه رو اسپری کردم، آیا لازمه کار دیگه انجام بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. شپشک ارد الود از یک گیاه به گیاه دیگه منتقل میشه. باید اول حذف فیزیکی کنید با یک قلمو اغشته به الکل تمام قسمتهایی رو که الوده هست بردارید وبرای جلوگیری از سم دلتامترین ویا دیازینون یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید یک هفته بعد چک کنید اگر بازم افتی بود تمام این کارهارو مجدد تکرار کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        هر دو سم حشره کش هستند. منظور از اسم بردن دو عدد به هر کدوم که دسترسی داشتید استفاده کنید. اگر دلتامترین استفاده کنید بهتر هست. وسعت بیشتری از افات رو از بین میبره.

    2. شیرین میگوید:

      سلام من یه کاکتوس آچینو دارم امروز متوجه شدم قسمت بالای گیاه سفیدی های پنبه مانند هست با چاقو داشتم جداشون میکردم ک حشراتی دیدم ک فک کنم شته هستن خیلی ریز بودن اونارو جدا کردم گیاهو کاملا تمیز کردم اگه سم نزنم بهش بازم شپشک میزنه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. شپشک اردالود باید باشه. با یک قلمو ویا گوش پاکن اغشته به الکل تمام قسمتهای سفید رو حذف کنید. بله باید سم حشره کش اسپری کنید چون تخمها باقی میمونن ومجدد گیاه الوده میشه بهتره از سم حشره کش دیازینون ویا دلتامترین استفاده کنید. یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید مابقی محلول رو هم داخل خاک گیاه بریزید.

    3. سینا میگوید:

      سلام و وقت بخیر من روی کاکتوسم ی حالت پنبه ای در مرکزش به وجود اومده یعنی این همین شپش هست یا نه طبیعیه?

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام بستگی داره ممکنه طبیعی باشه ممکنه شپشک باشه. شپشک ها معمولا مواد پودری تولید مکنن که جدا میشه

    4. reyhane میگوید:

      سلام من یه کاکتوس کراسولا دارم که روى برگاش حشره هایی رو دیدم که شبیه شپشک آرد الوده اما شک دارم چون اونایی که من دیدم خیلی ریز بودن و سفید بودن و یه لایه ى پشمى رو تنشون بود و متوجه شدم که قسمت هایی از برگهاى کاکتوسم انگار خورده شدن اما نمیدونم این کار همین حشرات ِ یا کار چیزه دیگه اى در هر صورت من اونا از روى گیاهم حذف کردم و میترسم که باز سرو کلشون پیدا بشه لطفا منو راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.بله احتمالش هست که شپشک ارد الود باشه.شپشک ارد الود بصورت حشرات ریز سفید یا صورتی رنگی هستند که کنار بدنشون پرزهای سفید پنبه ای وجود داره.کار خوبی رو انجام دادید با دقت همه ی قسمتهای گیاه رو هم چک کنید اگر بازم قسمت سفید رنگی مونده با گوش پاکن اغشته به الکل حذف کنید بعد کل گیاه رو با سم حشره کش دلتامترین ویا دیازینون به مقدار یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید ومحلول موجود رو به همه ی قسمتهای گیاه پشت برگها وشاخه ها اسپری کنید مابقی سم رو هم داخل خاک گلدون بریزید گیاه رو تا بهبود کامل از سایر گیاهانتون جدا کنید ودر جای خنک ونیمه سایه نگهداری کنید.بعد از بهبود کامل به جای قبلی انتقال بدید.

    5. ستاره میگوید:

      سلام وقتتون بخیر…من یه بنجامین گرفتم شپشک زده تا اونجایی ک تونستم جداشون کردم ولی نمیدونم داخل خاکش شپشک داره یا نه چکار کنم خاکشو با این دز سمایی ک گفتین آبیاری کنم؟خراب نمیشه با سم آبیاری کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.باید با گوش پاکن ویا قلمو اغشته به الکل تمام قسمتهایی رو که الوده شدن رو بردارید بعد از حذف کامل فیزیکی بایکی از سمهای پیشنهادی به اندازه یک سی سی در یک لیتر اب همه ی قسمتهای گیاه رو سمپاشی کنید ومابقی محلول رو داخل خاک گلدون بریزید هیچ مشکلی پیش نمیاد.حتما موقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید وسم پاشی رو در محیط بازوبدور از تابش مستقیم افتاب ووزش باد انجام بدید.

    6. María میگوید:

      سلام ، من یه کاکتوس اکینوپسیسً کوچک دارم که متاسفانه شپشک زده ، از ته گلدون که نگاه کردم دیدم تا توى خاک هم سفیدک سفیدک هست، روى کاکتوسم هم لکه هاى سفید کوچکى هست که وقتى بهش دست زدم حالت چسبناکى داشت و اون ماده ى سفید کش میومد . رنگ کاکتوسم از پایین زرد داره میشه و شپشک ها بیشتر در قسمت هاى پایینى نزدیک به ریشه هستن ، چکار کنم ؟ :((

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.گیاه رواز خاک در بیارید وخاکش رو دور بریزید ریشه هارو چک کنید اگر داخل ریشه هاهم هست اول حذف فیزیکی کنید همینطور روی گیاه رو با یک قلمو ویا گوش پاکن اغشته به الکی بعد گیاه رو کامل در محلول سم دلتامترین یا دیمتوات (یک سی سی در یک لیتر اب)مخلوط کنید وگیاه رو برای چند دقیقه کامل داخل این محلول شستشو بدید اگر از پایین تنه گیاه زرد شده کات کنید تا جایی که به اوند سالم برسید.بعد از چند روز که انتهای قسمت بریده شده پینه بست مجدد گیاه رو داخل خاک جدید ضدعفونی وخشک شده بکارید. اگر کل گیاه رو شپشک گرفته ومقدارشون خیلی زیاد هست بهتره گیاه رو دور بندازید.

    7. ایلناز میگوید:

      سلام خسته نباشید.حسن یوسفهای من دچار شپشک آرد آلود شدن.من تا اونجایی که تونستم گلامو از این آفت پاک کردم بعدش هم سم لیندین داشتم اسپری کردم.خواستم بدونم تاثیر داره یا نه؟اگرنه چه راهکاریو پیشنهاد میدین؟؟ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.شپشک ارد الود رو اول باید حذف فیزیکی کنید با یک گوش پاکن یا یک قلمو اغشته به الکل کل قسمتهای سفید والوده رو بردارید بعد سم اسپری کنید با این روش زود تر از بین میرن.بله تاثیر داره اگر با روشی که بالا نوشتم انجام داده باشید.تا بهبود کامل گیاه از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید ودر جای نیمه سایه نگهداری کنید بعد از یک هفته چک کنید اگر بهبود کامل یافت به جای اصلی انتقال بدید اگر بازم شپشک روی گیاه بود مجدد روشهای بالارو تکرار کنید.اگر مقدارشون خیلی زیاد هست قسمتهای الوده رو کات کنید ودور بندازید.

    8. میم میگوید:

      سلام ببخشید من یه کاکتوس دارم که داره از قسمت بالاییش زرد میشه ولی علتش رو نمیدونم میشه کمکم کنید؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.اسم کاکتوستون رو میدونید؟زرد شدن گیاهان دلیلش ابیاری زیاد هست شرایط نگهداریتون رو هم میفرمایید.

    9. رضوان میگوید:

      سلام
      حسن یوسفم شپشک زده بود
      تو آب داغ غلتاندم و بعد سم زدم و بهد کاشتم تو گلدون.
      ولی پژمرده شده
      تو رو خدا کمکم کنین

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.گیاه تحمل اب داغ رو نداره احتمالا پخته شده.برای شپشک بهتره اول حذف فیزیکی کنید توسط یک گوش پاکن اغشته به الکل بعد سمپاشی کنید.اگر ریشه سالم باشه دوباره رشد میکنه قسمتهایی که سوخته کات کنید.

    10. کاظمی میگوید:

      سلام لطفا بگید میتونیم با استفاده از کنترل دما و پایین یا بالا بردن ان با شپشک و شته مبارزه کرد و جلوی تولید مثل انهارا گرفت؟؟
      باتشکر از شما میهنکاکتوسچیان

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.خیر با بالا یا پایین بردن دما نمیشه از بین برند.اگر نمیخواهید از سم استفاده کنید بهترین راه این هست که چند قطره از شامپو بچه ویا مایع ظرفشویی رو داخل یک لیتر اب بریزید وگیاه الوده رو با یکی از این محلولها شسشو بدید.برای شپشک بهتر هست اول حذف فیزیکی انجام بدید بعد شسشتو با محلول میتونید با یک گوش پاکن اغشته به الکل شپشکها رو از گیاه جدا کنید.سعی کنید ابی که استفاده میکنید هم دمای اتاق باشه.(۲۵الی۲۷درجه)

    11. سهیل میگوید:

      سلام .من یه گلدون کالانکوئه دارم که تازه غنچه کردن.دیدم سر جوونه هاش و ساقش پراز شپشک هان.بنظرتون میتونم اونا رو از ساقه ببرم وداخللگن آب گرم با مایع ظرفشویی غوطه ور کنم.گیاه از بین نمیره؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.بله میتونید مشکلی پیش نمیاد.برای راحتی کار میتونید چند قطره از شامپو بچه رو هم داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وداخل اب پاش بریزید واسپری کنید به قسمتهایی که افت گرفتند.اگر شپشک ارد الود هست ابتدا آفات رو با یک گوش پاکن اغشته به الکل از گیاه جدا کنید.بعد محلول رو اسپری کنید ولی اگه فقط شته هست مستقیم محلول رو روی قسمتهای الوده اسپری کنید.

    12. mn میگوید:

      سلام من یک گیاه حسن یوسف دارم که مبتلا به شپشک آرد آلود با سمم از بین نرفته چه کار کنم؟ آیا از پنبه الکلی استفاده کنم و چه سمی بزنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.ازچه سمی وبا چه دزی استفاده کردید که اثری نداشت؟ابتدا حذف فیزیکی کنید.با یک گوش پاکن اغشته به الکل همه اون سفیدها رو بردارید از روی گیاه.بعد با سم دیازینون یا دلتامترین یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاهتون اسپری کنید.مابقی محلول رو هم داخل خاکش موقع ابیاری بریزید.یک هفته بعد دوباره چک کنید اگر بازم شپشکی بود دوباره سمپاشی کنید.سمپاشی رو در هوای ازاد یا دور از اطفال وافراد مسن انجام بدید.لوازم ایمنی رو هم فراموش نکنید از جمله ماسک دستکش وعینک.

    13. شهرزاد میگوید:

      سلام خسته نباشید من یه بن سای کارمونا دارم و متأسفانه دچار شپشک آرد آلود شده با پنبه الکلی تقریبا تعداد زیادیش رو برداشتم اما بعضی جا ها بین شاخست و نمیتونم کاری کنم لطفا اگه میشه کمکم کنین ممنون از لطفتون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.بعد از اینکه حذف فیزیکی کردید با سم دیازینون (یک سی سی در یک لیتر اب)مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاهتون اسپری کنید.اگه گیاهتون رو تازه ابیاری نکردید وزمان ابیاریش هست با همین محلول ابیاری هم بکنید.

    14. arman.mehnaty میگوید:

      سلام خسته نباشید . من تو ماه گذشته و این ماه چند نمونه از بذرهایه شمارو تهیه کردم و همونجوری که تو آموزشهاتون گفته بودید کاشتم همه بذرها خوب جوونه زده و رشد خیلی خوبی داشتن(۷۰٪ به غیر از لوچن برگیا و پاچیپودیوم ) که از هر کدوم چهارتاش جوونه زدن اونم به خاطر این بود که من به دمایه کاشتشون دقت نکردم و مثل بقیه کاکتوسها کاشتمشون . همه چی خوب بود تا امروز که داخل خزانه ی سرئوس میکسم یه حشره سفید ریز دیدم که رویه خاک حرکت میکنه و رفت زیر خاک میخواستم بدونم چی کار باید بکنم .؟یه تشکرم باید بکنم به خاطر کیفیت کاراتون و صداقت در کارتون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.مبارکتون باشه کاشت خودتون اصولی ودرست بوده که نتیجه خوبی گرفتید.برای حشرها میتونید از سم دلتامترین یا دیازینون استفاده کنید.یک سی سی از هر کدوم که دارید داخل یک لیتر اب مخلوط کنید ومحلول رو روی بستر اسپری کنید به اندازه ای که اب از زیر بستر خارج بشه.بعد بستر رو روی یک سبد یا جایی که از قسمت زیرین هم هوادهی بشه به مدت یک ساعت بزارید تا هوادهی بشه.بعد دوباره در جای خودش قرار بدید.

        • arman.mehnaty میگوید:

          ممنون از راهنماییتون این کارو برای همه خزانه ها انجام بدم یا فقط همون که توش اون حشره رو دیدم؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            خواهش میکنم.بسترهای دیگرتون رو هم چک بکنید اگر حشره ای بود اونها رو هم سمپاشی بکنید ولی اگر نبود نیازی نیست فقط همون بستر الوده رو سمپاشی بکنید.

    15. یاسمین میگوید:

      سلام ، خسته نباشید، ناز یخیم و کاکتوس قوباغه ایم دچار شپشک شدن از دوستی که تو گلخونه کار میکردن پرسو جو کردم ایشون سم دیازنون رو معرفی کردن ، فایده ای داره و این که چطور باید استفاده کنم؟
      کاکتوس و ساکولنت های زیادی دارم که همشون کنار هم هستن تعداد شپشک ها خیلی کم بود ممکنه به بقیهیاهام سرایت کرده باشه؟ برای پیشگیری از این دیازنون به گیاهام بدم مشکلی پیش نمیاد؟

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام وقت بخیر اول به صورت فیزیکی حذف کنید سپس سم حشره کش مانند اتیون، کونفیدور یا دیازینون استفاده کنید. و حتکا گلدان الوده را از بقیه گیاهان جدا کنید.

    16. مائده میگوید:

      سلام خسته نباشید من یک تراریوم دارم داخل اتاقم متاسفانه به گل سنگی که داخلش بود شپشک زد از داخل تراریوم خارجش کردم داخل یک گلدان جدا کاشتم تمامی گیاه رو با اب اسپری کردم همه ی شپشک هاشو از بین بردم ولی بعد از یه مدت دوباره پیداشون شد و گل سنگم دوباره شپشک زده به خودش و خاک گلدونش
      به خاک تراریومم هم سرایت کرده داخل تراریوم دونوع گیاه هست پپرومیا چروک و برگ بیدی
      میخواستم ببینم چه سمی میتونم استفاده کنم که آسیبی به گیاهانم نرسه ولی شپشک های خاک و گیاهانم کاملا از بین بره
      چه مراقبتهایی باید انجام بشه که دیگه شپشک نگیره
      ایا باید خاک تراریوم و خاک گلدون گل سنگ تعویض بشه؟؟

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام بهتره از سم اتیون یا کونفیدور استفاده کنید. برای شپشک ها بیشتر باید پیشگیری کرد یعنی قبل از کاشت گیاه حتما بررسی شود که آفت نداشته باشد.

    17. مانی میگوید:

      سلام وقت بخیر.در مورد شپشک آر دآلود یک تجربه داشتم که خواستم به اشتراک بزارم.امیدوارم برای دوستان مفید باشه.تنها سمی که کاملا این افت رو از بین میبره سم دیمت وات هست.هرسال ریشه کاکتوسهام مبتلا به این افت میشدن.وتعداد زیادی از بین میرفت.چند تا از سمهارو امتحان کردم ولی موقتی از بین رفتن ودوباره تکرار شد.تا اینکه یک فروشنده این سم رو بهم پیشنهاد کرد.پارسال ریشه یکی از کاکتوسهام به شدت به شپشک آرد الود مبتلا شده بود.از سم دیمت وات استفاده کردم.یک سی سی در یک لیتر آب مخلوط کردم وریشه گیاه رو برای چند دقیقه داخل محلول گذاشتم.وهمه افتها از بین رفتن.اخر پاییز هم اخرین ابیاری رو با همین محلول انجام دادم.امسال خبری از شپشک آردالود نبود کاملا از بین رفتن اونم فقط با یک بار اسپری ومحلول وابیاری.فقط این سم بوی خیلی بدی داره هنگام استفاده همه ی نکات بهداشتی و ایمنی رو رعایت کنید از جمله دستکش وماسک وحتما حتما ابیاری یا سم پاشی رو در هوای آزاد انجام بدین.ودوراز دسترس اطفال نگهدارید.

    18. muzamil میگوید:

      سلام من یک حسن یوسف دارم با چند گل و گیاه دیگر شپشک اردالود زده بهش من ادویه زدم بهش اما پژمرده شدن میشه یه راهل بگین..
      ممنون

    ارسال دیدگاه بسته شده است.