بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس

بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس

بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس کدام گونه‌ها هستند؟ یکی از روش‌های تکثیر کاکتوس‌ها پیوند زدن می‌باشد، از پیوند زدن برای افزایش رشد بعضی از گونه‌های کم رشد مانند آریوکارپوس ها یا سایر کاکتوس‌ها دیر رشد نیز استفاده می‌شود که آموزش پیوند زدن کاکتوس‌ها را می‌توانید در بخش مقالات آموزشی سایت میهن کاکتوس مطالعه کنید.

 

یکی از دغدغه‌های همیشگی پیوند زدن انتخاب پایه مناسب با پیوندک می‌باشد. برای پیوند زدن باید پایه‌ای متناسب با گیاه از نظر نوع و سایز انتخاب کرد. در دنیا از پایه‌های زیادی مانند میرتلو کاکتوس یا پایه آبی، پایه نقره‌ای، پایه هیلو سرئوس، سن پدرو، کلیستو، پرسیکیا و سایر پایه‌های استفاده می‌شود. که در زیر به بعضی از معایب و مزایای این پایه‌ها می‌پردازیم.

 

پایه پرسیکیا:
یکی از پایه‌های مناسب برای کاکتوس‌های با سن خیلی پایین است که می‌توان جوانه‌های با سن دو هفته به بالا را روی آن پیوند زد، از مزایای این پایه افزایش رشد، کم شدن احتمال پوسیدگی پیوندک، غذا رسانی بالا به پیوندک و مقاوم بودن خود پایه می‌توان اشاره کرد. از معایب آن می‌توان به عمر کوتاه آن خم شدن در اثر سنگینی پیوندک و نمی‌توان مدت زیادی از آن استفاده کرد و بعد از بزرگ شدن پیوندک دوباره باید آن را بر روی  پایه‌ای دیگر یا خاک برای ریشه دار کردن مجدد انتقال داد که در کاکتوس‌هایی مانند آریوکارپوس یه علت داشتن ریشه‌های غده‌ای ریشه دار کردن مجدد کار دشواری خواهد بود.

پیوند کاکتوس آریوکارپوس بر روی پرسکیا
پیوند کاکتوس آریوکارپوس بر روی پرسکیا

 

پایه هیلو سرئوس:
به جرات می‌توان گفت بدترین نوع پایه در میان تمامی پایه‌ها می‌باشد. و دلیل استفاده از آن رشد زیاد پایه ارزان بودن و پیوند زدن راحت و همچنین تکثیر راحت این پایه می‌باشد. که امروزه به صورت گسترده در جهان استفاده می‌شود. به دلیل عدم هماهنگی میان پایه و پیوندک معمولاً سریعاً پوسیده شده و از بین می‌رود و این پوسیدگی به سرعت به پیوندک منتقل شده و باعث خرابی آن نیز خواهد شد. البته پایه هیلو سرئوس را میتوان در شرایط خوب و ایده آل سال ها نگهداری کرد. این پایه کمترین تاثیر منفی در شکل اصلی کاکتوس ها را دارد.

پایه سه گوش
خراب شدن پایه هیلوسرئوس

 

آزتکیوم
پیوند آزتکیوم روی پایه هیلوسرئوس و خراب شدن آن

 

پایه کلیستو:
پایه کاکتوس کلیستو یکی از پایه‌هایی است که در ایران زیاد استفاده می‌شود از مزیت‌های آن ارزان بودن و راحتی در پیوند می‌باشد. از معایب آن پوسیدگی سریع، خم شدن در اثر سنگینی پیوندک و معمولاً هماهنگی بین پایه و پیوندک بسیار کم است از لحاظ نیاز آبی و خواب گیاه.

 

پایه آبی یا میرتلو:
بدون شک یکی از بهترین پایه‌ها برای کاکتوس‌ها می‌باشد، به راحتی می‌توان روی آن انواع گونه‌ها را پیوند زد، مقاومت بالایی دارد. از لحاظ تغذیه پیوندک بسیار عالی عمل می‌کند. باعث افزایش رشد و تسریع در گلدهی پیوندک می‌شود. از معایب آن می‌توان به پاجوش‌های زیادی که تولید می‌کند نام برد که به راحتی می‌توان آنها را حذف کرد.

پایه میرتلو یا پایه آبی
پایه میرتلو یا پایه آبی

 

پایه نقره‌ای و پایه سن پدرو:
این دو گونه همانند پایه آبی جز بهترین و مقاوم‌ترین گونه‌ها برای پیوند زدن می‌باشند. از پایه تیغ مشکی یا نقره‌ای می‌توان برای پیوندک‌های سنگین و کم رشد استفاده کرد.

پایه نقره ای
پایه نقره ای

کاکتوس سن پدرو
پایه کاکتوس سن پدرو

 

پایه افوربیا:
از پایه‌های افوربیا برای پیوند زدن انواع افوربیاها استفاده می‌شود، چون انواع افوربیا را نمی‌توان بر روی کاکتوس‌ها پیوند کرد از بهترین پایه‌های افوربیا می‌توان به Euphorbia triangularis, Euphorbia confinalis, Euphorbia fimbriata و افوربیا میلی یا مرجان نام برد.

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      156 thoughts on “بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس

      1. Parsa میگوید:

        سلام خسته نباشید فکر کنم عکسای دیفن باخیا تو نظر قبلی نیومد توضیحات و محل نگهداریشم تو نظر قبل نوشتم راستی یکی از برگاش پاره شده چرا؟عکسشم فرستادم
        http://uupload.ir/files/ptwy_۲۰۲۰۱۰۰۶_۱۹۰۳۰۵.jpg
        http://uupload.ir/files/ptwy_۲۰۲۰۱۰۰۶_۱۹۰۳۰۵.jpg
        http://uupload.ir/files/ptwy_۲۰۲۰۱۰۰۶_۱۹۰۳۰۵.jpg

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، گیاه از برگها اب بیرون پس نمیده یاروی برگها اب ریخته شده ویا از روی برگهای گیاهان دیگری که کنار گیاه هست اب روی برگهاش میریزه این موارد رو بررسی کنید.

          • Parsa میگوید:

            سلام بررسی کردم روزای اول فکر کردم آب روش میریزه ولی متوجه شدم خودش آب پس میده دقیقا از همون نقاط هم پس میده گیاهای دورشم زیر برگشن این روی برگش آب هست تنها گیاه برگدار بزرگی که کنارشه سرخسمه که اونم زیر گیاه و برگاشم با دیفن باخیا تماس نداره راستی دلیل پاره شدن برگش چیه؟

            • کارشناس 1 میگوید:

              سلام، ابیاری رو کاهش بدید وهر روز همون قسمت گیاه رو بررسی کنید اگر اب بود حتما بایک دستمال نرم خشک کنید، پاره شدن برگها از عوامل فیزیکی میتونه باشه ویا ابیاری بیش از اندازه، یا بیماریهای قارچی ویا افتها از قسمتی که پاره شده عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

                • کارشناس 1 میگوید:

                  سلام، گیاه رو بتازگی با کودهای ازته کوددهی کردید یا داخل خاکش کود ازته ترکیب کردید؟ کودهای ازته باعث جذب بیشتر اب توسط ریشه های گیاه میشه، واب در ساقه وبرگها ذخیره میشه بعضی اوقات مقدار اب ذخیره شده که زیاد باشه از طریق روزنه های برگ به بیرون انتقال پیدا میکنه وباعث خروج اب از برگها ویا ترک خوردگی برگهای گیاهان میشه این مورد رو بررسی کنید واگر کوددهی میکنید فعلا کوددهی رو تا اوایل بهار قطع کنید وابیاری رو زمانی که سطح خاک یک بندانگشت خشک شد انجام بدید.

      2. Parsa میگوید:

        سلام این عکسو واضخ انداختم
        اگه بچه های پیوندکو کم کنم بازم پایه پاجوش نمیده؟باید کل پیوندکو جدا کرد؟
        راستی یه سوال دارم مربوط به اینجا نیست مقاله ای هم راجع بهش ندیدم یه دیفن باخیا گرفتم هر روز از یکی برگاش آب میده بیرون(دقیقا مثل آبه شفاف جنسشم مثل آبه)اون چیه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، نه متاسفانه باید کل پیوندک جدا بشه، میتونید از گلخانه یک گیاه پایه دیگری خریداری کنید واین گیاه به همین صورت رشد کنه. در مورد گیاه دیفن باخیا شرایط نگهداری رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • Parsa میگوید:

            سلام پشت پنجره غربی هست کلی گل و گیاه دورش گزاشتم تا محیطش مرطوب بشه خاکشو تازه از گلخونه خریدم نمیدونم دقیقا چیه ولی برگ خشک زیاد داره به سیاهی میزنه رنگ خاکش نرم هم هست زهکششام بازه۶ تا برگ داره سه تا کوچیک سه تا بزرگ(خیلی پهن هستن)همیشه از اون برگ بزرگا آب میده بیرون(دقیقا از کناره های برگ از ساقه هاش نمیده زخمی هم نیست) ظاهرشم سرحاله هر وقت خاکش روبه خشکی رفت آب میدم بهش

          • Parsa میگوید:

            سلام خیلی ممنون بابت پاسخگویی میشه بدون جدا کردن پیوندک کاری کرد که پایه بچه بده؟میخوام پیوندکو جدا نکنم اما پایه بچه بده با توجه به نوع پایم(سن پدرو)میشه اینکارو کرد؟
            بعد احساس میکنم یخورده با سن پدرو فرق داره رنگش سبز پررنگ تره و تیغ هاش بلندن

            • کارشناس 2 میگوید:

              سلام، ممنون از شما،از پایه عکس واضح بفرستید عکستون زیاد واضح نیست برای همین تشخیص اسم گیاه مشکل هست،تمام انرژی گیاه پایه صرف پیوندک میشه وبا این شرایط گیاه پایه تنه جوش نمیده مگر اینکه پیوندک رو جداکنید.

      3. مسعود میگوید:

        سلام, چرا در مورد پرویانوس توضیحی ندادید, من چند تا پیوند از پرویانوس به عنوان پایه استفاده کردم واقعا خوب جواب داده و رشد پیوندک و فرم تیغهاش عالی شده

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، روی این مقاله به چند پایه اشاره شده روی مقاله های دیگر در مورد پایه، به پرویانوس هم اشاره شده.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، این نوع پیوند رو زیاد اطلاع دقیقی ندارم ولی تا جایی که اطلاع دارم بذر رو روی پایه میگذارند جوانه که زد روی پایه رشد میکنه حالا چطوری دقیق نمیدونم.

      4. زانیار میگوید:

        سلام من میخوام کاکتوس دراگون فروت رو پیوند بزنم چه پایه ای براش خوبه ؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، دراگون فروت معمولا خودش بعنوان پایه استفاده میشه، روی میرتلو یا پایه نقره ای میتونید پیوند بزنید.

          • زانیار میگوید:

            خب راهی نیست بجز کود که سریع تر به میوه برسه؟ الان حدود ۶ ماه کاشتم حدود ۱۰سانتی شده .ممنون.

            • کارشناس 2 میگوید:

              تنها راه صبور بودن هست گیاه باید بزرگ بشه، یا میتونید پیوند بزنید که سریعتر بزرگ بشه.

          • زانیار میگوید:

            به نظر شما خاک مناسب برای دارگون چی هست ؟
            من خودم خاک باغ با کوکوپیت و پرلیت استفاده کردم

            • کارشناس 2 میگوید:

              خاک مخصوص کاکتوسها رو استفاده کنید بهتر هست،میتونید به این ترکیب مقداری ماسه عدسی هم ترکیب کنید چون این ترکیب خاک اب رو مدت زمان زیادی حفظ میکنه.

          • زانیار میگوید:

            سلام
            من یه قلمه دراگون فروت خریدم چند روز پیش یخورده ریشه داره اما کمه چیکار کنم زیاد بشه ریشه ش ؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              سلام، داخل خاک مناسب کاکتوسها بکارید وابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید،شرایط نگهداری ایدال باشه ریشه میزنه.

            • کارشناس 2 میگوید:

              بله میشه روی اپونتیا هم پیوند زد، باید شرایط رو ایدال کنید، دما ورطوبت ایدال باشه پیوند با موفقیت انجام میشه.

      5. پویا جهانگیرمراد میگوید:

        سلام برای پیوند هیلوسرئوس اونداتوس بهتره یا اکانتوسرئوس تتراگانس؟ یا هردو به درد نمیخورن؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              سلام، مثل سایر سرئوسها، نور زیاد وفیلتر شده خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل باشه،ابیاری زمانی که خاک کامل خشک شد.

          • meysam.r3540 میگوید:

            عذر میخوام منظورتون اینه که تیره ای از پایه نقره ای هست؟ چون به لحاظ ظاهری تفاوت دارن
            توی نت مطالب بسیار کمی در مورد لماروسرئوس موجوده
            طریقه نگهداریش همون روش پایه نقره ای هست؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              بله گیاه شما لمارو سرئوس هست، واریته دیگر از این نوع استنو سرئوس هست که جزو پایه های نقره ای محسوب میشن شرایط نگهداری مثل سایر کاکتوسهاست.

      6. امیر میگوید:

        سلام خدا قوت.نام یک پیوندک میخوام که روی پایه کاکتوس زبان مادرشوهر استفاده میشه کرد و در بیشتر جاها یافت میشه چه نوع پیوندی است؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، روی اپونتیا از واریته های اپونتیا وانواع کاکتوسها میتونید پیوند بزنید، اگر واریته خاصی مدنظرتون هست عکسش رو بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      7. mr.cactus1400 میگوید:

        سلام.وقتتون بخیر
        آیا میشه از اشک تمساح ( همانند پرسیکا ) واسه پایه استفاده کرد؟
        ممنون

      8. Jahan میگوید:

        سلام. آیا از تمام سرئوسهایی که بین بذرهاتون هست به عنوان پایه میشه استفاده کرد. اگر نه از کدومها میشه استفاده کرد. ممنونم

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، دوست گرامی شما چندید بار در مورد این استروفیتوم سوال کردید وبالاخره هم تصمیم نگرفتید که چیکارش کنید?میشه پیوندش زد ولی به نظر من بهتر هست به همین صورت نگهدارید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، سیلندریکا بیشتر برای انواع اپونتیاها استفاده میشه،برزو برای جوانه کاکتوسهاوانواع واریته ها بجز افوربیاها.

        • کارشناس 2 میگوید:

          کاکتوس سن پدور یا تریکو سرئوس پاچانویی با اسم علمی Trichocereus pachanoi. برای انواع پیوند پایه مناسبی هست.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.