چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی گیاهان و درختان. سم پاشی یکی از روش‌ها برای از بین بردن آفت‌ها و علف‌های هرز در کشاورزی می‌باشد. گاهی اتفاق می‌افتد با وجود خیلی از نکات در سم پاشی نمی‌توانیم نتیجه لازم را از آن بگیریم در زیر به چند مورد از کارهایی که در هنگام سم‌پاشی باید رعایت کنیم اشاره می‌شود.
دمای مناسب برای سم پاشی:
دما تأثیر زیادی در سمپاشی دارد که خیلی باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال سموم سیستمیک در دمای بین ۱۷ تا ۳۰ درجه اثر می‌کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد شیره آوندی گیاه به خوبی برقرار نشده و سم اثر لازم را نخواهد داشت، و همچنین در دماهای بالا نیز نباید سم پاشی کرد معمولاً اگر دما بیشتر از ۳۲ درجه باشد قبل از جذب گیاه و یا اثر گذاری سم تبخیر خواهد شد. در فصل‌های گرم بهتر است در ساعت‌های گرم روز سم پاشی صورت نگیرد.

 

دریچه نازل:
اندازه و فشار سم پاشی بسیار مهم می‌باشد به طوری که اگر فشار نازل بیش از حد باشد باعث آسیب به برگ‌ها و گیاه شده همچنین سم با فشار زیاد با برگ‌ها برخورد کرده و به زمین می‌ریزد در این حالت معمولاً پشت برگ‌ها خشک می‌ماند و بخصوص در سم‌های تماسی باعث بی تأثیر شدن آن خواهد شد. پس بهتر است نازل را به صورت پودری با فشار مناسب قرار دهیم تا هم از هدر رفتن سم جلوگیری شود و هم سم به تمام بخش‌های گیاه برسد.

 

آب مناسب سم پاشی:
برای تأثیر بهتر سم بهتر است از آب‌های خالص استفاده شود، آب‌های آلوده و دارای املاح بالا به‌شدت بر روی سم تأثیر خواهد گذاشت به‌طوری که ممکن است در اثر تغییر زیاد پی اچ محلول سم بر روی گیاهان تأثیر منفی داشته باشد.

 

چند نکته در مورد سمپاشی زمستانی:
– سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید.
– حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام دهید.
– تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید.
– قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.

 

انتخاب نوع سم:
سموم کشاورزی را به دلیل حساسیت بالای این موضوع همیشه از فروشگاه‌های معتبر و دارای مجوز تهیه کنید، برای تهیه نوع سم با مشاورین و متخصصین کشاورزی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه سموم اجتناب کنید. سم‌های با مارک‌های معتبر مانند مارک بایر آلمان تهیه نمایید. همیشه قبل از مصرف سموم روی بسته را مطالعه کنید و بر طبق آن عمل کنید، کم یا زیاد کردن دز مصرف باعث کاهش کارایی سم خواهد شد و ممکن است تأثیر عکس داشته باشد. هنگام خرید سم به تاریخ انقضاء توجه نموده و از خرید سموم دارای نشتی رسوب دار و تغییر رنگ داده خودداری نمایید. از اختلاط بی‌مورد سموم با یکدیگر و یا با کودهای مایع بدون مشورت با کارشناسان خبره جدا خودداری نمایید.

سم پاشی در منزل

آموزش سم پاشی در منزل:
طریقه سمپاشی در خانه، اگر در منزل گل‌های آپارتمانی نگهداری می‌کنید حتماً با سم و سمپاشی آشنایی دارید در اینجا به چند نکته ضروری اشاره می‌کنم که در سمپاشی منازل باید رعایت شود.

۱_ همیشه سعی کنید سمپاشی را در حیاط یا بالکن انجام دهید یعنی بهتر است سم‌پاشی در فضای باز انجام شود.

۲_ سموم کشاورزی بسیار خطرناک و سمی هستند در موقع سم‌پاشی از نزدیک شدن کودکان و افراد مسن به محل سمپاشی جلوگیری نمایید.

۳_ از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید و در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن خودداری شود.

۴_سم را از مراکز معتبر تهیه نمایید و به تاریخ انقضاء سم توجه کنید.

۵_گل‌ها و گیاهان را پس از سم‌پاشی اجازه دهید محلول روی گیاهان خشک شود سپس به منزل منتقل کنید.

۶_ در ساعت گرم و خیلی سرد سمپاشی انجام نشود و سعی کنید در محلی سایه سم‌پاشی کنید تا کارایی سم بیشتر شود.

۷_ از ریختن سموم در محیط زیست خودداری کنید.

۸_از بکار بردن مخلوط های سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید.

۹_ پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید.

۱۰_ در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

۱۱_در مورد سم‌پاشی گیاهان آپارتمانی بخصوص کاکتوس‌ها هر سؤالی داشتید با ما در میان بگذارید تا پاسخ داده شود.

 

نویسنده:کاظم دروگریان

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    192 thoughts on “چند نکته مهم در سمپاشی

    1. مائده میگوید:

      سلام وقتتون بخیر من تو خونه کاکتوس نگه داری میکنم و مدتی هست روی خاکشون پشه های ریز و سیاه جمع میشه میخواستم بدونم باید سم حشره کش استفاده کنم ؟
      و اینکه سم رو به خاک گل هام بزنم یا خودشون؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای کاهش حشرات ابتدا رطوبت خاک رو کم کنید،زیر گلدانی رو خالی از اب وخشک نگهدارید کنار گیاه کارت زرد نصب کنید،اگر تعدادشون کاهش نیافت با محلول حشره کش مثل دلتامترین یا دیازینون (مقدار مصرف یک سی سی در یک لیتر اب) خاک گیاه رو در زمان ابیاری با این محلول ابیاری کنید.

    2. سام میگوید:

      سلام و عرض ادب بنده به پیشنهاد یکی از مهندسان سموم آریا ساپرمترین ۴۰٪ و جهت استفاده طیف وسیعی از سموم هم از بابت تاثیر سریع و کارنس طولانی تر گرفتم بابت سم پاشی کاکتوس ها و ساکولنتها (اچینو استرو ژمینو نخل نوتو مامیلاریا زاموفلیا نخل افوربیا سریوس کراسولا هاوارتیا سدم سم اسبی) و چند مدل آپارتمانی دیگه که همگی داخل منزل یا تراس که اونم شیشه کشی شده و کاملا باز نیست فقط تهویه نیاز گلهارو داره . الان فهمیدم ظاهرا سمی بسیار قوی و قابلیت تبخیر زیادی دلره هرچند طیف وسیعی از آفات و از بین میبره شما چه نظری دارید اساسا مناسب واریته هایی که دارم هست بعد امکان استفاده در محیط منزل با چه شرایطی و دوزی هست ؟ ممنونم از پاسخگوییتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، سم سایپرمترین طیف وسیعی از افتها رو از بین میبره، بهتر هست سمپاشی در فضای باز بدون نور وباد انجام بشه ،معمولا مقدار مصرف روی بسته بندی محصول نوشته میشه،ولی دز استاندارد یک به هزار هست، یعنی یک سی سی در یک لیتر اب.

    3. mary میگوید:

      سلام من یک گلدون بونسای دارم که داخل اتاق ازش نگه داری میکنم. روی برگ‌هاش گردهای سفید وجود داره و خیلی کم نقاط ریز قهوه‌ای. چند تا از برگ‌هاش هم زرد و قهوه‌ای شدن و افتادن. و اینکه داخل سنگریزه‌های روی خاکش چند تا موجود ریز مثل پشه هست و همینطور پرواز می‌کنن پشه های سیاهی اطرافش. باید از چه سمی استفاده کنم؟و اینکه من نمی‌تونم گلدون رو بیرون و در فضای باز بذارم.و این استفاده از سم توی اتاق ممکنه و باید چیکار کنم؟

    4. محمدحسین میگوید:

      سلام
      خسته نباشید
      برگ ها و ساقه های نهال گردو لکه های سیاه داره
      باید چیکار کنم مثل روزای اول شاداب و سالم بشه
      ممنونم

    5. میلاد میگوید:

      سلام خسته نباشید.
      من باغچه رو کامل سم پاشی کردم
      با توجه به اینکه جوجه نگهمیدارم .
      چند روز پس از سمپاشی میتونم جوجه هارو تو باغچه ول کنم ؟
      ایا برای جوجه ها خطرناک هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون دو هفته بعد از سمپاشی این کار رو انجام بدید احتمال مسمومیت جوجه ها وجود داره.

    6. ملیکا میگوید:

      سلام وقتتون بخیر. من گیاه شامادورا دارم و ۲-۳ ماه پیش متوجه شدم که داخل خاک شته وجود داره و چندتا از برگاش لکه های قهوه ای زده طبق دستور عملی که فروشنده بهم گفت بهش سم زدم البته سم تو خاکش ریختم رو برگاش نریختم و بعد از چند مدت فهمیدم هنوز شته تو خاک وجود داره و کلا خاکشو عوض کردم و از خاک لیکاپون استفاده میکنم. الان مسئلم سر اون برگایی هست که همچنان لکه های قهوه ای روشه، اونارو باید چیکار کنم؟

    7. Mahdi میگوید:

      سلام وقت بخیر
      من طبق دستورالعمل تعدادی از گلدان هام رو با سم بنومیل هم مه پاشی هم آبیاری کردم با دز درست،ولی بعد از سه روز یهو از ی شب تا صبح یکی از ساکولنت های لب ماتیکیم سفید و خشک شد…. یکی گف برای این جلوگیری از این اتفاق انقد آب بدم ک آب از زیر گلدان خارج شه یا بقولی خاکش شسته شه آیا کاره درستیه؟ میترسم ک بقیه هم همین بلا سرشون بیاد…چکار باید بکنم تا نابود نشن بقیه؟؟اصن آیا امکان خراب شدن بقیه هست یا ن؟؟؟گلدون هام هم ترکیبی از کاکتوس و ساکولنت در سایز کوچیک هستن
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، احتمالا مقدار مصرف قارچ کش زیاد بوده، بله به روش ابشویی خاک میتونید گیاهان رو نجات بدید دز مصرف سمهارو درست استفاده کنید تا چنین مشکلاتی بوجود نیاد دوبرابر کردن دز مصرف یا بیشتر باعث مسمومیت گیاهان میشه.

    8. محمد رضا میگوید:

      سلام مجدد
      لطف کنید نحوه ی استفاده از سم های دیازینون و بنومیل رو بهم بگید

      حسن یوسفام شپشک زدن و هر۸ روز یکبار بهشون سم زدم تا الان شده دوبار ولی تاثیری نداشته و از بین نرفتن
      نحوه ی مصرفم هم به این صورته که ۲ سی سی در یک لیتر حل میکنم اول با سیخ چوبی شپشک ها رو حذف فیزیکی میکنم و بعد سم رو اسپری میکنم روی برگه ها و ساقه و خاک

      از بنومیل هم استفاده کردم و نتیجه نگرفتم تا الان دو بار استفاده کردم به فاصله ی ۶ روز و یه حسن یوسف و دیفنی که قارچی شده بود تا الان از بین نرفتن قارچی بودنشون
      بنومیل رو هم یک قاشق مرباخوری سر صاف در یک لیتر اب حل میکنم و اسپری میکنم

      تاریخ سم زدایی :
      دیازینون ۷/۲/۹۹ و ۱۵/۲/۹۹
      بنومیل ۱۲/۲/۹۹ و ۱۸/۲/۹۹
      ایا منقضی شدن بنظرتون؟ یا بازه ی زمانی رو باید کمتر کنم ؟ یا سم قوی تری بخرم؟
      ممنون از راهنماییتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برای شپشک ارد الود ابتدا گیاه رو از سایر گیاهان جدا کنید ودر محیطی که تهویه مناسبی داره نگهداری کنید تمام نقاط سفید و اردی رو بوسیله یک قلمو اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید بعد با محلول حشره کش گیاه رو سمپاشی وابیاری کنید دو بار بافاصله یک هفته ودر این مدت گیاه رو تحت نظر داشته باشید واگر مورد مشکوکی بود بوسیله قلمو اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید،برای دیفن باخیا تمام قسمتهای قارچی شده رو حذف کنید بعد با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید دو بار با فاصله یک هفته مقدار مصرف سم حشره کش یک سی سی در یک لیتر اب،مقدار مصرف قارچ کش دو گرم در یک لیتر اب.

    9. سحر میگوید:

      سلام من تازه یه گل سرخس لانه پرنده گرفتم که متوجه شدم شپشک سفید اردی داره و تا جاییکه شد با آب و الکل پاک کردم و میخوام با دیازینون سم پاشی کنم که روشش رو نمیدونم لطفا راهنمایی می فرمائید
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، یک سی سی از سم حشره کش داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وهمه ی قسمتهای گیاه رو با این محلول سمپاشی کنید خاکش رو هم با همین محلول ابیاری کنید تهویه محیط رو بالا ببرید وگیاه رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وسمپاشی رو یک هفته بعد تکرار کنید در این یک هفته هر روز گیاه رو بررسی کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    10. همیشه بهار میگوید:

      سلام بخشید دز مصرفی کنه کش پرو پارژیت در گلخانه برای رز چقدر هست ممنون میشم راهنمایی کنید

        • اسماعیل میگوید:

          سلام امروز پنبه را سم شته و سم گرم زدم ولی بلا فاصله بارون ۲۰ دقیقه ای اومد بعد هوا خوب شد باید دوباره سم پاشی کنم

    11. حسنزهی میگوید:

      سلام. درخت انگور دارم بعد از با دهی وشکوفه زدن بارش خیلی زیاد و پس از مدتی برگها از شاخه های نزدیک تنه شروع به خشک شدن کرد وخوشه و برگها زرد وسپس شروع به ریختن میکنن…
      چکارکنم؟
      البته بعداز با دهی پای درخت رو کمی شخم زدم وگشنیز کاشتم

    12. هدیه میگوید:

      سلام,خسته نباشید.
      ببخشید درخت هلو دارم که شته زد و بهش دوبار سم شته زدیم.
      الان بعد از ۲ روز برگاش حالت سوخته پیدا کرده و ریزش پیدا کرده.چندتا از میوه هاشم ریختن.چیکار کنم؟میشه لطفا راهنمایی کنید؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، مقدار سم رو چقدر استفاده کردید؟ اگر برگها ریزش داره دلیلش مشکل ریشه هست، میتونید قسمتی از خاک نزدیک ریشه رو زیرو رو کنید وببیندید اطراف ریشه افتی وجود داره.

    13. سبحان میگوید:

      سلام ممنون ازسایت خوبتون
      من چندتا گل توخونه دارم که حشره های ریزداشتن وقتی برای خریدسم مراجعه کردم بهم سم استامی پراید دادن
      میشه نحوه مصرفشوبرام توضیح بدین واینکه چندوقت یکبارسم پاشی کنم.
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،یک گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید ودوبار با فاصله یک هفته خاک رو ابیاری کنید.

    14. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید
      برای هزارپا داخل گلدان همکار محترمتان سم حشره کش سوین و یا سایپرمترین استفاده کنم میخواستم بدونم کدوم بهتره همونو تهیه کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، هردو مورد برای هزار پا جواب میده، میتونید بدون استفاده از سم هم از بین ببرید به این صورت که گلدان رو داخل سطح اب بگذارید حشرات داخل خاک خفه شده ویا از خاک بیرون میان.

    15. محمد جواد میگوید:

      سلام باتشکر از سایت میهن کاکتوس و مطالب خوبتون .من یه درخت گوجه سبز ۵-۶ساله دارم هر سال هرس میکنم ولی شکوفه ی کمی می داد در حد پنج شیش تا ولی امسال هرس نکردم شکوفه ی زیادی زد هرسال هم در حد ۲-۳تا میوه میداد ولی یه حشره های ریزی میزد و میوه رو خراب میکرد .میخواستم ببینم چجوری میتونم سم پاشی و هرس کنم چون میخوام باردهی درخت و بالا ببرم لطفا بگید که از چه سمی با چه مقداری مصرف کنم ضمنا تعداد شته هایی که میزنه(نوعی حشره مشکی)بقدری زیاده که روی برگ های درخت کلا سیاه می شود و لایه ای از شیره روی برگ ها جمع می شود و زیر درخت روی زمین شیره میریزد
      بازهم باتشکر از سایت خوب و ارزنده میهن کاکتوس

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، در مورد درختان اطلاع دقیقی ندارم ،تخصص ما بیشتر در زمینه گیاهان زینتی هست، برای افات میتونید با سم مالاتیون محلول درست کنید وسمپاشی کنید برای کسب اطلاع بیشتر بهتر هست از یک کارشناس کشاورزی مشاوره بگیرید میتونید به جهاد کشاورزی محل سکونت مراجعه کنید وکمک بگیرید.

    16. Yami میگوید:

      سلام .میشه طرز درست کردن یک سم خانگی رو بگید که بتونم داخل خانه استفاده کنم؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، روشهای زیادی هست دومورد رو براتون مینویسم امیدوارم مفید واقع باشه،
        ۱_اسپری صابونی دفع حشرات

        یک صابون یا مایع ظرفشویی ملایم انتخاب کنید. با استفاده از صابون های خفیف تر احتمال ایجاد اثرات مضر روی گیاه کمتر می شود. از صابون های تخصصی، ضد باکتری و صابون های معطر نباید استفاده شود. ۱۰ تا ۱۵ میلی لیتر صابون را به ۴ لیتر آب اضافه کنید و آن ها را به خوبی با هم مخلوط کنید.

        ترکیب را درون یک آب پاش بریزید. ممکن است همه مخلوط آب و صابون در یک آب پاش جای نگیرد بنابراین باید از یک آب پاش بزرگ استفاده کنید و تا جایی که ممکن است مخلوط را درون آن بریزید. آفت کش را روی قسمت کوچکی از گیاه که آلوده شده است تست کنید و به مدت یک روز آن را تحت نظر داشته باشید،  اگر پژمرده نشد یا تغییر رنگ نداد بی خطر است.

        آفت کش های طبیعی را روی کل گیاه اسپری کنید و بر مناطقی که به نظر می رسد آلودگی زیاد تر است بیشتر تمرکز کنید. این آفت کش حشرات را فلج می کند و آن ها دیگر قادر به غذا خوردن نخواهند بود و در نتیجه از بین می روند.

        هر دو یا سه روز یک بار آفت کش را روی گیاه اسپری کنید و این کار را به مدت ۲ هفته انجام دهید. به دلیل این که این آفت کش رقیق است ادامه برنامه تنها راهی است که اطمینان حاصل می شود آلودگی از بین رفته است.

        ۲_استفاده از سبزیجات برای ساخت آفت کش گیاهان آپارتمانی

        ½ فنجان فلفل تند را با ½ فنجان حبه سیر یا پیاز مخلوط کنید. همچنین می توان هم از پیاز و هم از سیر استفاده کرد. همه سبزیجات باید قبل از استفاده خرد شوند. سبزیجات خرد شده را در مخلوط کن برقی بریزید تا به حالت یک رب غلیظ برسند.

        دو فنجان آب گرم (۵۰۰ میلی لیتر) به ترکیب اضافه کنید و به طور کامل آن ها را با هم مخلوط کنید. ترکیب را در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی بریزید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در یک مکان آفتابی یا یک مکان گرم قرار دهید. بهتر است که در مکان آفتابی نگه داشته شود.

        مخلوط را از یک صافی عبور دهید و آب به دست آمده را به یک ظرف دیگر منتقل کنید. این آب آفت کش شما می باشد. آفت کش خود را به درون یک آب پاش بریزید. قبل از این که آفت کش را به درون آب پاش بریزید، آب باش را با آب و صابون بشویید تا آلودگی نداشته باشد. از این آفت کش گیاهان آپارتمانی می توان برای درمان گیاهان آلوده به شته یا شپشک آردالود و…هر ۴ یا ۵ روز یکبار استفاده کرد. پس از ۳ یا ۴ بار استفاده، آفات از بین می روند.

    17. Yami میگوید:

      سلام .آیا میشود ؛ دو روز که مسافرت هستیم سم قارچ را داخل خانه به گیاهان زد و به مسافرت رفت؟ایا هوای داخل خانه سمی نمیشود؟ایا برای گیاهان ضرر ندارد اگر در محیط بیرون سم پاشی نشوند؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر گیاهان مشکل قارچی دارند میتونید سمپاشی کنید سمپاشی هم باید در محیط بازوبا رعایت نکات ایمنی انجام بشه، داخل منزل تمام اشیا الوده میشن دارند. مجدد باید اشیا رو تمیز کنید. بوی سم هم تا دوهفته داخل منزل باقی میمونه که خوشایند نخواهد بود.

    18. زهره میگوید:

      سلام
      دو-سه هفته پیش خاک گلدون حسن یوسف و قاشقی رو عوض کردم، بعد از چند روز متوجه تعداد خیلی زیادی حشره سیاه و بسیار ریز روی دیوار بغل گلدون شدم و دور گلدون هم پر از این حشره‌ها بود. تا جایی که تونستم از بین بردمشون و گلدونا رو به راهروی خونه منتقل کردم و سمپاشی کردم اما هنوز جاهای مختلف خونه از این حشره می‌بینم و نمی‌دونم اسمش چیه و باید چطور از بینش ببرم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید ورطوبت خاک رو کم کنید از بین میرند. میتونید روی سطح خاک ماسه یا لیکا بریزید.

    19. Maedeh میگوید:

      سلام. من یک گیاه بن سای دارم از نوع میخک هندی… گیاه من از زمانی که خریدمش جانور داشت… به طوری که روش عنکبوت میزنه و یه پشه های خیلی ریزی توی خاک ویاه پرواز می کنند… من چطور می تونم گیاهم رو نجات بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میتونید کنار گیاه کارت زرد نصب کنید، رطوبت خاک رو کم کنید وزیر گلدانی رو خالی از اب وخشک نگهدارید،برای سمپاشی هم میتونید از سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون ویا هر سم حشره کشی که در دسترس دارید که بتونید با اب مخلوط کنید استفاده کنید. مقدارمصرف یک سی سی در یک لیتر اب.

    20. Sedigh میگوید:

      سلام… من یه بنسای میخک هندی دارم که حشره های خیلی ریز توش هست… البته خیلی کم هستند… چون خیلی باید دقیق بشم که یکی ببینم… اما تارهای عنکبوت خیلی باریک رو روی برگها و تنه گیاهم می بینم… من چطور می تونم به گیاهم کمک کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، احتمالا افت کنه تارعنکبوتی گرفته، تمام تارها رو با قلمو اغشته به الکل جمع کنید وگیاه رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وبا سم کنه کش مثل اباماکتین یا فن پروکسی میت یا هر کنه کش دیگری که دسترسی دارید محلول درست کنید وگیاه رو سمپاشی کنید یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید،

    ارسال دیدگاه بسته شده است.