نخل ماداگاسکار، روش نگهداری، تکثیر و بیماری ها و درمان آن در منزل

آموزش نگهداری نخل ماداگاسکار در منزل

گل نخل ماداگاسکار (Pachypodium یا madagascar palm) از لحاظ خصوصیتی بیشتر شبیه کاکتوس و ساکولنت است تا نخل، در واقع این گیاه نخل نیست و تنها به دلیل شباهتش به نخل به این اسم نامگذاری شده است، نخل ماداگاسکار از خانواده گیاهان Apocynaceae است. منشا گل نخل ماداگاسکار جزایر ماداگاسکار در جنوب قاره آفریقا می باشد، بر روی قسمت های بالایی گیاه برگ هایی است بصورت افقی و همین برگ ها باعث شباهتش به نخل ها می شود، برگ ها به رنگ سبز بوده و کشیده و باریک هستند،

نخل ماداگاسکار معمولا پس از رسیدن به طول ۱٫۵ متری به بعد شروع به گلدهی می‌کند، گلها سفید رنگ هستند و طول آنها تا ۸ سانتی متر می رسد،گل‌ها در بهار و اوایل تابستان شکوفا می شوند.

نخل ماداگاسکار دارای تنه ای گوشتی و ستونی است که پوشیده شده است از خارها که ارتفاع آن در طبیعت تا ۳ متر می رسد، طول خارها تا ۶ سانتی متر رشد می‌کند.

دو گونه پر طرفدار نخل ماداگاسکار عبارتند از Pachypodium lamerei و pachypodium geayi که بسیار شبیه هم هستند و تشخیص آنها از هم مشکل است، نخل ماداگاسکار لامری دارای برگ های کوتاه تری است و برگ های گونه گیی باریکتر و بلندتر است، رنگ تنه طوسی رنگ است.

در تصویر بالا گیاه سمت راست گونه pachypodium geayi و گیاه سمت چپ گونه Pachypodium lamerei می باشد

آموزش نگهداری گل نخل ماداگاسکار در منزل

دلیل محبوبیت نخل ماداگاسکار به جز زیبایی آسان بودن نگهداری آن است، نخل ماداگاسکار گیاهی است مقاوم که شرایط دشوار را به خوبی تحمل می‌کند، به دلیل داشتن تنه ای گوشتی که در آن اب ذخیره می شود به آبیاری کمی نیاز دارد، نخل ماداگاسکار یک گل آپارتمانی مناسب است.

قبل از هر چیز! پاسخ به دو سوال پرتکرار

دلیل ریزش برگ های گل نخل ماداگاسکار چیست؟

برگ‌های نخل ماداگاسکار در فصل خواب یعنی از اواسط پاییز و در طول زمستان از پایین زرد شده و ریزش می‌کند که این حالت طبیعی می باشد، گاهی این ریزش های طبیعی در بهار و تابستان هم مشاهده می شود، یعنی با گذشت سن گیاه برگ ها از بخشهای پایینی ابتدا شروع به زرد شدن کرده و سپس ریزش می‌کنند که امری طبیعی است، ولی گاهی ممکن است دلیل زرد شدن یا ریزش برگ ها بیماریها، آفت ها، پوسیدگی ریشه در اثر آبیاری زیاد یا کمبود مواد غذایی باشد.

شایع ترین دلیل مشکلات برگی در گیاه نخل ماداگاسکار چه زرد شدن، چه سیاه شدن یا ریزش غیر طبیعی مربوط به بیماری های قارچی می باشد، بیماریهای قارچی میتوانند برگ ها ، ساقه و ریشه گیاه را در برگیرند و در صورت عدم درمان باعث مرگ گیاه شوند.

راه درمان چیست؟

به محض مشاهده هرگونه تغییر رنگ غیر طبیعی در برگها و ساقه اعم از لکه های قهوه ای، زرد شدن برگ ها  از قسمت بالا، سیاه شدن نوک برگها و هر تغییر غیر طبیعی دیگر باید برگها، تنه و ریشه را با سم قارچکش سم پاشی کنید، برای ریشه محلول قارچکش را مانند آبیاری پای گیاه بریزید تا تمامی قسمت های ریشه و خاک به محلول قارچ کش آغشته شوند.

دلیل سیاه شدن نوک برگ های گل نخل ماداگاسکار چیست؟

اصلی ترین عامل سیاه شدن نوک برگها بخصوص برگ های جدید نخل ماداگاسکار کمبود نور است، بهتر است گیاه را به مکانی پرنورتر منتقل کنید، قرار دادن به یکباره در مقابل تابش شدید نور خورشید بخصوص در تابستان میتواند باعث سوختگی برگها و سوختگی نوک ساقه نخل ماداگاسکار شود. در صورت کمبود نور غیر از سیاه شدن نوک برگ‌ها اندازه برگ‌ها هم کوچک می‌مانند.

دلیل دیگر سیاه شدن نوک برگهای نخل ماداگاسکار می‌تواند پوسیدگی ریشه در اثر آبیاری زیاد باشد، نخل ماداگاسکار به آبیاری کمی نیاز دارد که در ادامه نحوه آبیاری صحیح گل نخل ماداگاسکار توضیح داده خواهد شد. در صورت مشاهده این حالت(سیاه شدن نوک برگها) به غیر از افزایش نور، آبیاری را کم کرده و ریشه، برگ و ساقه گیاه را قارچکشی کنید.

 

نحوه آبیاری نخل ماداگاسکار

نخل ماداگاسکار به خشکی مقاومت خوبی دارد و اگر زیاد آبیاری شود احتمال شیوع بیماریهای قارچی بیشتر شده و ریشه دچار پوسیدگی می‌شود، البته خشکی کشیدن بیش از اندازه گیاه نیز موجب کم حجم شدن ساقه گیاه، چروکیده شدن برگها و ریزش آنان خواهد شد، بهترین زمان آبیاری هنگامی است که خاک گلدان خشک شده باشد، با توجه به این نکات می‌توان گفت که تقریباً هر ۷ تا ۱۰ روز آبیاری در بهار و تابستان و هر دو هفته در فصل سرد یعنی پاییز و زمستان کافی می باشد، البته میزان آبیاری به عواملی مانند دما، رطوبت ها و نوع خاک بستگی دارد.

از آب لوله کشی با املاح کم میتوان برای آبیاری نخل ماداگاسکار استفاده کرد. کف گلدان باید دارای سوراخ هایی باشد تا آب اضافی از خاک خارج شود.

اگر تا چند روز پس از آبیاری خاک گلدان نخل همچنان خیس باقی می ماند گیاه مشکوک به پوسیدگی ریشه است و باید آبیاری کم شود و حتما ریشه های گیاه بررسی و از سم قارچکش استفاده شود.

آیا میتوان به نخل ماداگاسکار کود داد

بله در فصل رشد یعنی بهار و تابستان هر چند ماه یک مرتبه برای افزایش رشد از کود میتوان استفاده کرد، کودهای NPK مناسب گل های آپارتمانی بخصوص کود کاکتوس و ساکولنت را میتوان برای نخل ماداگاسکار استفاده کرد.

برای خرید کود مناسب نخل ماداگاسکار اینجا کلیک کنید.

نور مناسب برای نگهداری نخل ماداگاسکار

اگر به نیازهای نوری این گیاه توجه شود، رشد آن از سرعت خوبی برخوردار خواهد بود، نخل ماداگاسکار به نور فراوانی نیاز دارد و نور مستقیم آفتاب را اگر از اول بهار در بیرون قرار داده شود تحمل می کند ولی انتقال یکباره به زیر آفتاب شدید باعث سوختگی آن می شود. نور ملایم پشت پنجره ها بخصوص پنجره های جنوبی مکان مناسبی برای نگهداری نخل ماداگاسکار می باشد. در اثر کمبود نور برگها رنگ پریده شده و کوچک می مانند و نوک برگها سیاه می شود.

سوختگی نوک ساقه نخل ماداگاسکار

دمای مناسب برای نگهداری گل نخل ماداگاسکار


اگرچه به گفته برخی از پرورش دهندگان برخی از نمونه‌های این گیاه تا حدودی دمای زیر صفر را نیز تحمل می‌کنند اما بهتر است به طور کل از چنین شرایطی دور نگه‌ داشته شود و دمای محیط نگهداری به زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد نیاید. زیرا سرمای هوا منجر به پژمردگی، سیاه شدن و ریزش برگهای این گیاه و پوسیدگی نرم انتهای ساقه‌ها خواهد شد. اگر قصد انتقال این گیاه به بیرون از محیط خانه را دارید تا زمانی که دمای هوای بیرون به حدود ۲۱ درجه برسد صبر کنید و سپس گیاه را به بیرون منتقل کنید تا از سرمازدگی شبانه در امان بماند اما به طور کل دمای ۱۵ الی ۲۹ درجه قابل قبول و ۱۸ تا ۲۵ درجه برای آن بهترین است. گرمای هوا نیز بخصوص اگر به همراه تابش شدید نور مستقیم آفتاب و خشکی کشیدن گیاه باشد، منجر به سوختن نوک و حاشیه برگها شود.

 

خاک مناسب برای نخل ماداگاسکار

بستر کاشت باید از زهکشی بسیار خوب برخوردار باشد و آب اضافی ناشی از آبیاری به سرعت از بستر باید خارج شود، در غیر این صورت احتمال شیوع بیماری پوسیدگی ریشه وجود دارد. بهتر است که در قسمت کف گلدان ابتدا به ضخامت ۳ تا ۵ سانیتمتر از سنگریزه درشت استفاده کرد تا به زهکش کمک شود. از جمله مخلوط‌های مناسب کاشت می‌توان به ترکیب ۶۰ درصد ماسه ۳۰ درصد پیت ماس و ۱۰ درصد ورمی کمپوست اشاره کرد.

در طی سال تنها چند مرتبه در بهار و اوایل تابستان می‌توان از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی بخصوص کود کاکتوس و ساکولنت برای افزایش رشد استفاده کرد. کوددهی بیش از این مقدار می‌تواند موجب افزایش عناصر بستر کاشت و در نتیجه سوختگی نوک و حاشیه برگها و در نهایت از بین رفتن آنان شود که این عارضه ابتدا در برگهای مسن اتفاق می‌افتد.

تعویض گلدان این گیاه تقریباً هر دو یا سه سال یکبار انجام می‌شود. حتی اگر در طی این مدت، گیاه رشد چندانی نداشته باشد بعد از گذشت سه سال نیز شاید لازم به تعویض گلدان نباشد و یا همچنین اگر گیاه شما بسیار سریع رشد می‌کند می‌توان به شکل سالانه و در اواخر زمستان و اوایل بهار گلدان آن را عوض کرد.

 

آفات و بیماری های نخل ماداگاسکار

آفت خاصی این گیاه را تهدید نمی‌کند اما به‌طور کل آفاتی همانند شته، کنه تارعنکبوتی، شپشک آرد آلود می‌توانند این گیاه را مورد حمله قرار دهند. تمامی این آفات به دلیل مصرف شیره گیاهی منجر به ضعف رشد گیاه و بدشکل شدن برگ‌ها بخصوص برگ‌های جوان و تغییر رنگ آنها و همچنین ریزش برگ‌ها می‌شود. همچنین گاهی به دلیل ترشحات این آفات سطوح برگ‌ها حالتی چسبناک می‌یابد که ممکن است به دلیل جمع شدن کپک سیاه رنگی که کپک دوده‌ای نام دارد، ابتدا سطح برگها سیاه شود و سپس بریزند.

برای مبارزه با آفات می‌توان از سموم سیستماتیک استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین عواملی که موجب پوسیدگی قسمت‌های مختلف این گیاه می‌شوند پژمردگی فوزاریومی Fusarium oxysporum از جمله بیماری‌های قارچی این گیاه است که ابتدا برگهای مسن‌تر و سپس همه برگهای گیاه را درگیر می‌کند. برگ‌ها زرد و سپس قهوه‌ای می‌شوند اما بر روی گیاه باقی می‌مانند. گاهی یک قسمت از برگ تغییر رنگ می‌دهد و قسمت دیگر سبز رنگ باقی می‌ماند. با پیشرفت بیماری برگ‌ها و سپس تمامی گیاه می‌میرد و از بین می‌رود.

با مشاهده هر قسمت پوسیده، باید آن قسمت را از گیاه جدا کرد، متأسفانه زمانی که نواحی نزدیک به سطح خاک می‌پوسند نمی‌توان گیاه را نجات داد و چاره‌ای جز صرف نظر کردن از این گیاه نیست. اما اگر نواحی بالاتر پوسیده هستند می‌توان قسمت‌های آلوده را جدا کرد و از بین برد تا پیشرفت بیماری به تعویق بی افتد اما پیشگیری راه حل بهتری است. خرید گیاه سالم استفاده از بستر کاشت ضدعفونی شده و خشک بودن هوا و تهویه مناسب از جمله راهکارهای جلوگیری از شیوع این بیماری است.

بیماری قارچی لکه برگی نیز منجر به بروز لکه‌هایی بر روی برگهای این گیاه می‌شود. این لکه‌ها می‌توانند با توجه به عامل قارچی یا باکتریایی که ایجاد کننده این بیماری است رنگ متفاوتی از زرد تا سیاه داشته باشند. بهترین راه حل چنین بیماری جمع آوری برگهای آلوده و جلوگیری از خیس و مرطوب شدن برگسار گیاه و استفاده از خاک‌های استریل و ضدعفونی شده در زمان تعویض خاک این گیاه است. همچنین در مواردی که بیماری شدید می‌شود می‌توان از قارچ‌کش برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری استفاده کرد.

نخل ماداگاسکار دچار بیماری قارچی شدید و شاید همزمان دچار پوسیدگی ریشه

آموزش کاشت بذر نخل ماداگاسکار

یکی از روش های تکثیر گل نخل ماداگاسکار کاشت بذر می باشد، بذرها را بر روی خاک پیت ماس قرار داده و بر روی آن محلول قارچکش اسپری کنید، بهتر است خاک را قبل از کاشت با سم قارچکش ضدعفونی کنید، ظرف کاشت را در داخل یک پلاستیک قرار داده و در ان را ببندید تا رطوبت تامین شود و آن را در مکانی با نور ملایم قرار دهید، روی بذرها نباید خاک بریزید، بذرها از یک هفته تا ده روز پس از کاشت شروع به جوانی زنی می کنند.

 

برای خرید بذر نخل ماداگاسکار اینجا کلیک کنید.

قلمه زدن نخل ماداگاسکار

قلمه های نخل ماداگاسکار به سختی ریشه دار می شوند ولی گاهی مجبور به قلمه زدن می شویم مانند زمانی که ساقه از نزدیکی خاک دچار پوسیدگی شده باشد، از قسمت سالم با چاقوی تیز تنه را برش داده و به مدت چند روز تا زمانی که بخش برش خورده خشک شود (پینه ببندد) در جایی به دور از تابش شدید آفتاب قرار میدهیم سپس در خاک جدید میکاریم و تا ده روز آبیاری نمی‌کنیم، ریشه زدن قلمه نخل ماداگاسکار شاید ماهها طول بکشد.

قلمه ریشه دار شده نخل ماداگاسکار

خواب زمستانی نخل ماداگاسکار

اکثر نخل‌های ماداگاسکار با فرارسیدن زمستان به دوره رکود یا استراحت فرو می‌روند و رشد آنان متوقف می‌شود، برخی از برگها بخصوص برگهای مسن که در قسمت پایین توده برگها قرار گرفته‌اند ممکن است بریزد، در این زمان باید آبیاری را کاهش داد، زرد شدن و ریزش برگ ها در دوران خواب گیاه نخل ماداگاسکار طبیعی است.

نخل ماداگاسکار دفرمه

در بعضی موارد نخل ماداگاسکار بیشتر از بخش تاج دفرمه می شود و شکل زیبایی پیدا می‌کند، گلخانه داران تاج دفرمه آن را جدا کرده و به چندین پایه پیوند می زنند برای فروش.

نخل ماداگاسکار ابلق

به نخل ماداگاسکارهایی که دارای رنگ برگ دو رنگ هستند (اغلب زرد و سبز) ابلق گفته می شود و نباید با بیماری ها اشتباه گرفته شود.

نخل ماداگاسکار ابلق

نویسنده: کاظم دروگریان
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      950 thoughts on “نخل ماداگاسکار، روش نگهداری، تکثیر و بیماری ها و درمان آن در منزل

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. چند وقت هست که لکه روی گیاه افتاده؟ چند روزی بادقت لکه رو در نظر بگیرید اگرلکه بزرگتر میشه بهتر هست یک با گیاه رو با محلول سم قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید اگر براتون امکانش هست از گیاه عکس واضح بفرستید تا کامل بررسی بشه.

      1. سامان میگوید:

        سلام،وقتتون بخیر.منزل من نور کمی داره برگهای ابتدایی ماداگاسکار که جوونه میزنه سیاه میشه،ایرادی نداره گلدون رو روزا چند ساعتی به پشت بوم ببرم و قبل از غروب آفتاب به داخل منزل بیارم واسه خاطر سرمای شب؟مرسی

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. اگر دما از ۱۰ درجه کمتر نیست مشکلی نداره میتونید انتقال بدید.

      2. حامد میگوید:

        سلام کاکتوس من چند روز بود که برگ هاش زرد شد و بعد قهوه ای وتنه ی کاکتوس از درون نرم شد و حالت از تو خراب شدن گرفت. مشکل چیه؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام،زرد شدن برگها دلیلش ابیاری بیش از اندازه، خاک نامناسب ،نبود زهکش مناسب هست احتمالش هست که ریشه گیاه پوسیده وپوسیدگی به ساقه هم رسیده باشه.بهتر هست گیاه رو از خاک دربیارید وریشه وساقه رو کامل چک کنید اگر کل اوند پوسیده باشه دیگه کاری نمیشه انجام داد.

      3. سوري میگوید:

        سلام
        جناب خسته نباشین
        گیاه ماداگاسکار من مدتیه که ساقه ضخیمش از وسط تا سطح خاک کاملا شل شده وسفید شده
        کنار ساقه چوب نازکی به حالت آتل بستم ولی فرقی نکرده بدتر هم شده
        چیکار کنم میشه راهنماییم کنین

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. شرایط نگهداری رو هم بفرمایید،آبیاری،نور، دما، ترکیب خاک،کوددهی..

      4. مصطفی میگوید:

        سلام ببخشید نخل من برگهای جوونش سیاه میشه تقریبا تا وسطهای برگ و اینکه میخواستم ببینم الان میتونم گلدانش رو عوض کنم

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام.سیاه شدن برگهای جدید، دلیلش کمبود نور هست. بجای پرنوری انتقال بدید نور کافی دریافت کنه درست میشه. اگر رشد داره بله میتونید گلدان رو تعویض کنید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام.سن گلدهی نخل ماداگاسکار بستگی به شرایط نگهداری داره معمولا بعد از اینکه قدش از ۱/۵متر گذشت به گل میشینه.تا به این قد برسه فکر کنم ۱۰الی۱۵سال طول بکشه.واین بستگی به شرایط نگهداری داره.

      5. کوروش میگوید:

        سلام من یک هفته میشه که یک نخل ماداگاسکار خریدم گلدونشم موقع خریدن تعویض کردم حالا برگهاش داره از پایین زرد و بعضی هاش داره سیاه میشه علت چیه نور جایی که گذاشتم نسبتا خوبه

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. تعویض گلدان وجابجایی محیط باعث زرد شدن برگها میشه که کاملا طبیعی هست بهتر هست صبر کنید برگهایی که زرد شدن کاملا خشک بشن وبعد جداکنید. اگر برگهای زرد رو الان جداکنید مجدد گیاه برگهای دیگر رو هم زرد میکنه،دلیل سیاه شدن برگها هم کمبود نور هست بهتره جای پرنوری نگهداری کنید نخلها به کمبود نور حساس هستند ونور کمی دریافت کنن برگهاشون سیاه میشه مخصوصا برگهای تازه.حداقل روزی باید چهار الی شش ساعت نور دریافت کنند.

      6. mano.pesaram میگوید:

        سلام
        نخل من بذرش رو کاشته بودم الان ۵ ماهه که یک اندازه مونده و برگهاش میریزه
        یک ماهی هست توی گلدون دیگه کاشتم

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. شرایط نگهداری رو هم بفرمایید،ابیاری، کوددهی،ترکیب خاک، نور،دما،..

      7. امین میگوید:

        با درود فراوان من ماداگاسکار دارم که از برگهایش ریخت بعد از تعویض گلدان متوجه شدم ریشه ومقدار از ساقه پفکی و گندیده شده من از بالاتر بریدم و در بستری مناسب زدم روش رو پلاستیک کشیدم و زیر نور خورشید قرار دادم آیا کاری که کردم درست بوده واگر درست بوده با وجود عرق زیر پلاستیک آب بدهم یا نه با سپاس فراوان

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. نباید بلافاصله در معرض نور افتاب قراربدید. قلمه رطوبت از دست داده وخشک میشه. بعد از برش باید چند روزی به قلمه استراحت میدادید تا قسمت بریده شده پینه ببنده بعد داخل خاک مخصوص کاکتوس کشت کنید ودر جای خنک ونیمه سایه قرار بدید وابیاری رو کاملا سطحی با اسپری اب انجام بدید بصورتی که سطح خاک فقط مرطوب بشه. بعد از شروع به رشد به جای پرنوری انتقال بدید وابیاری رو هر وقت خاک کامل خشک شد انجام بدید. نیاز نیست روی گیاه پلاستیک بکشید.

      8. بی نام میگوید:

        سلام نخل من یه پاجوش داره یدونه دیگم داره میزنه میخاستم بدونم یه نخل چندتا پاجوش میتونه بزنه

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. شرایط رشد فراهم باشه تعداد زیادی میتونه پاجوش بزنه. این اتفاق خیلی نادر پیش میاد. آدم خوش شانسی هستید.

      9. سمیه میگوید:

        سلام و خسته نباشید، یه سوال در مورد خاک نخل ماداگاسکار داشتم اینکه خاک نخل ماداسگار اسیدی باید باشه یا قلیایی

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. نخل ماداگاسکار جزو کاکتوسها محسوب میشه وخاک اسیدی رو میپسنده.

      10. رصا میگوید:

        سلام
        من ۳ سال یک نخل ماداسکار دارم این بار بی دقتی کردم اب زیاد دادم داره همه برگهاش میریزه. الان هم که ادر ماه است . خاک گلدون خشک نمیشه چون هوا سرده فک کنم داره ریشه می گنده…چی کار کنم از این اتفاق جلو گیری کنم؟؟؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. گلدان رو جای نسبتا گرم وروی یک سبد بگذارید تا رطوبت خاکش زود خشک بشه بعد به جای اصلی انتقال بدید وابیاری رو کم کنید.

      11. آ رتین میگوید:

        سلام
        نخل من ازپایین ینی ازریشه تاحدود ۳ سانت بالاتر دچار چروکیدگی شده و دست هم که میزنم انگار تو خالی و پوک شده انگار داره پیش روی میکنه اما ریشه هاش سالمه بالاشم سبزه ولی برگاش کلا سیاه شده و ریخته میترسم این پوکی پیش روی کنه و کلا نخل بمیره باید چیکارش کنم خوب شه
        لطفا زودتر پاسخ بدید، و بازم ممنونم ازلطف وپاسختون

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. چروکیدگی دلیلش کم ابی وبیماری قارچی میتونه باشه اگر ریشه ها سالم هستند کمبود اب باعث چروکیدگی شده. دلیل سیاه شدن برگهای جدید کمبود نور هست بهتره گیاه رو کامل ابیاری کنید وجای پرنوری انتقال بدید بمرور زمان درست میشه وشروع به رشد میکنه سطح خاک هر وقت به اندازه دو الی سه سانتی متر خشک شد ابیاری کنید. نخلها در روز حداقل باید چهار الی شش ساعت نور دریافت کنند.

      12. Morteza ja میگوید:

        سلام و خدا قوت یه سوال داشتم تکثیر نخل ماداگاسکاربوسیله قلمه را میشود در فصل پاییز یا زمستان انجام داد اگر می شود راهنمایی کنید شرایطش به چه صورت باید باشد ممنون

      13. Morteza ja میگوید:

        سلام و خدا قوت یه سوال داشتم میخواستم بدونم تکثیر بصورت پاجوش رو میشه در فصل پاییز و زمستان هم انجام داد و اگر میشه لطف بفرمایید بگید شرایطش چگونه باید باشد ممنون

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. اگر قلمه رز ودرخت میخواهید بکارید بله الان زمان مناسبی هست ولی اگر کاکتوس وسایر گیاهان منظورتون هست باید بهار قلمه بگیرید.

      14. آ رتین میگوید:

        باسلام نخل من کلا برگاش اول کمی زرد وبعد سیاه شدن ومیافتن کلا برگاش سست شده و ازپایینم تاجایی که داخل خاک بود دچار کمی نرمی در ساقش شده اما بالاش سبزه و ریشه هاشم سالمه اما پایین ساقش نازکترشده ۲ ماهه که خاکش رو عوض کردیم و خاک قوی ریختیم براش الان باسد چکار کنم درست شه

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. زرد شدن برگهای پایینی کاملا طبیعی هست. ولی برگهای بالایی وبرگهای میانی هم اگر زرد میشن دلیلش ابیاری زیاد، نبود زهکش مناسب، خاک نامناسب،کمبود عناصر موجود در خاک هست.دلیل سیاه شدن برگهای جدید کمبود نور هست این موارد رو چک کنید اگر نیاز به کوددهی بود از کودهای پتاس بیشتر از ازت ماهی یک بار گیاه رو کوددهی کنید مثل npk.3،۱۱،۳۸ یک گرم در یک لیتر اب.دلیل نازک شدن ساقه هم کمبود نور هست نخلها حداقل روزی باید 6_8 ساعت نور کافی دریافت کنند.

      15. محسن میگوید:

        سلام .ببخشید من مطلبی درباره کاکتوس نوتو پیدا نکردم ک زیرش پست بزارم .ازونجایی ک شما با راهنماییاتون نخل منو نجات دادین .اینجا پرسیدم …ی نوتو دارم وسط تابستون خریدمش.بعده ی هفته پایین کاکتوس چروک شد و نرم شد (نرمیه پوسیدگی نیست .پفکی هست میره تو و برمیگرده)تا الان همینجوری مونده ن خراب شده ن رشد کرده .ی بارم ریشه هاشو چک کردم و گلدونشم عوض کردم ولی خوب نشد ریشه هاش از نظر ظاهری سالم و خیلی زیاد بودن.اونی ک ازش خریدم گفت یا از کم ابیه یا اب دادن زیاد .ولی ابیاریش کاملا منظمه و وقتی خاکش خشک میشه اب میدم.بنظرتون مشگلش چیه؟اخه توی این چند ماه هیچ رشدی نداشته..اینم عکسشه

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. عکستون رو مشاهده کردم. در ظاهر که سالم هست. احتمال رشدنکردنش وارد شدن شوک هست. فعلا صبر کنید واوایل بهار مجدد بهش شوک وارد کنید به این صورت که کلا خاکش رو عوض کنید. مجدد شوک بهش وارد میشه وشروع به رشد میکنه. علت شوک شدن گیاهان ابیاری نامنظم، قرار گرفتن در نور مستقیم افتاب بیکباره،استفاده ازسم وکودها همزمان هست.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. شرایط نگهداری از جمله ابیاری، نور، ترکیب خاک،دما،کوددهی رو هم بفرمایید.

      16. سام میگوید:

        پیرو سوالی که در بالا پرسیدم چندتا سوال واسم پیش آمده
        ۱-بذرهایی که کپک زدن رو نمیشه کاری کرد و باید انداخت دور ؟؟؟
        ۲-درب بستر رو مداوم نیمه باز بزارم ؟؟؟
        ۳-قسمت پایین ساقه ی جوانه ها که حدود ۲ سانت شدن حالت سفیدکه ، اونا طبیعی هستن یا قارچ هست ؟؟؟
        ۴-چه راهکاری هست که دمای بستر را با دمای بیرون وقف بدم؟دمای بیرون حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه هست
        پیشاپیش ممنون بابت پاسخگویی شما

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام. اگر کپک زدگی بذرها سطحی باشه وفقط پوسته بذر رو در بر گرفته باشه وداخل جوانه خفته داخل بذر انتقال پیدا نکرده باشه میتونید بذرهارو جمع کنید داخل محلول قارچ کش شستشوبدید وابکشی کنید مجدد داخل بستر کشت کنید ولی اگر داخل بذر هم نفوذ کرده باشه دیگه کاری نمیشه کرد باید بذرها رو دور بندازید.
          درب بستر رو فقط برای چک کردن داخل بستر وهوادهی باز کنید مداوم باز نباشه رطوبت بستر کم میشه وجوانه ها از بین میرن.
          اگر تارهای سفید ویکدست در انتهای جوانه ها فقط هستند ریشه هست ولی اگر کل جوانه رو در بر گرفته وبصورت پراکنده ونامنظم هستند قارچ هست.
          راهکار کنترل دما استفاده از لوازم گرمایشی ودماسنج هست که میتونید دمای داخل وبیرون بستر رو چک کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.