معرفی و آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا

معرفی و آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا

معرفی و آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا : در نگاه اول چیزی به جز یک قطعه چوب به نظر نمی‌آید در حالتی که این تکه چوب زیبا زنده است و در فصل‌های خاصی از سال برگ در می‌آورد و زنده بودن خود را نشان می‌دهد. این گیاه زیبا که از دسته ساکولنت ها محسوب می‌شود، در ایران به گیاه پافیلی نیز معروف است نام علمی آن Dioscorea می‌باشد و یکی از معروف‌ترین گونه‌های این گیاه dioscorea elephantipes می‌باشد. این واریته در گلخانه میهن کاکتوس پرورش داده می‌شود و بذرآن به مشتریان محترم عرضه می‌گردد.

زیستگاه این گیاه مناطق گرمسیری آمریکا، آفریقا و بخش‌هایی از آسیا می‌باشد. این گیاه غده‌ای در برخی کشورها خوراکی است و همچنین به عنوان گیاه دارویی به دلیل داشتن فیتواستروژن ها کاربرد دارد.

ساقه دیسکوریا مانند پیچک بوده و با پیچیدن در اطراف سایر گیاهان یا اشیاء دیگر رشد کرده طول ساقه گاهی به ۵ متر نیز می‌رسد. ساقه آن باریک بوده و دارای برگ‌های ریزی می‌باشد. بیشتر در مناطق گرمسیری با آب و هوای خشک و در زمین‌های سنگی مشاهده می‌شود.
برگ‌ها اغلب به شکل قلب و با دندانه‌های عمیق به رنگ سبز هستند. دارای گل‌های ریزی به رنگ سفید مایل به زرد است. این گیاه داری گیاهان نر و ماده می‌باشد که برای بذرگیری باید از هر دو گیاه یعنی نر و ماده داشته باشید تا بذر تشکیل شود.

آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا:
نگهداری از این گیاه در گلخانه یا منزل کار دشواری نیست. تنها با رعایت نکاتی می‌توان از این گیاه نگهداری کرد. اکثر گونه‌های دیسکوریاها در تابستان و اوج گرما به خواب می‌روند در نتیجه باید آبیاری در این فصل خواب کاهش یابد.

دیسکوریا ها به نور زیاد و کامل نیاز دارند حداقل روز ۳ الی ۴ ساعت نور کامل آفتاب. دمای پایین تا نزدیک صفر درجه را به خوبی تحمل می‌کنند، ولی قادر به ادامه زندگی در دمای زیر صفر درجه سانتی‌گراد نمی‌باشند.
این گیاه به آبیاری زیاد حساس است و از اولین نشانه‌های آبیاری زیاد زرد شدن برگ‌ها می‌باشد. در فصل رشد هر هفته یک مرتبه آبیاری کافی می‌باشد و در فاصله بین دو آبیاری خاک گلدان باید کامل خشک شود.

خاک مناسب برای این گیاه خاک ماسه‌ای با مقدار کمی پیت ماس یا کوکوپیت می‌باشد. خاک حتماً باید دارای زهکشی مناسبی برای خروج آب اضافی باشد.

این گیاه به پوسیدگی ریشه همچنین آفت‌هایی مانند شپشک آردآلود و شته‌ها حساس است. حتماً محل نگهداری این گیاه باید خشک باشد تا دچار پوسیدگی نشود.

تکثیر:
تکثیر دیسکوریا از طریق بذر می‌باشد. بذر این گیاه را می‌توانید در خاک پیت ماس با مقداری کوکوپیت در دمای بالای ۳۰ درجه سانتی‌گراد کشت کرد. گاهی برای سبز شدن بیش از دو ماه زمان لازم است. جوانه‌های سبز شده را در نور ملایم و به دور از آفتاب مستقیم خورشید نگهداری کنید و به دلیل حساس بودن در مقابل بیماری‌های قارچی هر دو هفته یک‌بار با سم قارچ‌کش سم‌پاشی کنید.

 

معرفی و آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا
بذر گیاه دیسکوریا

منبع: میهن کاکتوس
کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.

برای خرید بذر دیسکوریا اینجا کلیک کنید.

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    58 thoughts on “معرفی و آموزش نگهداری گیاه دیسکوریا

    1. حسام میگوید:

      سلام من بذر کاشتم الان ۲تا۳برگ دارن ولی فعلا رشد نمیکنه طبیعیه یا دارن به خواب میرن؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بذر دیسکوریا اگر منظورتون هست بله با گرم شدن هوا به خواب میرند وبا خنک شدن هوا مجدد شروع به رشد میکنند.

        • حسام میگوید:

          چجوری میشه که یه گیاه یا درخت یا کاکتوس بعد از سال ها که کلی رشد میکنه و کلفت میشه و کلی هم ریشه‌هاش عمیق و کلفت میشن ، آخرش عمر گیاه تموم میشه؟

          • کارشناس 2 میگوید:

            هر گیاهی سنی داره که وقتی به اون سن تأیین شده برسه بمرور زمان از بین میره البته اگر شرایط رشد ایدال باشه بیشتر از سن تأیین شده هم رشد میکنه بیشترین مرگ ومیر گیاهان بیشتر در اثر رطوبت زیاد وبیماریهای قارچی وافتها بوجود میاد.

      • حسام میگوید:

        میشه درباره‌ی دلیل مرگ گیاهان توضیح بدید ؟ مثلا چرا میگن فلان درخت بیشتر از ۱۰۰ سال عمر نمیکنه؟ یا اچینو پسیس حدود ۱۵ سال عمر میکنه؟ وقتی گیاه هر سال بزرگتر میشه و ریشه‌هاش بیشتر و بیشتر میشن ، چجوری میمیره؟ وقتی گیاه به اون سن میرسه ، وقتی اونقدر کلفت شده و تا ده ها متر هم ریشه‌ی کلفت داره ،چرا بالاخره باید بمیره ؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          خوب هر موجود زنده ای در این دنیا عمری داره وبالاخره یه روز از بین میره گیاهان ودرختها هم جزو موجودات زنده هستند ویک روز از بین میرند، بیشترین علت مگر گیاهان پوسیدگی ریشه در اثر رطوبت زیاد ویا خاک نامناسب وبیماریهای قارچی وافتها هستند اگر گیاهای از هر لحاظ رشد ایدالی داشته باشن بیشتر ازسن تأیین شده هم عمر میکنن.

          • حسام میگوید:

            خب چرا وقتی جوانتر هست بر اثر این عوامل نمیمیره و تا اون سن دوام میاره ولی اون سن که درختی به اون محکمی تبدیل میشه ، اون وقت رطوبت و قارچ زورش به درخت میرسه ؟
            الان مثلا آدم که پیر میشه دیگه سلول جدید تولید نمیکنه و اون سلول های موجود هم به مرور از بین میرن و آدم میمیره . حالا توی درخت چطور ؟

            • کارشناس 1 میگوید:

              این موضوع بستگی به شرایط نگهداری گیاه داره احتمالش هم هست که قبل از رسیدن به سن تایین شده گیاه زودتر از بین بره، عواملی مثل اب وهوا، دما، نوع خاک، و.. نقش اصلی در این زمینه دارند. برای درک بهتر این موضوع میتونید روی مرورورتون سرچ کنید ومطالب رو مطالعه بفرمایید.

              • محمدمهدی میگوید:

                سرچ زیاد کردم . اما هیچ کدوم نگفته چرا آخرش گیاه میمیره . چیز هایی مثل رطوبت و قارچ رو هم نوشته بود . اما ننوشته بود چرا وقتی گیاه سن جوانی رو میگذرونه و از زمان جوانیش ، محکم تر و بزرگتر و کلفت تر میشه و ریشه‌هاش هم تا جاهای خیلی دوری میرن و ، اون موقع در برابر رطوبت یا قارچ یا خشکسالی از بین میره ؟ این گیاه که در زمان کوچک بودن پوسیده نشده ، الان با این همه عظمت چجوری میمیره؟ چرا اولش نمرده ؟ مگه اون موقع رطوبت وجود نداشته؟ یعنی توی این ۱۰۰ سال عمر درخت ، تاحالا اینقدر رطوبت نبوده ؟ یا این قدر خشکسالی طولانی وجود نداشته؟

                • کارشناس 1 میگوید:

                  خشکسالی، اتش سوزی، وشرایط مختلف هم در این زمینه نقش دارند. بعضی وقتها کرمها هم باعث از بین رفتن درختان میشن مخصوصا کرمهای ساقه خوار، که وارد اوند گیاه شده وبمرور زمان باعث از بین رفتن اوند گیاه شده وباعث خشک شدن واز بین رفتن گیاه میشه، ولی تعدادی ازدرختان هم هستند که از این شرایط سالم میمونند وکهن ترین درختان روی زمین هستند.

    2. behzadmortezavi میگوید:

      سلام و وقت بخیر. راجع یه دیسکوریا سوال دارم. تقریبا دو ماهه بذرهای من جوونه دادن. می توم بهشون کود بدم؟ اگه بله، چه کودی و به چه میزان؟ و اینکه کی می تونم کاور رو بردارم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کوددهی بعد از پایان سه ماهگی، با کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند مثل ۱۲،۱۲،۳۶،(یک گرم در یک لیتر اب هر دو هفته یک بار تا پایان یک سالگی) اگر همه ی بذرها جوانه زدند میتونید کاور روبردارید ولی نگذارید سطح خاک خشک بشه ومرطوب نگهدارید ولی غرق اب نکنید.

    3. سید مجتبی حسینی میگوید:

      سلام کارشناس عزیز میهن کاکتوس
      بذر دیسکوریایی که ازتون گرفتم بعد یک ماه و نیم دو تا برگ داره تو پیت ماس خالی کاشتم و دو هفته هست کاور رو برداشتم تا کی باید تو بستر کشت بمونن؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          از طریق بذر واگر تنه جوش داشته باشه از طریق تنه جوش هم تکثیر میشه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، زمانی که غده گیاه اندازه فندق شد میتونید تک کنید خاک رو حتما مرطوب نگهدارید ونگذارید خشک بشه غرق اب هم نکنید.

    4. گلبانو میگوید:

      سلام میهن کاکتوس عزیز امیدوارم همیشه سلام و بهروز باشید .من که دسکاوریا کوچیک دارم روی بنده ش ترک و طرح نداره ایا بزرگ بشه ترک میفته روی بدنه ش یا این نژادش ساده س ؟؟؟؟ممنون که همه عشاق گیاه رو راهنمایی میکنید وجواب میدید⚘❤

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، همچنین،بمرور زمان که بزرگتر بشه روی تنه طرح هم ایجاد میشه مشکلی نیست طبیعی هست.

    5. محمود صابری میگوید:

      سلام. دیسکوریای من فقط ساقه ش بلند میشه. برگ نمیده. ۳ تا دارم ازش. سه تا دیسکوریام همینجوریه. چرا؟؟؟ چه کودی مناسبش هست؟؟؟؟

    6. شقایق میگوید:

      سلام، اوایل خرداد برای کاشتن این بذرها مناسبه؟ واینکه اگه بذرهای کاشته شده رو جلویی پنجرهای که آفتاب نمیخوره و فقط نور نور ملایمی داده قرار بدم خوبه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله تا اوایل تابستان وقت برای کشت بذر هست، بله میتونید در محیط نیمه سایه تازمان جوانه زنی نگهداری کنید.

    7. امیر حسین میگوید:

      سلام دیسکوریا من چند وقت بود خزان داشت و دیروز دیدم از بدنه شیره سیاه رنگی زده بیرون گیاه نرم نبود و سالم هست دلیل شیره زدن چی هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم،ترکیب خاک رو هم بفرمایید.

    8. arman.mehnaty میگوید:

      سلام خسته نباشید
      گیاه دیسکوریای من برگاش از پایین شروع به زرد شدن کرده و روی برگها خالهای قهوه ای دیده میشه
      من اهواز زندگی میکنم و دمای هواا ظهرها ۴۰ درجه و شبها تا ۱۸ درجه هم پایین میاد البته فقط این موقع سال اینجوریه و رفته رفته گرمتر میشه آبیاری هم میزارم خاکش کاملا خشک بشه بعد آب میدم بهشون حدود یک هفته الی ده روز
      میخواستم بدونم این گیاه خزان داره؟
      کود خاصی باید استفاده کنم؟
      و اینکه تا چند درجه گرمارو میتونه تحمل کنه؟
      گلدونشو چه موقع میتونم عوض کنم؟
      ببخشید که زیاد سوال میپرسم?

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، دما پایین باشه خزان میکنه این گیاه جزو ساکولنتهاست وتابستان به خواب میره، گیاه گرمسیری هست دمای ۳۵ الی ۴۰ درجه رو تحمل میکنه با گرمتر شدن هوا به خواب میره،زرد شدن برگها دلیلش ابیاری بیش از اندازه، خاک نامناسب،نبود زهکش مناسب،ویا بیماریهای قارچی هست بهتر هست این موارد رو بررسی کنید. برای راهنمایی بهتر از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید.

    9. pouya میگوید:

      سلام خسته نباشید.بذر های دیسک.ریایی که ازتون خریدم از ۱۱ تا ۷ تاشون جوونه زدن به نطرتون سلفون را بردارم یا بزارم بقیه هم خوونه بزنن؟
      یه سوال دیگه هم داشتم الان خاک گلدان دیسکوریام پیت ماس خالصه و تخلخل زیادی نداری به نظرتون مشکلی پیش نمیاد؟ و تو چند ماهگی میتونم خاکشو عوض کنم و خاک ایده ال برای این گیاه چیه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر قدشون بلند هست وبه سلفون میخورن میتونید سلفون رو باز کنید زمانی که غده ها اندازه فندق شدن میتونید تک کنید ،نه مشکلی پیش نمیاد خاک رو مرطوب نگهدارید ،از خاک مخصوص کاکتوسها میتونید استفاده کنید.

    10. Mobin میگوید:

      سلام مجدد یه سوال دیگه داشتم دیسکوریا باید تابستان خواب بره؟ اگه نره چه اتفاقی می افته؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر استراحت داشته باشه در زمان شروع به رشد، رشد بهتری خواهد داشت. اگر استراحت نداشته باشه ضعیف خواهد شد، یا رشد ایدالی نخواهد داشت.

    11. Mobin میگوید:

      سلام من چند تا دیسکوریا تو جاهای مختلف دیدم چرا بعضی هاشون ترک (طرح) دارن بعضی ها ندارن

    12. فرزاد میگوید:

      سلام خسته نباشید
      بذر های دیسکوریا تقریبا کی اماده میشن و از کجا میتوانیم اطلاع پیدا کنیم

    13. امیر حسین میگوید:

      سلام من یه دیسکوریا دارم برگ های پایینی نیمه زرد شده البته آب هم زیاد نمی دم چون رفته خواب.می دانید مشکل چی هست.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، دلیل زرد شدن برگهای پایینی،ابیاری زیاد، خاک نامناسب،نبود زهکش مناسب هست،بهتر هست زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه،ابیاری رو کم کنید وزمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید. اگر بتازگی محیط نگهداری ویا گلدان وخاک گیاه تعویض شده این نوع تنش هم باعث زرد شدن برگهای پایینی میشه که طبیعی هست، بعد از خشک شدن کامل برگ از روی گیاه جدا کنید.

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام و درود خدمت آقای شیرازی عزیز چشم حتما اگه بذر خوبی گیر بیاد میاریم.

    14. فرهاد میگوید:

      سلام…ساقه های این کیاه برای همیشه هستند یا باید گاهی اوقات هرس شوند؟اگر باید هرس شوند نحوه ان را اعلام کنید تشکر..

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. همه ی گیاهان هر از گاهی باید هرس بشن میتونید شاخه های جانبی یا شاخه هایی که خیلی بلند هستند رو هرس کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.