آموزش نگهداری از نخل کنتیا

آموزش نگهداری از نخل کنتیا

آموزش نگهداری از نخل کنتیا : نخل کنتیا یکی از گل‌های آپارتمانی محبوب می‌باشد که دارای برگ‌های بسیار زیبایی است. این گیاه به نخل بهشتی نیز معروف می باشد. اسم انگلیسی آن Kentia Palm است. نخل کنتیا بومی کشور استرالیا است. نام علمی این گیاه Howea forsteriana و متعلق یه خانواده Arecaceae می‌باشد. ارتفاع این گیاه در زادگاه اصلی تا ۱۵ متر نیز می‌رسد ولی در گلدان معمولاً نهایت تا ۳ متر می‌رسد. نگهداری از این گیاه با رعایت نکات کوچکی در منزل بسیار راحت می باشد و در ادامه مقاله به نحوه نگهداری از گیاه نخل کنتیا می‌پردازیم.

آموزش نگهداری از نخل کنتیا

نحوه آبیاری نخل کنتیا:
نخل کنتیا به آبیاری منظم بخصوص در فصل رشد احتیاج دارد. حتماً توجه داشته باشید کف گلدان دارای منافذی برای خروج آب اضافی باشد تا از پوسیدگی ریشه در اثر رطوبت بیش از حد جلوگیری شود. همچنین در بین هر دو نوبت آبیاری صبر کنید تا سطح خاک گلدان تا عمق ۵-۲٫۵ سانتیمتری خاک خشک شود و سپس گیاه را مجدداً آبیاری کنید. آبدهی بیش از اندازه و خیس ماندن خاک منجر به زرد و سپس قهوه‌ای شدن نوک برگها می‌شود در نهایت ریشه‌ها و ساقه گیاه می‌پوسد و گیاه از بین می‌رود. در زمستان به دلیل کاهش نیاز گیاه به آب، شما نیز باید میزان آبیاری را کاهش دهید. خشکی کشیدن گیاه منجر به لوله شدن برگ‌ها و افتادگی آنان و خشکیدن نوک و حاشیه برگ‌ها خواهد شد. همچنین گیاهانی که خشکی می کشند در برابر کوددهی عکس‌العمل منفی همانند سوختن نوک و حاشیه برگ‌ها و همچنین سوختن و از بین رفتن ریشه‌ها را نشان می‌دهند. همچنین خشکی هوا نیز می‌تواند گاهی برای ظاهر گیاه مشکلاتی را ایجاد کند غبار پاشی با آب‌های بدون املاح و همچنین استفاده از روش زیر گلدانی حاوی سنگریزه و آب روش‌های مناسبی برای افزایش رطوبت هوا در اطراف برگسار این گیاه است. در روش زیر گلدانی، یک عدد زیر گلدانی را از سنگریزه پر می‌کنیم و سپس تا نیمه دیواره درون آن آب می‌ریزیم. گلدان گیاه را بر روی سنگریزه‌ها می‌گذاریم اما مراقب باشید که کف گلدان با آب در تماس نباشد. آب موجود در زیرگلدانی به تدریج تبخیر شده و رطوبت مورد نیاز برگسار را تأمین می‌کند.

نخل کنتیا
خط های کرم رنگ روی تنه گیاه معرف میزان رشد سالانه ساقه این گیاه است.

نور مورد نیاز گیاه نخل کنتیا: 
نخل کنتیا به نور ملایم نیاز دارد، از قرار دادن در نور مستقیم آفتاب  و اتاق‌های تاریک خودداری کنید. البته همواره سعی کنید که نور آفتاب به شکل مستقیم بر روی این گیاه نتابد زیرا ممکن است منجر به بروز لکه‌های خشک بر روی پهنک برگ و یا نوک و حاشیه برگ‌ها شود. این مسئله بخصوص برای گیاهان جوان مهم است و تنها گیاهان بالغ که بیش از ۵ سال سن دارند تا حدودی می‌توانند نور مستقیم آفتاب را تحمل کنند. نور فیلتر شده (یعنی نوری که از پشت وسایلی همانند پرده به گیاه بتابد) نیز برای این گیاه مناسب است. در محیط سایه برگ‌های این گیاه سبز زیتونی است اما هر مقدار که میزان نور بیشتر شود رنگ برگ‌ها نیز روشن‌تر خواهد شد. کمبود نور منجر به بلند شدن بیش از اندازه و عدم استحکام برگسار خواهد شد. بهتر است به شکل ماهانه گلدان را در همان مکانی که قرار دارد ۹۰ درجه بچرخانید این مسئله کمک می‌کند که تمامی قسمت‌های گیاه به شکل یکنواخت از نور برخوردار شوند و تاج گیاه به طرف نور خم نشود.

دمای لازم برای نخل کنتیا:
اگرچه به مناطق گرمسیری تعلق دارد اما می‌تواند در مناطق معتدل نیز به خوبی رشد کند. این گیاه دمای ۵- درجه سانتی‌گراد را برای چند ساعت می‌تواند تحمل کند اما اصولاً دمای زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد برای رشد این گیاه مناسب نیست. هوای سرد موجب سیاه شدن و همچنین ریزش برگ‌های این گیاه می‌شود. پس بنابراین بهتر است که دما به زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد نزول نکند تا هیچ‌گاه از این نظر مشکلی برای این گیاه ایجاد نشود.  طی فصول سرد دمای ۲۰-۱۷ درجه سانتی‌گراد و در طی فصول گرم دمای ۲۷-۲۴ درجه سانتی‌گراد برای این گیاه مناسب است. کنتیا می‌تواند دما را تا ۳۷ درجه نیز تحمل کند البته به شرطی که کاملاً در مکانی به دور از تابش نور مستقیم آفتاب باشد.

خاک مناسب برای گیاه نخل کنتیا:
خاک مناسب خاک‌هایی غنی با زهکش بسیار خوب است که اضافه آب حاصل از آبیاری را به راحتی از خود عبور دهد. البته به‌کارگیری پرلیت و ورمی کولیت برای این گیاه توصیه نشده است (این مواد بافت خاک را سبک و زهکش آن را مناسب می‌کنند) برای نخل کنتیا می‌توان از شن و یا پیت ماس به همراه خاک برگ و خاک معمولی استفاده کرد. وجود شن و خاک برگ می‌توانند به زهکش و سبکی خاک کمک کنند. این گیاهان حتی در گلدان‌هایی که برای قامت آنان کوچک به نظر می‌رسد می‌توانند به خوبی به زندگی خود ادامه دهند. اما در صورتی که فضای کافی در اختیار داشته باشند، سریع‌تر از گیاهی که با کمبود جا مواجه است رشد کرده و برگسار پر پشتی را تولید میکند. برای کوددهی این گیاه می‌توان از کودهایی استفاده کرد که در فرمول آنان میزان نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر باشد به عنوان مثال نسبت ۳-۱-۳ و ۲-۱-۳ برای این گیاه مناسب است بنابراین می‌توان از کودهایی با فرمول ۱۲-۴-۱۲ و یا ۱۰-۵-۱۵ استفاده کرد. اگر تهیه چنین فرمول‌هایی برای شما سخت است می‌توانید از کودی با فرمول ۱۸-۱۸-۱۸ نیز که خصوصیت آهسته رهش بودن را دارد نیز استفاده کنید. بر روی بسته این کودها عبارت Slow-release درج شده است. نباید به گیاهی که خاک نسبتاً خشک دارد و از خشکی در رنج است کود داد بلکه ابتدا بهتر است خاک را به خوبی مرطوب کنید و دفعه بعد که می‌خواهید گیاه را آب دهید از کود استفاده کرد. به‌کارگیری کود برای گیاهی که مدتی خشکی کشیده است و خاک خشکی دارد می‌تواند منجر به سوختن ریشه‌های گیاه شود. همچنین در کوددهی این گیاه زیاده‌روی نکنید. باقی ماندن املاح و عناصر موجود در کودها منجر به شور شدن خاک شود. شوری خاک از جمله مواردی است که ابتدا باعث سوختگی نوک برگ‌ها و سپس تمامی برگ و حتی از بین رفتن تمامی گیاه می‌شود. برای چنین گیاهی می‌توان مدتی از آب بدون املاح (همانند آب مقطر) استفاده کرد. اگر هم امکان استفاده از آب بدون املاح را ندارید می‌توانید گلدان را به حیاط یا حمام خانه ببرید و به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه به شکل مداوم به خاک آب دهید تا با خروج مداوم آب از منافذ انتهای گلدان، عناصر و املاح اضافی شسته شوند و بیرون بیایند البته در چنین شرایطی هر مقدار که بافت خاک از زهکش بهتری برخوردار باشد و آب را راحت‌تر عبور دهد، نتیجه بهتری نیز به‌دست می‌آید. همان‌طور که قبلاً نیز اشاره شد این گیاه رشدی کند و آهسته دارد به همین دلیل تعویض گلدان آن هر ۳ الی ۵ سال امکان‌پذیر است.

آموزش تکثیر نخل کنتیا:
کاشت بذر یکی از راه‌های اصلی تکثیر این گیاه است. در واقع هنوز هم امروزه بذرهای آن از موطن اصلی آن یعنی جزیره لرد هاوه در استرالیا به سایر نقاط صادر می‌شود. از کاشت بذر تا ارائه آن به بازار ۷-۴ سال طول می‌کشد و معمولاً در هر گلدان ۵-۲ گیاه با هم کاشته می‌شوند تا گلدان ظاهری پر پشت و زیبا پیدا کند. بذرهایی که به رنگ نارنجی و یا قرمز هستند و گاهی نواحی قهوه‌ای یا سیاه رنگ بر روی آنان مشاهده می‌شود مناسب هستند. بذرها را می‌توان در مخلوطی از خاک+خاک برگ که همواره از رطوبت میانه‌ای برخوردار هستند کاشت کرد. بذرهای سبز رنگ به هیچ عنوان مناسب نیستند. جوانه زنی بذرهای این گیاه بسیار آهسته است و ممکن است ۶ ماه یا بیشتر طول بکشد.

 

بذر نخل کنتیا
بذر نخل کنتیا
جوانه نخل کنتیا
جوانه نخل کنتیا

هرس:
برگ‌های قسمت پایین گیاه به تدریج حالتی افقی پیدا می‌کنند که ممکن است از زیبایی گیاه کم کنند بنابراین می‌توان آنان را از گیاه قطع کرد. ناحیه برش را تا جایی که امکان دارد نزدیک تنه اصلی بگیرید تا از دم برگ مقدار کمتری بر روی تنه باقی بماند.

آفات و بیماری های گیاه نخل کنتیا:
یکی از مشکلات این گیاه بیماری خمیدگی کنتیا Howea Leaning Disease است که دلیل مشخصی برای آن یافت نشده است در این بیماری تاج گیاه به یک سمت خم می‌شود و حتی ممکن است درجه خم شدن آنان به ۹۰ درجه هم برسد و در نهایت این درخت از بین خواهد رفت. کپک سیاه نیز از قارچ‌هایی است که در شرایط مرطوب و عدم تهویه مناسب محیط نگهداری این گیاه می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. عدم خیس شدن برگسار در طی آبیاری و همچنین هرس مناسب گیاه از جمله روش‌های جلوگیری از شیوع چنین بیماری است. کنه تارعنکبوتی شپشکهای آرد آلود و حشرات سپردار از جمله آفات این گیاه محسوب می‌شوند. برای تمامی حشرات می‌توان از سموم حشره کش سیستمیک استفاده کرد.

منبع: باغبان سبز

انتشار:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    64 thoughts on “آموزش نگهداری از نخل کنتیا

      • کارشناس 1 میگوید:

        نه از طریق برگ تکثیر نمیشه، از طریق کشت بذر یا تقسیم بوته مادری میشه تکثیر کرد.

    1. الناز میگوید:

      سلام ، ببخشید سوال من در مورد گیاه یوکا تنه بلند هست ، ممنون میشم کمکم کنید .. گیاهمون چند وقته از وسط برگاش زرد و قهوه ای شده .. قبلا هفته ای ۲ بار آب میدادیم الان دیدم زرد شده هفته ای یه بار میدم .. خیلی نگرانشم .. عکس از کجا میتونم آپلود کنم ؟ یه لکه های سفیدم بعضی جاهاش هست .. توروخدا راهنماییم کنید یه نخل کنتیا هم داشتم قبلا که کلا سوخت ..

    2. پریسا میگوید:

      سلام، وقتتون بخیر ، ما به تازگی یک نخل کنتیا گرفتیم ، ولی برگها داره زرد میشه و لکه لکه روشون می افته، هر ۲.۳ روز اسپری آب و هر ۴..۵ روز آبیاری و سیراب میشه ، نورش هم غیر مستقیم و وسط حال هست. دماش هم دمای خونه تقریبا ۱۸ درجه، ممنون میشم راهنمایی کنید چطوری به حالش کمک کنم فایل رو به درخواست دوباره فرستادم
      http://uupload.ir/files/qctx_screenshot_20200420-110001_whatsapp.jpg
      http://uupload.ir/files/zpz6_screenshot_20200420-110009_whatsapp.jpg
      http://uupload.ir/files/2s5m_screenshot_20200420-110017_whatsapp.jpg
      http://uupload.ir/files/6dn_screenshot_20200420-110025_whatsapp.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه،تمام برگهایی رو که لکه دارند رو کات کنید وگیاه رو با محلول قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب (دو گرم در یک لیتر اب)دو بار با فاصله یک هفته ابیاری وسمپاشی کنید،این نوع گیاه به بیماری های قارچی حساس ومستعد بیماریهای قارچی هست، میتونید برای پیشگیری ماهی یک بار با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید.

      • پریسا بناوند میگوید:

        سلام وقتتون بخیر سوالی که بابت راهنماییتون داشتم این بود که ما فعلا یک مدل قارچ کش پیدا کردیم و عکس ها رو به پیوست براتون میفرستم و این که میشه راهنمایی کنین که کدوم برگ ها رو جدا کنیم، چون واقعا گیاه خالی میشه
        http://uupload.ir/files/cz5z_img-20200424-wa0001.jpg
        http://uupload.ir/files/jj0q_img-20200424-wa0003.jpg
        http://uupload.ir/files/p42q_img-20200424-wa0004.jpg
        http://uupload.ir/files/6bm_img-20200424-wa0005.jpg
        http://uupload.ir/files/k7e4_img-20200424-wa0006.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بله از این قارچ کش هم میتونید استفاده کنید ابتدا برگهایی که لکه های زیادی دارند رو کات کنید برگهایی که لکه های زرد کمتری دارند فقط نوک برگهارو قیچی کنید(قیچی حتما تیز وضدعفونی شده باشه) برای درمان کامل بهتر هست تمام برگهای لکه دار حذف بشن، بعد با سم قارچ کش محلول درست کنید وتمام قسمتهای گیاه رو سمپاشی وخاکش رو هم با همین محلول موقع ابیاری، ابیاری کنید یک هفته بعد سمپاشی وابیاری رو تکرار کنید،برای پیشگیری از ابتلا به قارچ بهتر هست ماهی یک بار گیاه رو با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید، این نوع گیاه مستعد بیماری قارچی هست وبا سمپاشی وابیاری ماهانه با محلول قارچ کش میتونید از ابتلا به بیماری پیشگیری کنید.

    3. پریسا بناوند میگوید:

      سلام، وقتتون بخیر ، ما به تازگی یک نخل کنتیا گرفتیم ، ولی برگها داره زرد میشه و لکه لکه روشون می افته، هر ۲.۳ روز اسپری آب و هر ۴..۵ روز آبیاری و سیراب میشه ، نورش هم غیر مستقیم و وسط حال هست. دماش هم دمای خونه تقریبا ۱۸ درجه، ممنون میشم راهنمایی کنید چطوری به حالش کمک کنم
      http://8upload.ir/uploads/f88273223.jpg
      http://8upload.ir/uploads/f961530161.jpg
      http://8upload.ir/uploads/f568757921.jpg
      http://8upload.ir/uploads/f534090183.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، لینکهایی که فرستادید مشکل دارند با یو آپلود ارسال کنید ولینک مستقیم رو کپی کنید.

    4. سارا میگوید:

      http://uupload.ir/files/eux_edb8543f-ca0d-475e-9c81-746bf10c16b3.jpeg
      خیلی بد ابیاریش کردیم و جاشم همش عوض کردیم
      اولش کم اب میدادیم بعدش اب دادنشو زیاد کردیم و همزمان غبارپاشی کردیم
      جاش اول پر نور بود بعدش بردیمش جای کم نور تر تو پذیرایی
      بعدش توی ایوون گذاشتیم
      الان من اوردمش تو اتاقم با نور غیرمستقیم
      چیکار کنم خوب شه ؟?

      • کارشناس 2 میگوید:

        ابیاری نامنظم وجابجایی های مکرر باعت زخمی شدن ریشه وبیماری قارچ ودر نهایت از بین رفتن گیاه میشه،متاسفانه گیاه خشک شده وکاری نمیشه کرد.

    5. سارا میگوید:

      سلام
      من گیاه کنتیام داره خشک میشه
      همه برگاش خشک شده فقط یه ساقه ازش مونده که اونم داره خشک میشه
      باید چیکارش کنم ؟!
      نمیخوام گلم بمیره میشه راهنمایی کنید لطفا ?

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    6. حسام رحیمی میگوید:

      http://uupload.ir/files/m5hj_1449a5ca-d5bb-418e-bfbb-a7994a747da9.jpeg
      http://uupload.ir/files/v3q2_816aef3c-d148-4e16-83e1-dc2c7c20f5d1.jpeg
      سلام‌خدمت سایت خوب میهن کاکتوس
      من این نخل کنتیا رو‌ تازه از یکی از دوستان گرفتم که علاقه‌ای به گل و‌گیاه نداشت می خواستم‌بدونم میتونم این گیاه رو‌دوباره احیا کنم یا که خیر اگه میشه راهنمایی های لازم رو اطفا انجام بدید با سپاس فراوان

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابیاری نامنظم باعث این مشکل شده،تمام برگهای خشک شده رو کات کنید ریشه های پوسیده رو هم هرس کنید وگیاه رو با محلول قارچ کش شستشو بدید وبکارید وبا محلول قارچ کش کامل ابیاری کنید وگیاه رو کاور کنید تا رطوبت محیط تامین بشه،بمدت یک هفته در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید یک هفته بعد به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید،خاک این گیاه باید همیشه مرطوب باشه برای تامین رطوبت محیط هم میتونید از جزیره زیر گلدانی استفاده کنید.

      • حسام رحیمی میگوید:

        با سلام دوباره منظور شما از کاور کردن چیه؟؟ یعنی یه نایلون بر رویه گیاه بکشم؟؟ همزمان با این کار براش جزیره درست کنم یا بعد کاور کردن ؟؟ و سوال بعدی اینکه من گیاه رو‌کاشتم میشه فقط با قارچ کش آبیاریش کنم که دوباره از خاک درش نیارم
        ممنونم بابت حوصله‌ای که به خرج میدین بابت پاسخ دهی

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، بله برای چند روز روی گیاه یک نایلون شفاف بکشید تا رطوبت حفظ بشه، مشکلی نیست میتونید گیاه رو با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید بعد از باز کردن کاور براش جزیره زیر گلدانی درست کنید تا رطوبت محیطش تامین بشه.

      • حسام رحیمی میگوید:

        به طور کلی ما بقیه گیاهان رو‌چطور سمپاشی کنیم؟؟ آیا نیاز هست این کار رو‌انجام‌بدیم؟؟ منظورم‌اینه که گیاه سالم‌رو‌هم‌نیاز به سمپاشی هست در طول سال؟؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قارچی میتونید هر شش ماه یک بار سمپاشی وابیاری با محلول قارچ کش رو انجام بدید.

    7. mona.r1992 میگوید:

      سلام
      ممنون از توضیحاتون. من تقریبا تمام شرایط رو رعایت کردم و حتی چون محیط خشک بوده دستگاه رطوبت ساز هم گرفتم. ولی بازهم برگش زرد شده و نوک برگ هاش سوخته
      با این شرایط چیکار باید بکنم؟
      تو این لینک عکس هارو براتون میفرستم لطفا راهنماییم کنید
      https://files.fm/u/ub3a83sw

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید ولینک رو با (یو آپلود) بفرستید لینکی که فرستادید مشکل داره.

      • mona.r1992 میگوید:

        تو یه اتاق با دمای ۲۲و۲۳ درجه کنار پنجره که تابش مستقیم افتاب نداره فقط نور خورشید بهش میخوره. یه دستگاه هم گذاشتیم تا هوا رو مرطوب نگه داره.

        http://uupload.ir/files/cquh_20200301_112658.jpg
        http://uupload.ir/files/1oku_20200301_112708.jpg
        http://uupload.ir/files/f7q3_20200301_112714.jpg
        http://uupload.ir/files/ibfv_20200301_112755.jpg

        • کارشناس 2 میگوید:

          دما رو کمی افزایش بدید،زرد شدن برگهای قدیمی تاحدودی طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شد جدا کنید گیاه رو ماهی یک بار با محلول قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید(میتونید از سم قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب استفاده کنید مقدار مصرف یک گرم در یک لیتر اب) دو هفته بعد از سمپاشی گیاه رو با کودهای کامل تقویت کنید. میتونید ماهی یک بار کوددهی رو انجام بدید دقت داشته باشید که کوددهی با سمپاشی تقارن نداشته باشند وحداقل دو هفته باهم فاصله داشته باشند.

    8. نشاط میگوید:

      سلام ممنون از راهنمایی خوبتون در مورد نور و رطوبت . ممنون میشم در مورد نحوه صحیح هرس کردن هم توضیح بدید ؟ و اینکه نور مصنوعی در چه فاصله ای از گیاه باید قرار بگیره ؟

    9. نشاط میگوید:

      ایا نور مصنوعی جایگزین نور طبیعی برای گیاه کنتیا میشود ؟ نحوه استفاده و تایم استفاده اون رو بگید ! همچنین دستگاه رطوبت ساز برای کنتیا مفید است طریقه استفاده از دستگاه هم بگید ممنون میشم

      • کارشناس 1 میگوید:

        اگر نور طبیعی ندارید میتونید از نور مصنوعی استفاده کنید از لامپهای مخصوص رشد گیاهان میتونید استفاده کنید،روزانه ۴الی ۶ساعت، برای تامین رطوبت میتونید بصورت متناوب از دستگاه بخور سرد استفاده کنید.یا برای گیاه جزیره زیر گلدانی درست کنید.

    10. سبا میگوید:

      سلام
      میخواستم بپرسم کنیتایی که بدون گلدان و به حالت آویزی نگهداری میشه رشد میکنه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر ریشه داشته باشه و شرایط نگهداری ایدال باشه رشد میکنه.

    11. الناز میگوید:

      http://uupload.ir/files/c34b_9e59f4db-7203-464a-ade7-e6a37f989c9e.jpeg
      http://uupload.ir/files/rkl5_6f31c16d-b8f2-4a1c-92a2-c8bb1903300f.jpeg
      http://uupload.ir/files/crms_f56b18be-a829-4953-84b3-530df5a5cfcd.jpeg
      http://uupload.ir/files/g9xy_a75981c8-ed47-4f68-9a92-f14f19d6a03c.jpeg
      شرایط نگهداریش اول هفته ای دو بار آب میدادیم هربار ۳ لیوان با فاصله ۵ دقیقه ، بعد کم کردیم هفته ای یه بار ۱ لیوان ، این سری هم بعد ۱۰ روز آب دادیم یه لیوان .. چون فک کردیم آبش زیاد بوده .. اول شاخه های کوچیک زرد و خشک شدن اما الان یه شاخه بزرگم داره زرد میشه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابیاریتون درست نیست، هر وقت سطح خاک ۲ سانت خشک شد ابیاری رو انجام بدید به اندازه ای که اب از زهکش گلدان خارج بشه،از اب هم دمای محیط وبدون املاح برای گیاه استفاده کنید،گیاهتون هیچ مشکلی نداره سالم وسرحال هست، نور خوبی هم داره، زرد شدن برگهای قدیمی طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شدند با یک قیچی ضدعفونی شده جدا کنید، زرد شدن برگ بزرگ میتونه از تنش جابجایی هم باشه که کاملا طبیعی هست، حدالمقدور گیاه رو در جای ثابتی نگهداری کنید وهفته ای یک بار گلدان رو نود درجه بچرخونید تا به تمام قسمتهای گیاه نور کافی برسه،هر از گاهی برای تامین رطوبت، برگها رو با یک دستمال نرم ونمور پاک کنید.

      • الناز میگوید:

        خیلی ممنونم بابت توضیحاتتون، ببخشید دوباره سوال میکنم ، در مورد مقدار آب گفتین اندازه ای که از زهکش خارج شه خیلی مقدار زیادی نمیشه چون گلدونش بزرگه ؟ میشه بگین تقریبا چند لیوان ؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          ممنون از شما،یک بطری یک لیتری اب رو روی سطح خاک با احتیاط وآرام بریزید وقتی اب مقداری از زهکش خارج شد ابیاری رو قطع کنید.

    12. الناز میگوید:

      سلام ، ما یه نخل کنتیا گرفتیم حدودا یه ماهه .. چند تا از شاخه های کوچیک پایینش زرد شدن و خشک شدن .. با توجه به توضیحاتی که خوندم نمیدونم دقیقا این میتونه قارچ باشه یا نه .. میخواستم حتما یه عکس براتون بفرستم که راهنماییم کنید ، چطور میتونم عکس بفرستم براتون ؟ خیلی نگرانشم

    13. حمید شفیع ها میگوید:

      سلام من یک گلدان کنتیا دارم که سه عدد گیاه کنتیا داخل آن هست
      یکی از این گیاه ها برگهاش شروع به زردی کرده و من تا الان ۳ عدد از برگهایش را به علت خشک شدن ، کندم- ولی بقیه گیاه ها سالم هستن. نوک بعضی از برگها قهوه ای یا خشک می شوند بعد رنگ برگ ها به زردی می رود و بعد خشک شده است لطفا راهنماییم فرمایید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو هم بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    14. فاطمه میگوید:

      سلام.من یک گلدان کنتیا با سایز متوسط خریداری کردم و گلفروش بهم کود رشد داد به رنگ قرمز که اسمش رو هم نمیدونم.بعد از دادن کود برگهای گلم شروع به خشک شدن کرد که من هم سریعا خاک گلدان رو عوض کردم..الان بعد از گذشت حدود ۱ تا ۲ ماه از تعویض گلدان باز برگهای گلم دارن خشک میشن..علتش چیه؟توروخدا راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. چه مقدار کود دادید؟ترکیب خاک جدیدتون چی هست؟ شرایط نگهداری رو هم بفرمایید. ابیاری،دما،نور..

    15. یاس میگوید:

      سلام خسته نباشید. من تازه یه نخل کنتیا خریدم و موقع خرید روی برگ هاش لکه های سفید بود و چون اطلاعاتی در باره گل و گیاه ندارم فکر کردم که لک آب و گردو خاک و پاک میشه اما نشد. امکانش هست که راهنماییم کنید که مشکل چیه و راه حلش چی هست؟؟ آیا این همون سفیدک پودری هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام. اگر لکه ها بصورت گرد وخاک روی برگها مشاهده میشه ولی با پاک کردن پاک نمیشن بله سفیدک پودری هست.گیاه رو از سایر گیاهان جدانگهداری کنید. برگهای آلوده رو از گیاه جداکنید ودستهارو با اب وصابون بشورید به برگ سایر گیاهان دست بزنید اونا هم مبتلا میشن. از سم قارچ کش پنکونازل استفاده کنید. یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاه اسپری کنید سعی کنید ابیاری رو در زمان صبح انجام بدید ورطوبت محیط روکم کنید. گیاه رو در مکانی که تهویه مناسبی داره نگهداری کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.