چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟ مانند هر گیاه دیگر کاکتوس شما می‌تواند به یک عفونت قارچی مبتلا شود، گرچه برخی از عفونت‌های قارچی آسیب کمی به کاکتوس وارد می‌کند اما برخی دیگر به ویژه زمانی که درمان نشده می‌تواند باعث مرگ کاکتوس شود. برای اینکه نتیجه موفقی از مبارزه با عفونت قارچی بگیرید با دیدن اولین علائم عفونت در کاکتوس خود سریع به فکر درمان باشید.

 

انواع آسیب‌های قارچی:
تعداد بسیار زیادی از کاکتوس‌ها تنها با تعداد کمی از عفونت‌های قارچی می‌تواند از بین برود. شایع‌ترین بیماری عفونت قارچی ایجاد نقاط رنگی و لکه‌های سیاه در بدنه کاکتوس است. در بسیاری موارد غیر ممکن است تشخیص دهید که ارگانیسم‌های قارچی باعث ایجاد لکه‌ها می‌شوند اما اغلب این مهم نیست که درمان‌ها به طور کلی یکسان است. تعداد کمی از انواع قارچ‌ها به ریشه‌ها و در نهایت کل گیاه آسیب می‌رساند بنابراین هنگامی که آسیب دیدگی آنها دیده می‌شود برای درمان گیاه خیلی دیر است.

 

نقاط قارچی موضعی بسیار ساده‌تر برای مبارزه هستند و معمولاً زندگی کاکتوس مبتلا را تهدید نمی‌کند. ضایعات روی کاکتوس به غیر از عفونت قارچی ممکن به دلایل مختلف از جمله آسیب فیزیکی، قلمه گیری، سر برداری، حمله حشرات و …. وجود داشته باشد آنها ممکن است دور، نامنظم، بلند، صاف و هر شکل دیگری باشند.

 

بسیاری از عفونت‌های قارچی ممکن است تغییر رنگ بدهد اما دوباره می‌توانند لکه‌ها را از زرد تا قهوه‌ای تا سیاه و سفید تغییر دهند.
عفونت‌های قارچی در مراحل اولیه ابتلا فقط لکه‌هایی سیاه، خشک و پیش‌رونده در بدنه کاکتوس ایجاد می‌کند و به مرور که عفونت شدید شد ممکن است مایع قهوه‌ای یا شیره سیاه ترشح شود.

 

کاکتوسی که اغلب با ضایعات قارچی در پد درگیر است اپونتیا است. ضایعات قارچی در کاکتوس معمولاً به عنوان نقاط و لکه‌های سیاه یا تغییرات جزئی در اپیدرم گیاه شروع می‌شود. با گذشت زمان به علت رشد و گسترش قارچ‌ها لکه‌ها می‌توانند به داخل آوند گسترش پیدا کنند و حتی ممکن است به آن آسیب برسانند.

 

علل ضایعات قارچی:
کاکتوس در فضای باز بیشتر می‌تواند با انواع مختلف اسپور قارچی ارتباط برقرار کند اسپورها ممکن است از طریق باد، خاک و یا آب به کاکتوس منتقل شود.

 

اولین عامل ایجاد عفونت قارچی رطوبت بالا است. گیاهان با پدهای مرطوب یا ساقه‌های مرطوب بدترین آسیب را می‌بینند. در شرایطی که رطوبت هوا بر اثر بارش باران یا شرایط جوی زیاد می‌شود و گرما هم افزایش می‌یابد(حالت شرجی) ضایعات قارچی بسیار بالا می‌رود.عفونت‌های قارچی در پد کاکتوس در فصل بهار بیشتر شایع است.زمانی که ما کاکتوس را به طور مرتب از بالا آبیاری می‌کنیم و قطرات درشت آب برای چند ساعت روی بدنه گیاه می‌ماند عملاً زمینه را برای حمله عفونت قارچی مهیا می‌کنیم در این شرایط گیاهانی که به روش گلخانه‌ای نگهداری می‌شود بیشتر آسیب می‌بینند مگر اینکه تهویه مناسب باشد.

 

 

چگالی به رطوبت محیط اضافه می‌کند و باعث رشد اسپور می‌شود.

 

 

خاک عامل دیگر ایجاد عفونت قارچی است.
بسیاری از خاک‌ها دارای اسپور قارچی هستند این اسپورها می‌توانند تا سال‌ها و زمانی که مجموعه‌ای از شرایط برای فعالیت آنها به وجود بیاید زنده بمانند حتی خاک گلدانی که به عنوان استریل خریداری شده ممکن است با اسپور قارچی آلوده شود.

 

نحوه درمان بیماری‌های قارچی کاکتوس:
هنگامی که یک قارچ روی کاکتوس شما تأثیر می‌گذارد ممکن است در مراحل اولیه بتوانید با کمک اسپری قارچ کش آن را مهار کنید. اگر گیاه با عفونت‌های قارچی ضعیف شده درمان تقریباً بی فایده بوده و بهتر است که برخی از قسمت‌های سالم و بدون عفونت را کات کرده و یک گیاه جدید را با قلمه سالم پرورش دهید.

 

از یک چاقوی استریل استفاده کنید تا برش را برداشته و با گوگرد یا سم قارچ برای از بین بردن اسپورهای احتمالی ضد عفونی کنید.

 

کنترل شرایط نگهداری با دما و گرمای مناسب، آبیاری با توجه به نیاز گیاهان هم به روش کوزه‌ای یا آبیاری به شیوه معمول پای گیاه (از بالا آبیاری نکنید) ایجاد محیط پرورش و نگهداری استریل و تهویه بالا بسیاری از حملات قارچی را متوقف می‌کند. راه دیگر در مواجهه با بیماری قارچی این است که بافت آلوده را برش بدهید. این کار زمانی که گیاه به شدت آلوده شده کارآیی ندارد و در مراحل اولیه ابتلا ممکن است مؤثر باشد.

 

وسیله برش را استریل کنید قسمت آلوده را به طور کامل از روی گیاه حذف کنید محل جراحی شده را محلدل قارچ کش اسپری کنید و گیاه را تا وقتی محل بریدگی کالوز نبسته از نور زیاد و شدید محافظت کنید.

درمان لک‌های روی کاکتوس با جراحی!
نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    170 thoughts on “چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، خاک گیاهتون مناسب نیست سنگین ورسی هست، ریشه ها دراین نوع خاک رشد خوبی نخواهند داشت بهتر هست خاک گیاهتون رو تعویض کنید و از خاک متخلخل وماسه ای استفاده کنید، سوراخها میتونه بیماری قارچی باشه میتونید از بالای سوراخها، گیاه رو با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده برش بزنید وروی قسمت بریده شده پودر دارچین یا پودر قارچ کش بزنید ودر محیط خنک وسایه نگهداری کنید بعد از خشک شدن قسمت بریده شده داخل خاک مناسبی بکارید.

    1. Zahra میگوید:

      سلام…ببخشید من این گل رو ۳ روزه خریدم ودوتا از بچه هاش رو جدا کردم دیروز متوجه شدم برگاش زرد رنگ شده تو این سه روزه فقط یه بار کمتر از نصفه لیوان آب خورده و نور مستقیم هم اصلا نمیخوره دوروز تو خونه بوده و امروز چون دیدم وضعیته برکا خیلی بده گذاشتم تو حیات و نور خورشید هم نمیخوره https://s4.uupload.ir/files/16204950743587961714602589102227_9z3g.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، دیروز همین سوال رو روی مقاله معرفی گیاه ائونیوم پرسیدید همکارم جوابتون رو نوشتند لطفا مطالعه بفرمایید.

    2. Zahra میگوید:

      ویه سوال دیگه دو کاکتوس قبلم رو گفتین بیماریه ویروسی گرفتن یعنی امکانش هست که گل های اطرافش هم بگیره

      • کارشناس 2 میگوید:

        به گلهای دیگه سرایت نمیکنه مگر اینکه گیاهان دیگری داخل خاکش باشه از طریق خاک منتقل میشه. موقع تعویض خاک خاکش رو دور بریزید واستفاده نکنید.

    3. Zahra میگوید:

      ببخشید که خیلی سوال می پرسم یعنی چی نوره زیاد ولی فیلتر شده
      مقلا جلو پنجرخ باشه ولی کاغذی چیزی بزنم که نوره مستقیم بهشون نخوره

      • کارشناس 2 میگوید:

        مامیلاریا هیدِری mammillaria heyderi هست،کلا گلدان کاکتوسهاتون بزرگ هست گلدان کاکتوسها یک سایز باید از حجم ریشه بزرگتر باشه، اگر رشد نداره بهترهست از خاک در بیارید وریشه ها رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید ازخاک جدیدی که از قبل ضدعفونی وخشک شده براش استفاده کنید. ابیاری زمانی که خاک کامل خشک شد،کوددهی ماهی یک بار در زمان رشد گیاه، نور زیاد وفیلتر شده روزی ۶الی۸ساعت، خاک مناسب متخلخل وماسه ای.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، مامیلاریا رودانتا هست، ابیاری زمانی که خاک کامل خشک شد،کوددهی ماهی یک بار در زمان رشد گیاه، نور زیاد وفیلتر شده روزی ۶الی۸ساعت، خاک مناسب متخلخل وماسه ای.

      • کارشناس 2 میگوید:

        ژیمنو کالسیوم پفلانزی هست که به اشتباه در ایران به ژیمنو بروچی معروف شده، گیاهتون در حال رشد هست بمرور زمان به محیط پرنوری انتقال بدید گلدانش بزرگ هست ابیاری رو با احتیاط انجام بدید ،زمانی که خاکش کامل خشک شد ابیاری رو انجام بدید به نور زیاد وفیلتر شده نیاز داره. کوددهی ماهی یک بار با کودهای مخصوص کاکتوسها۳/۱۱/۳۸٫

      • کارشناس 2 میگوید:

        ائونیوم بنفش هست به گل بشقابی هم معروف هست، کمبود نور داره برگهای خشک شده رو جدا کنید وبه مرور زمان به محیط پرنوروفیلتر شده انتقال بدید ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید کمبود نور داشته باشه برگها سبز میشن.

      • کارشناس 2 میگوید:

        یا یک گوش پاکن مرطوب به ارامی لکه ها رو مالش بدید ببینید پاک میشن اگر پاک میشن رسوبات اب هست اگر پاک نشن بیماری ویروسی هست.

    4. Zahra میگوید:

      سلام ببخشین این کاکاتوسه من قارچ گرفته؟
      یکی از عکسا فکر کنم قرچ گرفته نمی دونم ولی خیلی خراب شده ولی عکسه دومی نسبت به اون بهتره ولی نمی دکنم واسه درمانش چیکار کنم الان یک هفته هست که بهشون آب ندادم نور مستفیم هم اصلا نمی خورند آب دهیشونم هفته ای یه بار بود آبشون هم همیشه از قبل میزارم یه چند روز بمون وقتیم می خام بهشون آب بدم اول خاکشون رو چک میکنم آیا کارایی که میکنم اشتباه چرا این بلا سرشون اومده
      https://uupload.ir/files/3yg0_16195504841665476310015538887703.jpg

      این مورده بده هست ولی اون عکسش نیومد نسبت به این کمتر ففط لکه هست

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بیماری ویروسی هست این نوع بیماری درمان نداره ولی میتونید قسمتهای الوده رو کات کنید و با محلول قارچ کش گیاه روشستشو بدید وبعد از خشک شدن قسمت بریده شده گیاه رو در خاک جدیدی بکارید خاک قبلی رو دور بریزید واولین ابیاری رو با محلول قارچ کش انجام بدید. سعی کنید موقع ابیاری روی گیاه اب نریزید.

    5. Zahra میگوید:

      ببخشین کاکتوس من اچینو هست و کم کن داره قارچ پیگیره ایا راه حلی هست که انجام بدم واسه جلو گیری یعنی سه تا بودن اولیه قارچه گرفتهپایین کاکتوس خراب شده ولی مورد دوم قارچش جزئیه وفقط لکه های کم رنگی هست ودر ضمن اینا از هم جدا هستن و فقط نزدیکه یک دیگر هست

      • کارشناس 2 میگوید:

        شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    6. مهدی میگوید:

      سلام خسته نباشید
      ببخشید این لکه ها قارچ هستن؟ گسترش زیادی ندارن و یه مقدار سفت هستن و به راحتی کنده نمی شن.
      خودم یک مرتبه یک قسمتش رو کندم و قارچکش زدم(عکس آخر) ولی تغییری انگار دوباره داره اون قسمت تشکیل میشه.

      https://uupload.ir/files/iec4_img_20210321_095508.jpg

      https://uupload.ir/files/6jub_img_20210321_095430.jpg

      https://uupload.ir/files/q2tj_img_20210321_095402.jpg

      https://uupload.ir/files/zhho_img_20210321_100414.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، لکه ها سطحی هستند میتونید بصورت جراحی خارج کنید وروی قسمتهای جراحی شده محلول قارچ کش اسپری کنید بیماری قارچی هست رطوبت محیط رو کم کنید وروی کاکتوسها تا حد ممکن اب نریزید یا اگر اب ریخت با دستمال نرمی ابها رو پاک کنید.

    7. ناهید میگوید:

      سلام و عرض ادب
      یک افوربیا تیغ قرمز دارم که بدنه ی اون قسمت پایینش قسیاه و چروکیده شده میشه راهنمایی کنین که چه باعثش هست و چه کاری انجام بدم ممنون

    8. سهیلا فیروزی میگوید:

      سلام وقتتون بخیر ببخشید من یه اچینوپسیس دارم که قارچی شده بود با راهنمایی شما جاهای قارچی رو با چاقوی استریل تمیز کردم ولی رد جراحی روش هست آیا با مرور زمان درست میشه؟؟به حالت اول بر میگرده؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با رشد گیاه اون قسمتها پایین میمونند ولی جاشون روی گیاه باقی میمونه.

    9. محمد میگوید:

      سلام وقت بخیر خسته نباشید سرئوس من از ساقه ی زیر خاک دچار پوسیدگی شده و از بین رفته ،پوک شده و خالی کرده سیاه هم شده ظاهر خودش (ساقه ی بالای خاک) یکم به نظر میاد کمبود اب داره ولی کلا تفییر ظاهر نداده
      https://uupload.ir/files/7d09_3bf9fa4f-89f8-491e-86a3-f203312f7b9c.jpeg


      [URL=
      https://uupload.ir/view/7d09_3bf9fa4f-89f8-491e-86a3-f203312f7b9c.jpeg
      ][IMG]
      https://uupload.ir/files/7d09_3bf9fa4f-89f8-491e-86a3-f203312f7b9c_thumb.jpeg
      [/IMG][/URL]
      [URL=https://uupload.ir/][IMG]
      https://uupload.ir/files/7d09_3bf9fa4f-89f8-491e-86a3-f203312f7b9c.jpeg
      [/IMG][/URL]

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، ریشه ی گیاه پوسیده شده ودلیل چروک شدن گیاه هم همین موضوع هست. تا قسمتی که پوسیده شده با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید تا قسمتی که به اوند سالم برسید، گیاه رو با محلول قارچ کش شستشو بدید ودر محیط نیمه سایه وتاحدودی خنک نگهداری کنید تا قسمت بریده شده پینه ببنده بعد از پینه بستن داخل خاک مخصوص کاکتوسها که از قبل ضدعفونی وخشک شده بکارید، خاک گیاهتون مناسب نیست میتونید مقداری ماسه درشت به خاکش ترکیب کنید تا خاکش متخلخل بشه. ابیاری رو در این فصل کاهش بدید وزمانی که خاک کامل خشک شد ابیاری رو انجام بدید زهکش گلدان رو حتما بررسی کنید که باز باشه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، عکس دوم ضربه فیزیکی هست که در اثر اثابت تیغهای سایر گیاهان بوجود اومده. بقیه بیماری ویروسی هست که در اپونتیاها شایع هست که دراثر نگهداری نامناسب بوجود میاد ودرمانی نداره، در رشد گیاه ثاتیری ندارند فقط ظاهر گیاه رو زشت میکنند. میتونید از قسمتهای سالم گیاه قلمه بگیرید.

        • N_A میگوید:

          ممنون از پاسخگوییتون
          ممکنه این بیماری ویروسی ب سایر کاکتوسها سرایت کنه و بقیه کاکتوسها و گلهارو درگیر کنه؟ولازمه از بقیه گیاها جداشون کنم و جای دوراز باقی گیاهام بذارم یا مشکلی نداره پیش هم باشن؟
          نگهداری به چه صورت باید باشه ک دچار ویروس نشن باتوجه به اینکه آفتاب پشت پنجره روشون میفته وهفته ای یکبار آبیاری میشن ولی خب رشدشون علفی هست و حالاهم ک دچار بیماری شدن?؟

          • کارشناس 2 میگوید:

            ممنون از شما،نه سرایت نمیکنه، خاک نامناسب، ابیاری نامنظم ،کمبود نور ،تغذیه نامناسب همگی دلیل هستند که گیاه دچار بیماری ویروسی ویا قارچی میشه. این موارد رو بررسی وایدال کنید. گیاهی که مبتلا بشه درمان نمیشه، البته این بیماری در رشد گیاه تاثیری نداره فقط شکل ظاهری گیاه زشت میشه میتونید از قسمتهای سالم گیاه قلمه بگیرید ویا به همین صورت هم میتونید نگهداری کنید.

    10. حسین میگوید:

      سلام.خسته نباشین.. ایا افتاب سوختگی ها از روی بدنکه کاکتوس از بین میروند.؟. اگر میروند با چه چیزی و چه روشی؟.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر افتاب سوختگی سطحی باشه گیاه خودش قسمتهای اسیب دیده رو ترمیم میکنه ولی اگر عمیق باشه جاش روی گیاه میمونه وبا بزرگ شدن گیاه قسمت سوخته شده پایین گیاه میمونه. افتاب سوختگی درمان نداره.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.