۶ نکته برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس و ساکولنت به آفات: این بسیار دشوار است که شما به نحوی از گیاهان نگهداری کنید که هیچ مشکلی برای آنها پیش نیاید حتی اگر آنها را به درستی و در زمان مشخص آبیاری و کودیاری کنید نور مناسب و خاک خوب داشته باشند، آنها هنوز هم میتوانند دچار حمله آفات شوند. مهاجمان مضر مانند، شتهها، قارچها، پوسیدگی و فراتر از آن است.
اگر اطراف گیاه خود حشرات کوچک در حال پرواز دیدید، یا روی برگها و ساقه آن موجودات کوچک ساکن ولی در حال فعالیت مشاهده کردید قطعاً زمان برای کنترل و مبارزه با آفات است. در اینجا فقط برخی از مواردی که باید انجام دهیم تا از حمله آفات و بیماریها به گیاهان مخصوصاً کاکتوس و ساکولنت جلوگیری کنیم را بازگو میکنیم:
۱- کوددهی:
کاکتوس و ساکولنت را در طول فصل رشد فعال با استفاده از کودهای مناسب کودیاری کنید در پاییز کوددهی را متوقف کرده و تا زمانی که فصل سرما به پایان میرسد آن را تغذیه نکنید. این کار باعث افزایش توان مقاومت گیاهان و رشد بیشتر آنها میشود. البته کوددهی نامناسب و بیش از حد نیز میتواند به گیاهان آسیب برساند.
۲- کات کردن برگهای خشکیده:
اطمینان حاصل کنید که تمام برگهای خشکیده، زرد شده یا آسیب دیده را از روی گیاه خود جدا کردیده اید تا آفات و بیماریها جایی برای پنهان شدن و پرورش نداشته باشند، اینکار همچنین باعث جلوگیری از تشکیل قارچ میشود. به یاد داشته باشید برگهای آسیب دیده را بعد از جدا کردن روی سطح خاک گلدان نریزید انباشت این برگها باعث ایجاد محیطی امن برای تجمع آلودگی و قارچ است.
۳- خشکی خاک:
اجازه دهید بستر کاشت گیاهان بین دو آبیاری کاملاً خشک شود مرطوبت نگهداشتن خاک برای مدت زمان طولانی ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و همچنین ایجاد بیماری قارچی و مرگ گیاه شود.
۴- عدم استفاده مجدد از خاک:
به هیچ عنوان خاک گلدانها را مجدداً استفاده نکنید، در هر بار تعویض یا تقویت خاک خاکهای قدیمی و کهنه را دور بریزید و از آنها برای کاشت مجدد گیاهان خود استفاده نکنید.
۵- قرنطینه گیاه بیمار و آلوده:
با دیدن علائم بیماری روی گیاه خود در اولین اقدام آن را از بقیه گیاهان مجموعه دور کنید تا کنترل و درمان بیماری سریعتر انجام شده و آلودگی به گیاهان سالم سرایت نکند.
۶- استفاده از سموم قارچ و حشرات:
آفتکشها میتوانند برای پیشگیری و مقابله با آفات و بیماریها در گیاهان مورد استفاده قرار گیرند.
اساساً دو نوع آفت کش وجود دارد: نوع اول “آفتکشهای تماسی که باید با حشرات تماس پیدا کند تا آنها را از بین ببرد.
نوع دوم” آفتکشهای سیستمیک: که از طریق ریشه جذب گیاه میشود تا حشراتی که از شیره گیاهی تغذیه میکنند را مسموم کرده و آنها را از بین ببرد.آفتکشهای سیستمیک عموماً گرانتر هستند.
برای کمک به جلوگیری از ابتلا گیاه به آلودگی و آفات میتوانید گیاهان خود را به طور منظم با یک آفت کش سیستمیک طبیعی حاوی روغن گیاهی آبیاری یا اسپری کنید. روغن نئین (روغن چریش) بوی نامطبوعی دارد اما یک محصول ۱۰۰% طبیعی و غیر سمی است که برای انسان و دام خطرناک نیست و میتواند انواع مختلف حشرات را از بین ببرد.
نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس