گل کراسولا خرفه ای و روش های نگهداری از آن در منزل

شرایط نگهداری کراسولا خرفه‌ای در منزل

گل کراسولا خرفه ای از خانواده ساکولنتها بوده، دارای برگ ها و تنه گوشتی می باشد که با گذشت زمان ساقه ها از پایین چوبی می شوند، گیاهی است مناسب برای ساخت بونسای، کراسولا خرفه ای به دلیل زیبایی، مقاوم بودن و آسان بودن نگهداری آن به صورت گسترده در اکثر نقاط دنیا به عنوان گل آپارتمانی و بیرونی نگهداری می شود. گونه کراسولا بومی مناطق جنوب آفریقا است و بیش از ۱۵۰ گونه دارد، یکی از معروف‌ترین گونه‌های کراسولا که در بیشتر مورد توجه قرار گرفته است گونه Crassula Portulaca یا همان کراسولا خرفه‌ای است.

کراسولا خرفه‌ای به راحتی با هرس کردن به شکل بونسای در آمده و به زیبایی‌اش افزوده می‌شود، نگهداری از آن بسیار آسان است و به راحتی می‌توان آن را از طریق قلمه تکثیر کرد، رنگ ساقه‌های جوان به رنگ سبز بوده و ضعیف و شکننده است و بهترین زمان برای فرم دهی به شکل بونسای زمانی است که ساقه‌ها جوان و به رنگ سبز باشند چون به راحتی شکل می‌گیرند. وقتی ساقه‌ها بالغ می‌شوند رنگ آن‌ها قهوه‌ای شده و مانند چوب می‌شوند و شکل گیری آن سخت می‌شود. این گیاه در شرایط آب و هوایی مناسب در فصل بهار گلدهی می‌کند. گل‌های آن کوچک و ستاره‌ای شکل به رنگ صورتی می‌باشد که بسیار زیبا است. یکی از راه‌های تشویق گیاه به گلدهی، فراهم کردن دوره خواب در زمستان برای آن است.

برای ساخت بونسای باید مرتب شاخه های آن را هرس کنید تا شکل بونسای پیدا کند.

شرایط نگهداری از گیاه کراسولا خرفه‌ای در خانه یا آپارتمان

۱_آبیاری کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای به خشکی علاقه داشته و نسبت به آن مقاومت خوبی دارد، برای آبیاری باید اجازه داد تا سطح خاک به عمق ۲ الی ۳ سانتی متری خشک شود. به آبیاری زیاد حساس است و برگ‌های آن زرد شده و می‌ریزد و همچنین ریشه‌ها پوسیده و ساقه گیاه حالت گندیدگی پیدا می کند، به همین علت از آبیاری بیش از حد بپرهیزید، آب آبیاری حاوی املاح سخت نباشد و بهتر است چند ساعت در محیط نگهداری شود تا کلر آن از بین برود. در زمستان هنگامی که گیاه دوره خواب را سپری می‌کند به هیچ‌ وجه به گیاه آب اضافی ندهید و فقط به میزان کم برای جلوگیری از خشکی (مثلا در ماه ۱ الی ۲ مرتبه) گیاه را آبیاری کنید.

 

۲_نور مورد نیاز کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای علاقه زیادی به نور دارد و روزانه به ۳ الی ۸ ساعت نور آفتاب احتیاج داشته و اگر نور برایش فراهم نشود رشد علفی پیدا می‌کند(باریک شدن)، برگ‌ها می‌ریزند، فاصله بین برگ‌ها زیاد شده و گیاه کم پشت می‌شود، در تابستان گیاه را در مقابل آفتاب داغ ظهر قرار ندهید چون باعث سوختگی و خرابی گیاه می‌شود، می‌توانید در فصل تابستان نور خورشید را فیلتر کنید تا به گیاه آسیب وارد نشود، منظور از نور فیلتر شده یعنی اگر آفتاب شدید باشد باید با توری یا شیشه مات کن از شدت نور کاست.

آفتاب ملایم مناسب گل خرفه ای است از قرار دادن در معرض تابش آفتاب خودداری کنید

۳_دمای مناسب پرورش کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای دمای بالایی را تحمل می‌کند اما رشد آن کم یا متوقف می‌شود. بهترین دما برای رشد آن ۲۰ الی ۲۸ درجه می‌باشد. حداقل دمایی که می‌تواند تحمل کند ۳۸ درجه بوده و در دمای بالاتر از آن احتمال خرابی گیاه وجود دارد. در زمستان دمای قابل تحمل ۷ درجه بوده و دمای پایین‌تر باعث یخزدگی می‌شود و گیاه از بین می‌رود. بهترین دما برای نگهداری از گیاه در زمستان ۱۰ الی ۱۴ درجه است که به گلدهی و رشد بیشتر در فصل رشد کمک می‌کند.

 

۴_خاک مناسب کراسولا خرفه‌ای

این گیاه در مورد خاک حساس نبوده و در هر خاکی که مواد مغذی آن خوب و کافی باشد رشد می‌کند. بهترین خاک برای کراسولا خاکی است که زهکشی خوبی داشته باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری کند. برای بهتر شدن کیفیت خاک از لحاظ مواد مغذی مورد نیاز گیاه می‌توانید به خاک مقداری ورمی کمپوست یا کود پوسیده گاوی اضافه کنید.

 

۵_ رطوبت

این گیاه به رطوبت زیاد نیاز ندارد و اگر به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد گیاه از بین می‌رود، البته گیاه را ماهی یک‌بار شست و شو دهید تا برگ‌ها و ساقه‌ها تمیز باشند که عمل فتوسنتز به راحتی برای گیاه صورت بگیرد، شستن گیاه را در جای سایه به دور از نور خورشید انجام دهید و گیاه را در معرض هوای تازه قرار بدهید تا زود خشک شود.

 

۶_ کوددهی کراسولا خرفه‌ای

برای رشد بهتر و مطلوب گیاه بهتر است مواد غذایی برای گیاه فراهم شود. برای این کار از کودهای ارگانیک مثل کود npk، کود ورمی کمپوست، کود دامی و… در ترکیب خاک استفاده کنید به این منظور سالی یک‌بار در فصل بهار خاک گلدان را عوض کرده و در ترکیب خاک جدید از این کودها استفاده کنید. اگر هم از کودهای شیمیایی استفاده می‌کنید سعی کنید نصف دوز توصیه شده توسط شرکت سازنده را استفاده کنید تا آسیبی به گیاه وارد نشود.

۷_ تعویض گلدان گل خرفه ای

زمانی که گلدان از ریشه ها پر شد باید گلدان را به اندازه بزرگتر تعویض کرد، بهترین زمان برای تعویض گلدان گل خرفه ای از اسفند تا شهریور می باشد. از انواع گلدان سفالی، پلاستیکی و سنگی استفاده کرد.

باید گلدان به سایز بزرگتر تعویض شود

آفت و بیماری های گل خرفه ای

آفت و بیماری‌های کراسولا خرفه‌ای : نگهداری از گیاه کراسولا کار سختی نیست ولی این ساکولنت نیز مانند سایر گیاهان دچار بعضی آفت‌ها و بیمارها می‌شود که در ادامه این مقاله به برخی از مشکلات آن می‌پردازیم. از عمده مشکلات کراسولا خرفه‌ای می‌توان به ریزش برگ‌ها، زرد شدن برگ‌ها، وجود حشرات بر روی تنه و برگ‌ها ی گیاه، پوسیدگی و سایر مشکلات اشاره کرد.

بیمارهای قارچی
رطوبت بالای خاک همراه با خاک نامناسب می‌تواند باعث رشد بیماری‌های قارچی  و پوسیدگی کراسولا شود، حتماً در آبیاری این گیاه دقت کنید و از آبیاری بیش از حد خودداری نماید، خاک باید دارای تخلخل بالایی باشد تا آب در آن باقی نماند، سفیدک پودری نیز بیماری قارچی دیگری است که می‌تواند بر روی برگها و ساقه‌ها لکه‌های سفید رنگ ایجاد کند. دلیل اصلی زرد شدن و ریزش برگ ها میتواند بیماری های قارچی باشد، به محض مشاهده لکه های برگی و زرد شدن برگها از سموم قارچکش هم به صورت آبیاری و به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاه استفاده کنید.

شپشک آردآلود
شپشک آرد آلود و شپشک سپردار از آفت‌های این گیاه هستند. برای مبارزه با این آفت از سموم حشره کش مخصوص شپشک استفاده کنید. برای مطالعه مقاله کامل شپشک آردآلود اینجا کلید کنید.

شپشک آرد آلود روی گل خرفه ای
شپشک آرد آلود روی گل خرفه ای

بیمارهای ویروسی
بیماری ویروسی وجود دارد که با نام حلقه سیاه شناخته می‌شود و بر روی قسمت‌های زیرین برگ‌ها حلقه‌های سیاه رنگی ایجاد می‌کند. درمان بیماری‌های ویروسی کار دشواری است ولی می‌توان از طریق جدا کردن و از بین بردن برگ‌های آلوده از گسترش بیماری جلوگیری کرد.

علت چروک و لاغر شدن برگ‌های کراسولا چیست؟
نازک شدن و چروک شدن برگ‌های این گیاه ممکن است در اثر کم آبی باشد و یا دریافت نور کم، زمانی که نور کافی به این گیاه نرسد بخصوص در فصل رشد باعث می‌شود برگ‌ها از حالت طبیعی کوچک‌تر باشند. چروک شدن و ریزش برگ‌ها نیز می‌تواند در اثر کمبود آب باشد که با آبیاری مجدد می‌تواند احیا شود.

چروک شدن برگ گل خرفه ای در اثر کم آبی
چروک شدن برگ گل خرفه ای در اثر کم آبی

شوکه شدن گیاه
گاهی ریزش برگ‌ها بخصوص از قسمت‌های پایینی و یا پژمردگی گیاه می‌تواند به دلیل تغییر مکان و یا تعویض گلدان باشد. که با عادت کردن گیاه به محیط جدید این تنش از بین می‌رود.

کوددهی بیش از حد
نیاز گیاهان گوشتی به کود بسیار اندک است و کود زیاد می‌تواند باعث سوختگی ریشه‌های گیاه و زرد شدن برگ‌ها و ریزش آنها شود، برای کوددهی به کراسولا خرفه‌ای، از کود مخصوص گیاهان ساکولنت استفاده کنید برای خرید کود مخصوص این گیاه اینجا کلیک کنید.

کمبود مواد مغذی
کمبود مواد مغذی خاک نیز می‌تواند باعث مشکلاتی در کراسولا ها شود مانند رنگ پریدگی و یا زرد شدن برگ‌ها و یا سوختگی نوک برگ‌ها که با کوددهی یا تأمین خاک مناسب این مشکلات از بین می‌رود.

ریزش برگ‌ها در اثر عوامل طبیعی
برگ‌های پیر از قسمت‌های پایینی گیاه ریزش خواهند کرد که امری طبیعی است. این اتفاق بخصوص قبل از شروع فصل سرما اتفاق می‌افتد. شاخه‌های خیلی بلند و پیر را بهتر است سالانه هرس کنید تا ساقه‌های جوان و جدید جایگزین شوند.

آموزش قلمه زدن گل خرفه ای

گل کراسولا خرفه ای را به آسانی از طریق قلمه میتوان تکثیر کرد. این گیاه مقاوم و زیبا را به راحتی می‌توان با هرس کردن به بونسای تبدیل کرد. بهترین زمان برای قلمه زدن کراسولا خرفه ای فصل تابستان می‌باشد البته تقریباً در اکثر ماه‌های سال می‌توان قلمه زد.

 

۱- برای شروع قلمه زدن از شاخه‌های چوبی شده انتخاب کنید. آنها را با چاقو یا قیچی تیز  وضدعفونی شده به آرامی از گیاه مادری جدا کنید. بهتر است قلمه‌ها کمتر از دو سانتی متر نباشند.

قلمه ساکولنت

۲- شاخه‌های جدا شده را در محلی خنک و به دور از تابش آفتاب مستقیم آفتاب قرار دهید تا محل برش خشک شود. این خشک شدن کمک می‌کند تا قارچ‌ها و بیماری‌ها به گیاه نفوذ نکنند.

آموزش تصویری قلمه زدن کراسولا خرفه‌ای

۳- حال در این مرحله ته ساقه را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید(اختیاری)، هورمون ریشه زایی کمک می‌کند که قلمه خیلی سریع‌تر ریشه بزند. البته نگران نباشید اگر هورمون ریشه زایی نداشته باشید هم می‌توانید قلمه‌های خود را به راحتی ریشه دار کنید.

آموزش تصویری قلمه زدن کراسولا خرفه‌ای

۴- حال نوبت کاشت قلمه است. برای کاشت می‌توانید از خاک با مخلوط  ماسه و  پیت ماس یا کوکوپیت استفاده کنید. بهتر است خاک مورد استفاده استریل باشد. قلمه را در حدود یک سانتی متر یا بیشتر در خاک فرو ببرید و اطراف آن را با خاک محکم کنید تا قلمه راست بایستد. دمای مناسب برای ریشه زدن در حدود ۲۰ تا ۳۵ درجه می‌باشد.

قلمه ساکولنت ها

۵- ریشه زدن قلمه ممکن است تا  ۳ هفته طول بکشد در این مدت گیاه نیازی به آبیاری ندارد و مقداری مرطوب بودن خاک کافی می‌باشد. تا ریشه زدن کامل گیاهان را در معرض نور مستقیم و شدید قرار ندهید. بعد از ریشه زدن کامل می‌توانید آبیاری معمولی انجام دهید و گیاه را در جای پر نورتر قرار دهید.

آموزش تصویری قلمه زدن کراسولا خرفه‌ای

حالا شما موفق شده‌اید یک گیاه را به چند گیاه تبدیل کنید. با این روش بسیاری از ساکولنت ها و کاکتوس‌ها را می‌توانید تکثیر کنید. مقالات میهن کاکتوس را دنبال کنید تا همانند یک حرفه‌ای گیاهان را پرورش بدهید.

آموزش تصویری قلمه زدن کراسولا خرفه‌ای

گل گیاه کراسولا خرفه ای
گل گیاه کراسولا خرفه ای
گل خرفه ای ابلق
گل خرفه ای ابلق
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      205 thoughts on “گل کراسولا خرفه ای و روش های نگهداری از آن در منزل

      1. مهدی میگوید:

        سلام روزتون بخیر گیاه کراسولا من اوایل خیلیی خوب بود ولی از وقتی هوا گرم شده برگهاش بی حال شدن وشروع کردن به ریزش کنار پنجره هست وآفتاب مناسب بهش میرسه ویک درمیان ابیاری میشه ومیزان آبیاریش حدود نصف استکان هست

        • کارشناس 1 میگوید:

          درود،ابیاریتون درست نیست، ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید به اندازه ای که مقداری اب از زهکش گلدان خارج بشه گیاه رو در محیطی که دما بین ۲۵الی۳۰ درجه باشه نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالاببرید.

      2. samanemsol228 میگوید:

        سلام خسته نباشین کاکتوس کراسولا سم اسبی که حدودا یه ماه پیش خریدم اوایل خیلی سرحال بود ولی کم کم چروک شد برگاش با اینکه مرتب هم آب دادم بهش ولی هنوز چروکه ریشه هاش رو بررسی کردم دیدم نرم شدن همه رو جدا کردم از گیاه میخواستم ببینم مشکلی پیش نمیاد؟دوباره ریشه میزنه؟ و اینکه من قارچ کش ندارم پودر دارچین مث اینکه گفتین میشه استفاده کرد درسته؟ لازمه روی گیاه رو هم با چاقو برش بدم یا همون ریشه ها رو با دست درآوردم کافیه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، احتمالا ابیاری زیاد بوده وباعث پوسیدگی ریشه های گیاه شده، تمام قسمتهای پوسیده شده ریشه ها رو با چاقوی تیز وضدعفونی شده جدا کنید، بله از پودر دارچین هم میتونید استفاده کنید، بعد از استراحت دادن به گیاه وپینه بستن قسمت بریده شده داخل خاک متخلخل وماسه ای بکارید وتا زمان ریشه زنی در محیط خنک وسایه نگهداری کنید وابیاری رو کامل سطحی بصورت اسپری روی سطح خاک انجام بدید بعد از شروع به رشد به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید وابیاری رو بصورت کامل شروع کنید ،ابیاری رو زمانی که خاک تا عمق گلدان خشک شد انجام بدید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، خاک گیاهتون مناسب نیست وریشه های گیاه پوسیده شدند،از قسمتهای سالم گیاه بوسیله چاقوی تیز وضدعفونی شده قلمه بگیرید وداخل خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه بکارید ودر محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید بعد از ریشه زنی به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          برگهای قدیمی بمرور زمان زرد وخشک میشند که طبیعی هست بمرور زمان برگها پیر وفرسوده شده واز بین میرند میتونید برگهای خشک شده رو جدا کنید.

      3. mashmasoud.ahani میگوید:

        سلام و خسته نباشید

        من دوتا کراسولا خرفه ای دارم که یکیش داخل خونس و زیر نور معمولیه خونه(نور زیر کابینتی) تقریبا سرحاله

        یکی دیگه هم همون جا بود که بیحال شد و شروع به ریزش برگ و الان گذاتشتم تو تراس و متاسفانه همچنان سرحال نیست

        ممنون میشم راهنمایی بفرمایید و اگر نیاز به کودهی داره بفرمایید چه کودی و به چه میزان

        سپاسگذارم

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگهابفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

            • کارشناس 1 میگوید:

              گلدان گیاهتون خیلی بزرگ هست، حتما گلدانش رو کوچکتر کنید گلدان باید یک الی دوسایز از حجم ریشه ها بزرگتر باشه، زیاد بزرگ باشه نیروی گیاه صرف ریشه زایی میشه ورشد گیاه مختل میشه، حتما نور رو فیلتر کنید وبعد از کاشت مجدد بمدت یک هفته در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید واولین ابیاری رو بعد از کاشت با محلول قارچ کش انجام بدید خود گیاه رو هم با محلول قارچ کش سمپاشی کنید، یک هفته بعد بمرور زمان به محیط اصلی انتقال بدید. یک ماه بعد از تعویض گلدان با کودهای مخصوص کاکتوسها تقویت کنید.

      4. محیا میگوید:

        سلام وقتتون بخیر
        گل کراسولای من اولا خیلی خوب بود ولی نمیدونم بعد چند وقت چرا برگ گلاش میریزه خیلی مراقبت ازش میکنم،تا برگی ازش خراب میشه میگیرم که بقیه خراب نشن میشه راهنماییم کنید باید چیکار کنم؟??

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح ازگیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      5. مهین میگوید:

        https://s4.uupload.ir/files/1263e6e9-a6e3-439a-837c-b3c1b4d1bf15_alst.jpeg
        سلام و خسته نباشید
        این کراسولای من نزدیک دو ماه پیش گلدان رو عوض و ازش قامه گرفتم و این مدت هم نزدیک پنجره راه رو گذاشتم که پر نور هست ،سعی میکنم خاکش خشک شد آب بدم و زهکش هم داره و ته گلدان رو با پوکه معدنی ریز پر کردم
        علت اینکه چرا کراسولا من انقد برگای ریزداره گوشتی نبست و کمی ریزش داره و یوقتایی برگای تازه داده و یا برخی از برگا خشک میشه
        همه این موارد رو داره؟ مشکلش چی هست

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، ابیاری رو سعی کنید خاک وقتی تا عمق گلدان خشک شد انجام بدید، مقداری کمبود نور هم داره اگر پرنورتری دارید بمرور زمان به اون قسمت انتقال بدید مقداری از خاک سطحی رو بردارید حدود یک سانت تا اکسیژن کافی به ریشه ها برسه.

      6. محمدی میگوید:

        سلام
        من چندروز پیش روی ظرفی که کنار گلها بود دیدم کرمه و تعجب کردم ازکجا اومده ،امروز گل هارو چک میکردم دیدم چند تا ازبرگ های خرفه ام انگار جوییده شده بعد که بادقت بیشتر نگاه کردم دیدم یک کرم روی برگش هست و اونو ازبین بردم و دیگه کرمی ندیدم ،الان نمیدونم بازم کرم داره یانه باید چیکارکنم؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، همه ی قسمتهای گیاه رو مجدد با دقت بررسی کنید اگر کرمی بود حذف فیزیکی کنید اگر نبود مشکلی نیست.

      7. سجاد میگوید:

        سلام. من یک هفته پیش یک کراسولا خرفه ای خریدم الان برگ های بزرگش داره میریزه علتش چیه ؟؟البته در کنار ریزش برگ رشد خوبی هم داره.ابیاری هر موقع خاکش خشک میشه بهش اب میدم. دمای اتاق براش فراهم کردم.نورشم پشت پردس نور خوبی داره

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، تغییر محیط نگهداری به گیاه شوک وارد میکنه وگیاه با زرد کردن برگهای قدیمی عکس العمل نشون میده که طبیعی هست گیاه رو در جای ثابتی که نور وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید وجابجا نکنید بمرور زمان با محیط جدید ادبته بشه بهبود پیدا میکنه.

      8. مهر میگوید:

        https://s4.uupload.ir/files/img_20210520_133959_x5jp.jpg
        سلام؛وقتتون بخیر
        این کراسولای من حالش خیلی خوب بود و رشد خوبی داشت ولی یهو برگاش شروع کرد به ریختن و رنگ برگاش هم این شکلی شده اصلا بهش کود ندادم و پشت پنجره ی جنوبی نگهداری میکنم و هروقت خاکش خشک شد آب میدم زهکشی خوبی هم داره چون قسمت پایین گلدون سنگ گذاشتم ممنون میشم کمکم کنید

      9. مسعود میگوید:

        سلام و عرض ادب
        اگر اشتباه نکرده باشم، به نظرم می رسد گیاهی که در این صفحه به معرفی آن پرداخته اید و در بسیاری از سایت های مرتبط با گل و گیاه ایرانی نیز از آن تحت عنوان کراسولای خرفه ای نام برده شده، به اشتباه (و احتمالا به دلیل شباهت نسبی با کراسولا اُواتا) به این نام خوانده می شود. نام علمی گیاه خرفه ای، که تصاویر آن در این صفحه و نیز مقاله “آموزش تکثیر کراسولا خرفه‌ای” دیده می شود، Portulacaria afra است که از راسته میخک‌سانان و تیره خرفه‌ئیان است، در حالی که گیاهی که احتمالا با گیاه خرفه ای اشتباه می شود و تصاویر آن در مقاله “دلیل ایجاد لکه‌های سیاه بر روی برگ کراسولا چیست؟” و مقاله “آموزش تصویری قلمه زدن کراسولا خرفه‌ای”دیده می شود، Crassula ovata است که گیاهی از تیره گل‌نازیان و سرده کراسولا است. مشاهده می کنید که اساسا این دو گیاه متعلق به دو خانواده متفاوتند و اطلاق نام کراسولا به گیاه خرفه ای، خالی از وجه است. با دقت مختصر و مقایسه تصاویر آن دو مقاله با مقاله حاضر نیز می توان مشاهده کرد که تصاویر آن دو، کراسولا، و تصاویر این یک، “خرفه ای” هستند.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون از توجه شما بله به اشتباه نوشته شده حتما اصلاح میکنیم، ولی کراسولا خرفه ای جزو کراسولاهاهست،
          CrassulaPortulacaria afra به اسم کراسولاپورتولاکاریاافرا نام برده میشه. در ایران به اسم کراسولا خرفه ای معروف هست.

          • مسعود میگوید:

            ممنون از پاسختان. بله چنان که فرمودید، این نام در ایران متداول است که البته در مورد تعلق آن به خانواده کراسولا چنان که عرض کردم این دو گیاه تا ۳ رده گیاه شناسی بالاتر، هیچ نیای مشترکی ندارند.

            https://uupload.ir/files/p5dc_wikipedia.png

            با توجه به این که در رده بندی علمی گیاهان، نام های کاملا مشخصی به این دو گیاه اختصاص داده شده ورده بندی گیاه و خانواده و جنس و گونه گیاهان کاملا مشخص است و نمی توان هر اسمی را به جای اسم دیگر به کار برد، لطفا یک بار دیگراین نام (CrassulaPortulacaria afra) را کنترل بفرمایید. من در جستجوی اینترنتی به چنین نامی بر نخوردم.

            • کارشناس 2 میگوید:

              سلام، بله فرمایشات شما درست هست ولی متاسفانه این گیاه درایران به خانواده کراسولاها نسبت داده شده، ممنون از توجه و راهنماییهای ارزشمندتون.

      10. امیر میگوید:

        سلام.لطفا پاسخ بدید.من کراسولارو به اشتباه تمام برگاهاش بغید از یکی دو شاخه رو چیندم تقریبا کراسولام ۳ سالشه برای قوی تر شدن تنه این کار رو کردم.سوالم اینه که ایا برگ ها دوباره در میان؟
        لطفا پاسخ بدید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، برگ از قسمتهایی که جدا شده سبز نمیشه ولی احتمالش هست که از اون قسمتها شاخه جدید بزنه، برای تقویت باید خاکش مناسب باشه نور ودما و تهویه مناسبی داشته باشه وماهی یک بار باکودهای پتاس بالا تقویت کنید.

          • امیر میگوید:

            یعنی شاخه میزنه؟چیکار کنم سریع تر شاخه و برگ بزنه؟ نورش و دماش که خوبه خاکشک خاک باغچس.دقیقا از چه نوع خاکی استفاده کنم؟

            • کارشناس 1 میگوید:

              شرایط نگهداری ایدال باشه بله شاخه جدید میده، خاک این نوع گیاه باید متخلخل باشه میتونید از خاک مخصوص کاکتوسها استفاده کنید.

      11. علی میگوید:

        یه سوال دیگه کراسولای خرفه ایم رو کی میتونه بن سای کنم ؟ میشه گلم رو از الان داخل گلدون با قطر زیاد کاشت؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          بهتر هست صبر کنید گیاه کمی بزرگتر بشه ومقاوم بشه بعد هرس رو شروع کنید ،گلدان هر زمان باید یک الی دو سایز از حجم ریشه بزرگتر باشه نه زیاد.

      12. علی میگوید:

        سلام کراسولای من برگهایش زخمی شده بودند که کندم حالا برگ جدید جایگزین میشه یا ساقش همینطور لخت میمونه؟ البته بقیه برگهاشم به خاطر سرما یا آبیاری زیاد ریخت ،خاکشم امشب عوض کردم وخاک کاکتوس ریختم باقارچکش هم آبیاری کردم ،خونمون فقط پنجره شمالی داره که گذاشتم اونجا با کمی فاصله و کمی سردتر هست از بقیه جاهای خونه ،ابیاری چطور باشه و چه کودی رو چه موقع بدم تا برگهایش جایگزین بشه ؟
        https://uupload.ir/files/ddmj_1612466592513-912212367.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، مجدد برگ وشاخه جدید میزنه در جایی که دما از ۲۰ درجه کمتر نباشه نگهداری کنید،در پرنور ترین قسمت منزل نگهداری کنید بعد از اینکه شروع به رشد کرد میتونید کوددهی رو شروع کنید، ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید.

      13. رضا میگوید:

        سلام ببخشید من یه گلدون کراسولادارم که وضعیت خوبی داره ودربالکن نگهداری میکن ومیخوام بدونم برای ربالابردن رش۰دش چه کودی پیشنهاد میکنید من خودم درحال حاضر۳بیستدارم باکود۱۲.۱۲.۳۶ ازکود استفاده کنم ومش۰کلی پیشنهاد دربازکن نگهداری میکنم ومن درخوزستان زندگی میکنم وهوازیادسرد نیست ممنون میشم جواب سوالاتمو بدید باتشکر

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، کراسولا خرفه ای جزو ساکولنتها وگیاهان گوشتی هست وبرای رشد بهتر از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند میتونید استفاده کنید همین کود ۱۲،۱۲،۳۶ مناسب هست.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم،ترکیب خاک،ابیاری،دما ،میزان نور دریافتی در روز،کوددهی یا سمپاشی اگر داشته ،محیط نگهداری تغییری داشته یا خاک وگلدان اگر تعویض شده بفرمایید.

          • بیژن میگوید:

            با سلام.کراسولا در پشت پنجره جنوبی هست. آبدهی هر هفته یکبار.چهار ماهه دارمش که تا بیست روز قبل مشکلی نداشت.خاک عوض نشده چون موقع خرید تعویض شده بود.هیچ سمی هم بهش نزدم. الان روزانه ۸تا ۱۲ برگ آن خراب شده ومی ریزد.

            • کارشناس 1 میگوید:

              سلام، ریشه های گیاهتون مشکل داره،زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه حالا یا ابیاری کم بوده یا ریشه ها افت دارند یا ابیاری زیاد بوده یا گرفتگی زهکش باعث پوسیدگی ریشه گیاه شده بهتر هست گیاه رو از خاک دربیارید وریشه ها رو از نظر وجود افت یا پوسیدگی بررسی کنید.

      14. زهرا میگوید:

        سلام و وقت بخیر
        کراسولای من چند وقته به این حالت چروک در اومده و برگ هایش ضعیف شده
        چه علتی می‌تونه داشته باشه و چکار کنم ؟
        آبیاری تا زمانیکه خاکش خشک نشه انجام نمیدم
        مکانش هم روی تراس هست که بخاطر سرما ( ۴ درجه ) روش رو پلاستیک شفاف کشیدم
        ممنون از توجهتون
        https://uupload.ir/files/8qkn_img_20201117_113354.jpg
        https://uupload.ir/files/die8_img_20201107_091905.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ریشه های گیاهتون مشکل داره بهتر هست از خاک دربیارید وریشه ها رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید، از قسمتهای سالم گیاه قلمه بگیرید.

          • زهرا میگوید:

            ممنون از پاسختون
            فقط الان که فصل سرما هست و ممکنه گیاه تو خواب باشه مشکلی نداره از خاک خارج شن و قلمه بگیرم ؟ یا تا بهار صبر کنم برای بررسی ریشه ها و قلمه گیری ؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              ممنون از شما ،ریشه ها وقتی مشکل داشته باشند به همون صورت هم نگهداری کنید از بین میرند.

      15. رضا فراهانی میگوید:

        سلام
        ببخشید این دوره خواب زمستانی که گفتید رو توضیح میدید.
        یعنی باید چجوری این شرایط رو فراهم کرد و بعد برای گیاه چه اتفاقی می افته؟ یعنی برگاش میریزه؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، با کوتاه شدن روزها اکثریت گیاهان به خواب زمستانی میرند ورشدشون یا کلا متوقف میشه ویا کم میشه،اگر جزو گیاهان بیرونی خزان کننده باشند خزان میکنند وبرگها میریزه وبهار مجدد باشروع فصل رشد برگ جدید سبز میشه بعضیها مثل کاج وسرو خزان نمیکنند وفقط رشدشون متوقف میشه، گیاهان اپارتمانی وکاکتوسها که در محیط سربسته هستند خزان نمیکنند البته بستگی به شرایط نگهداری داره دما بیکباره کاهش پیداکنه گیاهان اپارتمانی هم خزان میکنند مثل نخل ماداگاسکار ،در زمان خواب واستراحت دما وابیاری هم باید کاهش پیدا کنه، دمای ایدال برای خواب زمستانی انواع کاکتوسها ۱۰الی۵ درجه هست برای سایر گیاهان اپارتمانی بین ۱۵الی۲۰ درجه. وحدود سه الی پنج ماه.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ریشه ها رو بررسی کنید ببینید اگر پوسیدگی دارند جدا کنید یا اگر افت دارند افتهای رو جدا کنید،بعد داخل خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه بکارید وبا محلول قارچ کش ابیاری کنید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          خاک گیاهانتون مناسب نیست خاک رسی وسنگینی دارند در این خاک ریشه ها نمیتونند خوب رشد کنند وریشه های گیاهانتون مشکل داره ، بهتر هست از خاک دربیارید وریشه هاررو از نظر پوسیدگی بررسی کنید واز خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه استفاده کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.