معرفی کلکسیونرها، استاد کاووس نثاری

تصاویر تعدادی از کاکتوس‌های مجموعه استاد کاووس نثاری:

گفتگو با استاد کاووس نثاری یکی از کلکسیونرها و پیشکسوتان کاکتوس ایران، انسانی مهربان و با اخلاق که عاشق کاکتوس‌ها است.  استاد می‌گوید هرکدام از این کاکتوس‌ها برای من شناسنامه و خاطره هست که با خوبی و ناراحتی‌ها پیوند خورده است.

معرفی استاد کاووس نثاری:
جناب کاووس نثاری در سال ۱۳۲۹ در استان البرز محله حصار متولد شد.

زمان شروع جمع آوری کاکتوس:
جناب نثاری از سال ۵۲ شروع به جمع آوری کاکتوس نمودند در آن زمان گونه‌های کاکتوس در ایران بسیار اندک بوده شاید تنها ۸ تا ۱۰ گونه، از سال ۶۳ کم کم از کشورهای مختلف گیاه و بذر کاکتوس وارد ایران کردند تا بتوانند کلکسیون امروزی را شکل دهند.

استاد اولین کاکتوسی که داشتید چه گونه‌ای بود و از کجا تهیه کردید:
اولین کاکتوس‌ها را در باغ معروف جناب دکتر شریف دیدم و به‌واسطه پسر ایشان که آن زمان برای امتحانات کلاس دوازدهم به منزل هم می‌رفتیم جمع کردم، وقتی به باغ آقای دکتر می‌رفتم تنوع زیبایی از درختچه‌ها و گیاهان آپارتمانی می‌دیدم یک روز روی تراس منزلشان گیاهانی غرق گل دیدم و از پسر آقای دکتر خواهش کردم از قلمه‌های آنها به من بدهد و این جرقه بزرگی بود که عشق کاکتوس را در دل من روشن کرد و کم کم گونه‌های مختلف را از ایران و خارج کشور خریداری نمودم.
و کلکسیون شخصی را یکجا خریداری کردم و گیاهان رو به افزایش بود.
جناب دکتر شریف اولین دکتر شهر کرج بوده که دیگر در قید حیاط نیستند. روحشان شاد.

معرفی کلکسیونرها، استاد کاووس نثاری

کاکتوس مورد علاقه استاد کاووس نثاری:
استاد نثاری در سال ۶۷ کم کم گیاهان خود را به باغ آورد و گلخانه تأسیس نمود در این بین از گونه اچینو گروزنی بسیار زیبا یاد می‌کنند و می گویند این گیاه بسیار زیبا و با وقار است و حتی آن را شرف گلخانه نسبت می‌دهند و عاشق این گونه کاکتوس هستند.

آیا گلخانه داری شغل اصلی شماست؟
گلخانه داری برای تفریح و سرگرمی من بوده، اما کم کم چون در این راه قدم گذاشتم در کنار تفریح و سرگرمی تبدیل به شغل شده و تمام گلخانه‌های من از همان روز اول به دست خودم ساخته شده و می گویند تک تک این کاکتوس‌ها و گلخانه‌ها ریشه در خاطرات و روزهای جوانی دارند، در این امر پرورش، باید گلخانه‌ها روز به روز اضافه شوند تا بتوانم بذرهای گیاهان بکارم و در اختیار عاشقان این کار بگذارم….

تعداد گونه‌ها کاکتوس در گلخانه‌های جناب نثاری:
حدوداً ۲۰۰۰ نمونه از کاکتوس‌های مختلف در گلخانه جناب نثاری موجود است که از این گونه‌ها ۱۵۰ عدد دفرمه های مختلف هستند بیان شیرین و سخنان لذت بخش جناب نثاری موجب شد در ادامه این سؤال از شرکت در نمایشگاه‌های شهرهای مختلف سخن بگویند در ایران خیلی از افراد عاشق کاکتوس ایشان را می‌شناسند و خوشحال از این دوستی‌ها هستند.

معرفی کلکسیونرها، استاد کاووس نثاری
چه چیزی در کاکتوس هست که شما را علاقه‌مند کرد؟
علاقه‌مندی من از آنجا شروع شد که در شغل قبلی فشارهای زیادی به قلب من آمده و باعث سکته قلبی خفیف شد.. دکتر ایشان می‌گوید دیگر نمی‌توانی به فعالیت خود در شغل‌های پر فشار و استرس ادامه دهی که لطمه جبران ناپذیری بر سلامتی شما وارد می‌شود، جناب نثاری تصمیم می‌گیرد دیگر شغل قبلی را رها نموده و تمام فعالیت خود را روی پرورش کاکتوس‌هایی که جمع آوری کردند متمرکز کنند. عشق و علاقه و پشتکار باعث شد مجموعه‌ای که از جوانی جمع آوری شده سلامتی استاد نثاری را دوباره برگرداند ….

آینده کاکتوس در ایران را چگونه می‌بینید؟
آینده کاکتوس در ایران بسیار خوبه به شرطی که علاقه‌مندان کاکتوس بتوانند گونه‌های متنوع تولید بکنند اگر تولید گونه‌ها خیلی بالا باشد باعث ضرر و زیان هم به خود تولید کننده و هم به علاقه‌مندان می‌شود
ناراحتی استاد عزیز موضوعی بود که ما هم از گفتن این حرف ناراحت شدیم به گفته ایشان سال‌ها وقت و زندگی خود را برای جمع آوری این مجموعه کهن گذاشته که از تک تک آنها با عشق و علاقه یاد می‌کند و می‌گوید کل ایران ایشان را می‌شناسند به جز زادگاه خود استاد همان شهر کرج، خیلی علاقه‌مند است در زادگاه خود نمایشگاه بزرگی دایر کنند تا مردم شهرش آن را خوب بشناسند و بدانند زحمات زیادی کشیده تا گونه‌های مختلف گرد هم جمع آوری شوند.

بهترین و بدترین خاطره‌ای که از کاکتوس دارید؟
هرکدام از این کاکتوس‌ها برای من شناسنامه و خاطره هست که با خوبی و ناراحتی‌ها پیوند خورده در ادامه جناب نثاری یاد خاطره‌ای افتادن: سال ۱۳۷۴ نمایشگاه تربیت معلم در کرج حضور یافتن با فروش تعداد زیاد گیاهان بذری در این نمایشگاه موجودی گلخانه به اتمام رسیده بود از دوست صمیمی خود دکتر نیو گل‌های بذری خریداری کردند و شبانه گلدان‌های آنها تعویض و به نمایشگاه می‌بردند که ناگهان در این کاکتوس‌ها دفرمه ای پیدا می‌کنند و با جناب دکتر تماس می‌گیرند و مسئله را بازگو می‌کنند … دکتر از جناب نثاری می‌خواهند دفرمه با قیمت چندین برابر بازگردانند اما ایشان قبول نمی‌کنند و پیوند می‌زنند یکی از آن به جناب دکتر هدیه می‌دهند. از آن روزها مدت زیادی می‌گذرد اما جناب نثاری عاشق این کاکتوس است.

توصیه‌های استاد نثاری در مورد نگهداری کاکتوس:
بیشترین تذکر ایشان در مورد آبیاری این گیاه بود زمانی که گیاه در حال رشد است آب خوب نیاز دارد
مردم در مورد کاکتوس فقط بی آب بودن آن را در ذهن دارند که این عمل اشتباه است گیاه کاکتوس همانند گیاهان دیگر نیاز آبی دارد و اگر درست مدیریت نشود از بین می‌رود. در همه نمایشگاه‌ها و حتی در صفحه اینترنتی استاد این توصیه به عاشقان کاکتوس شده است.

تأثیر کاکتوس بر زندگی شما چه بوده است؟
خوب بوده هم سرگرمی بوده و هم درآمد خوبی از آنها داشتم و در کنار کاکتوس‌ها لذت خوبی دارد و خوشحالم افراد مختلف به گلخانه من می‌آیند و این رابطه‌ها تأثیرات خوب روی زندگی من داشته.

معرفی کلکسیونرها، استاد کاووس نثاری

علاقه‌مندان کاکتوس چگونه می‌توانند با شما در ارتباط باشند؟
آدرس صفحه اینستاگرام استاد کاووس نثاری: برای ورود کلیک کنید.

آدرس گلخانه استاد کاووس استاد نثاری جهت بازدید و خرید:
کرج – حصار – خط دوم دوم – گلخانه کاکتوس کاووس
ساعت بازدید ۱۲ الی ۱۸

توصیه شما به علاقه‌مندان به کاکتوس چیست؟
من از همه دوستداران کاکتوس خواهشمندم حد اعتدال در کاشت کاکتوس را رعایت نمایند چون در این ایام افرادی به گلخانه آمدند برای مشورت …..
جناب نثاری از کاشت تعداد بالا کاکتوس گله مند بود به دلیل این که بازار این روزها اوضاع خوبی ندارد چه برای داخل و چه برای صادرات، اگر فردی ۲۰ میلیون عدد بذر یک گونه کاکتوس را بکارد به علت کاشت تعداد بالا تمام افراد جوان با سرمایه کم با شکست روبرو می‌شوند و خیلی ناراحت کننده است از همه خواستن که روی گونه‌های جدید بیشتر کار بکنند در تعداد کم تا قیمت و ارزش این گیاه بی نظیر بی دلیل شکسته نشود و یا باعث فراموشی یک گونه نشود….

یکی دیگر از گفته‌های ایشان خرید گیاه در سایز کوچک بود تا بزرگ شدن آن را تماشا کنند و لذت ببرند
اگر کاکتوس خراب هم شد مهم نباشد و ضرر بزرگی به این افراد وارد نشود

چه اندازه از میهن کاکتوس شناخت دارید و انتقاد یا پیشنهادتان چیست؟
به نظم میهن کاکتوس خیلی تنوع گونه‌های عالی در ایران ارائه کرده و بذری که به مردم می‌دهد واقعاً همان است و این برای من لذت بخش می‌باشد، با اینکه خودم تولید کننده بذر هستم به همه توصیه می‌کنم از این سایت خرید بکنند.
جناب نثاری وقتی این حرف‌های جالب را گفتند و انتقاد ایشان این بود که بذرها همیشه تنوع داشته باشد و تعداد خیلی بالا از بذرها ارائه نشود تا گیاه کلکسیونی معنا یابد.

سخن آخر:
عاشق همه علاقه‌مندان به کاکتوس هستم و از تک تک این افراد بی نهایت ممنونم بابت ارزش و احترامی که برای من قائل هستند، تک تک این کارها به من انرژی می‌دهد و آرزوی موفقیت برای مردم عزیز شهرم و کشور ایران دارم ….

با تشکر از وقتی که برای ما و مخاطبان میهن کاکتوس گذاشتید.

تصاویر تعدادی از کاکتوس‌های مجموعه استاد کاووس نثاری:
تصاویر تعدادی از کاکتوس‌های مجموعه استاد کاووس نثاری:

مصاحبه کننده: علی بهنام جو
میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    9 thoughts on “معرفی کلکسیونرها، استاد کاووس نثاری

    1. حسین احسانی مهر میگوید:

      ای کاش بعد از ۱۲۰ سالگی و عمر باعزت استاد کسی بود تا از میراثش مواظبت و حافظ گیاهنش باشد.

    2. سعید بیرامی میگوید:

      واقعا عالی بود ، خیلی ممنون میشم اگه از همه کلکسیونر های کشور این مصاحبه ها گرفته بشه و با نشانی گلخونه ی این اساتید به اشتراک گذاسته بشه

    3. راضیه صیاد میگوید:

      اقای استاد نثاری باعث شدن که من عاشق گل و گیاه و مخصوصا کاکتوس بشم.ایشون لطف کردن برام هدیه ای از بذرهای کاکتوس فرستادن و من بهشون قول دادم که پیششون روسفید بشم.الان ۹ ماه از اون روز میگذره و من درحال ساخت گلخونه اصلی خودم هستم.

    4. مجتبی میگوید:

      سلام. از گلخانه آذران کاکتوس هم گزارش تهیه کنید. بی شک آذران کاکتوس از نظر تنوع نه در ایران بلکه در خاورمیانه بی رقیب هستند. بالغ بر ۳۰۰۰ گونه. مجموعه دار، ااستاد افشین بیرنگ

      • نسرین سیاری میگوید:

        واقعا همنشینی و همصحبتی با استاد نثاری لذت بخش است کسی که بیشتر عمر خود را وقف شناختن و شناساندن کاکتوس کرده.
        لطفا کلکسیونر های دیگر رو هم معرفی کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.