همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

قارچ کش ها

سموم قارچکش برای پیشگیری و درمان بیماریهای قارچی در گیاهان مورد استفاده قرار می‎‌گیرد، بیماری های قارچی جز بزرگترین آفت های گیاهان هستند که باعث پوسیدگی در ریشه، پوسیدگی در ساقه، لکه برگی، زرد قهوه ای و سیاه شدن برگها، ریزش برگها و کلی مشکل دیگر در گلهای آپارتمانی ، گلهای بیرونی، درختان و صیفی جات می شوند، در شرایط بد نگهداری گیاهان مانند رطوبت زیاد، نور کم، آبیاری زیاد و استفاده از خاک نامناسب بیماری های قارچی بیشتر مشاهده میشوند.

برای جلوگیری از ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی بهترین راه پیشگیری است، بیماریهای قارچی تنها در مراحل اولیه قابل درمان هستند و در صورتی که بخش زیادی از گیاه آلوده شود درمان آن دشوار خواهد بود.

در این مقاله به نحوه عملکرد قارچ کش ها و انواع قارچ‌کش‌ها می‌پردازیم شما همواره می‌توانید سؤالات خود را در پایین مقاله برای ما بفرستید.

سموم قارچ‌کش‌ها به عنوان پیشگیری و درمان بیماری‌ های قارچی در گیاهان و درختان استفاده می‌شود، همچنین برای ضدعفونی بذرها و ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند، قارچ‌کش‌ها به دو دسته قارچ کش های سیستمیک و تماسی تقسیم می‌شوند.

برای گیاهان آپارتمانی و کاکتوس بیشتر از قارچ کش هایی مانند مانکوزب، کاربندازیم، کاپیتان، پرویکور، توپسین و بنومیل استفاده می‌شود، البته از انواع دیگر قارچ کش ها میتوان برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

زمان مناسب سم پاشی

زمان سم‌پاشی ساعت‌های خنک صبح یا عصرها که روزنه‌های برگ‌ها باز هستند و دمای هوا خنک‌تر است و نیز عدم سم‌پاشی در هوای بادی و بارانی که امکان هدر رفت و عدم پوشش مناسب و نیز شستشوی سم وجود دارد را باید لحاظ کرد.
بهترین دز مصرف نیز روی بروشور و لیبل سم درج گردیده است و حاصل سال‌ها آزمایش مورد اطمینان سازندگان و تایید کنندگان است و هر چند کمی و زیادی مصرف چه اثرات مخربی روی گیاه یا آفت می‌گذارد روی بروشور درج نمی‌گردد ولی تجربه استفاده قبلی خود و دیگران می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

نحوه اثر قارچ‌کش‌ها

اکثر سم های قارچکش را میتوان به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاهان و برای جلوگیری و درمان پوسیدگی ریشه به خاک گلدان یا ریشه به صورت آبیاری استفاده کرد.

از بین بردن قارچ از طرق گوناگون صورت می‌پذیرد؛ از راه آسیب زدن به بافت‌های سلولی، غیرفعال کردن آنزیم‌ها و پروتئین‌های حیاتی و مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس. این نحوهٔ اثر مهار کننده یا بازدارنده‌های چند نقطه اثر است و سموم مسی همانند قارچ کش ترکیب بردو و قارچ کش بردوفیکس از جمله مهار کننده‌های چند نقطه اثر هستند. این نوع قارچ کش‌ها سبب ایجاد مقاومت در عامل بیماری نمی‌شوند زیرا فرایند اثر آنها پیچیده است. قارچ کش‌های مهارکننده یک نقطه اثر در یک روند متابولیک و تنها در یک نقطه بر عامل بیماری اثر می‌کنند. این نوع از قارچ کش‌ها به سادگی در معرض مقاوم شدن عامل بیماری نسبت به آنها قرار دارند.

اختلاط سموم نیز بحث مهمی است که در بروشور اغلب سموم نحوه آن قید شده است اختلاط برخی سموم باهم دیگر مثل حشره کش با قارچ کش (علی‌الخصوص ترکیبات مسی) و و یا کنه‌کش‌ها و حتی کودهای مایع (مثل ترکیبات کلسیم دار) دقت فراوانی را می‌طلبد.

بررسی چند سم قارچ کش رایج در بازار

  • سم قارچ‌ کش مانکوزب
    مانکوزب قارچ کشی تماسی با اثر محافظت کننده از گروه دی تیو کاربامات ها می‌باشد. مانکوزب کمپلکسی از روی و مانب است که حاوی ۲۰% منگنز و ۲/۵۵% روی است. این قارچ کش سبب اختلال عمومی در متابولیسم سلولی می گردد. مانکوزب قارچکشی با طیف اثر وسیع و نسبتاً پایدار بوده که جهت ضدعفونی بذر، کنترل سیاهک و طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف

پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گیاهان آپارتمانی و ضدعفونی بستر کشت

سیاهک پنهان گندم: ضدعفونی بذر به نسبت ۲ در هزار

سفیدک داخلی یونجه: محلول پاشی ۲ در هزار

سفیدک دروغی توتون: محلول پاشی ۲-۱ در هزار

برق زدگی نخود: ضدعفونی بذر و محلول پاشی به نسبت ۲ در هزار

زنگ میخک: ۱/۵ تا ۲ در هزار، به‌صورت پیشگیری، هفته‌ای یکبار همراه با مویان (۵/. در هزار)

کنه نقره‌ای مرکبات: محلول پاشی ۲ در هزار

لکه آجری بادام: محلول پاشی ۲ در هزار، نوبت اول پس از ریزش گلبرگ‌ها و نوبت‌های بعدی به فاصله ۱۲ روز

قارچ کش مانکوزب
قارچ کش مانکوزب
  • – قارچ‌کش لاماردور (تبوکونازول ۱۵۰ گرم برلیتر+پروتیوکونازول ۲۵۰ گرم برلیتر) FS40% ساخت شرکت بایر آلمان لاماردورقارچکشی با طیف اثر وسیع _ مؤثر روی بیماریهای بذری و برخی بیماری‌های خاکزی دو مولکول (ماده مؤثر) موجود در ساختمان شیمیایی لاماردور موجب ایجاد تعادل خوب مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه و در نتیجه تنظیم رشد در گیاه می‌شود. این قارچ‌کش به‌عنوان یک ضدعفونی کننده بذر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه روی بیماری‌های کپک برفکی.
    (Microdochium nivale) وسپتوریا (Septoria nodorumm) از طریق ضدعفونی بذر تأثیر خوبی دارد.
  •  قارچ کش کولیس (بوسکالید + کروزکسیم متیل) SC 30% ساخت BASF آلمان اختصاصاً” جهت کنترل سفیدک سطحی – میزان مصرف نیم در هزار
    کولیس توسط برگ‌ها جذب و در داخل برگ به خوبی منتشر شده و تمام بافت‌ها را می‌پوشاند و ضمناً در پشت برگ نیز بیماری را کنترل خواهد کرد. و در خاک کاربردی ندارد.
  • قارچ کش رانمن (سیازوفامید) سوسپانسیون ۴۰٪ ساخت ایشهارا سانگیو کایشا ژاپن جدیدترین قارچ کش موجود در بازار برای مبارزه با سفیدک داخلی.
    این قارچ کش به‌صورت محافظتی با اثر تماسی می‌باشد. دارای خاصیت سیستمیک محدود و حرکت به سمت جوانه‌ها قدرت کنترل بیماری در برگ‌هایی که پس از سم‌پاشی ظاهر می‌شوند را نیز دارد. رانمن اغلب بیماری‌های ناشی از قارچ‌های فیکومیست، بخصوص جنس فیتوفترا را کنترل می‌کند.
  • قارچ کش دومارک (تتراکونازول) EC 10% ساخت ایساگرو ایتالیا برای کنترل سفیدک حقیقی سبزیجات و جالیز بهترین قارچ کش از جهت دز و تأثیر در بازار است. این قارچ کش بر لکه سیاه نیز مؤثر است.
  • قارچ کش اپوس (اپوکسی کونازول) SC 12/5% ساخت BASF آلمان جهت کنترل سفیدک سطحی
  • قارچ کش بایکور (بیترتانول) WP 25% ساخت بایر آلمان جهت کنترل لکه سیاه و حتی سفیدک حقیقی جالیز و گیاهان زینتی
  • قارچ‌کش مونسرن (پنسیکورون) WP 25% ساخت بایر آلمان. مونسرن قارچ‌کش غیر سیستمیک با خاصیت حفاظتی و دوام اثر طولانی می‌باشد که علیه بیماری شوره سیاه به کار می‌رود. مونسرن را می‌توان با حشره کش گاچو به صورت همزمان مخلوط و مصرف کرد.
  •  قارچ کش ردومیل (متالاکسیل) گرانول ۵% ساخت سینجنتا جهت کنترل بیماری‌های خاکزی مثل پوسیدگی‌های ریشه.
  • قارچ کش متالاکسیل – مانکوزب از ترکیب دو نوع قارچ کش است که جهت کنترل سفیدک دروغی جالیز توصیه می‌شود میزان مصرف ۲ در هزار
  • قارچ کش داکونیل (کلروتالونیل) SC 72% ساخت سینجنتا جهت کنترل سفیدک دروغی استفاده می‌شود.
  • پریویکور انرژی نام تجاری:  پریویکور انرژی PREVICUR ENERGY

نام: ۳۱% فوستیل آلومینیوم + ۵۳% پروپاموکارب
موارد مصرف: بوته میری (پیتیوم – فیتوفتورا) جالیز
سبزیجات و بذر کاری

قارچ کش پریویکور
قارچ کش پریویکور
  • قارچ کش توپسین
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول علیه بیماریهای سیاهک گندم، پوسیدگی سفید ریشه‌های گیاهان و پوسیدگی آرمیلاریائی ریشه در درختان میوه سردسیری استفاده می‌شود.
  • کاربندازیم ۶۰٪‌ wp
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول می‌باشد و روی تعداد زیادی از پاتوژنهای قارچی خطرناک اثر بخشی زیادی دارد. این قارچ کش سیستمیک برای پیشگیری و درمان از طریق ریشه و نسوج سبز، جذب شده و منتقل می‌شود. این قارچ کش دارای نمک‌های فسفات هیدروکلراید هیپو فسفیت است. قارچ کش کاربندازیم روی قارچهای سیاه تأثیر به سزایی دارد.
قارچ کش کاربندازیم
قارچ کش کاربندازیم

منبع: میهن کاکتوس

خرید کود و سم قارچ کش اصلی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    658 thoughts on “همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

    1. مجتبی میگوید:

      سلام و وقت بخیر
      من شفلر دارم و بعد مدتی برگها زرد شدن و ریختن، از یه گلفروش پرسیدم گفت بخاطر پرآبی قارچ گرفته و بهم قارچ کش سیستماتیک داد. اما درست توضیح نداد چطور از ش استفاده کنم. طبق دستور روی خود قوطی سه گرمش رو با یک لیتر آب مخلوط کردم و روی برگها پاشیدم و تقریبا ۵۰۰ سی سی هم ریختم پای خود گلدون.
      این کار رو تا کی و چند دوره ادامه بدم؟ آیا اصلا درسته؟ ضمنا گلدون رو منتقل کردم به تراس

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، مقدار مصرف قارچ کش زیاد بوده ،یک گرم داخل یک لیتر اب بهتر بود ترکیب میکردید، دو بار بافاصله یک هفته میتونید استفاده کنید البته اگر گیاه فعلا خشک نشده باشه!

    2. عليرضا میگوید:

      سلام و وقت بخیر
      دوست گرامی بنده یک گلدان برگ انجیری فر خریدم یک ماه پیش. بعد از چند وقت دوتا از برگ ها شروع لکه زدن و خشک شدن نمود. به گمونم که قارچ زده. جهت جلوگیری از قارچ زدگی چه نوع قارچ کشی باید استفاده نمایم. با تشکر از شما

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برگهای پایینی وقدیمی این مشکل رو دارند یا همه ی برگها؟ از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تابهتر راهنماییتون کنیم.

    3. هادی میگوید:

      سلام خسته نباشید.من یه گیاه گل سنگ دارم..داخل گلدونش قارچ رشد میکنه..با سم قارچ کش آبیاری کردم..فرداش دوباره یدونه قارچ دیگه در اومد..چیکار باید کنم؟چند روز بعد دوباره میتونم با سم گیاه رو آبیاری کنم؟راه حل بهتری هست؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالا خاک گیاهتون به اسپورقارچ الوده شده تنها راه خلاصی از این نوع قارچها تعویض خاک هست که میتونید از خاک جدید وضدعفونی شده استفاده کنید، سمپاشی زیاد اثری روی این نوع قارچها نخواهند داشت.

        • هادی میگوید:

          ممنون از سرعت پاسخگویی.خاک گلدان رو عوض کنم هاگ های قارچ که تو خاک هست به خاک جدید منتقل نمیشه؟ با توجه به اینکه نمیشه همه خاک گلدان را از گیاه جدا کرد؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            ممنون از شما،یا باید خاک رو کلا تعویض کنید ودور بریزید ویا صبر کنید تمام قارچها سبز بشن واز خاک جدا کنید. رطوبت خاک رو کاهش بدید هم از بین میرند.

    4. Reza میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من کاکتوس اپونتیا برگ کاغذیم از برگاش شیره ترشح میکنه
      امکانش هست از قارچ باشه؟

    5. سهید میگوید:

      با سلام من در باغچه خودم حدود ۳۰ تا کجا لاوسون دارم که متاسفانه چند ماهی هست دچار قارچ شده اند و برگها اغلب قهوه ای شده اند البته اونهایی که بزرکترند هنوز جوانه سبز میزنند اما کوچکترها به نظر نابود شده اند . قارچ کش کاربندازیم سه نوبت زده شده و تا الان یک نوبت کوپراکسی کلراید هم زدیم کود هیومیک اسید هم دادیم ولی به نظر بهبودی ایجاد نشده چه کار باید کنیم ؟
      علت ایجاد قارچ را هم نمی دانیم چیست؟برخی میگن چون آبیاری قطره ای بوده آب زیاد خورده برخی هم میگن کودحیوانیش آلوده بوده و یک نظر این هست که یک درخت آلوده که به تازگی کاشته شده و خشک شده عامل بوده . آیا خاک هم باید سمپاشی یا تعویض بشه ؟ اگر لازم باشه عکس هم‌میتونم بفرستم

    6. صنعتگر میگوید:

      سلام خسته نباشید.من یک یوکا دارم حدود دو هفنه ای هست روی برگاش خالهای سیاه زده تقریبا روی نصف برگاش هرکدوم دو یا سه خال داره،من نمیدونستم نباید روش غبارباشی بشه چون کنار اریکا وکوردیلین بود برای اونا غبارپاشی انجام میدادم برای یوکا هم انجام میدادم .هفته پیش با مانکوز ب اسپری کردم ،لکه هاش تغییری نکرد، چند لکه به نظرم بیشتر شده،دیروز بازم مانکوز ب اسپری کردم،یه جا نوشته بودین اگه گیاه قارچ گرفت دیگه خوب نمیشه،اگه این همه برگاش رو بچینم که دیگه هیچی نمیمونه ،لطفا راهنماییم کنین،ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، برگهای الوده باید کات بشه بعد سمپاشی انجام بشه،برای راهنمایی بهتر از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید.

    7. شهرام میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من از فروشگاه سم و کود کشاورزی قارچ کش به عنوان قارچکش کاکتوس گرفتم واسه کاکتوسا و بذرایی که تازه کاشتم فروشنده گفت چهار پنج قاشق غذاخوری رو قاطی ده لیتر اب کنم بعد اینکه قارچ کشه رنگش زرده فله ای هم هست بو گوگرد هم میده احیانا اگه گوگرد باشه بدرد قارچ کشی میخوره و به ریشه و ساقه و برگ کاکتوسا ضرر نمیرسثنه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالا قارچ کش مانکوزب هست،بستر رو قبل از کشت بذر باید ضدعفونی کنید.این میزان رو برای ضدعفونی بستر میتونید استفاده کنید، برای گیاهان بهتر هست یک گرم داخل یک لیتر اب مخلوط کنید.همیشه محصولی تهیه کنید که تاریخ تولید وانقضا روی بسته بندی باشه محصولات فله ای بدون تاریخ تولید وانقضا احتمالش هست که تاثیری نداشته باشند ویا محصول تقلبی باشند.

    8. مهدی میگوید:

      سلام.ممنون از وقت و انرژی که برای کاربران صرف میکنید.
      گل یوکای بنده دچار سفیدک پودری شده.روی برگها غبارپاشی انجام ندادم و نور محیطش هم خوبه. از قارچکش مانکوزب بصورت اسپری روی برگها و آبیاری خاک استفاده کردم.آیا میتونه تاثیرگذار باشه یا باید قارچکش رو تغییر بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، رطوبت محیط رو کاهش بدید وتهویه محیط رو بالا ببرید برای سفیدک پودری بهتر هست از قارچ کش پنکونازول استفاده کنید مانکوزب اثری نخواهد داشت.

    9. amini.mohammali میگوید:

      سلام و عدض خسته نباشید
      یه سوالی که داشتم این بود که پس از اسپری کردن قارچ کش رو کاکتوس ها و در معرض نور خورشید قرار بگیره مشکلی نداره

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بهتر هست سمپاشی در سایه انجام بشه ویک روز بعد از سمپاشی به نور انتقال داده بشه.

    10. فرانک میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      من گیاه زامیفولیا روش لکه های قهوه ای ایجاد شده و ساقش چروک چروک شده وقتی خاکشم عوض کردم ریزوماش چروک شده با قارچکش مانکوزب آبیاریش کردم بنظرتون به حالت قبل برمیگرده یا از بین میره

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر ریزرومها چروک شده باشن فکر نکنم به حالت اولیه برگرده شرایط نگهداری به چه نحو بوده؟برای راهنمایی بهتر از گیاه وریزرومها عکس واضح بفرستید.

    11. محمد رضا میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من گیاهایی دارم از جمله :
      برگ انجیری پنجه شیری، حسن یوسف ،گندمی،بنجامین ابلق، کامپکت سبز،دیفن باخیا،یاس رازقی،محبوبه شب،نازیخی
      هر روز براشون دستگاه بخور سرد روشن میکنم و روزانه مقدار ۲٫۴لیتر اب بخور میشه در مدت ۵-۷ساعت و رطوبت تا ۸۰-۹۰% میرسه
      از موقع روشن کردن خیلی بهتر شدن از نظر طراوت
      فقط چند روزیه که یه سری حشره ی کوچیک مثل هزارپا که قرمز رنگه و پشه ی سیاه دور و بر گلدونا میبینم
      خواستم ببینم از چه سم هایی برای پیشگیری از حشرات و بیماری های قارچی استفاده کنم و هر چند وقت؟
      در حال حاظر از بنومیل استفاده میکنم که هر ده روزه و تا الان قارچی نشدن گیاهام ولی میترسم زیاد مصرف بکنم
      و دیازینون هم استفاده میکنم و زیاد تاثیری نداشته
      از چه سم هایی استفاده کنم برای پیشگیری از حشرات و قارچی گیاهان؟ کدوم بهتره و هر چند وقت یکبار؟ چون روی بسته بندی سم ها فقط مقدار مصرف رو زده نه روزش

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، بهتر هست دستگاه بخور رو بصورت متناوب استفاده کنید، بمدت طولانی باعث رسوب بستن روی برگهای گیاهان میشه میتونید از جزیره زیر گلدانی هم برای تامین رطوبت محیط استفاده کنید،ده روز فاصله کمی هست واستفاده بیش از اندازه از سموم باعث مقاوم شدن افتها وبیماریهای قارچی میشه،میتونیدبرای پیشگیری هر شش ماه یک بار با سم قارچ کش گیاهان رو سمپاشی وابیاری کنید،برای هزارپا وپشه سیاه، رطوبت محیط رو کم کنید وکنار گیاهان کارت زرد نصب کنید،رطوبت کم بشه این نوع افتها از بین میرند.

      • محمد رضا میگوید:

        بصورت متناوب یعنی دقیقا چطوری؟ متوجه نشدم…
        روزانه ؟ یا هفتگی یا چی؟ و اینکه نگفتید از چه سمی استفاده کنم برای پیشگیری … بسته ی بنومیل رو نگاه کردم اصلا تاریخ انقضا نزده … برا همین میخوام ببینم چی بخرم؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          متناوب یعنی دائمی نباشه، هر از گاهی خاموش کنید یک ساعت روشن کنید دوسه ساعت خاموش کنید، یعنی یکسره روشن نباشه،برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قارچ میتونید ازسم قارچ کش کاربندازیم یا توپسین استفاده کنید،یک گرم در یک لیتر اب.

      • محمد رضا میگوید:

        خیلی ممنونم ازتون … بهتره روزانه چقدر روشنش کنم؟ میخوام برگای گیاها بزرگ باشن که رطوبت هم تاثیر داره ..و اتاقه من جوریه که بالا پشتبونه دو طرف اتاق پنجره هست که اگر دوتا رو باز کنم هوای اتاق کامل عوض میشه .. پنجرش هم بزرگه و کوچیک نیست … در کل در روز بهتره چند ساعت روشن باشه؟
        در ساعات روشنایی روز روشنش میکنم و از غروب تا صبح فرداش خاموش میکنم اوکیه؟ ولی مثلا چند ساعت که تقسمیش کنم و هر یه ساعت تا یه ساعت و نیم خاموشش کنم

        • کارشناس 2 میگوید:

          ممنون از شما،میتونید دوساعت روشن بگذارید یک ساعت خاموش کنید مجدد تکرار کنید. برای اینکه روی برگهای گیاهان رسوب نبنده بهتر هست بصورت متناوب از دستگاه مه ساز استفاده بشه ،بصورت دائم استفاده بشه بعد از مدتی روی برگهای گیاهان یک لایه نازک رسوب میبنده که این موضوع ناخوشایند وبرای گیاهان خوب نیست.

    12. محسن میگوید:

      سلام خسته نباشین
      برا سفیدک گل رز چه قارچ کشی مناسبه؟؟
      همچنین چندتا نهال یک ساله دارم که قارچی شده،میخواستم بپرسم باید محلول پاشی کنم یا سم رو ریشه ای بدم؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        ممنون از شما،هزارپاها بیشتر در محیطهای مرطوب وتاریک زندگی میکنند میتونید رطوبت محیط رو کم کنید،اگر داخل خاک گیاه هستند، میتونید با محلول سم حشره کش سایپرمترین (یک سی سی در یک لیتر اب) خاک گیاه رو کامل ابیاری کنید.

    13. شهنام میگوید:

      سلام،من گل سنسیوغوره ای دارم کلاقارچ پشه ای داره،به بقیه گلهامم سرایت کردم چه نوع سم یاقارچ کش بخرم گیج شدم کمکم کنید من عاشق گلهامم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، رطوبت خاک رو کم کنید کنار گیاه کارت زرد نصب کنید،روی سطح خاک ماسه بریزید، زیر گلدانی رو خالی از اب وخشک نگهدارید،اگر در مدت چند روز کاهش نیافتند با محلول حشره کش مثل دیازینون یا دلتامترین خاک رو ابیاری کنید.

    14. رضا میگوید:

      درود و وقت بخیر. مطلب خوبی بود دمتون گرم.
      یک سوال . چند تا نهال دارم الان میخوام انتقال بدم به گلدان بزرگتر و خاکشون رو عوض کنم. چه قارچ کشی مناسب تر هست؟ بوردو فیکس دارم خوبه؟
      سپاس گزارم ازتون اگه چند مدل نام ببرید چون اینجا سخت پیدا میشه این چیزا

    15. سارا میگوید:

      سلام ببخشیدمیخام خاک الوورامو عوض کنم واولین ابیاریمو بامحلول قارچ کش انجام بدم اما نمیدونم دقیق چ محلول قارچ کشی بخرم خوبه؟ هرگیاهی محلول قارچ کش مخصوصی داره؟ پودرشوبخرم ی قاشقشوبا ی لیتر اب حل کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای ضدعفونی خاک گیاهان از سم قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب میتونید استفاده کنید ،یک گرم در یک لیتر اب.

    16. زهره میگوید:

      سلام وقت بخیر
      بهترین قارچ کش برای گیاه سلوی و جعفری زینتی که هیچگونه آسیبی به ساختار سلولی و فیزیولوژیکی گیاه وارد نشود چیست؟ چون برای امور تحقیقاتی گیاه ها را لازم دارم و نمیخوام بر روی هورمون ها و یا آنزیم ها…. اثراتی داشته باشد.
      “به منظور استریل و ضدعفونی کردن گیاهان”

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، این سوال رو یک بار پرسیدید جواب دادم، قارچکشها اگر دز مصرفشون رو استاندارد استفاده کنید هیچ آسیبی به ساختار فیولوژیکی یا سلولی گیاه وارد نمیکنن، مقدار مصرف باید درست مصرف بشه که مشکلی بوجود نیاد برای ضدعفونی وپیشگیری از بیماریهای قارچی از قارچ کش توپسین یا کاربندازیم میتونید استفاده کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    17. ایزد میگوید:

      سلام
      من گیاه فیلگوش(بابا ادم)دارم،۲تا از ریزوماش پوسیده شده ،فک میکنم بیماری قارچی گرفته،از چه نوع قارچکشی استفاده کنم که مناسب باشه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، باید قسمتهای پوسیده شده رو حذف کنید از قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم میتونید استفاده کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.