شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

شپشک آردآلود

آفت شپشک آردآلود چیست؟

شپشک آردآلود یکی از آفت‌های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده می‌شود بخصوص مکان‌های مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.

این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین می‌برد.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود می‌آورد.

 

شناسایی آفت شپشک آردآلود

گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشته‌های اطراف بدن دوره تخم‌گذاری و …متفاوت است.

شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایع‌ترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت می‌کند، البته انواع دیگر شپشک نیز می‌توانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.

 

این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، ماده‌ها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز می‌کند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلی‌متر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان می‌توانند حرکت کنند و جابجا شوند.

در اطراف بدن حشره چندین جفت رشته‌های کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیم‌تر و طویل‌تر است.

 

حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.

شپشک نر بالغتصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.

Pseudococcus

تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.

آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه می‌کنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمت‌های مختلف گیاهان تغذیه می‌کنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایه‌ای از پوشش پودری به دور خود ترشح می‌کنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.

 

رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که ماده‌ای چسبناک است تولید می‌کند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچه‌ها است، بنابراین مورچه‌ها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت می‌کنند.

 

چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود

حشرات ماده بعد از جفت‌گیری با حشرات نر تخم می‌گذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار می‌گیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج می‌شود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمت‌های مختلف گیاه راه می‌یابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی می‌کنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی می‌کنند و تبدیل به حشرات بالدار می‌شوند.

چرخه زندگی شپشک آرد آلود

خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود

هیچ یک از قسمت‌های گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان می‌دهد، تمامی قسمت‌های گیاه بخصوص نواحی اتصال برگ‌ها به شاخه یا شاخه‌ها با یکدیگر و همچنین زیر برگ‌ها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه می‌کند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل می‌گیرند.

 

حشرات و یا تخم‌های صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش می‌توان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش می‌یابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دوده‌ای می‌شود، این مسئله موجب ظهور لکه‌های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می‌شود.

ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان و نابالغ می‌شود.

انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوس‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشه‌ها می‌شود، اگر یک گیاه نشانه‌های رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان می‌دهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمی‌کنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعه‌هایی از شپشک ها را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه پیدا کنید.

 

راه‌های کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود

برای مبارزه با این آفات حتماً برگ‌های مرده و یا قسمت‌های هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri می‌توان محیط‌های سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهت‌های زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک می‌توانند از شپشکها تغذیه کنند.

یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه می‌کنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.

برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت می‌کند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره می‌شود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک می‌نامند.

 

در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت می‌کنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه‌ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند می‌توان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.

 

روش‌های خانگی مبارزه با شپشک آردآلود

در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی می‌توان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روش‌ها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.

به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگ‌های گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است می‌توان از مخلوط آب گرم و مایع ظرف‌شویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده می‌شود.

کافی است که ۱ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکه‌ای پنبه یا پارچه جمع کرد.

برای افزایش اثر مایع ظرف‌شویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه می‌توان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع استفاده کرد.

 

مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه می‌شود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که می‌خواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.

 

بعد از مصرف این محلول‌ها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.

ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.

اگر این ترکیب را استفاده می‌کنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.

حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگ‌ها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.

گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکس‌العمل‌های متفاوتی نیز می‌توانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیده‌اند می‌توانید از وسیله‌ای همانند مسواک استفاده کنید.

ساکولنت
حمله به ساکولنت توسط شپشک آرد آلود

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    355 thoughts on “شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

    1. mona میگوید:

      سلام من یک گیاه گل سنگ دارم که روی ساقه های گیاه پرشده از حشره های سفید ریز باید چه کار کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، حشرات سفید پرواز میکنند یا بصورت آردی روی شاخه ها هستند؟

    2. محمدعلی دوست میگوید:

      باسلام تشکراز لطف شما باصابون بشورم مشکلی پیش نمیادش بریزه کفش داخل خاکش من اول با شیلنگ شپشک هارو ریختم شستشودادم بعدش سم دیازینون زدم همین شمابگین میتونم الکل باصابون هرصابونی یا ریکا یامایع برای سرویس بهداشتی استفاده میشه قاطی کنم اسپره کنم یاهمینارو توخاک بزنم میگن مشکل پیش میادش برا ریشه ها ولی مشکل من مورچس همش میان رو گلدانها بعدمدتی پودر می ریزم بعدش پیداشون نمیشه وقتی آبیاری میکنم سم ازبین میره دوباره شروع میکنن داخل گلدونام رفتن یه روشی بگین بتونم ماهی یکبار مورچه هارو فراری بدم نیان سمت گلهام

      • کارشناس 1 میگوید:

        محلول صابون رو روی شاخه وبرگها باید اسپری کنید، داخل خاک نریزید باعث خشک شدن ریشه وگیاه میشه.اول باید حذف فیزیکی میکردید با شستشو شپشک ها داخل خاک میریزن وریشه رو هم مبتلا میکنند بهتر هست که قبل از شستشو روی خاک پلاستیک بکشید تا شپشکها روی خاک نریزند. برای شپشکهای داخل خاک میتونید از سم حشره کش دیازینون استفاده کنید. برای درست کردن محلول از مایع ظرفشویی یا شامپوبچه استفاده کنید. سمپاشی رو بمدت چهار بار بافاصله یک هفته انجام بدید مورچه ها از بین میرند.

    3. tahmine میگوید:

      سلام وقت بخیر
      شفلوریای من مدتی طولانی هست که شپشک آردالو زده و من از محلول آب و صابون برای از بین بردنشون استفاده کردم الان متوجه شدم تو خاکش هم تعداد زیادی وجود داره باید چکار کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر مقدارشون داخل خاک زیاد هست بهتر هست که کلا خاک گیاه رو تعویض کنید وخاک الوده رو دور بریزید،برای شپشک ارد الود اول باید حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو اغشته به الکل تمام نقاط سفید رو بردارید،بعد گیاه رو باصابون حشره کش پالیزین ویا سمهای شیمیایی مثل دیازینون گیاه رو کامل سمپاشی کنید. موقع تعویض خاک تمام قسمتهای ریشه رو هم بررسی کنید اگر ریشه ها هم درگیر شده باشند اول حذف فیزیکی کنید وبعد ریشه ها رو داخل محلول حشره کش شستشو بدید بعد داخل خاک جدید بکارید.

    4. محمدعلی دوست میگوید:

      بالام حسن یوسفم ۱۵۰ تاش شپشک گرفته سم دیازینون زدم از همون جایی و گرفتم گفت۲سی سی در۱لیترآب الان من همینکه کنم یا به گفته شما ۱ سی سی در۱لیترآب بریزم وایمکس قبل اینک سمپاشی کنم گیاه رو با آب سرد شستشودادم شپشکهاجدابشن از آنجا ولی امکان افتادن توخالی هست راهنمایی کنین واینک مین مایع الکبه صابون ریشه بکار ببریم مشکل پیش نمیادش واسه حسن یوسف راهنمایی کنین باتشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اول باید حذف فیزیکی کنید با کمک قلمو اغشته به الکل،بعد سمپاشی کنید، گیاه رو باید با اب ولرم شسنشو بدید اب سرد به گیاه شوک وارد میکنه،یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید دو سی سی زیاد میشه وگیاه رو میسوزونه، اگر میخواهید از سم استفاده نکنید میتونید از صابون حشره کش پالیزین استفاده کنید. یا در یک لیتر اب چند قطره مایع طرفشویی بعلاوه دو الی سه قاشق الکل بریزید وخوب مخلوط کنید وبا این محلول گیاه رو شستشو بدید روی خاک گیاه پلاستیک بکشید که از این محلول داخل خاک گیاه نریزه. بعداز تقریبا یک ساعت گیاه رو با اب ولرم شستشو بدید.

    5. حسین محسنیان میگوید:

      با درود فروان
      من دارای تعدادی گل شمعدانی هستم که به تازگی دچار شپشک آردآلود شده اند و همچنین یک گلدان بنجامین ابلق که دچار شپشک سپردار (احتمالاً سپردار واوی ) شده ، شما استفاده از محلول پاشی پالیزین همراه با روغن سیتریل را توصیه میکنید ؟ یا باید به شستشو با صابون اکتفا کنم ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای شپشک ارد الود بهتر هست اول حذف فیزیکی کنید وبعد محلول پاشی کنید ترکیب روغن سیترال با صابون حشره کش پالیزین (پاشش محلول ۲/۵ در هزار روغن سیترال به همراه ۱ تا ۱/۵ در هزار صابون حشره کش پالیزین) هست که این محلول بیشتر قبل از شروع به رشد اواخر زمستان برروی گیاهان انجام میشه قبل از اینکه گیاهان جوانه بزنند. بهتر هست در تابستان وزمانی که هوا گرم هست مصرف نشه، روغن سیترال روزنه های برگهای گیاهان رو مسدود میکنه وباعث از بین رفتن گیاه میشه، بهتر هست بعد از حذف فیزیکی فقط از صابون حشره کش پالیزین استفاده کنید.

    6. اکرم میگوید:

      سلام.دیروز دیدم یه حشراتی که سفید و ریز هسِتن که میپرن روی گل بودن.اما الان دیدم یه سری از برگها روشون انگار چسب ریخته باشی براق شدن .این همون شپشک هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، نه، شته هستند. تمام برگهای الوده رو با محلول( یک لیتر اب ،دو قاشق الکل وچند قطره مایع ظرفشویی یا شامپو بچه) به پنبه آغشته کنید وبرگها رو پاک کنید مواظب باشید از این محلول روی خاک گیاه نریزه میتونید روی خاک یک پلاستیک بکشید، میتونید از این محلول داخل ابپاش هم بریزید وتمام قسمتهای آلوده گیاه اسپری کنید بعد از یک ساعت شاخه وبرگهای گیاه رو با اب ولرم شستشو بدید. یک هفته بعد مجدد این مراحل رو تکرار کنید،اگر به سموم شیمایی حساسیت ندارید میتونید از سموم شیمیایی هم استفاده کنید.

    7. مرضیه میگوید:

      سلام من حین عوض کردن گلدان غوره ای متوجه موجودات سفید خیلی ریز روی ریشه شدم گیاه سالمه باید چکارش کنم و ممکنه بقیه گلدونا هم ریشه هاشون در خطر باشه ؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر بصورت آردی هستند حتما شپشک ارد الود هست که باید کلا خاک رو عوض کنید واگر مقدارشون زیاد هست قسمتهای الوده ریشه رو کات کنید وریشه ها رو با محلول سم حشره کش سیستمیک شستشو بدید،برای کنترل بهتر هست ریشه سایر گیاهانی که پیش این گیاه بودند رو هم چک کنید.

    8. رکسانه میگوید:

      دروود درخت زیتونم دچار شپشک آرد آلوده … اگر درست بدونم و اگر میشد براتون عکسش رو بزارم خودتون میدیدین بهتر بود .لطفا بفرمایید چه کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تا جایی که براتون امکان داره باید حذف فیزیکی کنید،با کمک قلمو اغشته به الکل،بعد از سم حشره کش سیستمیک استفاده کنید ،گیاه رو کامل سمپاشی کنید یک هفته بعد تمام مراحل رو تکرار کنید.

    9. هاجر میگوید:

      سلام… گلدون جدیدی گرفتم ک احتمال میدم شپشک از اون باشه… توی خاک‌ گیاها حشره های ریز سفید میبینم ولی روی برگها اثر شدیدی نداشته… باعث تغییر حالت برگهای یک گیاه شده و شبیه تار عنکبوت روی گیاهای دیگه چیزایی دیدم… گیاهپزشک سم کلرپایریفوس بهم دادن.
      گل آلوده رو جدا کردم ولی توی خاک اکثر گلدونام حشره هارو دیدم سمپاشی انجام دادم و عوض کردن خاک همه گلدونا برام سخته… تعدادشون زیاده.
      خاک جدیدو چجوری باید ضدعفونی کنم برای گلدونای جدید؟
      چ کار دیگه ای باید انجام بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، سم کلر پیریفوس یا دورسبان، برای ضدعفونی خاک هم استفاده میشه با همین سم محلول درست کنید همون دزی رو که گیاه پزشک پیشنهاد دادن ویا روی بسته بندی نوشته شده، مقدار مصرفش ۱/5_2 سی سی در یک لیتر اب هست،محلول بدست امده رو روی تمام قسمتهای گیاهانی که الوده هستند اسپری کنید وداخل خاکشون هم بصورت ابیاری بریزید، قسمتهایی رو که میفرمایید تارعنکبوتی شدند قبل از سمپاشی با پنبه اغشته به الکل پاک کنید بعد سمپاشی رو انجام بدید،موقع سمپاشی نکات ایمنی رو عایت کنید. بهتر هست در فضای باز بدون حضور باد ونور مستقیم سمپاشی انجام بشه.

    10. ma میگوید:

      با سلام. من یک مامیلاریا هانیانا دارم. به تازگی روی اون از بین تیغ ها و تار های سفیدش چیز های خصی شبیه پودر سفید می بینم که ظاهرا دور تیغ هاش هم هست. می خواستم بدونم امکان داره شپشک باشه ( چون خیلی ریز هستن و حرکتی هم ندارن. ) و اگه هست با توجه به تیغ های کاکتوس چطور می تونم اون رو با محلولی که اموزشش رو دادید تمیز کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر بصورت ارد هستند،بله شپشک ارد الود امکانش هست که باشه، بکمک پنس یا قلمو ارایشی اغشته به الکل میتونید قسمتهای الوده رو جمع کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        همین سوال رو روی مقاله افت وبیماریهای گل گندمی پرسیدید همکارم جوابتون رو نوشتند، لطفا مطالعه بفرمایید.

    11. الهام میگوید:

      سلام من ب کروتون ک شپشک زده بود آب و مایع اسپری کردم اما ی مقدار از رو ساقش داخل خاک نفوذ کرد چیکار کنم خراب نشه؟

    12. محمدعلی دوست میگوید:

      باسلام توگلدان باشن که دیگ کاریش نمیشه کرد بیرون نمیان پس قبل رفتن باید پدرش درآورد مودچه خودش نشانه قارچ گرفته گی مگ نیست؟یا اینکه گیاه قارچی شده؟من براهمین هرمورچه رو میبینم میشکم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، مورچه ها برگهایی رو که برای تغذیه داخل لانه هاشون میبرن به بزاق خودشون آغشته میکنن وموندن طولانی مدت این فرایند قارچهایی رو بوجود میاره که غذای دلخواه مورچه ها هست واگر این اتفاق داخل گلدان رخ بده برای گیاه مضر هست وگیاه قارچی میشه. برای همین بهتر هست که مورچه های داخل گلدان رو از بین ببرید تا مشکل ساز نباشن همینطور مورچه ها برای تغذیه خود شپشکها رو هم پرورش میدن که برای گیاه مضرر هست.

    13. محمدعلی دوست میگوید:

      باتشکر خخخخ مورچه هارو اذیت نکنم یعنی توخاک گلاتون باشن کاری ندارین بهشون امیدوارم ازبین برن

    14. محمدعلی دوست میگوید:

      بلسلام منظور حذف فیزیکی اگه زیربدنش باش نمیشه کلشو جداکرد باید قیدگیاه رو زد خب نمیشه جداش کرد یعنی الکل بزنیم یا مایع ظرفشویی مشکلی پیش نمیادش مورچه رو که نکشت ولی گیاه رو نمیدونم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر مقدار شپشکها زیاد هست بهتر هست گیاه رو دور بندازید چون حذف فیزیکی هم در بهبود گیاه تاثیری نخواهد داشت ولی اگر مقدارشون کم هست میتونید گیاه رو نجات بدید. میتونید چند قطره مایع ظرفشویی داخل یک لیوان اب مخلوط کنید وروی قسمتهای الوده اسپری کنید ویابا الکل این کار رو انجام بدید،شپشکها حشرات سرسختی هستند وبا این محلول ها از بین نمیرن، اگر نتیجه نگرفتید از سموم شیمیایی حشره کش با رعایت نکات ایمنی استفاده کنید. مورچه ها رو هم اذیت نکنید?

    15. محمدعلی دوست میگوید:

      باسلام این توضیحاتی که شماگفتین روکاکتوس ماری من ایجادشده ولی بعضی جاهاش سفیدپودری گرفته باریکابعدمضرنیست برای گیاه کاکتوس ماده شیمیلییه مایع ظرف شویی یا الکل مطمعنین مشکلی پیش نمیاد؟من امتحانی رو مورچه زدم ولی نمرد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اول باید حذف فیزیکی کنید ،استفاده از الکل ومایع ظرفشویی تا حدودی این افت رو کنترل میکنه ولی باید چندین بار تکرار کنید کامل از بین نمیره. سموم شیمیایی برای این کار درست شدن، استفاده صحیح از سموم شیمیایی هیچ مشکلی پیش نمیاره.

    16. احمدی میگوید:

      سلام خوبید شما از زحمات شما متشکرم .
      در مورد تکسیر این آفت به گیاهان دیگر به چه صورت است و برای پیشگیری باید چه کار کرد

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،این نوع افت با تخم گذاری تکثیر میشه برای کسب اطلاعات بیشتر ومبارزه با این نوع افت پیشنهاد میکنم مقاله فوق رو کامل مطالعه بفرمایید.

    17. Marjan میگوید:

      سلام وقت بخیر من دوتا گلدون گل سنگی دارم دوتاشون شپشک اردالود گرفتن ی بارم با مایع و اب برگاشو پاک کردم و گذاشتمشون پشت پنجره ک افتاب بخوره ک از بین برن ولی دوباره زیاد شدن و گلام داره نابود میشه من چیکار کنم خواهشا جواب بدین

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام. اول گیاهان الوده رو از سایر گیاهانتون جدا بگذارید،بعد حذف فیزیکی کنید با یک قلمو یا گوش پاکن اغشته به الکل تمام نقاط سفید روبردارید،بعد با سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون به اندازه ی یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید ومحلول بدست امده رو به تمام قسمتهای گیاه اسپری کنید داخل خاکش هم بریزید،تا یک هفته هر روز همه ی قسمتهای گیاه رو چک کنید اگر مورد مشکوکی بود مجدد با قلمو اغشته به الکل بردارید ویک هفته بعد سمپاشی رو مجدد تکرار کنید.

        • رضا میگوید:

          سلام خسته نباشید سم د یمیت وات را با آب به گیاه بدم اثر دارد لطفا راهنمایی کنید ممنون ازشما

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام. خیلی ممنون.ابتدا باید سم رو با اب مخلوط کنید به اندازه ی یک سی سی در یک لیتر اب، بعد گیاهی رو که مبتلا به شپشک اردالود هست اول قسمتهای الوده رو با کمک قلمو یا مسواک اغشته به الکل جمع کنید اگر ریشه ها هم درگیر شپشک اردالود هستند بهتره ریشه ها رو داخل محلول شستشو بدید. بعد با محلولی که درست کردید گیاه رو سمپاشی کنید وداخل خاکش هم از محلول بریزید. این سم بوی بسیار نامطبوعی داره. بهتره سمپاشی حتما در فضای باز انجام بشه ونکات ایمنی از جمله ماسک ودستکش روفراموش نکنید. اگر در منزل افراد سالخورده ویا کودک دارید بهتره از این سم استفاده نکنید بجاش میتونید از سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون هم استفاده کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.