معرفی گل لیندا و نحوه نگهداری از آن در خانه و آپارتمان

معرفی گیاه لیندا

معرفی گیاه لیندا : لیندا از گیاهان محبوب آپارتمانی می‌باشد دارای چندین گونه از جمله لیندا قرمز و سبز می‌باشد. دلیل محبوبیت این گیاه تنه ضخیم و چوبی زیبای آن می‌باشد که نقش ذخیره آب را برای گیاه دارد.

نام علمی لیندا Beaucarnea recurvata می‌باشد. لیندا بومی کشور مکزیک می‌باشد. لیندا داری اسم‌های دیگری مانند پای فیل یا پا فیلی و همچنین نخل دم اسبی می‌باشد. لیندا دارای رشد کمی می‌باشد و ارتفاع آن تا ۲ متر می‌رسد. در این مقاله به معرفی گیاه لیندا همچنین نحوه نگهداری این گیاه می‌پردازیم.

 

گل لیندا در طبیعت
گل لیندا در طبیعت

آبیاری لیندا:
اصولاً این گیاه به خشکی مقاوم است اما برای رشد بهتر آن، در تابستان که هوا بسیار گرم است آبیاری را ۳-۲ مرتبه در هفته انجام دهید. در فصول سردتر همانند پاییز و بهار نیز هفته‌ای یک‌بار این گیاه را آب دهید. همیشه مراقب باشید تا خاک گلدان غرقابی و خیس نماند. اگر گیاه مدت زمانی طولانی را در هوای گرم تشنه بماند، ساقه آن منقبض و چروکیده می‌شود که در این حالت بهتر است گیاه به مدت ۱۵ دقیقه در تشت پر از آب قرار گیرد. همچنین گاهی برگها زرد می‌شوند و می‌افتند که این نیز نشانه آبیاری بیش از اندازه است. برای جلوگیری از این مسئله اجازه دهید در فواصل آبدهی گیاه، سطح خاک گلدان تا حدودی خشک شود سپس گیاه را آب دهید. توجه داشته باشید که این گیاه در انتهای ساقه خود (قسمت متورم) آب ذخیره می‌کند بنابراین باید مراقب بود تا خاک گلدان هرگز حالت غرقاب پیدا نکند. به این گیاه در فصل زمستان باید تا حدودی استراحت داد به همین دلیل در این فصل هر ۳-۲ هفته یک‌بار آبیاری کافی است. همچنین در فصل گرم سال غبار پاشی را هفته‌ای یکبار باید انجام داد. البته اگر زمانی که نور آفتاب به شکل مستقیم به برگ‌ها می‌تابد عمل غبار پاشی را انجام دهید ممکن است نقاط و لکه‌های سوخته و قهوه‌ای رنگی روی برگها ایجاد شود.

 

دما:
برای گیاه لیندا بهترین دما در تابستان حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد است و در زمستان نیز تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. افتادن برگ‌های سبز رنگ گیاه نشانه سرد بودن بیش از اندازه محیط است. همچنین اگر برگ‌ها خشک شوند و بریزند نیز نشانه گرم بودن بیش از اندازه محیط است.

 

نور:
لیندا برای رشد خوب به نور کامل نیاز دارد اما در محیط نیمه سایه نیز به زندگی خود ادامه می‌دهد. نور ناکافی موجب عدم ایجاد و رشد برگ‌های جدید می‌شود.

لیندا برگ قرمز
لیندا برگ قرمز

خاک مناسب گل لیندا:
خاک گلدان باید زهکش خوبی داشته باشد تا آب را در خود نگه ندارد. تعویض گلدان گیاه هر دو سال یکبار لازم است و این عمل بهتر است که در بهار انجام پذیرد. عدم رشد برگ‌های جدید یا کوچک ماندن آنان شاید به دلیل عدم وجود مواد غذای کافی باشد که در این صورت می‌توان از کودهای مخصوص گیاهان زینتی هفته‌ای یک مرتبه استفاده نمود.

 

آموزش تکثیر لیندا:
لیندا از طریق بذر و پاجوش تکثیر می شود، جدا کردن پاجوش‌هایی که از کنار گیاه مادری بیرون آمده‌اند یکی از راه‌های تکثیر این گیاه است. در واقع گاهی در یک گلدان دو یا چند گیاه به شکل متراکم در حال رشد هستند که می‌توان در زمان تعویض گلدان گیاه در فصل بهار می‌توان نسبت به جدا سازی آنان اقدام کرد.

 

اما توصیه می‌شود که قبلاً از اقدام به این عمل تمامی وسایل و مواد لازم از جمله گلدانها و مخلوط خاکی مورد نیاز را تهیه کنید و گلدان‌های جدید را بعد از قرار دادن چند تکه سفال و یا سنگریزه ۳-۲ سانتیمتر در کف آن به منظور کمک به خروج آب اضافه، تا حدود ۳۰٪ فضای داخلی از مخلوط کاشت پر کرد.

 

سپس زمان بیرون آوردن گیاه مادری از گلدان آن است و بعد از آن تا جایی که امکان دارد خاک اطراف ریشه‌های گیاه را تمیز کنید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه‌ها می‌توانید برای تمیز کردن خاک اطراف گیاهان از جریان ملایم آب نیز استفاده کنید. گیاه را بررسی کنید تا دریابید که گیاهان از کدامین قسمت در هم فرو رفته‌اند و به هم متصل هستند و برای جدا کردن آنان از یکدیگر می‌توان از وسایلی همانند چاقو یا قیچی باغبانی نیز می‌توان کمک گرفت تا آسیب وارده به گیاهان به حداقل ممکن برسد.

 

سپس گیاهان را به شکل مستقل در گلدان‌های جداگانه بکارید و گلدان را از مخلوط خاکی پر کرده و سپس آن را آب دهید و در صورت نشست کردن بستر کاشت مجدداً مقداری مخلوط خاکی اضافه کنید و با دست و البته به آرامی بستر کاشت را کمی فشار دهید تا گیاه به خوبی در مکان خود مستقر شود. گاهی بر روی ساقه گیاه بخصوص در قسمت پایین آن (ناحیه متورم و ضخیم ساقه)، گیاهچه های کوچکی شکل می‌گیرد که با نام “تنه جوش” نیز می‌توان آنان را خواند که بعد از مدتی که از رشد آنان گذشت و قسمت اتصال آنان به ساقه گیاه مادری کمی متورم شد با کمک وسیله‌ای تیز می‌توان آنان را از گیاه مادری جدا کرد و در بستر کاشت قرار داد به نحوی که حدود ۳۰٪ ارتفاع گیاهچه در درون بستر کاشت قرار گیرد.

 

البته ریشه زایی تنه جوش‌های لیندا کمی سخت انجام می‌گیرد و به همین دلیل استفاده از موادی که با نام هورمون‌های ریشه زایی برای سهولت ریشه زایی این گیاهچه ها توصیه می‌شود. بعد از جدا کردن گیاهچه ها و قبل از قرار دادن آنان در بستر کاشت، باید انتهای گیاهچه را (یعنی قسمتی که به گیاه مادری متصل بوده است) آغشته به هورمون کرد و سپس گیاه را کاشت. به هر حال این مسئله به معنی عدم ریشه زایی گیاهچه های لیندا به دلیل عدم استفاده از چنین هورمون‌هایی نمی‌باشد.

 

بستر کاشت باید در طی ریشه زایی مرطوب نگه‌داشته شود اما آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدن گیاهان جوان خواهد شد. محیط پر نور اما به دور از نور مستقیم آفتاب و حفظ رطوبت محیط با غبار پاشی و همچنین کشیدن پلاستیک شفاف بر روی گلدان حاوی گیاهچه ها از جمله عوامل کمک کننده به ریشه زایی است.

 

مقاله دلیل زرد شدن و ریزش برگ گل‌ها چیست؟ را مطالعه کنید. کلیک

 

هرس لیندا:
گاهی بر روی ساقه گیاه جوانه‌هایی رشد می‌کند که اگرچه در تکثیر این گیاه می توان از آنان استفاده کرد اما نگهداری و تداوم رشد آنان بر روی تنه گیاه مادری موجب چند تنه شدن گیاه خواهد شد بنابراین برای حفظ ظاهر گیاه می بایست این جوانه‌ها را از ساقه جدا نمود.

معرفی گیاه لیندا
اگر برگ‌ها پژمرده شد …
اگر روی برگ‌های لیندا آب ریخته شد سریع‌ برگ‌ها را خشک کنید و اگر برگ‌ها را خشک نکردید و بیشترشان پژمرده شد، سعی کنید برگ‌های پژمرده را از بدنه‌اش جدا کنید و تا بیرون آمدن جوانه‌های جدید صبر کنید تا گیاه‌تان به وضع عادی برگردد در غیر این‌صورت گیاه‌تان را از دست داده‌اید.
نور باید متعادل باشد.

لیندا به نور زیاد احتیاج دارد اما اگر آفتاب مستقیم ظهر تابستان ساعت‌ها روی برگ‌هایش بتابد برگ‌ها می‌سوزند و خیلی سریع می‌ریزند. اگر رشد برگ‌ها بیش از اندازه زیاد باشد و رنگ‌شان به زردی بزند، مطمئن باشید لیندا دچار کم نوری شده است.

 

لکه‌های قرمز را جدی بگیرید. 
شاید مهم‌ترین آفتی که لیندا را تهدید می‌کند، کنه قرمز باشد. اگر روی برگ‌های لیندا لکه‌های قرمز دیدید، با دستمالی این لکه‌ها را از روی ساقه‌ها ‌بردارید. اگر سریع متوجه شوید کنه‌های قرمز دیگر نمی‌توانند پیشروی کنند.

 

مراقب باشید آفتاب‌سوخته نشود…
لیندا گیاه بیابانی است و آفتاب اما آپارتمان با نور متوسط را هم به خوبی تحمل می‌کند. پس تراس خانه هم جای خوبی برای نگهداری آن است. اگر در مورد انتخاب جا برای گلدان لیندا شک دارید، جایی را انتخاب کنید که نور متوسطی داشته باشد. نور خیلی زیاد برگ‌هایش را می‌سوزاند و نور کم هم برگ‌ها را زرد و رنگ‌پریده می‌کند. در هر دو صورت گلدان‌تان کچل می‌شود.

 

نوک و حاشیه برگ‌ها قهوه‌ای و خشک می‌شوند. 
اگر فقط نوک برگ آسیب دیده و قهوه‌ای شده باشد و حاشیه‌ها هنوز سبزرنگ‌اند، علت هوای خشک یا صدمه ناشی از برخورد شی مکانیکی با گیاه است. اما حاشیه‌های زرد و قهوه‌ای علت‌های دیگری دارند؛ ازجمله اینکه در آبیاری دقت نشده و آب بیش از اندازه یا کمتر از حد مجاز داده شده است، گاهی هم درجه حرارت کم یا نور کم می‌تواند این عوارض را داشته باشد.

 

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    55 thoughts on “معرفی گل لیندا و نحوه نگهداری از آن در خانه و آپارتمان

    1. محمدعلی میگوید:

      سلام پیاز لیندام از بستر خاک تا نزدیکای شاخه مقدار کمی شل شده و با دست فرو میره نگران شدم ک دچار گندیدگی حاصل ابیاری زیاد باشه باید چیکار کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میتونید گیاه رو از خاک در بیارید وریشه وپیاز گیاه رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید.

    2. حسین میگوید:

      با سلام ، آیا برگهای لیندا را که خیلی بلند شدند می توان از نصف برگ برید و هرس کرد ویا لااقل سر برگ ها را هرس کرد؟ ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، قسمتهایی که خشک شدن رو میتونید بِبُرید، ولی اگر برگها رو از قسمت سبز برش بزنید برگها بمرور زمان کامل خشک خواهند شد، میتونید برگهای قدیمی رو اگر زرد شدندکلا از ساقه کات کنید.

    3. فاطمه میگوید:

      کود آهن وسه۲۰رو هرچن وقت یکبار بدم این کود رو میشه برای تاج مطبق هم استفاده کرد؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        ماهی یک بار در زمان رشد، بله برای کاج مطبق هم میتونید استفاده کنید.

    4. فاطمه میگوید:

      سلام من دوسه روزه گیاه لیندارو خریدم نوک اکثر برگاش زرد وخشک شده چیکارکنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کمبود رطوبت محیط ودمای زیاد باعث این مشکل میشه، میتونید روزانه مه پاشی کنید ویا جزیره زیر گلدانی برای تامین رطوبت محیط برای گیاه درست کنید.

    5. مهران میگوید:

      سلام، بیش از چند سال است که جوانه لیندا را کاشته ایم اما بدنه آن رشد چندانی نکرده است. چه مدت طول می کشد تا گیاه لیندا بدنه ای ضخیم و بزرگ پیدا کند. اگر ضعف در نگهداری است چه راهی برای افزایش سرعت رشد آن می توانیم در پیش بگیریم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر بدون پیاز کشت کرده باشید همونطوری باقی میمونه ورشدی نمیکنه،چند سال هم میمونه ولی نه رشد میکنه نه خراب میشه، ریشه دار کردن لیندا بدون پیاز کار غیر ممکنی هست. ولی اگر پیاز داره بهتر هست گیاه رو از خاک خارج کنید وریشه های گیاه رو چک کنید،این گیاه به ابیاری زیاد حساس هست هر وقت خاکش خشک شد باید ابیاری بشه وجای پرنور وفیلتر شده نگهداری بشه.

    6. لیلا میگوید:

      سلام خسته نباشید.من گیاه لیندا دارم و برگای پایینیش سوخته بودن و من از گیاه جداشدن کردم حالا قدش بلند نشون میده ولی بدنه بعد از پیاز گل سفید هستش خواستم ببینم مشکلی.نداره. خیلی میترسم که گیاهم خراب بشه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، برگها رو باید بمرور زمان کم کم جدا میکردید همه ی برگها رو یکجا نه، بمرور زمان قسمتی که سفید هست با دریافت نور پررنگ میشه.

    7. الهام میگوید:

      سلام لیندای من کوچی هستش و اینکه از وسط هرچی برگ جدید که درمیاد کاملا بلند میشه ولی از وسط گیاه کج میشه و من نمیخوام شاخه‌هاش آویزون بشه همشون از وسط میشکنه چون ضعیفه چیکار کنم که جوانه‌های تازش اینطور نشه میتونم طول برگها رو مثل موی سر کوتاه کنم؟؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کمبود نور باعث این مشکل میشه،گیاه رو به مرور زمان بجای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

    8. محمد میگوید:

      سلام وقت بخیر
      من کود مایع اهن خریدم ولی نمیدونم به چه مقدار باید برای لیندا استفاده کنم.دستور عملی که روش نوشته کل محلول در دو لیتر اب..حجم خودشم به اندازه شربت داروخانه ی هستش.حالا سوال اینه هر بار باید نیم لیترشو بریزم یا کمتر یا بیشتر!
      خیلی ممنون بابت وقتی که میگذارید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر گلدان گیاهتون بزرگ هست نصف کود رو در یک لیتر اب بریزید وشب خاک گیاه رو با این یک لیتر اب کامل ابیاری کنید. اگر گلدان کوچک هست کود رو به چهار قسمت تقسیم کنید ویک چهارم رو در نیم لیتر اب مخلوط کنید وخاک گیاه رو موقع شب با این محلول ابیاری کنید. یک ماه بعد مجدد کوددهی رو تکرار کنید.

    9. یاسر میگوید:

      سلام مجدد
      آیا آهن و سه۲۰ را با هم بدهم یا با فاصله و اینکه هر چند روز یکبار تجدید کنم؟
      باتشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بافاصله ۷ روز میتونید برای گیاهان اپارتمانی استفاده کنید ماهی یک بار یک ونیم گرم در یک لیتر اب در زمان رشد گیاهان، کود اهن رو بهتر هست شب بدید تا کامل جذب گیاه بشه،این دو کود برای کاکتوسها مناسب نیست فقط میتونید برای گیاهان اپارتمانی که برگ سبز دارند استفاده کنید.

    10. زهراجامی میگوید:

      سلام گل لیندام از انتهای ساقه شل شده وآویزان شده چکار میتونم انجام بدم تا دوباره درست بشه؟؟؟؟

    11. مرتضی میگوید:

      بازم سلام
      ممنون از پاسخگویی سریعتون
      چطور رطوبت رو تامین کنم؟ قصد دارم گلدونش رو عوض کنم تو این شرایط مشکلی پیش نمیاد براش؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        خواهش میکنم، میتونید هر چند روز یک بار روی برگها مه پاشی کنید ویا اگر امکانش رو دارید از دستگاه مه ساز سرد کنار گیاهان استفاده کنید. بهتر هست صبر کنید واوایل بهار گلدان رو تعویض کنید. نوک برگهایی رو که خشک شدن با یک قیچی استریل شده بچینید.

    12. مرتضی میگوید:

      سلام لیندام رو تازه گرفتم اما نوک برگ هاش خشک شدن بعضی از برگ ها تا ۲۰سانت هم از نوک خشک شده
      علتش چی میتونه باشه
      تو گلخونه خونه گذاشتم نور خوبه، دما هم نه خیلی سرده نه خیلی گرمه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. کمبود رطوبت محیط باعث خشک شدن نوک برگها میشه رطوبت محیط رو تامین کنید.

    13. سارا میگوید:

      سلام
      داخل گلدان لیندام یه ساقه شروع کرده به رشد و خیلی سریع هم رشد میکنه و اصلا تشابهی به لیندا نداره!!!!

    14. عسل میگوید:

      سلام
      گیاه لیندایی که خریدم سبز رنگ بود. الان داره به رنگ قرمز متمایل میشه. ساقه ها و حاشیه برگ ها در حال قرمز شدنه.
      و اینکه همه برگ ها حالت خوبی دارن ولی چنتا از برگها حالت آویزون و افتاده و رنگ زرد دارن.علت چیه ؟
      لیندا از پشت شیشه نور آفتاب رو میگیره و هفته ای یکبار بهش آب میدم. روی برگ ها هیچ وقت اب اسپری نکردم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام. لیندا گیاه سایه دوست هست. نور مستقیم باعث تغییر رنگ برگهاش میشه بهتره از کنار پنجره بردارید وبا فاصله یک متر از پنجره که فقط نور داشته باشه نگهداری کنید.

    15. رضایی میگوید:

      با سلام وتشکر از پاسخگویی و راهنمایی شما ۵ عدد بذز لیندا کاشتم دمای داخل کاور نزدیک به ۳۰ درجه میشه ایا باید جای اونا رو عوض کنم یا دمای بالا اشکالی برای بذر نداره و سوال دوم اینکه ایا امکان داره بذز لیندا دچار قارچ بشه با توجه به اینکه بستر کشت نیاز به قارچ کشی نداره

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. اگر بذرها جوانه زدن بهتره کاور رو بردارید. اگر هنوز جوانه نزدن روی پلاستیک چند تا حفره ایجاد کنید تا دما کمی پایین تر بیاد. نه فکر نکنم قارچ بزنه چون بذرهای لیندا در مقابل قارچها مقاوم هستند. اگر مورد مشکوکی بود با پنس بردارید.

    16. نويد طاهري میگوید:

      سلام عرض ادب گلدان لیندامو به یک باکس بزرگ که شامل طیفی از کاکتوس هاست انتقال دادم و بر اساس شرایط کاکتوس ها ازش نگهداری میکنم وضعیت کاکتوس هام عالیه اما لیندا از زمان انتقال سر ناسازگاری گزاشته برگها شل و ویزون شدن که کات کردم و تنها دو برگ براش باقی مونده که اونهام درحتل زرد شدن هستن راهکار چیه و اگه برگها کاملا کات بشن و فقط قسمت کوزه ای باقی بمونه گیاه زنده می مونه ؟بسیاااار سپاسگزارم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. لیندا جزو گیاهان بیابانی هست وتحمل سرما رو نداره. بهتره در زمستان در دمای ۱۵الی۲۱درجه نگهداری کنید کمبود نور باعث اویزان شدن وکمرنگ شدن برگها میشه. میتونید برگها رو کامل کات کنید بهار دوباره رشد میکنه وچند شاخه میشه بشرطی که در زمستان ابیاری رو کامل قطع کنید ودر دمای ایدالی نگهداری کنید. گیاه بالغ لیندا تا یک سال میتونه اب رو در پیاز خودش حفظ کنه ونیازی به ابیاری نداشته باشه.

    17. رضایی میگوید:

      در مورد شن اگه همینی که برای زهکشی گلدان استفاده میشه خوبه و بستر کشت باید ضد عفونی بشه یا نه و منظور از خاک گلدان خاک معمولیه یا خاک برگ

      • کارشناس 1 میگوید:

        نیازی به ضدعفونی بستر نیست. منظور از خاک معمولی،خاک باغچه هست.بله ماسه های شسته سایز عدس.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. بذرها رو باید بمدت ۲۴ساعت داخل آب ولرم خیس کنید. بعد از ۲۴ساعت بذرها رو بردارید و داخل گلدان ۸ سانتی متری با ۴ قسمت شن درشت، ۲ قسمت پیت ماس، ۱ قسمت پرلیت و یک قسمت خاک گلدان استریل پر کنید. ۱.۵ سانتی متر از قسمت بالای گلدان را خالی بگذارید. چند سانتی متر از قسمت بالای خاک را مرطوب کنید و اجازه دهید چند دقیقه آب از پایین گلدان خارج شود.بعد بذرها رو سطح خاک قرار بدید وحدود سه میلیمتر روی سطح بذرها رو ماسه درشت بریزید. داخل هر گلدان یک بذر بکارید ودرب رو با کیسه پلاستیکی بپوشونید تا رطوبت حفظ بشه.گلدان رو در جای نور گیر وگرم(کنار لوازم گرمایشی) در دمای ثابت 21_24درجه قرار بدید وهر وقت سطح خاک خشک شد اب اسپری کنید تا خاک خشک نشود. جوانه زنی یک الی دو ماه زمان میبره. بعد از جوانه زنی ورشد کیسه پلاستیکی رو از سطح گلدان بردارید وگلدان رو در جای پرنوری قرار بدید. بعد از اینکه شبها دمای بالاتر از ۱۳درجه رو داشت میتونید گیاه رو به فضای ازاد انتقال بدید. دقت کنید که هر وقت سطح خاک خشک شد گلدان رو ابیاری کنید جوانه نباید خشکی بکشه. بعد از رشد برگهای بالغ تر میتونید ابیاری رو کمتر کنید وهر وقت سطح خاک به اندازه سه الی دو سانتیمتر خشک شد ابیاری کنید.بهترین زمان برای کاشت بذر لیندا فصل بهار هست.

    18. دوستی میگوید:

      با سلام. یک گلدان لیندا تو خونه داریم که مدام برگهاش شل و آویزون هستن و حالت کمانی شون رو از دست دادن. تقریبا نصف روز نور غیرمستقیم از پشت شیشه داره و هر دو سه روز یکبار برگهاشو اسپری میکنیم. نوک برگهاشم حالت زرد و سوخته داره. رشدش هم خوبه و جوونه های جدید میزنه ولی همه به طرف زمین آویزونن. علتش چی میتونه باشه؟ با تشکر از سایت خوبتون.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. دلیل اویزون شدن برگهای لیندا میتونه از دمای زیاد ویا نور کم باشه بهتر نزدیک پنجره ویا جایی که نور بیشتری داره انتقال بدید واز افتاب مستقیم حفاظت کنید. زرد وسوخته شدن نوک برگها دلیلش کمبود عناصر موجود در خاک هم میتونه باشه. میتونید ماهی یک بار با کودهای کامل npkکوددهی کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.