آفت‌ و بیماری‌ های نخل ماداگاسکار

آفت‌ها و بیماری‌های نخل ماداگاسکار

آفت‌ها و بیماری‌های نخل ماداگاسکار : نخل ماداگاسکار یا همان پاچیپودیم گیاه مقاومی است که خیلی کم دچار آفت‌ها و بیماری‌ها می‌شود. برخی حشرات مانند شته‌ها، کنه تارعنکبوتی، شپشک ها بخصوص شپشک آرد آلود این گیاه را مورد حمله قرار می‌دهند. تمامی این آفت‌ها مکنده بوده و از شیره گیاه برای تغذیه استفاده می‌کنند. و این امر باعث ضعف گیاه و ریزش برگ‌ها می‌شود.

از اولین نشانه‌های وجود این حشرات می‌توان به بد شکل شدن برگ‌ها و خارج شدن از حالت طبیعی، همچنین گاهی به دلیل ترشحات این آفات سطوح برگ‌ها حالتی چسبناک می‌یابد که ممکن است به دلیل جمع شدن کپک سیاه رنگی که کپک دوده‌ای نام دارد، ابتدا سطح برگ‌ها سیاه می شود و سپس می ریزند. بهترین راه درمان برای حشرات مکنده استفاده کردن از سموم سیستماتیک است. سم‌های سیستماتیک جذب شیره گیاه شده و حشراتی که از شیره گیاه تغذیه می‌کنند با مکیدن شیره گیاه از بین می‌روند.

 

از دیگر مشکلات گیاه نخل ماداگاسکار می‌توان به بیماری‌های قارچی اشاره کرد که باعث پوسیدگی در گیاه می‌شوند. Fusarium oxysporum از جمله بیماری‌های قارچی این گیاه است که ابتدا برگ‌های مسن‌تر و سپس همه برگ‌های گیاه را درگیر می‌کند. برگ‌ها زرد و سپس قهوه‌ای می‌شوند اما بر روی گیاه باقی می‌مانند. گاهی یک قسمت از برگ تغییر رنگ می‌دهد و قسمت دیگر سبز رنگ باقی می‌ماند. با پیشرفت بیماری برگ‌ها و سپس تمامی گیاه می‌میرد و از بین می‌رود. با مشاهده هر قسمت پوسیده، باید آن قسمت را از گیاه جدا کرد. متأسفانه زمانی که نواحی نزدیک به سطح خاک می‌پوسند نمی‌توان گیاه را نجات داد و  چاره‌ای جز صرف نظر کردن از این گیاه نیست. اما اگر نواحی بالاتر پوسیده هستند  می‌توان قسمت‌های  آلوده را جدا کرد و از بین برد تا پیشرفت بیماری به تعویق بی افتد اما پیشگیری راه‌حل بهتری است.

خرید گیاه سالم استفاده از بستر کاشت ضدعفونی شده و خشک بودن هوا و تهویه مناسب از جمله راهکارهای جلوگیری از شیوع این بیماری است. بیماری قارچی لکه برگی نیز منجر به بروز لکه‌هایی بر روی برگ‌های این گیاه می‌شود. این لکه‌ها می‌توانند با توجه به عامل قارچی یا باکتریایی که ایجاد کننده این بیماری است رنگ متفاوتی از زرد تا سیاه داشته باشند. بهترین راه حل چنین بیماری جمع آوری برگ‌های آلوده و جلوگیری از خیس و مرطوب شدن برگ‌های گیاه و استفاده از خاک‌های استریل و ضدعفونی شده در زمان تعویض خاک این گیاه است. همچنین در مواردی که بیماری شدید می‌شود می‌توان از قارچش برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری استفاده کرد.

برای درمان و پیشگیری بیماری‌های قارچی باید از سموم قارچش مانند سم کاربندازیم استفاده کرد، و از آبیاری زیاد بخصوص در فصل سرما و زمان خواب گیاه خودداری کرد.

توجه داشته باشید زرد شدن و  ریزش برگ‌های پایینی با شروع فصل سرما طبیعی می‌باشد. البته باید هرگونه زرد شدن و ریزش برگ‌ها را مورد بررسی قرار داد.
آفت‌ها و بیماری‌های نخل ماداگاسکاربرای آموزش نحوه نگهداری نخل ماداگاسکار اینجا کلیک کنید.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      839 thoughts on “آفت‌ و بیماری‌ های نخل ماداگاسکار

      1. هانیه دهقان میگوید:

        سلام وقت بخیر
        نخل من ی مدتی هست برگ های بالایی لکه لکه زرد شده طبق عکس
        و برگ های پایینی نقطه نقطه حالت سوختگی داره
        پشت پنجره جنوبی هست و بین گلدان و پنجره نایلون کشیدم بخاطر زمستان
        نور تقریبا خوبی بهش میخوره و برای آبیاری هم هر موقع خاکش خشک میشه آبیاری میکنم
        https://s6.uupload.ir/files/img_20220324_123051_ddkw.jpg
        https://s6.uupload.ir/files/img_20220324_123100_9axb.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، خاک گیاهتون مناسب نیست ودلیل زرد شدن برگها هم همین موضوع هست، موقع ابیاری با محلول قارچ کش خاک رو کامل ابیاری کنید تا نرم بشه و۲۴ ساعت بعد به ارامی گیاه رو ازخاک خارج کنید وریشه ها رو با اب ولرم شستشو بدید بعد داخل خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه واب رو مدت زمان زیادی حفظ نکنه بکارید بعد از کاشت یک هفته در محیط سایه نگهداری کنید وبمرور زمان به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید تمام برگهایی که زرد شدن ولکه دارند خواهند ریخت ولی برگهای جدید سالم وسبز خواهند بود یک ماه بعد از تعویض خاک با کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند تقویت کنید.

          • هانیه دهقان میگوید:

            سایه در چه حدی باشه ؟ یعنی جای تاریک باشه ؟
            و نور فیلتر شده یعنی چی؟
            و چند وقت یکبار بهش آب بدم؟

            • کارشناس 2 میگوید:

              بعد از کاشت مجددحدود یک هفته در محیط نیمه سایه بشه یعنی جایی که نور باشه ولی شدت نور زیاد نباشه این موضوع برای این کار انجام میشه که گیاه رطوبت از دست نده وبهش شوک وارد نشه، نور فیلتر شده یعنی بین نور وگیاه مانعی باشه ونور بصورت مستقیم به گیاه نتابه، برای مثال پرده توری نازک بین نور وگیاه باشه، از پشت شیشه معمولی نور مستقیم محسوب میشه، ابیاری رو زمانی که خاک کامل تاعمق گلدان خشک شد انجام بدید میتونید با یک سیخ چوبی رطوبت خاک رو تست کنید هر زمان خاک کامل خشک شد ابیاری رو انجام بدید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، به همه ی سوالها پاسخ داده میشه احتمالا سوالتون ثبت نشده مجدد سوالتون رو بنویسید پاسخگو هستیم.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، کلا کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند مناسبند میتونید استفاده کنید.

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، نور رو حتما فیلتر کنید نور مستقیم باعث سوختگی تنه وچروک شدنش میشه اگر رشد داره در اثر کهولت سن هم چنین مشکلی بوجود میاد که طبیعی هست.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.