شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

شپشک آردآلود

آفت شپشک آردآلود چیست؟

شپشک آردآلود یکی از آفت‌های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده می‌شود بخصوص مکان‌های مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.

این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین می‌برد.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود می‌آورد.

 

شناسایی آفت شپشک آردآلود

گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشته‌های اطراف بدن دوره تخم‌گذاری و …متفاوت است.

شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایع‌ترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت می‌کند، البته انواع دیگر شپشک نیز می‌توانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.

 

این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، ماده‌ها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز می‌کند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلی‌متر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان می‌توانند حرکت کنند و جابجا شوند.

در اطراف بدن حشره چندین جفت رشته‌های کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیم‌تر و طویل‌تر است.

 

حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.

شپشک نر بالغتصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.

Pseudococcus

تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.

آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه می‌کنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمت‌های مختلف گیاهان تغذیه می‌کنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایه‌ای از پوشش پودری به دور خود ترشح می‌کنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.

 

رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که ماده‌ای چسبناک است تولید می‌کند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچه‌ها است، بنابراین مورچه‌ها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت می‌کنند.

 

چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود

حشرات ماده بعد از جفت‌گیری با حشرات نر تخم می‌گذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار می‌گیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج می‌شود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمت‌های مختلف گیاه راه می‌یابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی می‌کنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی می‌کنند و تبدیل به حشرات بالدار می‌شوند.

چرخه زندگی شپشک آرد آلود

خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود

هیچ یک از قسمت‌های گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان می‌دهد، تمامی قسمت‌های گیاه بخصوص نواحی اتصال برگ‌ها به شاخه یا شاخه‌ها با یکدیگر و همچنین زیر برگ‌ها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه می‌کند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل می‌گیرند.

 

حشرات و یا تخم‌های صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش می‌توان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش می‌یابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دوده‌ای می‌شود، این مسئله موجب ظهور لکه‌های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می‌شود.

ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان و نابالغ می‌شود.

انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوس‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشه‌ها می‌شود، اگر یک گیاه نشانه‌های رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان می‌دهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمی‌کنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعه‌هایی از شپشک ها را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه پیدا کنید.

 

راه‌های کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود

برای مبارزه با این آفات حتماً برگ‌های مرده و یا قسمت‌های هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri می‌توان محیط‌های سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهت‌های زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک می‌توانند از شپشکها تغذیه کنند.

یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه می‌کنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.

برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت می‌کند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره می‌شود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک می‌نامند.

 

در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت می‌کنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه‌ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند می‌توان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.

 

روش‌های خانگی مبارزه با شپشک آردآلود

در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی می‌توان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روش‌ها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.

به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگ‌های گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است می‌توان از مخلوط آب گرم و مایع ظرف‌شویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده می‌شود.

کافی است که ۱ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکه‌ای پنبه یا پارچه جمع کرد.

برای افزایش اثر مایع ظرف‌شویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه می‌توان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع استفاده کرد.

 

مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه می‌شود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که می‌خواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.

 

بعد از مصرف این محلول‌ها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.

ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.

اگر این ترکیب را استفاده می‌کنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.

حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگ‌ها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.

گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکس‌العمل‌های متفاوتی نیز می‌توانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیده‌اند می‌توانید از وسیله‌ای همانند مسواک استفاده کنید.

ساکولنت
حمله به ساکولنت توسط شپشک آرد آلود

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    355 thoughts on “شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

    1. کیانا میگوید:

      سلام
      خسته نباشید
      کاکتوس من کنه قرمز زده
      برای از بین بردنش کنه کش تهیه کردم
      میخواستم بدونم بعد از سم پاشی لازمه که گیاهم رو ابکشی کنم تا اسیبی بهش نرسه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، خاک گیاهتون مناسب نیست وریشه های گیاه مشکل داره،قطره های سفید از خود گیاه تراووش میکنند. دلیلش مشکل ریشه هست گیاهتون افت کنه تارعنکبوتی هم داره، ابتداگیاه رو با محلول سم کنه کش سمپاشی وابیاری کنید واز سایر گیاهان جدا نگهداری کنید ودمارو کاهش بدید وتهویه محیط رو بالاببرید، بعد از بهبود کامل خاک گیاه رو عوض کنید واز خاک مخصوص کاکتوسها براش استفاده کنید. ابیاری رو هر زمان خاک کامل خشک شد انجام بدید.

    2. علی میگوید:

      با عرض سلام و وقت بخیر. ریشه چند تا از کاکتوسهام شدیدا دچار شپشک آرد آلود شده بودن که من ریشه ها رو با دیازینون شستشو دادم و خاک رو هم کلا عوض کردم. چون باز هم احتمال بازگشت آلودگی وجود داره یه سوال داشتم.
      بهترین سم حشره کش برای شپشک آرد آلود “ریشه کاکتوس” چیه؟ من چند جا تو سایت شما و بین نظرات رو جستجو کردم و ظاهرا دو سم کلرپیریفوس و دیمتوات بهتر از بقیه هستن. خواستم بدونم کدوم یکی از این دو بهتر جواب میده هم برای پیشگیری و هم برای درمان شپشک آرد آلود “ریشه کاکتوس”. البته اگه از این دو بهترش هم باشه ممنون میشم ذکر کنید. با تشکر.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، تنها سم موثر نیست شرایط نگهداری از جمله نوع خاک، دمای نگهداری ومحیط نگهداری وتهویه محیط هم باید ایدال باشه تا بستری برای افت بوجود نیاد، برای پیشگیری هردو سم بهتر جواب میدن،برای شپشک اردالود ریشه بهتر هست تمام قسمتهای الوده ریشه کات بشه وخاک رو حتما دور بریزید واز خاک جدید ومناسب وضدعفونی شده استفاده کنید.

        • علی میگوید:

          سلام. ممنون از پاسخ تون. درست میفرمایید شرایط نگهداری مهمه. من ریشه های آلوده رو کات کردم و خاک رو کلا عوض کردم ولی در هر حال احتمال داره چند تایی از تخم آفتها بمونن و دوباره یه مدت دیگه آلودگی شروع بشه. اونجوری که من تحقیق کردم دو سم کلرپیریفوس و دیمتوات برای شپشک آرد آلود خوب هستن ولی کلرپیریفوس قابلیت حل شدنش تو آب کمتر از دیمتوات هستش و شاید برای شپشک آرد آلود ریشه کاکتوس مناسب نباشه. خواستم بدونم که کدوم یکی بهتره برا همین مزاحمتون شدم. ممنون.

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام، ممنون از شما،تخمها داخل خاک باقی بمونن با هیچ نوع سمی از بین نمیرند مگر اینکه از خاک خارجشون کنید من بشخصه برای شپشک از سم حشره کش دیمتوات استفاده میکنم برای ریشه کاکتوسها که خوب جواب میده ماندگاری طولانی هم داره. البته اینم بگم که در سال یک بار استفاده بشه وشرایط نگهداری ایدال باشه دیگه گیاهان مبتلا نمیشن چون ماندگاریش زیاد هست. سم دیمتوات بوی بسیار نامطبوعی داره حتماحتما سمپاشی در فضای باز بدون نور مستقیم وباد انجام بشه وحتما نکات ایمنی رو رعایت کنید.

    3. امیر میگوید:

      سلام.

      یکی از همکاراتون تو محل ما سم بنومیل رو پیشنهاد کرد. آیا جواب میده؟
      بهترین سم چیه!؟

    4. نگار میگوید:

      سلام بعضی از ساکولنت هام و کراسولا خرفه مبتلا به شپشک ارد شدن از چه سمی براشون استفاده کنم از مالاتیون میشه استفاده کرد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابتدا باید حذف فیزیکی کنید بعد سمپاشی کنید، بله میتونید از این نوع سم استفاده کنید.

    5. دیانا میگوید:

      با سلام و خسته نباشید خدمت شما کارشناس محترم
      ببخشید من یه کوچولو روی کاکتوسم ازین شپشکای آرد آلود که میگن دیدم باید چیکار کنم تو خونه!؟
      به من گفتن حشره کش روشون اسپری کنم
      ممنون میشم بگین

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، ابتدا باید بوسیله یک قلمو اغشه به الکل حذف فیزیکی کنید وتمام نقاط سفید رو از روی گیاه بردارید، گیاه رو از سایر گیاهان سالم جدا نگهدارید وتهویه محیط رو بالاببرید ،بعد با یک سم حشره کش مثل دیازینون یک سی سی داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وگیاه رو دو بار بافاصله یک هفته ابیاری وسمپاشی کنید در این یک هفته گیاه رو تحت نظر داشته باشید اگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    6. ظاهری میگوید:

      سلام خدمت کارشناس محترم
      منزل ما حدود ۲۰ ، ۳۰ تا درخت کاج در پشت بام داره که شدیدا شپشک ارد الود زده من کلی نوک کاج ها رو که خیلی درگیر بودن هرس کردم و بعد از سم ایمیدیاکلوپراید استفاده کردم، به نسبت یک‌سی سی در لیتر، اما تاثیر چندانی نداشت و همچنان شاخهای کاجها پر از شپشک به طوری که داره درختها رو خشک می کنه
      من این سم رو پارسال از یک مغازه محصولات کشاورزی خریدم، که فروشنده ان رو معرفی کرد ، پارسال هم کاجهای من همین مشکل رو داشتن و وقتی من از این سم استفاده کردم همشون مردن
      حالا نمی دونم ایراد کارم از کجاست، نسبت سم رو اشتباهی ریختم، یا شپشک ها بدنشون به این سم مقاوم شده، از شما می خوام محبت کنید و مرا راهنمایی کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با یک بار سمپاشی که از بین نمیرند، دوبار باید سمپاشی رو تکرار کنید بافاصله یک هفته ،اگر مقدارشون زیاد هست سه بار سمپاشی رو بافاصله یک هفته انجام بدید، شاخه های الوده رو هرس کنیدتا تهویه بخوبی انجام بشه، تهویه مناسب نباشه بیشتر الوده این افت میشند.

    7. امید توفیقی میگوید:

      سلام, آیا هیدروژن پر اکساید(همان آب اکسیژنه) بر روی شپشک آرد آلو اثر میکند؟
      من چند نهال کوچک انار ترش وحشی حدودا دو ساله دارم که اخیرا بعد از هرس متوجه وجود این شپشک روی آنها شدم. تا حدی حذف فیزیکی کردم ولی مطمئنم خاک هم آلوده است. بهترین راه برای حفظ نهالهایم را پیشنهاد بفرمایید.
      در صورت استفاده از سم آیا باز هم نیاز به تعویض خاک هست؟
      متشکرم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اب اکسیژنه بیشتر برای ضدعفونی استخرها وسایر موارد مورد استفاده قرار میگیره، احتمالش هست که برای گیاهان مضر باشه، برای از بین بردن شپشک ارد الود ابتدا باید حذف فیزیک انجام بدید بعد با سم حشره کش دیمتوات ویاهر نوع سم حشره کشی دیگری اگر در دسترس دارید گیاه رو کامل ابیاری وسمپاشی کنید،دوبار بافاصله یک هفته. اگر مطمعن هستید که ریشه ها هم درگیر شده باید گیاهان رو از خاک دربیارید وقسمتهای الوده ریشه ها رو حذف کنید وریشه ها رو هم با محلول حشره کش شستشو بدید اگر شدت الودگی در خاک زیاد باشه میتونید خاک رو تعویض کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، باید الکل با اب ترکیب بشه مستقیم الکل رو روی گیاه بریزید میسوزه. از الکل سفید استفاده کنید صنعتی نباشه.

    8. سمیرا میگوید:

      سلام و تشکر فوق العاده از راهنمایی هاتون
      برای تعویض خاک گیاهان آلوده که قرار بود با سم کلرپیریفوس شستشو بدم میتونم از خاکی که با بنومیل ضد عفونی شده استفاده کنم؟
      دو روز پیش خاک رو ضد عفونی کردم
      قارچ کش و سم با هم مشکلی پیش نمیاره؟

    9. کریم مسیبی میگوید:

      سلام.خسته نباشین تشکر از وبسایت خیلی خوبتون. لطفا یه نگاهی به کاکتوسام بندازید به تازگی مبتلا به شپشک آردآلودشدن حذف فیزیکی انجام گرفت با دیازنون نسبت ۱در هزار .۱سی سی در یک لیتر آب سم پاشی انجام گرفت.شرایط نگهداری پنجره جنوبی.نور پشت شیشه.آبیاری زمان خشک شدن خاک.تا امروز کودهی نداشتم به هیچ عنوان. آبیاری با آب باران انجام میگیره.لطفا بگین مامیرلا خوب میشه مشکلی اگه باز داشتن لطفا به بگین تشکر.http://uupload.ir/files/bogi_۲۰۲۰۰۵۱۰_۱۵۰۷۱۹.jpg http://uupload.ir/files/n2u2_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۲۵۲.jpg http://uupload.ir/files/2m3y_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۲۳۲.jpg http://uupload.ir/files/am95_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۲۰۶.jpg http://uupload.ir/files/lv4u_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۱۳۲.jpg http://uupload.ir/files/aq38_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۰۴۹.jpg http://uupload.ir/files/1zfy_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۵۰۰۰۰.jpg http://uupload.ir/files/x5dy_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۴۵۸۳۳.jpg http://uupload.ir/files/ppqp_۲۰۲۰۰۵۰۹_۱۴۵۷۴۴.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،بجز عکس اول مامیلاریا بقیه حالشون خوب هست، عکس اول شدت الودگی زیاد بوده وگیاه در حال از بین رفتن هست بهتر هست دور بندازید با این شدت الودگی بهبود پیدا نمیکنه،حتما تهویه محیط رو بالا ببرید تا چنین مشکلی بوجود نیاد.

    10. سمیرا میگوید:

      سلام
      کاکتوس و ساکولنت های من رشدشون کم شده و تغییر رنگ دادن
      مدتیه متوجه شدم توی خاک و ریشه از دونه های سفید و پودری وحالت تخم پرشده
      و بردم گلفروشی
      به من گفتن شته است و البته قارچ کش هم زدن
      و خدمات کشاورزی قارچ کش بنومیل و سم کلرپیریفوس به من داده
      سوالم اینه که نمیدونم قارچ کش گل فروشی چی بود و سه چهار روز میگذره
      آیا استفاده کنم( گفتن دوبار)
      و آیا تشخیص درست بوده
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، از گیاهان وافتها عکس واضح بفرستید وشرایط نگهداری رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، بهتر هست خاک وریشه تمام گیاهان رو بررسی کنید ابتدا ریشه های الوده رو بایک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید وخاک رو هم دور بریزید واز خاک جدیدی(مخصوص کاکتوسها) استفاده کنید، از سم حشره کش کلر پیریفوس (مقدار مصرف یک سی سی در یک لیتر اب) میتونید استفاده کنید ریشه وگیاهان رو با این محلول شستشو بدید ومجدد بکارید وبمدت یک هفته در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید ،یک هفته بعد بمرور زمان به محیط اصلی انتقال بدید تهویه محیط رو بالا ببرید ،مکانشون برای نگهداری نور خوبی داره،فقط گیاهانی که بین پنجره ودرب هستند رو به محیط پرنوروفیلتر شده انتقال بدید نور کافی ندارند وعلفی رشد کردند.

    11. زینب میگوید:

      سلام خسته نباشید من یدونه از این شپشک ها روی ساکلنت سم اسبی دیدم حذف فیزیکی کردمش الان نمیدونم از بقیه گلا جدا بزارمش یانه فقط همین یدونه رو دیدم هیچ علایمی از سفیدی و اینا روش نیس گلای اطرافشم دیدم هیچی پیدا نکردم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، بهتر هست از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وگیاه رو بمدت یک هفته تحت نظر داشته باشد واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید،تهویه محیط رو هم بالا ببرید.

    12. آزی میگوید:

      سلام روزتون بخیر
      ممنون از مطالب عالیتون، من یه ساکولنت هیمالیا دارم که روی ساقه ش سفیدک زده و چند تا از برگهاش هم خشک شده ، از ضد قارچی که برای کاکتوسم استفاده میکردم روش اسپری کردم به نظرتون کافیه یا کار دیگه ایی هم باید انجام بدم در ضمن خاکشم خاک کاکتوسِ نورش هم پشت پنجره جنوبیه

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وقسمتهایی که سفیدک زده عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    13. محمد علی میگوید:

      سلام،سم کلر پیریفوس برای از بین بردن شپشک آرد آلو مناسبه؟چنتا کاکتوس دارم که این مشکلو دارن،حذف فیزیکی کردم و هروز چکشون میکنم،۳تاشون تقریبا ازبین رفته شپشکشون،ولی یکیشون که بچه زیاد داره و درز برای این شپش زیاد داره،هنوز شپش داره.راهنمایی میفرمائید؟
      سم با اسپری کردن بالاخره به خاک هم نفوذ میکنه،برای گیاه مشکلی پیش نمیاد؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میتونید استفاده کنید،دز مصرف رو اندازه بزنید هیچ مشکلی برای گیاه پیش نمیاد میتونید از محلول داخل خاک گیاه هم بریزید.

    14. احمدرضا میگوید:

      سلام میشه بی زحمت بگید سم ایمیدیا کلوپراید یا همون کنفیدور رو با چه غلظتی با اب برای شپشک ارد الود مخلوط کنم ؟

    15. Kiyana میگوید:

      سلام برای کاکتوس ها که به شپشک ارد الود مبتلا شدند سم دیازینون رو با چه مقدار اب مخلوط کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابتداباید حتما حذف فیزیکی کنید بعد سمپاشی رو انجام بدید،یک سی سی داخل یک لیتر اب.

    16. عاطفه میگوید:

      من حسن یوسف دارم. روی تنه و زیر برگها شپشک اردالود زده . الان ۲تا قطره مایع ظرفشویی و نصف لیوان اب رو تنه اسپری کردم. بعدشم با پدالکلی شپشکارو برداشتم تا جایی که تونستم. گیاهم نمیمیره ؟؟؟ اخه دیر متوجه شدم متاسفانه????

      • کارشناس 1 میگوید:

        تمام نقاط سفید رو حذف فیزیکی کنید ،تا یک هفته هر روز گیاه رو بررسی کنید اگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید ،اگر تمام قسمتهای الوده حذف بشن بهبود پیدا میکنه ،گیاه رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالا ببرید.

    17. هدیه میگوید:

      سلام,وقتتون بخیر.
      گیاه پدیلانتوس دارم که یک هفته ست خریدمش الان شپشک آرد آلود گرفته.کنار در تراس نگهش داشتم.نمیدونم چرا این بیماری رو گرفته.قسمتهایی از برگهاش و قسمتی از ساقه هاش سفید سفیدکی شده.باید چیکار کنم؟دوسش دارم نمیخوام از بین بره

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالا ببرید، تمام قسمتهای سفید رو حذف فیزیکی کنید، بعد گیاه رو با سموم حشره کش سیستمیک سمپاشی کنید یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.