شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

شپشک آردآلود

آفت شپشک آردآلود چیست؟

شپشک آردآلود یکی از آفت‌های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده می‌شود بخصوص مکان‌های مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.

این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین می‌برد.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود می‌آورد.

 

شناسایی آفت شپشک آردآلود

گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشته‌های اطراف بدن دوره تخم‌گذاری و …متفاوت است.

شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایع‌ترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت می‌کند، البته انواع دیگر شپشک نیز می‌توانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.

 

این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، ماده‌ها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز می‌کند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلی‌متر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان می‌توانند حرکت کنند و جابجا شوند.

در اطراف بدن حشره چندین جفت رشته‌های کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیم‌تر و طویل‌تر است.

 

حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.

شپشک نر بالغتصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.

Pseudococcus

تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.

آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه می‌کنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمت‌های مختلف گیاهان تغذیه می‌کنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایه‌ای از پوشش پودری به دور خود ترشح می‌کنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.

 

رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که ماده‌ای چسبناک است تولید می‌کند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچه‌ها است، بنابراین مورچه‌ها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت می‌کنند.

 

چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود

حشرات ماده بعد از جفت‌گیری با حشرات نر تخم می‌گذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار می‌گیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج می‌شود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمت‌های مختلف گیاه راه می‌یابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی می‌کنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی می‌کنند و تبدیل به حشرات بالدار می‌شوند.

چرخه زندگی شپشک آرد آلود

خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود

هیچ یک از قسمت‌های گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان می‌دهد، تمامی قسمت‌های گیاه بخصوص نواحی اتصال برگ‌ها به شاخه یا شاخه‌ها با یکدیگر و همچنین زیر برگ‌ها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه می‌کند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل می‌گیرند.

 

حشرات و یا تخم‌های صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش می‌توان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش می‌یابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دوده‌ای می‌شود، این مسئله موجب ظهور لکه‌های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می‌شود.

ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان و نابالغ می‌شود.

انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوس‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشه‌ها می‌شود، اگر یک گیاه نشانه‌های رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان می‌دهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمی‌کنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعه‌هایی از شپشک ها را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه پیدا کنید.

 

راه‌های کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود

برای مبارزه با این آفات حتماً برگ‌های مرده و یا قسمت‌های هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri می‌توان محیط‌های سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهت‌های زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک می‌توانند از شپشکها تغذیه کنند.

یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه می‌کنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.

برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت می‌کند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره می‌شود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک می‌نامند.

 

در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت می‌کنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه‌ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند می‌توان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.

 

روش‌های خانگی مبارزه با شپشک آردآلود

در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی می‌توان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روش‌ها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.

به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگ‌های گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است می‌توان از مخلوط آب گرم و مایع ظرف‌شویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده می‌شود.

کافی است که ۱ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکه‌ای پنبه یا پارچه جمع کرد.

برای افزایش اثر مایع ظرف‌شویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه می‌توان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع استفاده کرد.

 

مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه می‌شود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که می‌خواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.

 

بعد از مصرف این محلول‌ها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.

ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.

اگر این ترکیب را استفاده می‌کنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.

حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگ‌ها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.

گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکس‌العمل‌های متفاوتی نیز می‌توانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیده‌اند می‌توانید از وسیله‌ای همانند مسواک استفاده کنید.

ساکولنت
حمله به ساکولنت توسط شپشک آرد آلود

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    355 thoughts on “شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

    1. رمضانی میگوید:

      سلام وقتتون بخیر. حسن یوسف من بدجور آفت‌زده فکر کنم شپشک آردآلود هستن ی قسمتای سفید و چسبناک تارعنکبوت مانند بعد حشرات تقریبا کرم رنگ کوچیک هم روش هست به علاوه اون، حشرات ریزتر از اونم روش هست ک فکر میکنم همون نوعه(عکس سمت چپ) گلدون عکس سمت راست هم کنار حسن یوسف بود و چندتا از این حشرات رو ساقه و زیر برگاش بود.حشرات و قسمت‌های پنبه‌ای رو حذف فیزیکی کردم. حشره‌کش دیازونین۶۰% دارم میخواستم ببینم چجوری ازش استفاده کنم و اینکه کنار این گلدونا ی عالمه گل دیگه هم هست اگه محض احتیاط اونارو هم سم‌پاشی کنم مشکلی پیش میاد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله شپشک ارد الود هست حتما تمام قسمتهای گیاهان رو بررسی کنید وحذف فیزیکی کنید، به اندازه یک سی سی دریک لیتراب ترکیب کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه سمپاشی کنید باقیمانده سم رو هم بصورت ابیاری داخل خاک بریزید تا یک هفته هر روز گیاهان رو بررسی کنید اگر مورد مشکوکی بود مجدد حذف فیزیکی کنید گیاه گینورا هم الوده شده متاسفانه حتما حذف فیزیکی انجام بدید بعد سمپاشی کنید. یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.

        • رمضانی میگوید:

          ممنون فقط میشه سم رو ب بقیه گلدونهایی ک کنارشون بودن هم بزنم؟ اونا سالمن و انقدر واضح آلوده نشدن فقط رو یکیشون چندتا شپشک کوچیک بود. منظورم اینه ک سم برای گیاه‌های سالم مشکلی ایجاد میکنه یا میتونم محض اطمینان اوناروهم سمپاشی کنم؟

    2. SRU میگوید:

      سلام. من یه برگ انجیری دارم که امروز وقتی بررسیش کردم یه شپشک آرد آلود ماده دیدم روی یکی از ساقه هاش وقتی بهش دست زدم افتاد توی خاک
      خود گیاه و چندتا گیاه دیگه که کنارش بودن رو کامل بررسی کردم ولی چیزی ندیدم نه شپشک نه نشونه‌هاش فقط همون یکی بود
      بنظرتون الان باید چیکار کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بهتر هست خاک همون گیاه رو یک بار با محلول حشره کش ابیاری کنید وسایر قسمتهای گیاه رو بررسی کنید اگر بازم بودن حذف فیزیکی کنید وگیاه رو هم سمپاشی کنید وتهویه محیط رو بالاببرید.

    3. معصومه میگوید:

      در رابطه با سوال قبلی من رو گیاها البته رو افوربیا خیلی بیشتر میبینم یا کوچولوهای سفید رنگی هستن که میپرن یا تخم میبینم این شپشکی که یه چیزایه پنبه ای ایجاد میکنه شاید چند تا دونه میبینم که اونا رو هم با خلال ور میدارم حالا جریان جیه این چه جوریه

      • کارشناس 1 میگوید:

        در نظر قبلی کامل توضیح دادم که چکار انجام بدید مطالعه بفرمایید، اگر مگسهای سفید کوچکی هم اطراف گیاهان وجود داره وپرواز میکنن میتونید کنار گیاهان کارت زرد هم نصب بکنید.

    4. معصومه میگوید:

      سلام خسته نباشید
      اول از همه میخوام بدونم این آفت عنکبوتی و شپشک آلود اصلا چه جوری به وجود میان؟
      من ۷۰تا گل تو خونه دادم جدیدا شپشک آرد آلود با عنکبوتی گرفتن گرچه من هم سم پاشی کردم هم با دست تمیز کردم ولی باز میان با اون که من تعداد اولیه یکی دو تا هستن سریع از بن میبرمشون هر روز دقیق نگاه میکنم ولی بازم میبینم بعد چند روز تخم یا خودشون هستن اینا کجا هستن که بعد سم پاشی هم از بین نمیرن بعد این تعداد گل و خیلی سخته واقعا باید چه روشی رو انجام بدیم که اینا کاملا از بین برن دیگه نیان چه سمی هست که بره تو شیره گیاه این آفت ها اصلا نتونن بشینن رو گیاه

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود، ممنون، افتها یا از گلهای الوده یا تخمها شون داخل خاک یا قسمتهای پنهان شاخه وبرگ گیاهان باقی میمونه که مجدد گیاهان سالم رو مبتلا میکنن، برای از بین بردنشون ابتدا باید تهویه محیط رو بالاببرید وتا جایی که میتونید حذف فیزیکی کنید با یک قلمو یا گوش پاکن اغشته به الکل تمام قسمتهای سفید وپنبه ای وتار عنکبوتی رو جدا وحذف کنید ورطوبت محیط رو افزایش بدید بعد با سم سیستمیک گیاهان رو سمپاشی وابیاری کنید، از حشره کش دلتامترین یا سایپرمترین یا دیمتوات میتوید استفاد کنید دو بار بافاصله یک هفته بهتر هست سمپاشی وابیاری با محلول حشره کش انجام بشه ودر این دو هفته گیاهان رو تحت نظر داشته باشید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    5. زینب میگوید:

      سلام وقت شما بخیر ✨
      من امروز میخواستم به گیا حسن یوسفم آب بدم متوجه شدم یک چیزای سفید پنبه مانند در محل اتصال برگ به ساقه و روی ساقه گیاهم هست. بهش دست که میزنی انگار کش میاد و زیرش ی چیزایی تقریبا قهوه ای رنگ هست. نمی‌دونم چی هستن. شاید شپشک آرد آلود باشه? میشه راهنمایی کنید چی هست و باید دقیقا چیکار کنم که به گیاهم آسیب وارد نشه و خراب نشه، چون حدودا از اردیبهشت ماه میشه که حسن یوسفم رو کاشتم.
      https://s4.uupload.ir/files/img_20210623_121549_jj8p.jpg
      https://s4.uupload.ir/files/img_20210623_121631_kexj.jpg
      https://s4.uupload.ir/files/img_20210623_121646_u5f0.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، بله شپشک ارد الود هستند ابتدا گیاه رو از سایر گیاهانتون جدا نگهداری کنید تهویه محیط رو بالاببرید وتمام نقاط سفید وپنبه ای رو با یک قلمه اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید بعد گیاه رو با محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی رو تکرار کنید دراین دوهفته گیاه رو هر روز بررسی کنید واگر مورد مشکوکی بود مجدد حذف فیزیکی کنید. گیاهتون کمبود نور هم داره بمرور زمان بعد ازبهبودی کامل به محیط پرنور وفیلترشده انتقال بدید وحتما تهویه محیط رو بالاببرید.

          • کارشناس 2 میگوید:

            اگر سم ارگانیک بخواهید استفاده کنید پالیزین تهیه کنید، شیمیایی بخواهید دلتامترین یا دیازینون.

    6. h avenger میگوید:

      سلام ببخشید گیاه قهر و آشتی من این بیماری رو داره الان من باید چیکار کنم نسبتن کمه و روی ساقه هست و نور مستقیم افتاب هم نیست لطفا راهنمایی کنید چون این گیاه خیلی حساسه

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر گیاهتون شپشک ارد الود داره ابتدا از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید تهویه محیط رو بالاببرید وتمام قسمتهای سفید وپنبه ای رو حذف فیزیکی کنید وگیاه رو دو بار بافاصله یک هفته با محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید در طی این دو هفته هر روز گیاه رو بررسی کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    7. Pouya میگوید:

      سلام وقت بخیر ببخشید من یه ازکیده برام کادو اورده بودن من فرداش خاکشو‌ عوض کردم و وگلدانو امادخ کذاشتم دم پنجره بعدشم تو همان مکانی که خاکشو عوض کردم کاکتوسامم از خاک قدیمیشون در اوردم و فردای ان روز گذاشتم تو‌ خاکشون امروز متوجه شدم که ارکیده شپشک ارد الود داره تا جایی که دیدم با پنبه الکلی حذف‌ فیزیکی‌کردم ۲ تا سوال داشتم اول اینکه به ارکیده سم بزنم یا نمیخواهد و سوال دوم اینکه الان جای کاکتوسام جداست و بیشتر نکران اونام امکان داره تو تین فرایندی که براتون گفتم الوده شده باشن؟ من الان نگاه کردم روی کاکتوسه چیزی نبود ولی چون تازه خاکو‌عوض کردم نخواستم دیگه از خاک در بیارم که ریشه رو‌ ببینم الان به نظرتون چیکار کنم برای کاکتوس ها دستشون نزنم؟ از خاک ‌در بیارام؟ یا کاری نکنم؟ میشه راهنمایی کنین منو نگرانم ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بررسی کنید که قسمت سفید وپنبه ای روی گیاه باقی نمونه اگر مقدارشون کم بودنیازی به سمپاشی نیست ولی گیاه رو بمدت یک هفته تحت نظر داشته باشید وهر روز بررسی کنید، اگر تعدادشون زیاد بود بهتر هست سمپاشی کنید برای احتیاط کاکتوسهای کنار گیاه الوده رو هم بررسی وسمپاشی کنید.

        • Pouya میگوید:

          روی کاکتوسها چیزی نیست من چک کردم تو این ۲ روژ‌ایا بازم لازمه سم بزنم یا صبر کنم؟ بعدم تینکه چه‌ سمی‌بگیرم که برا همه گیاها خوب باشه

          • کارشناس 2 میگوید:

            اگر موردی نیست نیازی به سمپاشی نیست ولی حتما بمدت یک هفته گیاهان رو تحت نظر داشته باشید تا اگر مشکلی بود زودتر متوجه بشید، از سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون میتونید استفاده کنید.

    8. فرنوش میگوید:

      سلام خسته نباشید من به تازگی کیاه باباآدم گرفتم و فردای اپآن روز متوجه شدم پشت یکی از برگها از این شپشک های برگ آلود هست ممکمه راهنماییم کنید؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، تمام قسمتهای سفید وپنبه ای رو با پنبه اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید وگیاه رو با محلول اب ومایع دستشویی یا شامپو بچه شستشو بدید روی خاک گیاه نایلون بکشید که داخل خاک نریزه یک الی دو قطره از شامپو بچه یا مایع دستشویی داخل نیم لیتر اب بریزید وترکیب کنید. سه روز بعد مجدد شستشو با این محلول رو انجام بدید گیاه رو حدود یک هفته تحت نظر داشته باشید وهر روز بررسی کنید اگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید. این محلول رو بخاطر وجود کوچولوی خانگیتون براتون توصیه میکنم که مشکلی برای حیوون خانگیتون پیش نیاد?

    9. مریم میگوید:

      ممنون از شما بله تعداد آفت و مقدارشون کمه مثل عکس های پست تجمع شپشک ها زیاد نیست، روی سم نوشته ۱۴ روز بعد از سمپاشی برای درخت تکرار بشه و اینجا تو کامنتا اومده که بعد یک هفته مجدد سمپاشی کنید
      منم بعد از یک هفته تکرار کنم؟شپشک هایی ک دیدم دیروز حذف فیزیکی کردم
      اها راستی تا چند روز باید تو سایه باشند و آفتاب نخورن تا برگها نسوزه؟گلهای من کلا در بالکن هستن داخل اتاقی نیستن

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، یک هفته بعد میتونید سمپاشی رو تکرارکنید، حتما در این یک هفته گیاه رو تحت نظر داشته باشید واگر مورد مشکوکی بود مجددحذف فیزیکی کنید، سمپاشی رو زمانی که نور روی گیاهان نیست انجام بدید. تا خشک شدن محلول روی برگها باید گیاه درقسمت سایه باشه. نور حتما فیلتر کنید تا گیاهان افتاب سوخته نشند.

    10. مریم میگوید:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از وقتی که برای پاسخگویی میزارین
      دوتا سوال داشتم
      اول این که تو همین کامنتا برای دوز کنفیدور ، هم گفتین نیم سی سی در یک لیتر، و هم دو سی سی در یک لیتر
      کدوم درست تره برای درمان شپشک آرد آلود؟
      سوال دوم اینه ک من امروز سم رو از یک فروشگاه لوازم کشاورزی خریدم اما روش نوشته ایمیداکلوپراید ۳۵ درصد برای پرتقال و پسته و پنبه…و کلا ظاهرا برای درخته
      اون وقت اینو ب کاکتوس و ساکولنت بزنم گلهام خراب نشن

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مقدار مصرف بستگی به نوع ومقدار افت واندازه گیاه داره مقدار افت وگیاه بزرگ باشه دز مصرف زیاد میشه، ایمیداکلوپراید سم سیستمیک هست، برای شپشک ابتدا باید حذف فیزیکی کنید بعد سمپاشی کنید برای انواع گونه های گیاهان میشه استفاده کرد مشکلی نیست. دز مصرف رو نیم سی سی در یک لیتر اب استفاده کنید.

    11. لی‌لی سهم میگوید:

      سلام.من یکی دو ماه پیش یه فیکوس جنگلی خریدم که از یه هفته بعد از خریدش ریزش شدید برگهاش شروع شد.فرض رو بر این گذاشتم که دچار شوک جابجایی شده.ریزش برگها تا جایی ادامه پیدا کرد که دو سوم برگهاش ریختن و درنهایت ریزش برگها قطع شدن.الان چند وقتی میشه که هیچ برگی ازش نریخته و حتی سر ساقه ها پر از جوونه شده و چن تا برگ جدید هم داده و ظاهرش خوب بنظر میرسه.اما یه تعداد از برگهای قبلیش روشون سوراخ بود یجوری که انگار گاز زده شدن که همین باعث شد شک کنم که شاید آفت داره.امروز با دقت گشتمش و تو محل اتصال دوتا ساقه به هم یدونه آفت سفید رنگ پیدا کردم که متاسفانه تو عکس خوب نیفتاده ولی قیافش دقیقا عین شپشک آردآلود بود ولی هیچ چیز آردطور یا عسل طور هیچ جای گیاه پیدا نکردم.آفت مدنظر رو با گوش پاک کن آغشته به الکل برداشتم.گیاه رو و همچنین سایر گیاهانم رو بدقت گشتم ولی دیگه آفتی پیدا نکردم.بااینحال سم پالیزین درست کردم و رو و زیر تمام برگها و ساقه های تمام گیاهانم اسپری کردمش.
      سوالم اینه که آیا اقدامم درست بوده؟نیازی هست کار دیگه ای هم بکنم؟تو خونه سم کلرپیریفوس هم دارم ولی چون هوا سرده و منم تو خونه حیوان خانگی دارم استفاده نکردمش.بنظرتون با بهتر شدن هوا تمام گلهام رو دونه دونه ببرم تو تراس و با یه سم شیمیایی هم سمپاشی کنم؟و اینکه تا چند ساعت بعدش نباید بیارمشون داخل؟
      یه سوال هم درباره پالیزین دارم.بعد از اسپری کردن پالیزین رو برگها آیا باید بعد چندساعت از رو برگها پاکش کرد و آب خالی رو برگ اسپری کرد یا لزومی نداره؟چون روغنیه آیا منافذ برگها رو مسدود نمیکنه؟
      سوال آخر هم اینکه آیا سوراخ های روی برگهای فیکوس که مشابه این سوراخها رو روی برگهای پایینی کروتونم هم دیدم دلیل شون چه آفتی میتونه باشه؟
      بجز پالیزین میشه لطفا یه آفتکش معرفی کنید که هم بشه رو برگها اسپری کرد هم خاک رو باهاش آبیاری کرد و رو انواع مختلفی از آفتها هم موثر باشه و بشه برای پبشگیری هم ازش استفاده کرد؟آیا کنفیدور مناسبه؟

      https://uupload.ir/files/mbao_img-20210225-wa0010.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله اقدامات درستی انجام دادید نیازی به سمپاشی مجدد نیست تهویه محیط رو فقط بالا ببرید شپشک اردالود بیشتر در محیطهایی که بسته هستند وجریان هوا وجود نداره بوجود میاد. هر هفته یک بار هم شاخه وبرگهای گیاهان روبررسی کنید تا افت وبیماری اگر داشتند زودتر تشخیص بدید که پیشگیری بهتراز درمان هست. نیازی نیست بعد از سمپاشی برگها رو پاک کنید روی بسته بندی محصول رو مطالعه کنید اگر مشکلی بوجود بیاد میتونید برگها رو با دستمال نرم ومرطوبی پاک کنید. افتکشهای ارگانیکی که برای محیط زیست و انسان وحیوانات ضرری ندارند‌؛
        بل تیرول Belthirul
        پالیزین Palizin
        سیرینول Sirinol
        تنداکسیر Tondexir
        نیمارین Neemarin
        هستند که میتونید از فروشگاهای لوازم کشاورزی یا داروخانه ها تهیه واستفاده کنید.
        در مورد سوراخ روی برگها از برگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    12. آزیتا رضایی میگوید:

      سلام وقتتون بخیر.من مونسترام از ماه ابان که اخرین برگشو داددیگه برگ ندادیکمم برگاش بد فرم شدن و انگار تا خوردن.۲هفته پیش روی پتوس فرانسویم یه شپشک بالغ دیدم با الکل و گوش پاکن برش داشتم اما دیگه ازون روز شپشک ماده ندیدم و ۱ دونه نر دیدم که نتونستم بگیرمش.فعلا یکبار همه گیاهامو با سم پالیزین سمپاشی کردم و حتما دوره اش تموم میکنم.چون آسم دارم نمیتونم توی خونه سمپاشی کنم و بوش باعث حس خفگی و سردردم میشه نمیتونمم الان گیاه به این بزرگی بیرون ببرم سردش میشه.نگرانی من این هست مه رشد مونسترام متوقف شده و برگ اخری که داد اصلا پر رنگ نمیشه.ممکنه شپشک به ریشه اش زده باشه؟میشه بطور کامل راهنماییم کنین که وقتی بهار شد هوا خوی شد تونستم گیاه رو از خاک در بیارم با چه سمی ریشه هاش رو ضد عفونی کنم اگر که اثری از شپشک دیدم؟و اینکه همزمان که به ریشه اش سم میزنم تمیز میکنم نیازی هست برگ و ساقه هاشم سم بزنم بعد بکارم؟و اینکه احتیاجی هست بعد از زدن سم به ریشه اونو بشورم بعد مدتی که شما میگین بعد بکارم یا مشکلی براش پیش نمیاد با همون سم بکارمش؟و اینکه میشه سمی که پیشنهاد میکنین رو با قارچ کش ترکیب کرد که همزمان ریشه قارچ کشی هم بشه؟روش دقیق و بدون نقص با نوضیح کامل ضد عفونی کردن خاک جدید که هم افت کشی بشه هم قارچ کشی رو محبت میکنین با ذکر نام سموم بهم یاد بدین؟

      من خیلی سعی کردم با شما مشاور ها صحبت تلفنی بکنم اما شماره ازتون پیدا نکردم.امکانش هست من شماره شمارو داشته باشم که راهنمایی دقیق بکنین؟چون گل کلکسیونی زیاد دارم و خیلی شدید به راهنمایی افراد با علم و دقت شما دارم اگر این لطف بمن بکنین حتی در ازای هزینه مورد نظرتون بنده رو نجات میدین.از فکر این گیاها شبا خواب ازم گرفته شده.ممنون میشم کمکم کنین

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، پاسخگویی فقط روی همین سایت انجام میشه،از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم،اگر به سموم شیمیایی حساسیت دارید میتونید بجای سم از محلول اب وشامپو بچه استفاده کنید ویا سم ارگانیک پالیزین که بی خطر هست استفاده کنید.

        • آزیتا رضایی میگوید:

          هیچ نشونه ای از شپشک نداره یه بار یه دونه بالغ ماده اشو از روی پتوس کناریش برداشتم.برگاش هیچ نشونه عجیبی ندارن کاملا طبیعی هستن فقط رشد گیاه موقف شده.برای حل مشکلات شپشک در ریشه از چه سمی میتونم استفاده کنم؟بعد از استفاده از سم بر روی خود ریشه باید شسته بشه بعد کاشت بشه یا میشه همینجوری با سم روی ریشه گیاه کاشت مجدد بشه؟

        • آزیتا رضایی میگوید:

          اینم تنها نشونه ای که در برگ ۳ ماهه مونسترا میبینم که مثل تا خوردگی و دفرمه شدن هست اونجایی که دستمو گذاشتم از پشت و جلوش عکس دادم براتون چند باری هم عسلک دیدم که وقتی سم پالیزین زدم دیگه ۲ روزه عسلک ندیدم.

          https://uupload.ir/files/9q_d97a1181-461b-4d67-b68b-fcbebf0f35d7.jpeg

          https://uupload.ir/files/g5wj_0712b7b0-2d09-47ae-88cb-12ae084be2f9.jpeg

          • کارشناس 2 میگوید:

            سلام، گیاهتون کنار لوازم گرمایشی هست؟ کمبود رطوبت محیط وگرمای زیاد محیط باعث این مشکل میشه، تهویه محیط رو بالاببرید متراکم شدن ریشه گیاه هم باعث متوقف شدن رشد گیاه میشه عکس گلدان وگیاه کامل نیست ولی احتمال کوچک بودن گلدان وجود داره. میتونید گلدان رو چند سایز بزرگتر کنید وریشه ها رو موقع تعویض گلدان بررسی کنید، مونسترا به رطوبت محیط نیاز داره میتونید برای تامین رطوبت از جزیره زیر گلدانی استفاده کنید. در مورد افت ریشه ابتدا بهتر هست ریشه ها رو بررسی کنید اگر افت داشت حتما ابتدا حذف فیزیکی کنید بعد ریشه ها رو با محلول حشره کش شستشو بدید خاک رو هم بررسی کنید اگر الوده بود تعویض کنید واز خاک جدید تمیز وضدعفونی شده استفاده کنید. شپشکها معمولا در محیطهای بسته که جریان هوا کم هست بوجود میان وگیاهان رو مبتلا میکنند تهویه محیط رو بهتر هست بالا ببرید.

            • آزیتا رضایی میگوید:

              براش دستگاه بخور سرد گذاشتم.اصلا محیطش گرم نیست و تهویه خوبی هم داره.ببخشید جواب سوالم جا موند.اگر که سم زدم به ریشه و خواستم ریشه رو‌با سم شستوشو بدم نیازی هست بعد با اب ریشه رو بشورم و بکارمش یا با همون محلول سمی که روی ریشه قرار داره میتونم گیاه رو بکارم و مشکلی نداره؟

        • آزیتا رضایی میگوید:

          چیزی که باعث شکم شده که به ریشه حمله کرده برگ جدیدش از یه جایی ببعد دیگه سبز نشد و کمرنگ باقی مونده و این نشونه تا شدگی رو داره.طبق شرایط عالی که براش فراهم کردم الانا باید یه برگ دیگه میداد اما همین برگ جدیدشم هنوز بالغ نشده و استپ رشد کرده گیاهش

    13. آزیتا رضایی میگوید:

      سلام و عرض ادب.من ۲ هفته اس که ۴ تا گلدون پتوس فرانسوی ببری ساتین و حصیری گرفتم.امروز داشتم برگای فرانسوی رو چک میکردم که دیدم این شپشک ارد الود ماده روی ساقه نشسته.با گوش پاک کن الکلی برش داشتم.سوالم اینه که چه سمی تهیه کنم برای پیشگیری ؟و اینکه با ابیاری سمی که توصیه میکنین اگر این شپشک ها به جون ریشه هم افتاده باشن حل میشه مشکلشون؟

      https://uupload.ir/files/45i0_585048dd-604e-4021-b659-6233d9ad4c7f.jpeg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابتدا تهویه محیط رو بالاببرید وگیاهان الوده رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید اگر ریشه هم مبتلا شده حتما باید گیاه رو از خاک در بیارید وقسمتهای الوده رو حذف فیزیکی کنید بعد با محلول سم حشره کش ریشه ها رو هم شستشو بدید اگر خاک الوده هست خاک رو دور بریزید واز خاک جدید تمیزی که کامل ضدعفونی شده باشه استفاده کنید. از سم حشره کش کنفیدور یا دیمتوات میتونید استفاده کنید. دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی وابیاری با محلول حشره کش رو تکرار کنید ودراین دو هفته گیاهان رو تحت نظر داشته باشید اگر مورد مشکوکی بود بلافاصله حذف فیزیکی کنید.

        • آزیتا رضایی میگوید:

          ۱) نیازی هست که همه پتوس جدیدایی که گرفتمو تعویض خاک کنم ؟
          ۲)و اینکه بقیه گیاهای مجاور این گیاه رو برای احتیاط سمپاشی کنم که اگر در حال تکثیر هستن تو نطفه نابود بشن؟گیاهای اطرافش مونسترای پنجه شیری زاموفیلیا ۴ تا پتوس دیگه زامو بلک و بونسای هست.این سم اسیبی به این گیاهام نمیزنن؟
          ۳)و اینکه میتونم مطمن بشم بعد از این ۲ هفته سم پاشی و آبیاری کامل از بین میرن؟

          • کارشناس 2 میگوید:

            تمام قسمتهای گیاهان رو از جمله قسمتهای اتصال برگ به ساقه رو از نظر وجود شپشک اردالود بررسی کنید، اگر مشکلی نبود نیاز به تعویض خاک نیست ولی میتونید برای پیشگیری تمام گیاهان رو با محلول حشره کش سمپاشی کنید دقت کنید که دز مصرف استاندارد باشه تا مشکلی بوجود نیاد(مقدار مصرف یک سی سی در یک لیتر اب) سعی کنید هر هفته یک بار تمام گیاهان رو از هر نظر بررسی کنید تا اگر افت ویا بیماری بود زودتر برطرف کنید تا مشکلی بوجود نیاد.

            • آزیتا رضایی میگوید:

              نیازی هست که ریشه گیاهامو در بیارم و بررسی کنم؟اگر آفت به ریشه زده بود چه راهکاری رو پیشنهاد میدین ؟

              • کارشناس 2 میگوید:

                اگر مشکوک به شپشک ریشه هستند میتونید ریشه ها رو بررسی کنید ،اگر الوده بودند باید تمام شپشک ها رو حذف فیزیکی کنید وگیاه رو با محلول حشره کش شستشو بدید واگر خاک الوده بوداز خاک جدید وضدعفونی شده استفاده کنید. بعد از کاشت، اولین ابیاری رو هم با محلول حشره کش انجام بدید.

    14. سینا میگوید:

      سلام باغ بادام من دچار این افت شده از چه سم هایی با چه روشی میشه این افت را از بین برد و ایا سال بعد هم در صورت سم نزدن دچار میشود

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، با یک کارشناس کشاورزی مشورت کنید در مورد پیشگیری از افات درختان اطلاعات کافی ندارم.

    15. Y میگوید:

      سلام لطفا کمکم کنید شپشک افتاده به جون گیاهام از اون روزی که یه افوربیا خریدم اینطوری شد دیازینون زدم نتیجه نداد چیکار کنم ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابتدا باید تمام گیاهان الوده رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالا ببرید، بعد تمام قسمتهای سفید وپنبه ای رو با کمک قلمو اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید بعد تمام قسمتهای گیاهان رو با محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید دو بار با فاصله یک هفته سمپاشی رو تکرار کنید ودر این دو هفته گیاهان رو تحت نظر داشته باشید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

      • احسان میگوید:

        دیازینون که تاثیری بر شپشک نداره و باید سم کنفیدور نیم در هزار از طریق محلول پاشی و خاک و جذب ریشه بدید و قبلش یه آب به گیاه داده باشید و سیکل سم پاشی ۸ روز یکباز تکرار بشه

    16. نگين میگوید:

      سلام وقت بخیر
      من براى گیاه کروتونم که این مشکل رو داره هرچندوقت یکبار با پنبه آغشته به آب و صابون جاهایى که ابن آفت رو زده تمیز میکنم.آیا همینکار مناسب هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، باید تهویه محیط رو بالا ببرید، قسمتهای سفید وپنبه ای رو حذف فیزیکی کنید بعد با محلول حشره کش تمام قسمتهای گیاه رو سمپاشی کنید یا با محلول اب وصابون بصورتی که داخل خاک نریزه شستشو بدید.

          • کارشناس 2 میگوید:

            روی خاک پلاستیک بچسبوند وگیاه رو داخل ظرفشویی یا روشویی با محلول اب وصابون مایع یا مایع ظرفشویی شستشو بدید بعد با اب ولرم ابکشی کنید مواظب باشید که از محلول داخل خاک گیاه نریزه.

    17. خانم هاشم‌پور میگوید:

      سلام مجدد
      خسته نباشید
      این عکس کاکتوسی هست که گفتم

      [URL=https://uupload.ir/view/mn_۲۰۲۰۱۲۱۷_۱۰۵۶۱۴.jpg][IMG]https://uupload.ir/files/mn_۲۰۲۰۱۲۱۷_۱۰۵۶۱۴_thumb.jpg[/IMG][/URL]

    18. خانم هاشم‌پور میگوید:

      سلام وقت بخیر
      ببخشید من یه کاکتوس کوچک دارم امروز که نگاه کردم متوجه این سفیدی ها شدم میخواستم بدونم اینا شپشک آرد آلود هست ممنون‌میشم راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وقسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    19. طناز میگوید:

      سلام
      وقت بخیر…ممنون بابت راهنمایی تخصصی تون
      من یک گیاه بنت قنسول دارم که حدود ۳ماه پیش آلوده به شپش آردالو شد.
      چند بار برگاشو شستم موقتا حل شد، اما دوباره برگشت.
      از چند تا گل فروش پرسیدم گفتن با فاصله ۱۰روز یک بار کلرپیریفوس بدم بهش
      بعد از سم پاشی بار اول گیله بنت قنسولم هم آلوده شد و برگاش شروع شد به شیره ای شدن.
      بار دوم هر دو گیاه رو پشت و رو سم پاشی کردم، البته نمیدونستم که باید اول حذف فیزیکی کنم و برگای خرابو جدا کنم
      الان بعد از یک ماه از آخرین سم پاشی حال هیچ کروم از گلا خوب نیست.
      بنت قنسول که دائما داره برگاش زرد میشه در حالی که مدام برگ جدید هم میده
      شفلرم هم برگاش داره زرد میشه و مدام میریزه…برگای زیریشم شیره ای شده
      چیکار باید بکنم؟
      البته اینم بگم که موقع سم پاشی خاک رو نپوشونده بودم و حذف فیزیکی هم نکرده بودم، چون گلفروش اصلا نگفته بود این کارارو بکنم
      https://uupload.ir/files/2w60_photo_2020-12-08_13-05-15.jpg
      https://uupload.ir/files/srd1_photo_2020-12-08_13-05-21.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، از روی یک برگ که نمیشه حال گیاه رو تشخیص داد، عکس واضح از کل گیاه بفرستید وشرایط نگهداری رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • کارشناس 2 میگوید:

            سلام، برگهایی رو که خشک شدند جدا کنید، گیاهانتون بی حال هستند دلیلش هم نبود اکسیژن کافی هست حتما تهویه محیط رو بالا ببرید ودر محیطی نگهداری کنید که از گازهای متساعد شده از پخت وپز دور باشند، گیاهان رو در اشپز خانه نگهداری نکنید دلیل افت گرفتنشون نبود اکسیژن کافی هست در محیطی نگهداری کنید که نور، دما وتهویه بالایی داشته باشه. روی برگها افتی دیده نمیشه اگر روی برگها شیره مشاهده میکنید احتمالا شته داره تمام قسمتهای گیاهان رو بررسی کنید وحتما حذف فیزیکی کنید، بعد سمپاشی با محلول حشره کش رو انجام بدید دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی وابیاری با محلول حشره کش رو انجام بدید کافی هست. گیاه بنت القنسول گیاه چند ساله هست اگر شاخه ها لخت شدن میتونید مجدد قلمه بگیرید وریشه دارکنید. بعد از بهبودی کامل یک ماه بعد ازاخرین سمپاشی گیاهان رو با کودهای کامل ماهی یک بار تقویت کنید.

    20. ط.ق میگوید:

      سلام من یه گلدون کراسولا داشتم که شپشک زده و کاملا برگهاش ریخته و از بین رفته.الان فهمیدم که آفت زده بوده.
      بنظرتون اگر آفتها رو از بین ببرم میشه دوباره کراسولام رشد کنه؟

    ارسال دیدگاه بسته شده است.