کاشت بذر یا دانه کاکتوس یکی از روش های آسان تکثیر این گیاه می باشد، تقریبا در هر فصل و مکانی میتوان بذر کاکتوس را کاشت کرد، در این مقاله یکی از بهترین و ساده ترین روش های کاشت بذر کاکتوس آموزش داده می شود، سولات خود را در زیر این مقاله برای ما بفرستید تا کارشناسان میهن کاکتوس به آنها پاسخ دهند. از روش کاشت توضیح داده شده در این مقاله میتوان برای کاشت بذر انواع کاکتوس و ساکولنت استفاده کرد. به غیر از بذر کاکتوس با این روش بذر آدنیوم، نخل ماداگاسکار و تقریبا همه ساکولنتها و کاکتوس ها را میتوان کاشت کرد.
ابتدا پاسخ به چند سوال تکراری
- بهترین زمان برای کاشت بذر کاکتوس چه فصلی است؟
در هر فصلی که بتوان شرایط لازم برای جوانه زنی بذرها را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد، شرایط لازم در ادامه توضیح داده خواهد شد. - آیا در خانه و آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
بله در هر مکانی که مقداری نور داشته باشد میتوان کاشت کرد، در مکان های بدون نور میتوان از لامپ های مخصوص رشد گیاهان استفاده کرد. - آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس درآمد کسب کرد؟
بله بسیاری از کاکتوس ها گران قیمت هستند و میتوان از طریق کاشت بذر تولید کرد. - از این روش فقط در منزل میشه استفاده کرد یا تو گلخانه هم میشه با این روش کاشت انجام داد؟
در بسیاری از گلخانههای مطرح دنیا بخصوص در هلند، ژاپن و تایلند از همین روش برای کاشت در گلخانه استفاده میشود. - بذر کاکتوس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
انواع بذر تضمینی و اصل را از فروشگاه میهن کاکتوس میتوانید تهیه کنید. برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
لوازم مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس
- خاک
- ظرف کاشت
- سم قارچ کش
- کیسه پلاستیکی
- بذر خوب
خاک
از انواع خاک برای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت میتوان استفاده کرد، مثل خاک پیت ماس، کوکوپیت یا ترکیبی از آنها با ماسه، پرلیت و … ولی پیشنهاد ما استفاده از خاک پیت ماس به تنهایی است، در این آموزش منظور از خاک یعنی خاک پیت ماس.
پیت ماس چیست؟ پیت ماس یک نوع خزه دریایی است که فراوری شده و برای بستر کاشت گیاهان استفاده می شود، خاک پیت ماس را از گلفروشی ها و گلخانه ها میتوان تهیه کرد، برای کاشت بذر کاکتوس از پیت ماس سیاه استفاده می شود، البته رنگ پیت ماس قهوهای تیره است و کاملا سیاه نیست.
ظرف کاشت
از انواع ظرف میتوان برای کاشت بذر کاکتوس استفاده کرد، مثل گلدان یا هر ظرف دیگری که کف آن سوراخ شده باشد، سوراخ کف ظرف برای خروج آب اضافی از خاک ضروری است، اگر کفِ ظرف شما سوراخ نیست با یک وسیله تیز یا داغ کف آن را از چند جا سوراخ کنید.
آیا حتما باید ظرف درب داشته باشد؟ خیر از آنجایی که در این روش ظرف داخل کیسه پلاستیکی قرار میگیرد نیازی به درب نیست. در تصویر پایین چند ظرف مناسب برای کاشت بذر کاکتوس را مشاهده میکنید.
سم قارچکش
برای ضدعفونی خاک و بذر از سم قارچکش استفاده میشود، از انواع سم قارچکش مانند کاربندازیم، مانکوزب، بنومیل و کاپتان میتوان استفاده کرد، جوانه های تازه سبز شده کاکتوس و ساکولنت نسبت به بیماری های قارچی بسیار حساس هستند و استفاده از قارچ کش ضروری است. انواع سم قارچکش در فروشگاه میهن کاکتوس موجود است.
کیسه پلاستیکی
جهت تامین رطوبت لازم برای جوانه زنی بذرها به کیسه پلاستیکی شفاف و تمیز نیاز داریم، میتوانید از زیپ کیپ هم استفاده کنید، برای جلوگیری از آلودگی بهتر است پلاستیک کاملا تمیز باشد و قبلا استفاده نشده باشد.
بذر خوب
بذر خوب از اتلاف وقت و هدر رفت پول شما جلوگیری میکند، بذر خوب باید راحت سبز شده و نوع گونه کاکتوس دقیقا مثل تصویر ارائه شده توسط فروشنده باشد، در میهن کاکتوس ابتدا بذرها تست شده و پس از اطمینان برای فروش به سایت اضافه میشود و مشخصات محصول دقیقا طبق تست انجام شده نوشته می شود، با خرید از میهن کاکتوس خیالتون راحته که بهترین بذر را دریافت خواهید کرد.
مراحل کاشت بذر کاکتوس
مراحل کاشت بسیار آسان و ساده است و اگر لوازم مورد نیاز تهیه شده باشد کاشت ۱۰۰ عدد بذر حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم خواهد داشت، پس با دقت به مراحل کاشت توجه کنید و اگر سوالی داشتید از ما بپرسید.
-
تهیه محلول قارچ کش
برای جلوگیری از بیماری های قارچی بهتر است خاک را استریل کنیم، برای استریل کردن خاک از سم قارچ کش استفاده می شود، برای تهیه محلول قارچکش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ کش را در یک لیتر آب حل می کنیم، ۲ تا ۳ گرم حدودا معادل است با یک تا دو قاشق چای خوری، نحوه تهیه محلول قارچ کش بر روی بستههای سم نوشته میشود، پس مرور میکنیم، برای تهیه یک لیتر محلول قارچکش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچکش را با یک لیتر آب مخلوط میکنیم.
-
ضد عفونی کردن خاک
محلول قارچکش و خاک پیتماس را داخل ظرف تمیزی ریخته و کاملا هم بزنید طوری که همه ی قسمتهای خاک به محلول قارچکش آغشته شود، مهم نیست مقدار خاک چقدر باشد فقط باید همه ی قسمتهای خاک خیس شده باشد.
آیا باید قبل از کاشت خاک را با آب شستشو دهیم؟ خیر نیازی به این کار نیست و بلافاصله پس از ضدعفونی خاک میتوان کاشت انجام داد.
خاک پیت ماس برای ضدعفونی شدن چقدر باید داخل محلول قارچکش بماند؟ تنها چند دقیقه کافی می باشد.
۳- ریختن خاک در ظرف کاشت
حال خاک ضدعفونی شده را داخل ظرف کاشت میریزیم، برای این کار خاک را در داخل ظرف به اندازه چند سانتی متر مثلا ۵ تا ۱۰ سانت میریزیم. بهتر است ظرف کشت را کامل پر نکنید و مقداری از قسمت بالایی خالی بماند این کار برای جلوگیری از برخورد جوانه ها با پلاستیک انجام می شود.
توجه! موقع ریختن خاک داخل ظرف کاشت، آن را فشار ندهید این کار باعث سفت شدن خاک میشود، با تکان دادن ظرف موقع ریختن خاک میتوان سطح آن را صاف کرد، سپس اجاده دهید آب اضافی از زیر آن خارج شود. حال بستر کشت آماده برای کاشت بذرها میباشد.
دو نکته خیلی مهم
- برای جلوگیری از انتقال آلودگی به بستر کشت در تمام مراحل کاشت دستها و تمامی ابزار و محیط را تمیز و ضدعفونی کنید، هر بار که در ظرف را برای سرزنی به جوانه ها باز خواهید کرد باید دستها را ضدعفونی کنید، برای ضدعفونی میتوان از الکل استفاده کرد، توجه به این نکته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- برای دریافت بهترین نتیجه از پیت ماس درجه یک استفاده کنید.
-
کاشت بذرها
در این مرحله بذرها را بر روی خاک ضدعفونی شده قرار میدهیم و نباید روی بذرها خاک ریخته شود یعنی بذرها روی سطح خاک قرار میگیرند، فاصله مناسب بین بذرها ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر است، اصلا نیازی نیست دقیق فاصله را رعایت کنید، نزدیک یا دور بودن مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
-
ضدعفونی بذرها
تمامی بذرهای ارائه شده در میهن کاکتوس ضدعفونی شده هستند، ولی جهت جلوگیری از آلودگیهای ثانویه و تامین رطوبت پس از کاشت، بر روی بذرها پس از قرار دادن روی خاک محلول قارچکش اسپری کنید تا کاملا خیس شوند.
وکیوم کردن ظرف کاشت
به منظور حفظ رطوبت و جلوگیری از آلودگی محیط کشت، ظرف را داخل پلاستیک قرار داده و درب(سر) آن را ببندید، طوری که هیچ هوایی ورود یا خروج نکند، این کار برای جوانه زنی و حفظ رطوبت بسیار مهم است، یا میتوان از ظرف های درب دار استفاده کرد حتما درب ظرف باید کامل کیپ بسته شود. کیسه پلاستیکی و زیپ کیپ ها برای این کار مناسب هستند، با انجام این کار رطوبت داخل پلاستیک به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد که برای جوانه زنی بذرها عالی می باشد، موقع قرار دادن ظرف کاشت داخل پلاستیک بهتر است مقداری(در حدود نیم فنجان) از محلول قارچکش را در کف پلاستیک بریزید، این کار باعث تامین بهتر رطوبت خواهد شد.
اگر مراحل را به درستی انجام داده باشید ماهها میتوان جوانهها را بدون نیاز به هوادهی و قارچکشی در همین شرایط نگهداری کرد، در این شرایط جوانه ها رشد خوبی خواهند داشت، هر چند روز میتوانید با دستان استریل شده درب ظرف را باز کرده و به جوانه ها سر بزنید و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به بیماری قارچی از محلول سم قارچکش استفاده کنید و مجدد درب را کامل ببندید، اگر احساس کردید رطوبت کم شده بر روی بستر آب اسپری کنید.
مراحل کاشت به پایان رسید حال ببینیم بهترین مکان برای قرار دادن ظرف کاشت کجاست؟
ظرف کاشت رو کجا بزارم؟
ابتدا ببینیم بهترین شرایط برای جوانه زنی بذرها چه شرایطی است، یعنی بذرها در چه دما، رطوبت و مقدار نور به خوبی سبز میشوند.
نور مناسب برای کاشت تخم کاکتوس
بذر کاکتوس برای سبز شدن حتما به نور نیاز دارد، این نور میتواند نور خورشید باشد یا نور مصنوعی توسط لامپ های مخصوص رشد گیاهان. ظرف کاشت را در مکانی با نور ملایم که روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت نور ملایم داشته باشد مثل پشت پنجره های جنوبی قرار دهید. نور خورشید نباید خیلی شدید بتابد بخصوص در بهار و تابستان، برای کاستن از شدن نور خورشید میتوان از توری یا شیشه مات کن استفاده کرد. نور شدید تاثیر منفی در سبز شدن بذرها خواهد داشت پس مهمه که از نور ملایم استفاده شود و پس از سبز شدن درصورت کم بودن نور را به تدریج افزایش داد.
درصورتی که نور کم باشد جوانه ها باریک رشد میکنند که با مشاهده باریک شدن جوانه ها باید مقدار نور را افزایش داد، و اگر نور شدید باشد رنگ جوانه ها به قرمزی می زند که باید از شدت نور کاسته شود.
دمای مناسب برای جوانهزنی بذر کاکتوس
بهترین دما برای سبز شدن بذر اکثر گونه های کاکتوس در حدود ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است، البته دمای ۲۵ تا ۳۵ هم توسط برخی اساتید توصیه میشود، در کل بذر کاکتوس برای جوانه زنی خیلی به میزان دما حساس نیست و اختلاف دمایی روز و شب تاثیر زیادی برای جوانه زنی نخواهد داشت، گاهی ممکن است در شب دما تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش یابد و در روز به ۳۰ درجه برسد و این مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
رطوبت مورد نیاز برای کاشت دانه های کاکتوس
بذر کاکتوس برای سبز شدن به رطوبت بالای ۷۰ درصد نیاز دارد که با وکیوم کردن یا همان قرار دادن داخل پلاستیک و بستن درب آن تامین میشود.
مرور کاشت بذر کاکتوس
خاک پیت ماس را با سم قارچکش ضدعفونی کرده و داخل ظرف کاشت میریزیم سپس بذرها را روی خاک قرار داده روی آنها محلول قارچکش اسپری میکنیم، برای تامین رطوبت بستر کاشت، ظرف کاشت را داخل پلاستیک گذاشته و درب آن را بسته و در مکانی با نور ملایم قرار میدهیم، به همین سادگی
پاسخ به سوالات مهم کاشت بذر کاکتوس
بذرها از کی شروع به جوانه زنی میکنند؟
بستگی به گونه کاکتوس دارد و ممکن است از پنج روز تا چند ماه جوانهزنی طول بکشد، مدت زمان لازم برای جوانه زنی بذر انواع گونه کاکتوس ۷ تا ۳۰ روز است، برای اطلاع از مدت زمان لازم برای جوانه زنی هر گونه کاکتوس، به بخش توضیحات هر محصول در سایت میهن کاکتوس مراجعه کنید.
آیا بلافاصله پس از دریافت بذرها میتوانم بکارم یا نیاز به کار خاصی است؟
بله بلافاصله پس از دریافت میتوانید بکارید، بذرهای میهن کاکتوس دوره خواب را طی کرده اند و آماده کاشت هستند.
بهترین فصل برای کاشت بذر کاکتوس چه زمانی است؟
در هر فصلی که بتوان شرایط گفته شده را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد.
آیا در آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
بله هر جایی که نور باشد میتوان بذر کاکتوس کاشت، اگر نور کافی ندارید از لامپ های مخصوص گیاهان استفاده کنید.
بذرها را تا کی و کجا میتوان نگهداری کرد؟
تمامی بذرهای میهن کاکتوس را درمکانی خشک و خنک یا داخل یخچال میتوان تا یک الی چهار سال نگهداری کرد، این زمان بستگی به شرایط نگهداری و گونه کاکتوس دارد، بذر اکثر گونه های کاکتوس را میتوان سالها نگهداری کرد.
آیا میتوان به جوانهها کود داد؟
بله برای افزایش رشد جوانهها پس از سه ماهگی میتوان از کودهای مناسب کاکتوس استفاده کرد، پس از سه ماهگی هر دو هفته تا دو ماه یک مرتبه کوددهی کافی خواهد بود، کود مخصوص کاکتوس در فروشگاه میهن کاکتوس موجود می باشد.
منظور از نور ملایم یا نور فیلتر شده چیست؟
یعنی نباید آفتاب خیلی شدید و مستقیم بتابد، یا نور خیلی کم باشد.
کی هوادهی رو شروع کنم؟
اگر بتوانید شرایط استریل محیط کشت را حفظ کنید میتوانید چندین ماه بدون هوادهی و تنها با کنترل بستر کاشت، جوانه ها را در همین شرایط نگهداری کنید. بهتر است پس از سه ماهگی بهتدریج هوادهی رو شروع کرده و با این کار رطوبت را کاهش داد، این به معنای خشک نگه داشتن خاک بستر نیست بلکه هر زمان احساس کردید خاک خشک شده باید آب اسپری کنید تا زمانی که جوانه ها آماده جدا شدن میشوند، با ایجاد سوراخهایی بر روی پلاستیک میتوان هوادهی را افزایش داد.
کی میتوان جوانه های کاکتوس را به گلدان تکی انتقال داد؟
بستگی به میزان رشد دارد و پس از اینکه جوانه ها مقداری شکل اصلی خود را پیدا کردند میتوان به گلدان تکی منتقل کرد، این کار ممکن است حدود ۸ ماه تا ۱ سال طول بکشد.
پس از تک کردن جوانه ها از چه خاکی استفاده کنم؟
برای خاک گلدانهای تکی میتوان از خاک کاکتوس با مقداری پیتماس یا کوکوپیت بیشتر استفاده کرد.
محلول قارچکش(ترکیب قارچکش با آب) را تا چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
سم قارچکش را پس از مخلوط کردن با آب می توان تا یک هفته الی ده روز نگهداری کرد، پس بهتر است هر بار به اندازه لازم ترکیب کنید، ولی خود سم قارچکش که معمولا به صورت پودری است را میتوان سالها نگهداری کرد، به تاریخ تولید و انقضا روی بسته توجه شود.
آیا روش کاشت همه بذرها یکسان است؟
با این روش کاشت تقریبا میتوان همه بذرهای کاکتوس و ساکولنت را کاشت کرد، ولی خود بذرها از نظر سختی کاشت به سه دسته تقسیم شده اند که با کلیک بر روی هر کدام از موارد زیر میتوانید آنها را مشاهده و با توجه به سطح آشنایی با کاشت بذر خریداری کنید.
۱- بذر کاکتوس های آسان برای کاشت (اکثر گونه های کاکتوس در این طبقه بندی قرار دارند)
۲- بذر کاکتوس های متوسط برای کاشت
۳- بذر کاکتوس های سخت برای کاشت
آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس کسب درآمد کرد؟
بله قیمت بعضی از کاکتوس ها میلیونها تومان است.
هنوز جواب سوال خودتان را پیدا نکرده اید؟
زیر همین مقاله برای کارشناسان میهن کاکتوس بفرستید.
لطفا عکس جوانهها و کاکتوسهای خودتان را زیر این مقاله یا در مجله میهن کاکتوس بفرستید تا با هم از دیدن این گیاهان زیبا لذت ببریم.
منبع: میهن کاکتوس
سلام مجدد اگه راهنمایی کنین ممنون میشم با کود حیوانی و ماسه بادی مشکلی برای کاکتوس و بذرش پیش نمیاد
سلام، اگرمقدار ترکیبی ۱۰ درصد یا کمتر باشه مشکلی پیش نمیاد.
سلام عزیزان خسته نباشید من تعدادی کاکتوس دارم که دوس دارم ازشون تکثیر کنم البته چنتایی توپی دارم که نمیدونم چطور تکثیر کنم ممنون میشم راهنمایی کنین
درضمن واسه خاک کاکتوس ها میشه از ماسه بادی و کود حیوانی استفاده کرد بازم ممنون
سلام، ممنون، چه نوع کاکتوسی هستند؟اسم یا عکس ازشون بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم،بله میتونید استفاده کنید کود دامی باید کاملا پوسیده وضدعفونی شده باشه،۱۰ درصد یا کمتر ترکیب کنید مشکلی پیش نمیاد.
سلام ایا میشود از خاک معمولی برای کشت بذر کاکتوس استفاده کرد چون پیت کاش در دست رس نداریم. بعد میشود ازخاکی که دارای پوست نارگیل هست مدارس چیز دیگری نداشته باشد برای کاشت ونوس حشره خوار استفاده کنیم.
سلام، خیر خاک معمولی مناسب کاشت بذر کاکتوس نیست، اگر به پیت ماس دسترسی ندارید میتونید داخل کوکوپیت کشت کنید،برای ونوس هم میتونید از کوکوپیت استفاده کنید.
سلام
۱۵ روز قبل حدود ۳۰۰ تا بذر کاشتم که تا الان حدود ۱۴۰ تاش در نیومدن ،آیا ممکنه بخاطر گرمای هوای این چند روز تهران بذرهام خراب شده باشند و دیگه در نیان؟
امروز اوردم داخل منزل زیر کولر دماسنج گذاشتم و دما را اندازه گرفتم ۲۸ درجه ،امیدوار باشم که الباقی بذرها درمیان؟
سلام، بله سبز میشن ۱۵ روز زمان کمی هست عجله نکنید، در همون دما نگهدارید، بقیه هم سبز میشن.
سلام خدمت شما
جوانه های کاکتوس من الان حدود ۱۰ماهشونه دیروز اب و کود بهشوت دادم
ولی امروز که داخل ظرف رو نگاه کردم متوجه یک موجودوات خیلی ریزی شدم
خیلی خیلی ریزن نمیشه تشخیص داد که چی هستن ؟
چکارشون باید بکنم فعلا ظاهرن که برای کاکتوسا مشکلی پیش نیومده البته ریشه رو نمیدونم
الان چکار باید بکنم قارچککش کاربندازیم دارم و سم دیازیتون
کدومو بدم؟ یا شما چی معرفی میکنید؟
الان پاشون خیسه چون دیروز ابو کود دادم اگه دوبار قارچکش یا سم یا… بدم خراب نمیشن؟
فقط لطفا زود جواب بدینکدوست ندارم این همه زحمتم به باد بره
سلام، اگر خاک مرطوب هست روی چند عدد دستمال کاغذی حشره کش خانگی (پیف پاف) اسپری کنید ودستمال کاغذی ها رو روی سطح بستر بگذارید،چند بار این کار رو تکرار کنید، ازاین نوع حشره کش روی بستر وجوانه ها به هیچ عنوان اسپری نکنید.بعد از اینکه رطوبت بستر کم شد چند روز بعد بستر رو با محلول حشره کش دیازینون ابیاری کنید.یک سی سی در یک لیتر اب.
بذر ها رو ۳۱ اردیبهشت کاشتم , الان بقیشونو میشه نجات داد؟ چکارشون کنم چون هرروز یه دونه تو هر ظرف داره خراب میشه , پشت پنجره یه نایلون چسبوندم که مات تر شه و گرما کمتر شه , اونایی که در نیومدن دیگه در میان تو این شرایط؟ یا قید اونا رو بزنم و فقط همینا که درومده سعی کنم حفظ کنم ؟ چون قارچکش با دز بالا ریختم لازمه آب پاشی کنم همون باعث خرابیشون نمیشه؟ با اینکه انقدرم قوی بوده ولی چرا هنوز دارن خراب میشن؟
متاسفانه استفاده بیش از اندازه دزمصرف قارچ کش چنین مشکلاتی رو به بار میاره، بذرهایی که هنوز سبز نشدند جوانه میزنند ،بهتر هست بستر کشت رو ابشویی کنید تا سم اضافی از بستر خارج بشه. بستر رو در دمای ایدال(20_30) نگهداری کنید.بعد از ابشویی حتما هوادهی کنید تا رطوبت بستر کم بشه.
اونایی که شک داشتم از همه ظرفها جدا کردم و یه جا گذاشتم ,از ۴ تا ظرف اینا رو جدا کردم
چون احساس کردم دارن زیاد میشن
اول فقط کوچیکا بودن اما دیدم چندتا از بزرگتر ها هم شدن ,وقتی که خلال دندون پشتشون میگرفتم از سمت دیگه دیده میشد و منم جداشون کردم و کلا بردم یه اتاق دیگه
یکیش توی ظرف ملو میکس بود که قبلا یه دونه دیگه رو درآورده بودم و قارچ کش زده بودم و بقیه هم تو ظرفهای دیگه ,
http://uupload.ir/files/961e_20190607_192509.jpg
بی فلش و با فلش
http://uupload.ir/files/jbad_20190607_192548.jpg
چندتا از ظرف نوتو فرالیا مامیلاریا, پارودیا ۱۳۰۹ فقط یه دونه درومده بود که اونم اینجوری بود ,
چندتاشو هم تو ظرف سرئوس ها و اسپستواها
به ظرف کلیستوهامم کلا مشکوکم یه طرفش که ۱۱۵۰ هستن اما اون طرف ۱۲۳۶ ها خوبن
سمت مشکوک
http://uupload.ir/files/g1m0_20190607_160713.jpg
http://uupload.ir/files/zqsb_20190607_190716.jpg
اون بلنده رنگش بد نشده اما نرمه و انگار آبش رو از دست داره
چکار کنم که بیشتر نشن؟ اینکه قارچ کش رو به صورت حل شده توی آب برا یه هفته نگهداری کردم ممکنه اثرش رو کم کرده باشه باید تازه به تازه حل کنم؟ ۳ گرم در بطری ۱ و نیم لیتر آب قاطی کردم در بسته , یه بار روز ۷م بخاطر خلال دندون ها اسپری کردم یه بار روز ۱۵م و امروز که اینا رو جدا کردم روز ۱۸م ,با این شرایط چیزی ازشون میمونه؟اونایی که سبز نشدن دیگه در میان؟ هنوز خیلی هاش موندن ??
?
http://uupload.ir/files/nv8t_20190607_200952.jpg
اینم ظرف ژیمینو ۱۴۵ و ۱۳۳۵ ۳,۴ تا درومده اما آنطرف آستریاس ۱۳۲۵,۱۱۷۷ خیلی زیاد درومدن که خداروشکر سالمن فقط نور و رطوبتشون رو نمیدونم چطور کنترل کنم ,کاش هر نوع رو تو یه ظرف جدا کاشته بودم ??♀️
متاسفانه عکس اول ودوم،جوانه ها از بین رفتن، دلیلش قارچ فوزاریوم هست که در اثر رطوبت بیش از اندازه بستر وگرما جوانه ها مبتلا شده واز بین میرند. عکس سوم وچهارم بستر خیلی خشک هست یا توی عکس اینطور بنظر میرسه جوانه ای که چروکیده شده از بستر خارج کنید وبستر رو بمرور زمان به جای پرنوری انتقال بدید،اگر بستر خشک هست مرطوب کنید ولی غرق اب نکنید. عکس اخری جوانه ها کمبود نور دارند وبستر داره جلبک میزنه که بهتر هست باهوادهی وشکست نور از رشد جلبکها جلوگیری کنید. سه گرم قارچ کش خیلی زیاد هست، مقدار مصرف قارچ کش برای جوانه ها یک گرم در یک لیتر اب هست هر ۱۵ روز یک بار روی سطح بستر اسپری کنید یا ابیاری کنید.تا یک هفته میتونید محلول درست شده رو استفاده کنید بعد از یک هفته خاصیتش از بین میره. چند وقت هست که بذرها رو کشت کردید؟
ممنون از شما
بفرمایید اینم از عکس
http://uupload.ir/files/ncsx_photo_2019-06-07_13-37-45.jpg
http://uupload.ir/files/go1n_photo_2019-06-07_13-37-52.jpg
جوانه در اثر ضربات فیزیکی یا بیماری قارچی مبتلا به پوسیدگی سیاه شده، اگر قسمت سیاه پیشروی داره بهتر هست جوانه رو از بستر خارج کنید وبا یک تیغ استریل شده تا قسمتی که سیاه شده کات کنید،میتونید هم پیوند بزنید وهم خود جوانه رو داخل بستر ضدعفونی شده دیگر ریشه دار کنید، اگر خود جوانه رو میخواهید ریشه دار کنید بعد از کات با محلول قارچ کش شستشو بدید ویک روز جوانه رو در جای خنک نگهداری کنید تا قسمت بریده شده پینه ببنده بعد داخل بستر ضدعفونی شده جدا از سایر بستر ها کشت کنید.
سلام خسته نباشید
اساتید محترم ترک یا پاره شدن جوانه ها باعث اش چیه ترک برمیداره و لبه هاش زرد میشه مثل زنگ زدگی
و یکی هم اینکه مثلا قطر جوانه ۳ میلی هستش پوسیده میشه ۱ میلی اش میمونه ولی خشک نمیشه جوانه مشکل این چیه؟
سلام، ممنون، ترک خوردن کاکتوسها یا جوانه ها کلا بر اثر ابیاری زیاد ویا استفاده از کودهایی که ازت بیشتری دارند رخ میده. اثار زنگ زدگی دلیلش قارچ هست که موندن طولانی مدت قطرات اب برروی جوانه ها باعث این مشکل میشه، بعد از هر ابیاری ومحلول پاشی حتما هوادهی رو انجام بدید تا قطرات اب روی جوانه ها بخار بشه. مشکل سوال سوم هم ابیاری بیش از اندازه یا بیماری قارچی میتونه باشه از جوانه هایی که مشکل دارند عکس واضح بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
با سلام و خسته نباشید ,با یک دنیا سوال اومدم خدمتتون ❤❤
اولیش اینکه چند بسته بذری که جدید سفارش دادم شنبه ارسال شد ولی متاسفانه به تعطیلات خورده و توی اداره پست مونده, و شنبه میرسه, با توجه به اینکه هوای اینجا خیلی گرمه,توی پست نمیدونم چه محلی نگهداری میشن ممکنه مشکلی براشون پیش بیاد؟ یا کار خاصی هست که بابد انجام بدم وقتی رسیدن؟آدنیوم, نخل ماداگاسکار چندتا مامیلاریا ,فرالیا , نوتو ,سرئوس و میکس …
?
سوال دوم اینکه من زیر یکی از پستها براتون عکس یه جوونه که حدس میزدم ژله ای و قارچی شده براتون فرستادم و تایید کردین گفتین خارجش کنم, حالا جوونه های دیگه رو که نگاه میکنم چندتاییش تو ظرفهای مختلف هی به چشمم مشکوک میان , از طرفی میترسم چون خیلیاش تازه دارن درمیان اشتباه کنم ,میشه بهشون فرصت داد ببینم بزرگ میشن یا نه؟ یا هر کدوم که حتی یذره مشکوکه دربیارم؟
?
سوال سوم اینکه یه سری از جوونه ها دارن خیلی قد میکشن مث آستریاس و استروفیوم بخاطر نور کم بوده رشدشون علفی شده یا طبیعیه ,بین دو تا سه چهار سانت, ۱۵ روزه کاشتم ,روزی یک ساعت هوادهی میکنم, جای پرنورتر خونم میشه پشت یه پنجره مات که ,عصر ها چند ساعت آفتاب ملایم داره ,گرم نمیشن پخته بشن؟
?
پیلوس پلیوس ۶تا درومده و تیتانوپسیس ۲تا ولی خیلی بلند میشن و بعدش خشک میشن میفتن, جایی که نور بیشتره گرما خرابش میکنه و جایی که خنکتره نور کمه , از طرفی تیتانوپسیس چون بقیشون در نیومدن نمیدونم رطوبت کم کنم یا هوادهی کنم اونا سبز میشن
?
سوال آخرم راجع به ظرفهایی که دو نوع کاکتوس طبق دسته بندی خودتون کاشتم , یکی مثلا از ۲۰ تا ۱۸ تا درآمده اون مدل از ۲۰ تا دوتاش برای هوادهی و رطوبت بالایی که هم اینا سبز شن هم اونا خراب نشن؟
و یکی دیگه اینکه اگه یه مسافرت ۱ هفته ای لازم باشه برم جوونه ها رو تو چه شرایطی بذارم که خیالم راحت باشه
آقا یکی دیگم یکی از جوونه ها غلاف بذر بالاش گیر کرده بود نیفتاد دیگه آخر با خلال دندون برش داشتم چون معلوم بود تحت فشاره, اما زیرش مث زنگ زدگی که میگید قهوه ای شده اماپایینش سالم و سبزه
, ببخشید دیگه سوالای چند روز جمع شده بود رو هم ,منم تازه کار
سلام، ممنون، میتونید بذرهارو داخل یخچال جای تخم مرغی نگهداری کنید،از جوانه هایی که میفرمایید حالت مشکوک دارند عکس بدون فلش بفرستید تا بررسی بشه،باریک وعلفی شدن جوانه ها دلیلش کمبود نور هست اگر در ۱۵ روز قدشون ۴ سانت شده این نشان دهنده کمبود نور شدید هست که بهتر هست بستر کشت رو بصورت پلکانی به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید،بااین روش بزرگ بشن بزودی از بین میرند، در ساعات گرم روز درب بستر رو بصورت نیمه باز بگذارید تا جوانه ها پخته نشن،جوانه ساکولنتها باید در جای پرنور وخنک نگهداری بشن ،نگهداری جوانه ساکولنتها در تابستان کار بسیار دشواری هست برای همین برای کشت انواع ساکولنتها فصول خنک پیشنهاد میشه اوایل بهار واوایل پاییز که هوا خنکتر هست بهترین زمان برای کشت بذر ساکولنتهاست، بعد از اینکه بذرها جوانه زدند وسبز شدند رطوبت بستر باید کم بشه،چه نوع بذرهایی هستند؟ در مورد مسافرت بهتر هست بستر کشت رو به یکی از اقوام بسپارید چون بستر کشت هر روز باید چک بشه.مشکلی نباشه رشد میکنه. بعد از اینکه پوسته بذر رو جدا کردید بهتر بود که با محلول قارچ کش یک بار اسپری کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید
من بذر کاکتوس هامو جلوی پنجره هامون گذاشتم که تو این فصل ۸ تا ۱۰ ساعت آفتاب مستقیم داریم، منتهی همه پنجره هارو با برچسب شیشه ماتکون پوشوندم. به نظرتون باز میتونه نور زیاد باشه و آسیب برسونه یا بزارم کلا تو سایه ؟
وقتی در ظرفشونو باز میکنم احساس میکنم خیلی داخلش دم کرده و گرم شده ولی باز میترسم بزارم تو سایه و علفی رشد کنن!
قابل ذکر هم هست که دمای ما اینجا بین ۱۸ تا ۲۸ درجه هست الان و تا یک ماه دیگه حتی ظهر به نزدیک ۴۰ هم میرسه.
ممنون میشم راهنمایی کنید
با تشکر
سلام، روی شیشه فعلا یک برگ روزنامه هم بچسبونید تا نور کمتر بشه، زمانی که هوا گرم هست بهتر هست که بستر ها رو بجای خنکتری انتقال بدید ودرب رو بصورت نیمه باز کنید،اگر در گرما در بسته بمونه احتمالش هست که جوانه ها پخته بشن.
با سلام مجدد
در بسترهایی که دیشب دوباره قارچکش زده بودم بذرهای مشکوک مشاهده کردم .دوباره قارچ کش زدم .ی سوال دارم آیا جوانه های یکی دوروزه ممکنه تارهای سفیدی داشته باشند که در آینده به آروئل یا شاید تیغ یا هر قسمت دیگه ای از کاکوس تبدیل بشند و من بجای قارچ اشتباه گرفته باشم؟تارهای مذکور که مشاهده میشوند شبیه تارهای قاصدک (در اندازه بسیار کوچک)و با همان نظم در اطراف چند جوانه بودند.آخه من دیشب قارچکش زده بودم .[ مانکوزب]
سلام، اگر تارهای سفیدی که میفرمایید فقط در یک طرف جوانه ها هستند ریشه هست،ولی اگر کل جوانه رو در برگرفته قارچ هست،اگر مقدار محلول قارچ کش رو زیاد زدید یک بار با اسپری اب هم دمای محیط بستر رو ابیاری کنید تا سم اضافی از زهکش خارج بشه.
با سلام
با اینکه هنوز یک هفته از کاشت بذرهام نگذشته و اینکه قبل و هنگام کاشت بذرهام ،همه وسایل خاک بستر را طرق آموزش با قارچ کش مانکوزب و دوز بالای ۵گرم در لیتر قارچ کشی کرده بودم امروز مشاهده کردم که در یکی از بسترها ۲تا از جوانه های کنار هم رشته های سفید وجود دارد ،مشکوک به قارچ شدم رشته هارا پاک کرده سپس هر ۵ظرف بستر را با محلول قارچکش سمپاشی کردم.
اول اینکه آیا من اشتباه کردم و وجود این قارچ ناشی از اشتباه خودم بوده یا اینکه طبیعی است و ممکنه برای هرکسی پیش بیاید؟
دوم آیا اقداماتم کافی بوده و یااینکه ظرفهای بستر غیر آلوده را نباید سمپاشی میکردم ؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر
سلام، فقط بستری که الوده بود باید محلول قارچ کش اسپری میکردید وهوادهی،هر دو هفته یک بار اسپری محلول قارچ کش رو انجام بدید بستری که الوده هست رو هر روز چک کنید تا مشکلی نباشه بقیه بسترها رو هم همینطور، اگر بازم تارهای عنکبوتی ظاهرشدند با یک گوش پاکن اغشته به محلول قارچ کش تارها رو از روی سطح بستر جمع کنید. برخی مواقع این مشکل پیش میاد، دلیلش استریل نبودن کامل خاک ویا لوازمی که استفاده میشه هست که ممکن هست برای هرکسی پیش بیاد.
من گل پلکترانتوس دارم و این رشدش طوری شده که تا برگ های بالایی رشد میکنه برگهای پایینی میریزه یعنی فقط سر ساقه چند تا برگ میمونه و ساقه از پایین خشک میشه
ایا دلیلشو میدونید؟
این نوع گیاه گرمادوست هست وسرما وابیاری بیش از اندازه باعث این مشکل میشه کمبود نور هم یکی از دلایل این مشکل هست، گیاه رو به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید وهر وقت خاکش خشک شد ابیاری کنید بعد از بهبود با کودهای کامل تقویت کنید.
سلام و عرض ادب
اساتید محترم تو عکس مشخص کردم بعضی از قسمت ها تیغ های کاکتوس میوفتن دلیلش چیه؟
و لطف کنین اسم کاکتوس رو بگین ممنون میشم
http://uupload.ir/files/bb25_photo_2019-05-31_14-43-47.jpg
سلام وقت بخیر به دلیل ضربه فزیکی آرئول ها از بین رفته. اسم کاکتوس gymnocalycium mihanovichii ژیمینو کالسیوم میهانویچی
سلام خدمت کارشناسان عزیز
من یه راه کار برای از بین بردن پشه ها توی سایت ها و یا از بقیه شنیدم اینه که سیب زمینی رو قاچ و یا ورقه ای روی خاک بزارید (من امتحان کردم واقعا خوب بود کاملا پشه ها رفتن و یا مردن البته باید تکرار بشه این کار تا برنگردن )
یه سوال داشتم از خدمتتون ، بستر من حدود ۳ ماه خرده ای شده و الان کود زدم بهشون ،هر چند وقت باید دوباره کود بزنم (به جوانه ها و اگه بخوام به بقیه گلدون هاهم کود بدم )؟؟
سلام، ممنون که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک میگذارید،برای بستر کشت هر دو هفته یک بار بهتر هست که کوددهی کنید به اندازه ی یک گرم در یک لیتر اب،برای کاکتوسهای بالغ در زمان رشد، ماهی یک بار به اندازه ی یک ونیم گرم در یک لیتر اب.
سلام و عرض احترام
با توجه به فرمایشتون که گفته بودید تا قبل از جوانه زنی نیاز چندانی به نور نیست ،بسترهایم را در جای خنکتر دور از تابش مستقیم آفتاب قرار دادم تا بعد از جوانه زنی به جای آفتابگیر منتقل کنم ،ولی حالا با گذشت چندروز از کاشت بعضی گونه ها جوانه زده وبعضی از انواع دیگر هنوز وقتش نرسیده.سوال من اینه که اگر تا در آمدن الباقی کاکتوسها برای انتقال به مکان پرنورصبر کم آیا برای جوانه های در آمده اتفاقی نمی افتد؟
با تشکر
سلام، اگر تعداد جوانه هایی که سبز شدند زیاد هست، بهتر هست بستر رو به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید تا رشد علفی نداشته باشند بقیه بذرها هم بمرور زمان جوانه میزنند.
ممنون از شما که کامل توضیح دادین
همه ی کاکتوس ها پاجوش یا تنه جوش میزنن؟معمولا کاکتوس های مادری رو فروشنده ها نمیفروشن واسه اینه که پرسیدم از اولش مشخص میشه چون من یکسال پیش یه کاکتوسی خریدم امسال خیلی تنه جوش زده میگم اگه طرف مثلا میدونست شاید نمیفروخت
خواهش میکنم،بستگی به نوع کاکتوس داره، بعضی از کاکتوسها تا سرزنی نشن تنه جوش یا پاجوش نمیدن بعضی ها هم از همون سال اول رشد تنه وپاجوش میدن،معمولا مامیلاریاها، اچینوها، وتعدادی از ژیمنو ها تنه وپاجوش زیاد میدن.
سلام و عرض ادب
خسته نباشید
اساتید محترم ۲ تا سوال داشتم
منظور از تک پایه و جفت پایه چیست که در گردافشانی میگن؟
و سوال دوم اینکه کاکتوس مادری که میگن از اول مشخص میشه یا یکدفعه مادری میشه اون موقع میفهمن؟
سلام، ممنون، تک پایه یعنی گردهای خود یک گل کلاله همون گل رو بار ور میکنه، مثل گلهای درختان میوه ویا تعدادی از گیاهان وکاکتوسها که نیازی به گرد افشانی نیست ویا گرد افشانی بوسیله حشرات ویا باد انجام میشه. جفت پایه یعنی برای بارو کردن گلها وبذر گیری به دو نوع گیاه هم خانواده از یک واریته نیاز داریم که از یک گیاه مادری نباشند. تا بتونیم گرد افشانی کنیم وبذر بگیریم.هر کاکتوسی که جداگانه در یک گلدان کاشته بشه وبعد از مدتی پاجوش وتنه جوش تولید کنه گیاه مادری نامیده میشه.
ممنون از پاسختون!
یعنی بعد از ریختن بذرها روی سطح کاشت روی اون هارو کاملا با سنگ عربی بپوشونم؟ اون وقت جوونه ها می تونن خودشون رو از زیر سنگ بکشن بالا ؟
و اینکه این سنگ عربی اسم علمی دیگه ای نداره چون من هر چی سرچ میکنم سنگ های قیمتی میاد.
دوست عزیز پاسخی که داده میشه رو کامل مطالعه بفرمایید،بذرها نباید دفن بشن،اگر قبل از کشت بذر میخواهید ماسه بریزید باید ماسه ها بصورت پراکنده ریخته بشه وفضای خالی روی پیت ماس برای بذرها بمونه بذرها روی ماسه ها بی افتند رطوبت کمی دریافت میکنند واحتمال داره دیز جوانه بزندند، “بذرها نباید دفن بشن”برای سنگ، شن عربی رو سرچ کنید. میتونید از اکواریومیها تهیه کنید.