چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟ مانند هر گیاه دیگر کاکتوس شما می‌تواند به یک عفونت قارچی مبتلا شود، گرچه برخی از عفونت‌های قارچی آسیب کمی به کاکتوس وارد می‌کند اما برخی دیگر به ویژه زمانی که درمان نشده می‌تواند باعث مرگ کاکتوس شود. برای اینکه نتیجه موفقی از مبارزه با عفونت قارچی بگیرید با دیدن اولین علائم عفونت در کاکتوس خود سریع به فکر درمان باشید.

 

انواع آسیب‌های قارچی:
تعداد بسیار زیادی از کاکتوس‌ها تنها با تعداد کمی از عفونت‌های قارچی می‌تواند از بین برود. شایع‌ترین بیماری عفونت قارچی ایجاد نقاط رنگی و لکه‌های سیاه در بدنه کاکتوس است. در بسیاری موارد غیر ممکن است تشخیص دهید که ارگانیسم‌های قارچی باعث ایجاد لکه‌ها می‌شوند اما اغلب این مهم نیست که درمان‌ها به طور کلی یکسان است. تعداد کمی از انواع قارچ‌ها به ریشه‌ها و در نهایت کل گیاه آسیب می‌رساند بنابراین هنگامی که آسیب دیدگی آنها دیده می‌شود برای درمان گیاه خیلی دیر است.

 

نقاط قارچی موضعی بسیار ساده‌تر برای مبارزه هستند و معمولاً زندگی کاکتوس مبتلا را تهدید نمی‌کند. ضایعات روی کاکتوس به غیر از عفونت قارچی ممکن به دلایل مختلف از جمله آسیب فیزیکی، قلمه گیری، سر برداری، حمله حشرات و …. وجود داشته باشد آنها ممکن است دور، نامنظم، بلند، صاف و هر شکل دیگری باشند.

 

بسیاری از عفونت‌های قارچی ممکن است تغییر رنگ بدهد اما دوباره می‌توانند لکه‌ها را از زرد تا قهوه‌ای تا سیاه و سفید تغییر دهند.
عفونت‌های قارچی در مراحل اولیه ابتلا فقط لکه‌هایی سیاه، خشک و پیش‌رونده در بدنه کاکتوس ایجاد می‌کند و به مرور که عفونت شدید شد ممکن است مایع قهوه‌ای یا شیره سیاه ترشح شود.

 

کاکتوسی که اغلب با ضایعات قارچی در پد درگیر است اپونتیا است. ضایعات قارچی در کاکتوس معمولاً به عنوان نقاط و لکه‌های سیاه یا تغییرات جزئی در اپیدرم گیاه شروع می‌شود. با گذشت زمان به علت رشد و گسترش قارچ‌ها لکه‌ها می‌توانند به داخل آوند گسترش پیدا کنند و حتی ممکن است به آن آسیب برسانند.

 

علل ضایعات قارچی:
کاکتوس در فضای باز بیشتر می‌تواند با انواع مختلف اسپور قارچی ارتباط برقرار کند اسپورها ممکن است از طریق باد، خاک و یا آب به کاکتوس منتقل شود.

 

اولین عامل ایجاد عفونت قارچی رطوبت بالا است. گیاهان با پدهای مرطوب یا ساقه‌های مرطوب بدترین آسیب را می‌بینند. در شرایطی که رطوبت هوا بر اثر بارش باران یا شرایط جوی زیاد می‌شود و گرما هم افزایش می‌یابد(حالت شرجی) ضایعات قارچی بسیار بالا می‌رود.عفونت‌های قارچی در پد کاکتوس در فصل بهار بیشتر شایع است.زمانی که ما کاکتوس را به طور مرتب از بالا آبیاری می‌کنیم و قطرات درشت آب برای چند ساعت روی بدنه گیاه می‌ماند عملاً زمینه را برای حمله عفونت قارچی مهیا می‌کنیم در این شرایط گیاهانی که به روش گلخانه‌ای نگهداری می‌شود بیشتر آسیب می‌بینند مگر اینکه تهویه مناسب باشد.

 

 

چگالی به رطوبت محیط اضافه می‌کند و باعث رشد اسپور می‌شود.

 

 

خاک عامل دیگر ایجاد عفونت قارچی است.
بسیاری از خاک‌ها دارای اسپور قارچی هستند این اسپورها می‌توانند تا سال‌ها و زمانی که مجموعه‌ای از شرایط برای فعالیت آنها به وجود بیاید زنده بمانند حتی خاک گلدانی که به عنوان استریل خریداری شده ممکن است با اسپور قارچی آلوده شود.

 

نحوه درمان بیماری‌های قارچی کاکتوس:
هنگامی که یک قارچ روی کاکتوس شما تأثیر می‌گذارد ممکن است در مراحل اولیه بتوانید با کمک اسپری قارچ کش آن را مهار کنید. اگر گیاه با عفونت‌های قارچی ضعیف شده درمان تقریباً بی فایده بوده و بهتر است که برخی از قسمت‌های سالم و بدون عفونت را کات کرده و یک گیاه جدید را با قلمه سالم پرورش دهید.

 

از یک چاقوی استریل استفاده کنید تا برش را برداشته و با گوگرد یا سم قارچ برای از بین بردن اسپورهای احتمالی ضد عفونی کنید.

 

کنترل شرایط نگهداری با دما و گرمای مناسب، آبیاری با توجه به نیاز گیاهان هم به روش کوزه‌ای یا آبیاری به شیوه معمول پای گیاه (از بالا آبیاری نکنید) ایجاد محیط پرورش و نگهداری استریل و تهویه بالا بسیاری از حملات قارچی را متوقف می‌کند. راه دیگر در مواجهه با بیماری قارچی این است که بافت آلوده را برش بدهید. این کار زمانی که گیاه به شدت آلوده شده کارآیی ندارد و در مراحل اولیه ابتلا ممکن است مؤثر باشد.

 

وسیله برش را استریل کنید قسمت آلوده را به طور کامل از روی گیاه حذف کنید محل جراحی شده را محلدل قارچ کش اسپری کنید و گیاه را تا وقتی محل بریدگی کالوز نبسته از نور زیاد و شدید محافظت کنید.

درمان لک‌های روی کاکتوس با جراحی!
نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    170 thoughts on “چگونه با بیماری‌های قارچی کاکتوس مقابله کنیم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کاکتوستون اِچینو گرزونی هستEchinocactus grusonii،بشدت کمبود نور داره، بمرور زمان به محیط پرنورو فیلتر شده انتقال بدید، قسمتهایی هم که زخم شده درمان نمیشه ولی گیاه زمانی که رشد میکنه قسمتهای تازه رشد کرده سالم خواهد بود. روی گیاه در این فصل اب نریزید باعث شدت بیماری در گیاه میشه.

        • عطیه مرادی میگوید:

          خیلی ممنون از راهنماییتون، قارچ کش رو همچنان ادامه بدم؟

          • کارشناس 2 میگوید:

            ممنون از شما، لکه ها رو تحت نظر داشته باشید اگر گسترش داشتند میتونید بوسیله جراحی خارج کنید ویک بار هم محلول قارچ کش اسپری کنید اگر ثابت بودن نیازی نیست.

    1. عطیه مرادی میگوید:

      سلام و وقت بخیر، من فکر میکنم قارچ گرفته کاکتوسم و الان چند ماهی هست بهش قارچ کش میزنم، یکم بهتره ولی قارچاش درمان نمیشن، میشه راهنماییم کنید؟

    2. میلاد میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      این لکه های قرمزنارنجی روی فرالیا آلودگی قارچیه؟ اگر بله، از چه قارچکشی باید استفاده کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، لکه های روی گیاه رو تحت نظر داشته باشید اگر لکه ها گسترش داشتند با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید، گیاه رو در محیط خشک وخنک نگهداری کنید.

    3. زهرا ف میگوید:

      اینم عکس پارسال درخت برگها بزرگ و پرپشت.ریزش برگ داشت ولی خیلی کم.چون این گل برگهای قدیمی اش خودش ریزش داره .ولی همزمان رشد خوبی هم داشته تو تمام فصل ها.

      • کارشناس 1 میگوید:

        ریزش برگهای قدیمی تا حدودی طبیعی هست برگها بمرور زمان فرسوده شده واز بین میرند.

    4. زهرا ف میگوید:

      سلام و خسته نباشید یک درختچه یاس کبود دارم که تو فصل پاییز شروع کرد به ریزش برگ.فرمودید که به خاطر فصل پاییز هست.ولی اینقدر ریزش زیاد شد که برگ کم پشت شده .نمی‌دونم مشکلش چیه.هنوز ریزش برگ داره .دوبار هم با قارچ کش مانکوزب سمپاشی و آبیاری کردم.فایده نداشت.کود دهی هم کود کاکتوس و بیست بیست و مکملهایی هم ماهانه استفاده کردم ولی همچنان شاخ هاش خشک میشن و ریزش برگ داره.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، در کدام منطقه هستید پارسال پاییز برگها نریختند؟ خاک رو از نظر وجود افت بررسی کنید.

        • زهرا ف میگوید:

          نه امسال فصل بهار موقع گلدهی ریزش برگ داشت ولی نه به این شدت.پارسال هم نه.خاک احتمال میدم قارچ داشته.چون یه درخت لیمو ترش نزدیک بهش هست که آفت قارچ و کنه داشته .میگم شاید به این درختچه هم منتقل شده.

        • زهرا ف میگوید:

          البته نور هم کمتر شده برای باغچه.چون سایبان زدیم نور کمتری میرسه به درخت.این عکس دو ماه پیش هست.

          • کارشناس 1 میگوید:

            کمبود نور هم باعث این مشکل میشه میتونید اواسط اسفند ماه به محیط پرنوری انتقال بدید بخاطر سایبان نورش کم شده.

    5. مریم میگوید:

      سلام ممنونم بابت سایت خوبتون من دیروز این کاکتوس ها را خریدم ومیخواستم شرایط نگهدای انها را بدونم و یکی از کاکتوس ها احساس میکنم قارچ داره ممنون میشم راهنماییم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما، گیاهتون ابلق هست برای رشد بهتر باید در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری بشه، پایه به قارچ مبتلا شده لکه ها رو تحت نظر داشته باشید اگر گسترش داشتند میتونید بصورت جراحی خارج کنید وبا محلول قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اون قسمت رو بصورت جراحی خارج کنید وگیاه رو با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید لوازمی رو که برای جراحی کردن استفاده میکنید حتما تیز وضدعفونی شده باشه.

        • حمید میگوید:

          ممنون از پاسختون
          فقط اون قسمت را کامل دربیارم یعنی سوراخ کنم یا فقط پوسته رویش را ببرم

          • کارشناس 2 میگوید:

            ممنون از شما اگر طرف دیگر گیاه هم درگیر هست بله میتونید سوراخ کنید ولی اگر یک طرف گیاه هست فقط اون قسمتی رو که تغییر رنگ داده خارج کنید بصورت کامل هیچی از اون قسمتی که تغییر رنگ داده نباید باقی بمونه.

    6. زهرا ف میگوید:

      ببخشید تعداد سوالام زیاد شد شرمنده .گل خرفه که داشتم مشکل ریزش برگ داشت به خاطر جابه جایی و عوض کردن خاک.تا حدودی بهتر شد.یک بار با هیومیک اسید آبیاری کردم.ازش قلمه گرفتم تو خاک زدم.قلمه ها و خود گلدون مادر به چند روزی یکبار آبیاری احتیاج دارن؟ده روز خوبه؟چون کمتر از ده روز ریزش برگ داشت هنوز.بعد چه کودی برای تقویتشون خوبه.؟چون هنوز برگهاش زرده و خیلی کم پشت شده.

      • کارشناس 1 میگوید:

        ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید ودر محیط گرم که نور مناسبی داره نگهداری کنید، فعلا چون تازه کشت شدن تا یک ماه بهترهست کودهی نکنید، بعد از یک ماه میتونید با کودهای مخصوص کاکتوسها ماهی یک بارتقویت کنید.

    7. زهرا ف میگوید:

      دوست عزیز اگه اسم این گل رو هم بگید ممنون میشم.و اینکه شرایط نگهداریشو.رشد زیادی نداره.یکی از برگهاش هم مثل جویده شدن حشره هست.نمیدونم قارچ داره یا نه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        خاک رو بررسی کنید ببینید غده داره؟ بیشتر شبیه ایپومیا(سیب زمینی شیرین) هست، اگر ایپومیا باشه در محیط سایه رشدی نخواهد داشت باید به محیط پرنور انتقال بدید، زمانی که برگها پژمرده شد ابیاری رو انجام بدید گلدان باید زهکش خوبی داشته باشه و خاکش اب رو مدت زمان زیادی حفظ نکنه، در غیر این صورت غده پوسیده شده و بین میره، در زمستان بخواب میره وبرگهاش میریزه ولی اگر در محیط گرم وپرنور نگهداری بشه برگهاش نمیریزه وبه رشدش ادامه میده، در زمستان بهتر هست ابیاری رو کاهش بدید.

        • زهرا ف میگوید:

          با تشکر از پاسخگویی شما.نه غده نداره.ریشه داره.تو آفتاب وقتی میزارمش خیلی سریع برگهاش پژمرده میشن و مجبورم برگردونمش تو سایه.

          • کارشناس 1 میگوید:

            ممنون از شما،احتمالا چون کوچک هست هنوز غده نداره در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید، نورش بیشتر باشه برگهاش بنفش مایل به سیاه میشه کمبود نور باعث سبز شدن برگهاش میشه.

    8. زهرا ف میگوید:

      اگه اسم این گیاه رو بگید ممنون میشم.آیا به نظر شما قارچ زدگی داره.نوک اکثر برگهاش خشک شده و رنگ برگهاش تغییر کرده و قرمز شدن.دوسه باری قارچ کش بهش زدم کافیه.?

      • کارشناس 1 میگوید:

        گیاهتون فکر کنم ایریزین، برگ خونی گیاه Iresine herbstii باشه، گیاهی همیشه سبز ، یک ساله یا چندساله ازخانواده Amarantaceae ( تاج خروسیان ) ،زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه، ابیاری رو با اب بدون املاح وهمدمای محیط انجام بدید ودما ونور رو چک کنید که زیاد نباشه.

    9. زهرا ف میگوید:

      یک کاکتوس توپی دارم که اگه اسمشو بگید ممنون میشم.بعد جوانه هایی که میزنه اگه افتادن میتونم قلمه بزنم.اون توپهای کوچولو یا میتونم جدا کنم با چاقو و تو یه گلدان کوچک قلمه بزنم.اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.و سوال دیگه اینه که تو فصل پاییز و زمستان هر چند وقت یکبار میتونیم به کاکتوس ها کود کاکتوس و قارچ کش بدیم.؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        اچینو پسیس هست،قسمت طوقه گیاهتون پوسیده شده، میتونید از قسمتی که پوسیده شده بایک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید و بعد از خشک شدن قسمت بریده شده مجدد داخل خاک بکارید، تنه جوشها رو هم میتونید جدا کرده وداخل گلدان جداگانه ای ریشه دارکنید ابتدا بگذارید در جای خنک تا قسمت جداشده خشک بشه بعد بکارید، در زمستان نیازی به کود دهی وقارچ کشی نیست خاکش باید خشک باشه ماهی یک بارابیاری کافی خواهد بود.

    10. زهرا ف میگوید:

      سلام.با تشکر از سایت خوبتون.میگم من چند یه کاکتوس داشتم پایینش قارچ و پوسیدگی داشت کات کردم و پودر دارچین زدم و بعد از ۲۴ ساعت که پینه بست تو گلدون کاشتم.یک هفته بعد یکبار با قارچ کش مانکوزب آبیاری و سمپاشی بشه خوبه؟اگه اسم این کاکتوس رو بفرمایید.آیا این کاکتوس رشد زیادی داره یا نه؟گلدانش مناسبه یا کوچک هست؟و سوال بعدی اینه که چند تا نقطه های سیاه روی بدنه کاکتوس که باقی مانده اونم قارچ هست و با سمپاشی درست میشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما، گیاهتون استاپلیاهست حداقل باید یک هفته در محیط سایه نگهداری کنید تا قسمت بریده شده پینه ببنده یا بعد ازکاشت تا یک هفته ابیاری نکنید، رشد سریعی داره، فعلا گلدانش اندازه هست ابیاری رو زمانی که خاکش کامل خشک شد انجام بدید، به سرما حساس هست. لکه ای روی گیاه دیده نمیشه، قسمتهای اروئل سیاه هستند که طبیعی هست.

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود ،پوسیدگی هست با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده تا قسمتی که پوسیده شده بِبُرید تابه اوند سالم برسید روی قسمت بریده شده پودر دارچین بریزید ودر محیط خنک وسایه نگهداری کنید تا قسمت بریده شده خشک بشه بعد داخل خاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه بکارید.

    11. خانم فرامرزی میگوید:

      ببخشید فقط یکی از کاکتوسها رو موفق شدموبفرستم.آیا فقط قارچ کش بریزم توی خاکشون مشکل حل میشه ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        حجم عکسها رو با کراپ یا اسکرین کم کنید وصبرکنید کامل لود بشه بعد ارسال کنید، قسمتهایی رو که تغییر رنگ داده بررسی کنید اگر نرم هستند گیاه رو از خاک دربیارید وقسمتهای نرم وتغییر رنگ داده رو با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید و روی قسمتهای بریده شده پودر دارچین بزنید ودر محیط خنک وسایه نگهداری کنید بعد از خشک شدن قسمت بریده شده داخل خاک مخصوص کاکتوسها که از قبل ضدعفونی وخشک شده بکارید ویک الی دو هفته بعد اولین ابیاری رو با محلول قارچ کش شروع کنید وگیاه رو بمرور زمان به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

    12. خانم فرامرزی میگوید:

      سلام.و خسته نباشید.من پایین کاکتوسهام تغییر رنگ دادن وزرد شدن.با اینکه رشدشون خوبه .آبیاری رو میزارم خاک خشک میشه انجام میدم.جای گلدانهام هم بیرون هست توی سایه.پشت پنجره.ولی محلی که زندگی میکنیم بوشهر هوا بسیار گرم و رطوبت بالاست.

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود، ممنون از قسمتهایی که میفرمایید عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنمایتون کنیم.

    13. محمد میگوید:

      سلام روز خوش
      پایه چندتا از کاکتوس های من زرد شده و آب از دست داده باید چیکار کنم
      ریشه ها هم چک کردم هیچ مشکلی نداشتند

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود، شرایط نگهداریشون به چه نحو بوده؟ عکس واضح از گیاه وقسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • محمد میگوید:

          شرایط کاملا خوب بوده وثتی خاک خشک می‌شد هم آبیاری انجام میدادم ولی دما توی روز خیلی بالا هست

    14. پوریا میگوید:

      سلام خسته نباشید ببخشید مشکل این کاکتوس چیه جدیدا اینطوری شده؟
      و این قارچ کش خوبه به نظر شما؟
      https://s4.uupload.ir/files/۲۰۲۱۰۶۰۳_۱۲۵۵۵۶_wuh.jpg
      https://s4.uupload.ir/files/۲۰۲۱۰۶۰۳_۱۲۵۵۱۸_nrm.jpg
      [URL=https://uupload.ir/view/۲۰۲۱۰۶۰۳_۱۲۵۶۱۶_۹۳۴p.jpg][IMG]https://s4.uupload.ir/files/۲۰۲۱۰۶۰۳_۱۲۵۶۱۶_۹۳۴p_thumb.jpg[/IMG][/URL]
      https://s4.uupload.ir/files/۲۰۲۱۰۶۰۳_۱۳۰۵۰۵_۹lb.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، تغییرات دمایی، ابیاری بیش از اندازه، خاک نامناسب ،گرفتگی زهکش گلدان، باعث تغییر رنگ در تنه گیاه میشه بررسی کنید اگر قسمتهایی که تغییر رنگ دادند نرم هستند حتما گیاه رو از خاک در بیارید وریشه گیاه رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید، لکه ها رو تحت نظر داشته باشید اگر گسترش داشتند گیاه رو با محلول قارچ کش شستشو وابیاری کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.