شاید پیوند کاکتوس بر روی پایه های توپی شکل مانند فرو گلاسنس (ferocactus glaucescens) یا همان فرو تیغ زرد، زیاد مرسوم نباشد ولی امروزه در بسیاری از گلخانه های حرفه ای و بزرگ جهان به جای استفاده از پایه های ستونی مانند میرتلو یا پایه نقره ای از کاکتوس فرو گلاسنس برای پایه پیوند استفاده می شود.
چرا فرو گلاسنس؟
۱- سیستم آوندی و ریشه ای مناسب
۲- افزایش رشد زیاد پیوندک (پایه مناسب برای کاکتوس های کم رشد)
۳- جوش خوردن سریع و آسان پایه و پیوندک
۴- تکثیر آسان و رشد زیاد خود کاکتوس فرو گلاسنس
۵- مقاوم بودن در برابر بسیاری از آفت ها و پوسیدگی
۶- در دسترس بودن
۷- ارزان بودن
چه نوع کاکتوس هایی میتوان بر روی کاکتوس فرو گلاسنس پیوند زد؟
همه گونه های کاکتوس را میتوان بر روی گلایسنس پیوند زد، ولی برای بعضی از گونه ها مانند آستروفیتوم ها و آستریاس ها، آریو کارپوس و آزتکیوم مناسبتر است.
معایب استفاده از فرو گلاسنس به عنوان پایه پیوند چیست؟
۱- زیاد بودن تعداد آرئول ها
۲- تیغ های بلند
۳- به دلیل توپی بودن و زیاد بودن مقدار سطح، امکان فرو رفتگی یا گود شدگی بعد پیوند وجود دارد
آموزش پیوند کاکتوس بر روی پایه فرو گلاسنس:
پیوند کاکتوس بر روی پایه فرو گلاسنس مانند سایر پایهها انجام میشود با تفاوت اندکی که در ادامه به آنها اشاره شده است. برای آموزش کامل پیوند کاکتوس اینجا کلیک کنید.
۱- کاکتوسها را بهتر است چنر روز قبل از پیوند آبیاری کنید این کار باعث افزایش چسبندی بین پیوندک و پایه میشود و در مدتی که به هم جوش میخورند و پیوندک توانایی تغذیه پیدا میکند گیاه از بی آبی چروک نمیشود.
۲- آوندهای کاکتوس فرو گلاسنس دارای تیغهای بلندی نسبت به سایر پایهها دارد که قبل از پیوند آنها را با تیغ یا چاقوی تیز و تمیز مانند تصویر زیر جدا میکنیم. بهتر است برای جلوگیری از رشد جوانهها از قسمت آوند برش آوند مقداری عمیقتر صورت گیرد.
۳- پس از جدا کردن آوندها پایه را از قسمت مناسب و بالاتر از وسط ارتفاع با تیغ یا چاقوی استریل کات میکنیم از آنجایی که فرو گلاسنس دارای قطر زیادی است پس از چند روز ممکن است مقداری تورفتگی یا گودی در سطح آن ایجاد شود و بین آوند پیوندک و پایه فاصله ایجاد شود که این کار باعث میشود پیوند انجام نشود برای حل این مشکل باید مقداری سطح پایه را مورب کات کنیم یعنی از ارتفاع وسط کاکتوس مقدار کمی بلندتر از کنارهها باشد.
۴- پس از کات کردن پایه، پیوندک را نیز کات کرده و بر روی پایه طوری قرار میدهیم که آوندهای آنها در چندین نقطه بر روی هم قرار بگیرند. اگر آوندها بر روی هم قرار نداشته باشند پیوند موفقیت آمیز نخواهد بود.
۵- پس از قرار دادن پیوندک بر روی پایه، با کش یا نخ پیوندک را بر روی پایه محکم میکنیم تا فاصلهای بین آوندها ایجاد نشود. پس از یک تا دو هفته پس از پیوند (بستگی به نوع کاکتوس دارد) میتوان کش را باز کرد.
۶- برای جلوگیری از دست دادن آب زیاد بهتر است بعد از پیوند گیاه را در مکانی با نور ملایم و دمای متعادل قرار دهید.
تصاویر زیر تعدادی پیوند کاکتوس های مختلف بر روی فرو گلاسنس را نشان می دهد.
نویسنده: کاظم دروگریان
خرید بذر فرو تیغ زرد:
سلام
این پیوند رو همین الان انجام دادم
به نظرتون کارم رو درست انجام دارم؟
پیوند خواب انجام دادم
درود، با کش پول حتما محکم کنید تا پیوند خوب بگیره ودر محیط خنک ومرطوب نگهداری کنید کاور کنید تا رطوبت محیطش تامین بشه.
سلام خدمت کارشناسان گرامی
ببخشید برای سرئوس های بزرگ کلکسیونی این پایه مناسب تر است یا اچینو پسیس مثل آزرو و پایه چرمی؟
سلام، ممنون از شما، معمولا کاکتوسهای کلکسیونی رو که رشد کمی دارند پیوند زده میشند، سرئوسها بجز تعداد معدودی رشد بالایی دارند واحتیاجی به پیوند زدن ندارند ولی اگر میخواهید رشد بیشتری داشته باشند برای پایه میرتلو وپایه نقره ای بهتر جواب میده.