شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

شپشک آردآلود

آفت شپشک آردآلود چیست؟

شپشک آردآلود یکی از آفت‌های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده می‌شود بخصوص مکان‌های مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.

این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار می‌دهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین می‌برد.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود می‌آورد.

 

شناسایی آفت شپشک آردآلود

گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشته‌های اطراف بدن دوره تخم‌گذاری و …متفاوت است.

شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایع‌ترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت می‌کند، البته انواع دیگر شپشک نیز می‌توانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.

 

این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، ماده‌ها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز می‌کند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلی‌متر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان می‌توانند حرکت کنند و جابجا شوند.

در اطراف بدن حشره چندین جفت رشته‌های کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیم‌تر و طویل‌تر است.

 

حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.

شپشک نر بالغتصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.

Pseudococcus

تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.

آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه می‌کنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمت‌های مختلف گیاهان تغذیه می‌کنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایه‌ای از پوشش پودری به دور خود ترشح می‌کنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.

 

رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که ماده‌ای چسبناک است تولید می‌کند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچه‌ها است، بنابراین مورچه‌ها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت می‌کنند.

 

چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود

حشرات ماده بعد از جفت‌گیری با حشرات نر تخم می‌گذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار می‌گیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج می‌شود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمت‌های مختلف گیاه راه می‌یابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی می‌کنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی می‌کنند و تبدیل به حشرات بالدار می‌شوند.

چرخه زندگی شپشک آرد آلود

خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود

هیچ یک از قسمت‌های گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان می‌دهد، تمامی قسمت‌های گیاه بخصوص نواحی اتصال برگ‌ها به شاخه یا شاخه‌ها با یکدیگر و همچنین زیر برگ‌ها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه می‌کند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل می‌گیرند.

 

حشرات و یا تخم‌های صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش می‌توان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش می‌یابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دوده‌ای می‌شود، این مسئله موجب ظهور لکه‌های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می‌شود.

ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان و نابالغ می‌شود.

انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوس‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشه‌ها می‌شود، اگر یک گیاه نشانه‌های رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان می‌دهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمی‌کنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعه‌هایی از شپشک ها را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه پیدا کنید.

 

راه‌های کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود

برای مبارزه با این آفات حتماً برگ‌های مرده و یا قسمت‌های هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri می‌توان محیط‌های سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهت‌های زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک می‌توانند از شپشکها تغذیه کنند.

یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه می‌کنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.

برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت می‌کند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره می‌شود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک می‌نامند.

 

در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت می‌کنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه‌ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمت‌های مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند می‌توان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.

 

روش‌های خانگی مبارزه با شپشک آردآلود

در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی می‌توان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روش‌ها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.

به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگ‌های گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است می‌توان از مخلوط آب گرم و مایع ظرف‌شویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده می‌شود.

کافی است که ۱ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکه‌ای پنبه یا پارچه جمع کرد.

برای افزایش اثر مایع ظرف‌شویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه می‌توان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع استفاده کرد.

 

مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه می‌شود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که می‌خواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.

 

بعد از مصرف این محلول‌ها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.

ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.

اگر این ترکیب را استفاده می‌کنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.

حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگ‌ها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.

گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکس‌العمل‌های متفاوتی نیز می‌توانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیده‌اند می‌توانید از وسیله‌ای همانند مسواک استفاده کنید.

ساکولنت
حمله به ساکولنت توسط شپشک آرد آلود

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    355 thoughts on “شپشک آرد آلود و راههای درمان و مبارزه با آن

    1. محمد میگوید:

      سلام. ممنونم بابت وقتی که برای پاسخگویی میذارین. سایتتون در زمینه پاسخگویی رقیب نداره.
      روی برگ دیسکوریا شپشک دیدم، برداشتم. چون توی خونه بچه کوچیک دارم نمیخوام سم بزنم. خاکشون هم حتما آلوده شده درسته؟ دیسکوریاها یکساله هستن حدود یکی دو سانت قطر دارن، میتونم الان از خاک دربیارم و ریشه و ساقه رو قطع کنم و غده رو کامل بشورم و فقط غده رو تو خاک جدید بکارم؟ بعضیاشونو قبلا هرس کرده بودم تازه شروع به رشد کردن، اگه الان که تازه میخوان رشد کنن ریشه و ساقه رو هرس کنم گیاه اذیت میشه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما دوست گرامی،ابتدا گیاهان الوده رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالا ببرید، برای از بین بردن شپشک ها ابتدا حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو اغشته به الکل میتونید این کار رو انجام بدید، بجای سم میتونید از ترکیب اب والکل وچند قطره مایع ظرفشویی محلول درست کنید وگیاه آلوده رو با این محلول شستشو بدید ،یک لیتر اب ویک سوم اب از الکل استفاده کنید بجای مایع ظرفشویی از چند قطره شامپو بچه هم میتونید استفاده کنید، فقط روی خاک یک پلاستیک بکشید تا از این محلول داخل خاک گیاه نریزه،ریشه های گیاه رو هم از نظر وجود افت بررسی کنید،ابتدا صبر کنید گیاه بهبود کامل پیدا کنه بعد گیاه رو هرس کنید اگر ریشه ها هم در گیر شده باشه تمام قسمتهای الوده ریشه ها رو کات کنید.

    2. بتول میگوید:

      شرایط نگهداریش .پشت پنجره نور گیر بدون نور مستقیم..آبدهی هر وقت خاکش خشک میشه تو زیرگلدونی سنگریزه ریختم و به شکل جزیره بهش آب ممیدم .هر از گاهی برگاشم غبار پاشی میکنم اوایل هر روز آب اسپری میکردم .فک کردم شاید خشکی برگا ازون‌باشه دفعات رو کم کردم..احساس میکنم از وقتی شپشک گرفته خشک شدن نوک برگاش سریعتر اتفاق افتاده

    3. آیلین میگوید:

      سلام خسته نباشید من توی گلدان های اچوریاام مورچه دیدم که راه می رفتن ،وجود مورچه ها بخاطر چیه؟میتونه بخاطر شپشک ارد الو باشه؟و چیکار باید کنم که دیگه نیان؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، مورچه خودش به گیاه اسیب نمیزنه ولی شته هایی که پرورش میده ریشه وخود گیاه رو از بین میبره، میتونید از سم سایپرمترین استفاده کنید،یک سی سی داخل یک لیتر اب ترکیب کنید وخاک گیاه رو با این محلول کامل ابیاری کنید به اندازه ای که مقداری از محلول از زهکش گلدان خارج بشه،یک هفته بعد اگر بازم مورچه در اطراف گلدان مشاهده شد مجدد ابیاری با محلول سم حشره کش رو انجام بدید.

    4. بتول میگوید:

      سلام .نخل اریکا دارم که شپشک آرد الود گرفته ..چیکارش کنم؟ در مورد خاکش هم لطفا بگین..نوک برگهاشم داره خشک وقهوه ای رنگ میشه وروز به روز هم بیشتر خشک میشه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای شپشک ابتدا گیاه رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وبه محیطی که تهویه ونور مناسبی داره انتقال بدید، بعد حذف فیزیکی انجام بدید بوسیله یک قلمو اغشته به الکل،بعد با سموم سیستمیک گیاه رو سمپاشی کنید،یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید ودر این مدت زمان هر روز برگها رو چک کنید اگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.برای خشکی برگها شرایط نگهداری گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگها بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    5. محمد میگوید:

      از پاسخگویی سریعتون متشکرم
      می ترسم سمپاشی سیستمیک به گیاه آسیب بزنه چون درختچه است حیفم میاد خشک بشه.
      اسم سمی که برای بنجامین بلک مناسب تر باشه می فرمایید؟
      باز هم ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما،دز مصرف درست استفاده بشه هیچ مشکلی پیش نمیاد، از سم حشره کش دلتامترین یا مالاتیون یا میتونید استفاده کنید،یک سی سی دریک لیتر اب.

    6. محمد میگوید:

      یک سوال دیگر هم در مورد بنجامین بلک داشتم.
      بهش کود مایع دادم ازش گلدونش هزارپا از نوع گوشت خوار به طول حدود ۸ سانتی متر اومده بود بیرون. از یک گل فروشی پرسیدم گفتن گلدونش را در یک لگن بزرگ پرآب بذارم همه موجواتش غرق میشن. آیا این روش خوبه؟ و چه مدت باید تو آب بمونه؟
      بازم ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله با این روش تمام حشرات داخل خاک غرق شده ویا از خاک بیرون میان. یک ساعت بمونه بعد از داخل اب خارج کنید وگلدان رو روی یک سبد بگذارید تا اب اضافی خارج بشه،اگر گلدان بزرگ هست از سم حشره کش سوین یا سایپرمترین هم میتونید استفاده کنید.

    7. محمد میگوید:

      با سلام و تشکر بابت مطالب مفیدتون
      من یک بنجامین بلک بزرگ دارم (حدود ۲ متر ارتفاع) جدیدا دیدم که در محل برگ های تازه اش شپشک زده.
      بهترین راه برای این گیاه کدام است؟ خیلی ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تمام نقاط سفید رو حذف فیزیکی کنید بوسیله یک قلمو اغشته به الکل،بعد گیاه رو با سموم سیستمیک سمپاشی کنید،موقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید. یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید گیاه رو هم تحت نظر داسته باشید اگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    8. محبوب میگوید:

      درود مجدد
      برای هزار پا سم دیازینون یا مالاتیون تاثیر نداره چون اینارو موجود دارم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مالاتیون رو استفاده کنید اگر تاثیر نداشت سمهایی رو که همکارم فرمودند تهیه کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، هزار پاهستند، بله به ریشه های گیاه اسیب میرسونند، اگر خزه روی سطح خاک گلدانها گذاشتید جمع کنید ورطوبت خاک رو کم کنید ،هزار پاها در جاهای مرطوب وتاریک زندگی میکنند، میتونید از سم حشره کش سوین یا سایپرمترین برای از بین بردنشون استفاده کنید، یک سی سی داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وداخل خاک گلدان بریزید چند روز بعد زیر گلدانی رو چک کنید اگر بازم بودند یک هفته بعد خاک رو با محلول حشره کش ابیاری کنید.

    9. enc میگوید:

      سلام من ی لیندای بزرگ دارم.
      تازه متوجه شدم کلییی مورچه تو خاکش لونه کردن و تخم هاشون رو هم دیدم.
      ی پودر گرفتم و با ی لیتر آب ریختم داخل گلدون.
      اما دوباره امروز مورچه هارو تو زیز گلدونی دیدم که تخماشونو اوردن تو زیر گلدونی.
      از اتاق بردمش راهرو که خنکه.
      چیکار کنم از بین برن آخه؟؟؟
      اگه تو پیاز لیندام برن چی؟؟
      تو راهرو که خنکه شک وارد نمیشه بهش؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بهتر هست کلا خاک رو تعویض کنید وخاک رو دور بریزید واز خاک جدیدی استفاده کنید تمام خاکهای اطراف ریشه رو هم به ارامی جدا کنید.

    10. امیر میگوید:

      سلام مجدد
      میشه بپرسم دلیل اینکه میفرمایید از روغن ولک استفاده نکنم چیه؟
      تخم این حشرات با سم پاشی تنها که ازبین نمیره ؟ میره؟
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شما فرمودید تعدادشون کم هست برای همین حشره کش بتنهایی جواب میده اگر مقدارشون زیاد هست میتونید روغن ولک هم ترکیب کنید. بهترین روش نابودی این افت در درجه اول حذف فیزیکی هست.

    11. امیر میگوید:

      سلام . وقت بخیر
      امروز متوجه شدم که اکثر گل های اپارتمانیم شپشک ارد الود گرفتن . هنوز زیاد نشدن ولی همشون تقریبا درگیر شدن . از جمله پاپیتال .نخل مرداب. کاج مطبق. شفلرا .موسی در گهواره . انواع برگ بیدی. برگ قاشقی . شامادورا و الباقیشون. سم اتیون و روغن ولک اگر اشتباه نکنم راهکار سمپاشی شونه . خواستم از شما مشورت بگیرم و نظرتون رو بدونم. به نظر شما همین سم پاشی درست و اصولیه یا کار دیگه ای و روش دیگه ای درسته؟ . به علت زیاد بودن گل ها و زیاد نبود مورد شپشک جمع اوری یا له کردم ممکن نیست . ابعاد گل ها بزرگ هستند . فشردگی شاخ و برگ دارن
      ممنون از شما و پاسخ های همیشگیتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تا جایی که براتون امکان داره حذف فیزیکی کنید،تهویه رو مناسب کنید بعد سمپاشی رو انجام بدید،سمپاشی با محلول سم حشره کش کافی هست نیازی به روغن ولک نیست. یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شپشک معمولا روی ساقه ها فعالیت میکنه، از ساقه های گیاه عکس بفرستید، لکه های روی برگها از رسوبات اب ویا استفاده از قارچکشها میتونه باشه میتونید با یک دستمال نرم ونمور برگها رو پاک کنید.

    12. مصطفی سلیمان پور میگوید:

      سلام
      واقعا سایتتون عالیه
      و اینکه وقت میذارید و جواب همه رو با دقت میدین خیلی خوبه
      گیاه منم افت شپشک داشت کا با خوندن مطلب و کامنتها تونستم راه حل مناسب رو پیدا کنم
      بازم ممنووونم
      شما خیلی خوبید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما دوست گرامی،خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده.

    13. سمیه میگوید:

      سلام..ببخشید من گل حسن یوسفم شپشک زده..البته من خود شپشک رو ندیدم فقط رو برگهاش انگار ک ارد پاشی کردن..حدود یکماه پیش هم از سم دیازینون استفاده کردم..ولی همچنان رو برگها مثل ادر پاشی هست..چیکار کنم..؟!؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله میتونید استفاده کنید طبق دستور نوشته روی بسته بندی مصرف کنید.

    14. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید این شپشک سه تا از گیاهان من رو نابود کرد و با روش خانگی و سم دیازینون از بین نرفت الانم برگ قاشقی ابلق دور قرمز هم درگیر شده مرتب چک می‌کنم با الکل و مایع ظرفشویی پاکشون می‌کنم میشه لطفا یه سم که بتونه از پیشون بر بیاد معرفی کنید نمیخوام این یکی از بین بره

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، گیاه رو در محیطی که تهویه مناسبی داره نگهداری کنید ،حتماحذف فیزیکی کنید، میتونید از سم دلتامترین یا مالاتیون استفاده کنید موقع سمپاشی با سموم نکات ایمنی رو رعایت کنید.

    15. مه نگار میگوید:

      سلام خسته نباشید
      گل اگلونمای من یه قسمت کوچیکی از ساقه ی برگهاش شپشک گرفته بود
      کنار گلدون های دیگه بود
      بقیه رو چک کردم مشکلی نداشتن
      اینو جدا کردم
      با دستمال اون قسمت سفید رو برداشتم و اسپری اب و مایع ظرفشویی کردمش
      چقدر باید اینکارو تکرار کنم؟
      و اینکه اگه دوباره نزنه تا چه مدت باید جدا از بقیه ی گیاها باشه؟
      لازمه سم هم بزنم؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر مقدارشون کم بوده با همین روش میتونید ریشه کن کنید ولی اگر تعدادشون زیاد هست میتونید از سموم شیمیایی استفاده کنید بهتر هست تا یک ماه از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید وهر روز تمام قسمتهای گیاه رو بررسی کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.