استفاده صحیح از سموم برای کاکتوس‌ ها

استفاده صحیح از سموم برای کاکتوس‌ها

استفاده صحیح از سموم برای کاکتوس‌ها: از جمله مشکلاتی که شاید در نگاه اول پرورش‌دهندگان خانگی کاکتوس به آن توجه نکنند بیماری‌ها و آفات کاکتوس هستند که زمانی که کار از کار گذشت و بیماری تمام  گیاه را فرا گرفت تازه فکر مقابله با آن می‌افتند همیشه در خانه دو یا سه نوع قارچ‌کش و حشره کش داشته باشید زیرا پیشگیری بهتر از درمان است و با استفاده درست و اصولی از سم‌های مخصوص کشاورزی گیاهان خود را سالم و شاداب نگه دارید.

اما متأسفانه به علت عدم داشتن اطلاعات کافی برخی افراد برای مقابله با آفات مختلف پرورش کاکتوس و ساکولنت های خود اقدام به استفاده از حشره کش های خانگی برای نابودی آفات می‌کنند بدون اینکه بدانند این کار چه عواقبی برای گیاهان دارد. اسپری‌های حشره کش خانگی به طور کامل برای کاکتوس‌ها  و سایر گیاهان مضر است و در صورت استفاده از آن در مجاورت کاکتوس‌ها و یا برای کنترل آفات کاکتوس ظرف مدت کوتاهی باعث نابودی کامل کاکتوس می‌شوند لذا توصیه اکید است که به هیچ عنوان از این اسپری حشره کش استفاده نکنید.

حشره کش گیاه

از دیگر نکاتی که همه پرورش دهندگان خانگی با آن روبرو می‌شوند قارچ ریشه است که معمولاً بسیار دیر متوجه آن می‌شوند که کار از کار گذشته است علت اصلی قارچ ریشه آبیاری زیاد، خاک نامناسب و عدم تهویه مناسب هوا است که باید حتماً کاکتوس در محیط با هوایی در جریان و گردش قرار بگیرد و همچنین به صورت دوره‌ای مثلاً دو ماه یک‌بار از قارچ کش با دوز توصیه شده برای کنترل قارچ ریشه گیاه استفاده شود.

از دیگر اشکالات پرورش‌دهندگان خانگی عدم استفاده از کودهای شیمیایی است که بر خلاف باور مردم اگر درست استفاده شود نه تنها ضرری برای گیاه نداشته بلکه به شادابی و رشد مناسب گیاهان کمک می‌کند پس حتماً از کودها npk موجود در بازار برای رشد بهتر گیاهان خود استفاده کنید. کود و سم را از مراکز معتبر تهیه کنید تا به گیاهان آسیبی نرسد.

حتماً موقع استفاده از سموم به میزان استفاده از آن بر روی پاکت دقت نمایید. استفاده از دز بیشتر می‌تواند باعث آسیب رساند به گیاه شود و دز کمتر باعث ایجاد مقاومت در آفت‌ها خواهد شد.

برای خرید کود مخصوص کاکتوس اینجا کلیک کنید.
برای خرید کود مخصوص گیاهان آپارتمانی اینجا کلیک کنید.
برای خرید سم قارچ‌کش اینجا کلیک کنید.

نویسنده: hamid-ma99
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      19 thoughts on “استفاده صحیح از سموم برای کاکتوس‌ ها

      1. Amin میگوید:

        سلام خسته نباشید بنده یک گل ختمی چینی دارم چند روز بود میدیدم برگ هاش زرد میشد و میریخت گفتم شاید مال کمبود آب هست اما وقتی دیدم متوجه شدم که یه حشرات کوچیک سفید روی برگاش هستند و تا الان سه بار هم سم زدم ولی ازبین نمیرن تعدادشونم خیلی زیاده و چند تا از تازه غنچه های گیاهمو از بین بردن

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، مگس سفید هست، الودگی خیلی زیاد هست کنار گیاه کارت زرد نصب کنید وپشت تمام برگها رو با محلول اب ومایع ظرفشویی ویا الکل کامل پاک کنید. از حشره کش استوکر میتونید استفاده کنید شب پشت برگها رو سمپاشی کنید، هفته ای یک بار کارت زرد رو عوض کنید، یا میتونید بجای سمپاشی با محلول حشره کش گیاه وپشت برگها رو با محلول اب ومایع ظرفشویی کامل شستشو بدید مواظب باشید ازاین محلول داخل خاک گیاه نریزه هفته ای یک بار بمدت سه هفته باید این کار رو تکرار کنید تا بکلی از بین برند.

          • Amin میگوید:

            ممنون میتونم آب و مایع رو هر روز اسپری کنم تا وقتی که مگس ها تموم بشن؟

            • کارشناس 1 میگوید:

              ممون از شما، نه هر روز اسپری نکنید گیاه خودش از بین میره هفته ای یک بار انجام بدید.

      2. زهرا ف میگوید:

        سلام و خسته نباشید.ببخشید من دو نمونه گل پیچک گذاشتم تو آب ریشه زد بعد به خاک منتقل کردم و چون برگها آفت داشتن با حشره کش کنفیدور آبیاری و سمپاشی کردم.بعد از ۴۸ ساعت که از کاشت گلها گذشته هنوز پژمرده هستن.دوز سم هم یک در هزار بود.آیا درست میشن.اسم پیچکها و شرایط نگهداری رو هم اگه بفرمایید ممنون میشم.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، برگها پژمرده شدن ونمیشه تشخیص داد که چه نوع گیاهی هستند، ریشه هارو زمانی که دو الی سه سانت شد باید داخل خاک انتقال بدید ریشه ها زیاد بلند بشن به این صورت گیاه پژمرده میشه وبمرور زمان از بین میره،خاک رو مرطوب نگهدارید ولی غرق اب نکنید وچند روزی کاور کنید اگر بهبود نیافتند مجدد از خاک خارج کنید ریشه ها رو کات کنید وداخل اب بگذارید تا مجدد ریشه بزنن.

      3. محمد کاظم میگوید:

        سلام خدمت شما کارشناسان محترم میهن کاکتوس خداقوت می خواستم بدونم چطور از سم مالاتیون برای کاکتوس استفاده کنم
        چون به کاکتوسم در مورد داشتن شپشک آرد آلود شک دارم ۳روز پیش یک شپشک روی کاکتوسم دیدم و بدتر از اون از دستم افتاد تو خاک کاکتوس بعد اگه شپشک نباشه استفاده از سم برای کاکتوس ضرر داره با سپاس

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون از شما،یک سی سی از سم مالاتیون رو داخل یک لیتر اب ترکیب کنید وخاک وگیاه رو با محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید مشکلی بوجود نمیاد.

      4. امیرحسین طاهری میگوید:

        من یک کاکتوس پیر مرد دارم همش مورچه دور ان می چرخندویک تیکه ان زرد شده است
        باید چیکار کنم

        • کارشناس 1 میگوید:

          اگر مورچه ها داخل خاکش هستند بهتر هست از خاک دربیارید وریشه ها رو بررسی کنید وخاک رو تعویض کنید واز خاک جدید وضدعفونی شده استفاده کنید.

      5. Ali میگوید:

        ببخشید می خواستم بدونم میشه سم حشره کشو ملاتیون رو با قارچ کش کاربندازیم هم زمان استفاده کرد یا مکل ایجاد می کنه
        اگه نمیشه باید حداقل چقد فاصله زمانی باید داشته باشه

        • کارشناس 1 میگوید:

          بستگی داره که برای چه کاری میخواهید استفاده کنید اگر برای ضدعفونی کردن بستر کشت میخواهید استفاده کنید میتونید ازهر دو نوع سم همزمان استفاده کنید وبعد از ضدعفونی کامل بستررو کامل ابشویی کنید تا سم از بستر خارج بشه، ولی اگر برای گیاه میخواهید استفاده کنید بهتر هست حداقل بادو هفته فاصله مصرف کنید چون به گیاه شوک وارد میشه ویا گیاه مسموم شده واز بین میره.

      6. cactusesam میگوید:

        عرض ادب مجدد و هزاران با تشکر و قدردانی باتوجه به فرمایشاتتون و عدم تجربه و تخصص لازم سم پاشی قارچ و آفت جدا انجام بدم ممنون میشم بفرمایید فاصله بینشون چند روز باشه .
        درضمن زمان کارنس سموم آیا برا کاکتوس ها هم اهمیت داره یا اساسا فقط مختص محصولات کشاورزی هست مثلا سایپرمترین ۲۱روز کارنس داره یا دلتامترین ۳ روز .
        یه سوال خیلی مهم اساسا اجتناب ناپذیره جهت محلول پاشی سموم قطعا مجبوریم روی گیاه هم محلول پاشی کنم آیا لازم هست قطرات محلول رو از روی گلهایی که محلول پاشی و تماس آب به بدنشون رو دوست ندارن پاک کنم چون در هنگام آبیاری در صورت تماس اتفاقی حتما با یه دمنده ظریف یاگوش پاک کن قطرات آب و پاک میکنم حتما .
        مثل اچینوها نوتوها ژمینوها مامیلاریا خصوصا هانانیا، هاورتیایی که مایعات تو لول برگهاشون یا مرکزشون میمونه بازم خشک کنم یا سموم بمونن خشک بشن ، بسفارشتون تهویه محل گلهارو بیشتر کردم ولی اساسا بازم شبیه سازی محیط گلخونه ایی محیا نمیشه .
        بازم شرمنده طولانی شد .

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون از شما،دوهفته،دوره کارنس بیشتر برای محصولات کشاورزی که قابل خوردن هستند اهمیت زیادی داره تا سموم موقع تغذیه وارد بدن انسانها نشه، برای کاکتوسهایی که قابل خوردن نیستند مشکلی بوجود نمیاد، نه نیازی نیست محلول ها رو بلافاصله از روی گیاه پاک کنید ،دو سه روز بعد اگر لکه روی گیاه ایجاد شد میتونید پاک کنید، سمپاشی رو در محیط باز بدون نور مستقیم وباد انجام بدید تا مشکلی بوجود نیاد.

      7. سام میگوید:

        سلام و خسته نباشید.
        در اول ممنونم از پاسخهای واقعا کارشناسی و بی نقصتون بنده بارها و بارها از مطالب مفید و پاسخهای ساده و درعین حال کارشناسیتون استفاده کردم و بموقع باعث نجات گیاه هم شده واقعا ممنونم .
        جسارتا درمورد پیشگیری و شاید یه کم هم بحث درمان امکان مخلوط دو محصول سم و قارچ کش باهم البته محصولاتی که مشکل اختلاط باهم ندارن مثال (قارچ کش کارپندازیوم+ایپرودیون و سم دانیتول ) هست یا خیر که اگه نیست شما ترکیب سم و قارچ کش مناسب و بفرمایید. و اگه هست لطفا کمی در مورد نحوه تغذیه گیاه با این ترکیب اعم از دوز پیشنهادیتون و مقدار و روش ابیاری به خاک محلول پاشی به خود گیاه آیا لازم به پاک کردن گیاه یا خشک کردن گیاهانی که تماس مایعات رو بخودشون دوست ندارم مثل اچینوها و خیلی های دیگه هست و بهترین زمان روز و فصلی و فواصل تغدیه گیاه چه زمان رشد و خواب گیاه و از همه مهمتر و خیلی خیلی مهم تو محیط های منزل یا گلخانه های تراسی که شبشیه کشی شدن و سر بسته هستن و امکان بردن دویستا گل به حیاط نیست
        و در آخر مخلوطی که عرض کردم مناسب تغذیه گیاهان مسن ، بالغ و جوان از ساکولنتها و کاکتوسها ابلغها و دفرمها هیبرید کیکوها کلکسونیها و واریته های معمولی سانسوریاها و زاموفلیاها و برگ انجیری ها به یه شکل میباشد .
        شرمنده به اندازه یه دایره المعارف سوال کردم ممنون میشم میدونم قطعا اسباب زحمت میشه پاسخ سوال هارو بفرمایید اگه خیلی اسباب زحمت میشه ممنون میشم یه کتاب جامع در مورد کاشت و داشت و پرورش کاکتوس و ساکولنت معرفی کنید .

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون از توجه شما،سمها برای تغذیه گیاه استفاده نمیشه برای پیشگری از افت وبیماری ویا درمان مورد استفاده قرار میگیره بهتره سمها رو هرگز خودتون ترکیب نکنید چون مقدار واندازه مناسب رو احتمالا اشتباه بزنید وباعث از بین رفتن گیاه بشه،کلا سم حشره کش با سم قارچ کش بهتر هست هم زمان برای گیاهان استفاده نشه چون باعث مسمومیت در گیاهان اپارتمانی میشه، برای تقویت گیاهان میتونید از کودهایی که مخصوص گیاهان هست استفاده کنید، هر نوع گیاه کودمخصوص بخودش رو داره، در همچین محیطی که میفرمایید صد در صد گیاهان به افت مبتلا میشن حتما باید تهویه بخوبی انجام بشه واکسیژن کافی به گیاهان برسه که اختلالی در رشدشون بوجو نیاد. در مورد کتاب اطلاعات دقیقی ندارم میتونید روی مرور گرتون سرچ کنید ویا به کتاب فروشیها مراجعه کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.