آفت شپشک آردآلود چیست؟
شپشک آردآلود یکی از آفتهای خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن میشود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان دیده میشود بخصوص مکانهای مخفی و سایه گیاه. به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود. نام علمی شپشک آردآلود Pseudococcus است.
این آفت به شدت گیاهان آپارتمانی را مورد حمله قرار میدهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین میبرد.
این آفت به شکل گروهی بر روی قسمتهای مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقههای گیاه، در زیر پوستههای زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابهلای گلبرگها و کاسبرگها گلها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع میشود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود میآورد.
شناسایی آفت شپشک آردآلود
گونههای مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشتههای اطراف بدن دوره تخمگذاری و …متفاوت است.
شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایعترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس، ساکولنت، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، باباآدم، سانسوریا، آدنیوم، بنجامین، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و انواع گلهای آپارتمانی دیگر فعالیت میکند، البته انواع دیگر شپشک نیز میتوانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.
این حشره دو جنس نر و ماده را دارد، مادهها در مرحله نیمف (شفیره یا نیمف یکی از مراحل رشد و دگردیسی قبل از بلوغ حشرات است. مرحله نیمف مرحله قبل از شکل گیری حشره کامل است) فعالیت خود و مصرف شیره گیاهی را آغاز میکند. حشرات ماده بیضی شکل به طول ۳-۱ میلیمتر بدون بال هستند اما توسط پاهایشان میتوانند حرکت کنند و جابجا شوند.
در اطراف بدن حشره چندین جفت رشتههای کوتاه سفید رنگ مویی وجود دارد که ضخامت و بلندی برخی از آنان بخصوص آنهایی که در انتهای بدن حشره قرار گرفته متفاوت با دیگران است و ضخیمتر و طویلتر است.
حشرات نر بالغ بال دارند و توانایی جابجایی بین گیاهان مختلف را دارند و به ندرت قابل مشاهده هستند.
تصویر بالا شپشک آردآلود نر را نشان میدهد.
تصویر بالا شپشک آردآلود ماده را نشان میدهد.
آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه میکنند در واقع نوع مادگان است که از شیره قسمتهای مختلف گیاهان تغذیه میکنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایهای از پوشش پودری به دور خود ترشح میکنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.
رنگ شپشکهای ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که مادهای چسبناک است تولید میکند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچهها است، بنابراین مورچهها برای ادامه مصرف این ماده از شپشکها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت میکنند.
چرخه زندگی و تولید مثل شپشک آرد آلود
حشرات ماده بعد از جفتگیری با حشرات نر تخم میگذارند. تخم در بین ترشحات آرد مانند قرار میگیرد تا از آن در برابر شرایط نامساعد محافظت شود در حدود ۱۰ روز بعد از گذاشته شدن تخم خزندگان کوچک یا نیمف از آن خارج میشود که هر دو جنس نر و ماده در بین آنان وجود دارد. نیمفها به قسمتهای مختلف گیاه راه مییابند و تا بالغ شدن حدود ۴_۸ هفته را در این مرحله طی میکنند، احتمال اینکه شپشکهای ماده آرد آلود به شکل کامل دگردیسی نکنند و در همان مرحله نیمف بیشترین آسیب را وارد آورند وجود دارد حشرات نر در طی زندگی خود از نظر شکل و ظاهر تغییرات اساسی میکنند و تبدیل به حشرات بالدار میشوند.
خسارت ناشی از آفت شپشک آرد آلود
هیچ یک از قسمتهای گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان میدهد، تمامی قسمتهای گیاه بخصوص نواحی اتصال برگها به شاخه یا شاخهها با یکدیگر و همچنین زیر برگها را بررسی کنید، در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه میکند، که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل میگیرند.
حشرات و یا تخمهای صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش میتوان یافت با افزایش تعداد شپشکها تولید عسلک افزایش مییابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دودهای میشود، این مسئله موجب ظهور لکههای سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه میشود.
ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگها و ریزش برگهای جوان و نابالغ میشود.
انواع شپشکهای آرد آلود ریشه کاکتوسها را مورد حمله قرار میدهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشهها میشود، اگر یک گیاه نشانههای رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان میدهد، اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمیکنید، حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعههایی از شپشک ها را بر روی قسمتهای مختلف ریشه پیدا کنید.
راههای کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود
برای مبارزه با این آفات حتماً برگهای مرده و یا قسمتهای هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک در نوع cryptolaemus montrouzieri میتوان محیطهای سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهتهای زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک میتوانند از شپشکها تغذیه کنند.
یکی دیگر از حشراتی که از شپشکها تغذیه میکنند زنبور پارازیت با نام علمی leptomastix spp است هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری حشره کشها حساس هستند.
برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت میکند بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره میشود، چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک مینامند.
در مورد شپشکهای آردآلود که بر روی ریشه فعالیت میکنند علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشهها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمتهای مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد از جمله سموم مؤثر بر روی این نوع حشرات که پوشش محافظ دارند میتوان به Deltamethrin. Dinotefuran. Imidacliprid pyriproxifen اشاره کرد.
روشهای خانگی مبارزه با شپشک آردآلود
در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی میتوان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روشها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد.
به عنوان مثال اگر شپشکها بر روی برگهای گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است میتوان از مخلوط آب گرم و مایع ظرفشویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشکها و کاهش چسبندگی شپشکها به سطح گیاه استفاده میشود.
کافی است که ۱ قاشق چایخوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشکها اسپری کرد و شپشکها را با تکهای پنبه یا پارچه جمع کرد.
برای افزایش اثر مایع ظرفشویی در جدا کردن شپشکها از سطح گیاه میتوان در ترکیب یاد شده ۱ قاشق چایخوری روغن مایع استفاده کرد.
مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه میشود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که میخواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.
بعد از مصرف این محلولها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید.
ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است.
اگر این ترکیب را استفاده میکنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.
حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد.
گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکسالعملهای متفاوتی نیز میتوانند نشان دهند. برای جداسازی شپشکها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیدهاند میتوانید از وسیلهای همانند مسواک استفاده کنید.
منبع: میهن کاکتوس
مقالات مشابه
مقالات مشابه
پیشنهاد خرید
سلام
میخواستم بدونم میتونم از سم کنفیدور برای شپشک آرآلود استفاده کنم هم بصورت پاششی و هم آبیاری
و چه مقدار سم رو با چه مقدار آب مخلوط کنم که به گیاه آسیب نزنه.حذف فیزیکی رو انجام دادم
برای کراسولا هرفه ای و نخل ماداگاسکار میخوام استفاده کنم
با تشمر از سایت خوبتون
سلام، بله میتونید استفاده کنید ،معمولا مقدار مصرف روی بسته بندی محصول نوشته میشه، مقدار مصرف معمول نیم سی سی در یک لیتر اب هست.
سلام وقتتون بخیر و خسته نباشد من یه کراسولا خرفه ای دارم و یه الوءه ورا که چندروز متوجه شدم که دچار شپشک شدن که هم گیاه رو شستشو دادم و حذف فیزیکی کردم و همچنین خاک رو هم تعویض کردم و سم زدم چند سوال از خدمتتون داشتم
اینکه سم کارباریل ۸۵ مناسبه؟و در صورت استفاده از سم مناسب حتنا از بین میرن؟
دوم اینکه من حتی گلدون هارو هم تعویض کردم امکان اینکه اگه از گلدون قبلی در صورت شستشو استفاده کنم ممکنه یه گیاه دیگه هم مبتلا بشه؟
و سوم اینکه تا چه حد و درصدی ممکنه گلدان های کناری بگیرن چون من خیلی سریع به محض فهمیدم اونارو جدا کردم در چه فاصله ای انتقال پیدا میکنه؟
در ضمن خاک الوده رو ریختم رفت ممکنه محلی ک خاک عوض شده هنوز ناقل باشه؟
خیلی نگرانم ممنون میشم لطفی کنید و جواب بدین ممنون از سایت خوبتوون???
سلام، بله میتونید استفاده کنید این سم سیستمیک هست وبرای افت های مکنده مناسب هست تماسی وگوارشی، میتونید گلدانها رو با محلول حشره کش ضدعفونی کنید ،احتمالش هست که تخم افت داخل گلدانها باقی بمونه، فعلا تا بهبود کامل از گیاهان سالم جدا نگهداری کنید، درمحیطی که نور ودما وتهویه مناسب داشته باشه، اگر اتاق جداگانه ای دارید بهتر هست در اتاق متفاوت نگهداری کنید. هر روز گیاهان الوده رو بررسی کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید،دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی رو ادامه بدید.
خیلی ممنون لطف کردین بله اتاق جداگانه نگه داری میکنم ممنون از پاسخ مفیدتون خسته نباشید??
سلام،خسته نباشید
من یه ساکولنت دارم که شپشک آردآلود گرفته، حذف فیزیکی کردم و سم سیستمیک فونگی ساید بهش زدم، ده روز گذشته و شپشکی روش نیست. نیازه که دوباره سم پاشی کنم؟
یه سوال دیگه هم دارم، ساکولنت من برگاشو بخاطر افت از دست داده یکی دوتا برگ باقیمونده ن، برای اینکه خشک نشه و سریعتر رشد کنه باید چیکار کنم؟
ممنون میشم اگه راهی بهم بگید چون هدیه س و دوسش دارم.
سلام، ممنون، احتمالش هست که تخم شپشکها روی گیاه باقی بمونه ومجدد شپشکها بوجود بیان بهتر هست یک بار دیگه سمپاشی رو انجام بدید،برای رشد ایدال گیاه رو در محیطی که نور ودما وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید وابیاری رو منظم انجام بدید وبهار با کودهای مخصوص گیاهان گوشتی تقویت کنید.
ممنون از جوابتون
من گیاهم تو قزوینه میترسم سرمای زمستون اذیتش کنه تو دمای اتاق و نور تقریبا کم نگهداریش میکنم
هفته ای یک بار آبدهی به ساکولنت ها کافیه؟
ممنون از شما،پشت پنجره نورگیر که دمای بین ۱۵_۲۰ درجه داره نگهداری کنید ابیاری رو هر وقت خاکش کامل خشک شد انجام بدید.
سلام من یکی از کاکتوس هام به شپشک الوده شده و حسن یوسفم. مى خواستم بدونم راهی هم برای جلوگیری از الوده شدن کاکتوس های دیگه هم وجود داره؟ و اینکه باید خاک گیاه های الوده رو حتما عوض کرد؟ و ایا باید گیاه الوده رو از بقیه دور کرد؟؟
خیلی ممنون
سلام، بله اول باید از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید چون زود سایر گیاهان سالم رو هم درگیر میکنند،اگر روی تنه گیاه هستند اول باید حذف فیزیکی کنید بعد درمان،اگر روی ریشه ها وخاک هستند باید خاک رو عوض کنید وریشه های الوده رو کات کنید وحتما حذف فیزیکی کنید بعد درمان.
سلام مجدد
ایا میشه قاچ کش با سم قاطی کرد .؟
وبرای گلدان کاکتوس استفاده کرد
ممنون
سلام، برای ضدعفونی خاک یا بستر کشت میتونید ترکیب کنید ولی اگر داخل خاک گیاه باشه نه، باعث مسموم شدن گیاه میشه.
با سلام و خسته نباشید
چند تا از کاکتوس هم شپشک ارد الود گرفتن فقط قسمت ریشه
از خاک در اوردمشون و حذف فیزیکی کردم سم هم زدم
چند روز بیرون کذاشتم
ودو باره کاشتم داخل خاک جدید..
تو چه جای بزارم که سریع تر ریشه هاش رشد کنن از نظر دما و رطوبت و….
از سم .استامی پراید ۲۰ درصد استفاده کردم
با سم استامی پراید ۲۰ درصدگلدان کاکتوس میشه اب داد یا نه….؟
چند گرم سم و زمان سم پاشی هر چند روز
با تشکر فروان
سلام، ممنون، گیاه رو در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید منظور از خنک دمای بین ۲۰_۲۵ درجه،مقدار مصرف هر نوع سم روی بسته بندی نوشته میشه،یک هفته بعد مجدد سمپاشی رو تکرار کنید.
سلام وقت بخیر. کل گلهای مادربزرگم شپشک آردآلود گرفتن( که خیلی ناراحت شده و غصه میخوره )چون به سم دسترسی نداشتم همه برگها رو دونه دونه با حشره کش کامن مخلوط با آب با پنبه پاک کردم . میخوام بدونم :
1. از گیاهی که شپشک آرد آلود داره میشه قلمه گرفت؟
2. اگه همه برگها رو بچینم دوباره رشد میکنه؟
3. اگه همه گیاه رو بچینم و فقط ریشه بمونه دوباره سبز میشه؟
گیاهانی که دچارش شدن:
برگ بیدی- کالانکوِئه- گندمی- برگ بیدی بنفش- حسن یوسف (همه اینارو پاک کردم . از بقیه جدا نگه داشتم)
گیاهانی که آفتی مشاهده نشده:
سانسوریا پاکوتاه- انار زینتی- چند تا کاکتوس(اسماشونو نمیدونم ازونایی که تو هرخونه پیدا میشه)- اشک تمساح
از هر گیاه چند گلدون هست
اینم عکس آفت ممنون میشم راهنمایی کنین
http://uupload.ir/files/krae_img_۲۰۱۹۱۱۲۰_۱۲۰۲۳۴.jpg
سلام، شپشک اردالود نیست، تخم مگس سفید هست که فقط پوسته تخمها روی برگها باقی موندن ،پشت برگها رو با پنبه اغشته به الکل پاک کنید وکنار تمام گیاهان کارت زرد نصب کنید،اگر افرادی هستند که به سموم شیمیایی حساسیت دارند میتونید با محلول یک لیتر اب سه الی چهار قطره مایع ظرفشویی ونصف استکان الکل ترکیب کنید وشاخه و برگهای گیاهان رو با این محلول شستشو بدید ،مواظب باشید از این محلول داخل خاک گیاهان نریزه،اگر هم از سموم شیمیایی میخواهید استفاده کنید سمپاشی رو اواخر شب ویا اوایل صبح انجام بدید.بعد از بهبود کامل گیاه میتونید قلمه بگیرید،اگر تمام برگها رو جدا کنید گیاه خشک میشه ،میتونید فقط برگهایی رو که الودگی زیادی دارند رو کات کنید. سعی کنید تهویه محیط رو بالا ببرید تهویه محیط نگهداری گیاهان بصورت کامل انجام نشه گیاهان به انواع افتها مبتلا میشن.
وای خیلی خیلی ممنونم خوشحال شدم مرسی
سلام دوست عزیز من یک کاکتوس آپونتیا دارم که وقتی ازش قلمه گرفتم جای قلمش پنج تا بچه داده و روی این آپونتیام و آپونتیا های دیگرم مورچه راه میرن میخواهم بدانم که علت این مورچه های سیاه چیست ازون وقتی که روی آپونتیا هایم را میرن و گیاهان دیگم رشدشون کم شده گیاهانم و چگونه جلوی مورچه هارو بگیرم
سلام، مورچه ها روی گیاه شته پرورش میدن وباعث نابودی گیاه میشن بهتر هست گیاه رو سمپاشی کنید تا از بین برند.
سلام. من یه گیاه کروتون دارم که بیشتر از شش ماهه که به شپشک آردآلود و کنه قرمز مبتلا شده. تا حالا هفت هشت بار با دیازونین سم پاشیش کردم. دو بار هم با یه آفت کش دیگه که از گلخانه خریدم و اسمش یادم نیست. کنه قرمز از بین رفت. اما شپشک هر بار کم میشه و بعد از یه مدت دوباره برمیگرده و رشد گیاهو متوقف میکنه. همیشه هم برگ های نو و تازه گیاهو نابود میکنه چه کار دیگه ای از دستم بر میاد؟ کروتون کنار یه پوتوس قرار داره. ممکنه اونو هم مبتلا کنه؟
سلام، ابتدا گیاه الوده رو از سایر گیاهانتون جدا کنید ،شپشک رو حتما باید حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو یا گوش پاکن اغشته به الکل تمام نقاط،سفید رو بردارید بعد سمپاشی رو انجام بدید وگیاهان رو در محیطی که نور وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید،هر روز تمام قسمتهای گیاه رو چک کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید ویک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.
سلام، تازه گی چند تا کاکتوس خریدم روشون چندتا شپشک بود همرو حذف فیزیکی کردم چون زیاد نبودند از محلول الکل اسفاده نکردم، از فروشگاه لوازم کشاورزی دلتامرین خواستم که گفتن نداریم و کلرپیریفوس بهم دادند و گفتند همین مؤثره، خواستم از شما سؤال کنم آیا اثر میکنه یا نه؟
سلام، بله میتونید استفاده کنید.
برگهای اسپاتی سوراخ شده اند و با عبار پاشی افت کش یابصورت ابیاری حدف نشدن . و اینکه چطور میشه عکس گیاه رو برای راهنمایی بیشتر صمیمه متن کنم . ؟؟؟؟با تشکر
برای آموزش ارسال عکس روی نوشته کلیک کنید، شرایط نگهداری رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام . امروز روی الو ورا این شپشک رو دیدم . زمن اینکه در جاهای مختلف چیزی مثل شیره یا شیره خشک شده دیدم . که با دست به راحتی کنده یا پاک میشدن لطف میکنید راهنمایی بفرمایید . باتشکر .
سلام، قبل از هر کاری گیاه رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید، قسمتهای سفید والوده رو با کمک یک قلمو اغشته به الکل حذف کنید وگیاه رو با محلول سم حشره سمپاشی کنید ،هر روز گیاه رو چک کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید، یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.
سلام من امروز متوجه شدم یکی از کاکتوسام شپشک داره و اونارو ازش جدا کردم بدون اینکه یکی از راهکار هایی که گفته شدرو انجام بدم بازم لازمه بهش سم بزنم یا نه؟
سلام، میتونید هر روز گیاه رو چک کنید واگر افتی بود حذف فیزیکی کنید با این روش هم منقرض میشن.
باسلام بشما شمامیگین سم بزنین برای شپشک من سم زدم ولی حسن یوسفام ریشش خشک شدن شمابگین دلیلش چی میتونه باش برای چی اینجوری شدن الان باز قلمه های حسن یوسفم هم توخاکش هم ساقشون مبتلا به شپشک شدن بایدچیکارکنم با الکل قاطی کنم اسپره کنم توخاکش چیکارکنم بعدش دماگلخونم الان ۳۵درجس توهوا گرم مشکل پیش نمیادش چیکارکنم باتشکر راهنمایی کنین
سلام، دز مصرف سم زیاد باشه بله گیاه خشک میشه، سمپاشی هم باید در شرایط مساعد انجام بشه، در گرما ونور مستقیم سمپاشی انجام بشه صد درصد گیاه از بین خواهد رفت. برای شپشک اول باید حذف فیزیکی کنید، اگر مقدارشون خیلی زیاد هست قسمتهایی رو که الودگی زیادی دارند باید حذف کنید، شپشک بیشتر در محیط هایی که تهویه ونور مناسبی ندارند فعالیت میکنند. این موارد رو هم بررسی کنید وتهویه ونور رو بالا ببرید.
نه. زیر نور گرولایت بزرگشون میکنم البته چند روز یکبار هم میبرمشون کنار پنجره شمال غربی با نور غیر مستقیم ملایم. میترسم شپشک به ریششون زده باشه و اینجوری مریضشون کرده
شپشک باعث چنین لکه هایی نمیشه ،لکه ها رو مدتی تحت نظر داشته باشید اگرقطر لکه ها زیاد شده قارچ هست وباید کلا تراریوم رو با محلول قارچ کش ضدعفونی کنید،انعکاس نور از پشت تراریوم بصورت ذربین شده وباعث سوختگی گیاه هم میشه، سعی کنید فاصله نور تا گیاهان ۳۰الی۴۰ سانت باشه ،از این فاصله کمتر باشه باعث سوختگی گیاه میشه.
http://uupload.ir/files/qlnc_img_20190705_160320.jpg
شبیه افتاب سوختگی جزیی هست، بتازگی نور مستقیم نداشته؟
چجوری عکس بفرستم؟
برای آموزش ارسال عکس روی سایت روی نوشته کلیک کنید.
لکه که میگم منظورم رنگ پریدگی هست(سطح کاکتوس از سبز به سفید تغییر رنگ میده) که چندجای کوچیک روی کاکتوسها ایجاد شده. شپشک ارد الود هم فقط یکی دیدم که حذفش کردم. رفتم گلخونه سم انویدور رو بهم دادن که رو سطح کاکتوسها بزنم و دو هفته بعد تکرار کنم. جواب میده؟ اخه میترسم شپشکک به ریشه شون زده باشه. بازم تشکر
سلام، از گیاه وقسمتهایی که تغییر رنگ داده عکس واضح بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام. چند روز میشه کاکتوسهام لکه های سفید رنگ میزنن و رنگ پریده میشن و امروز هم یه حشره سفید رو یکیشون دیدم که ظاهرا شپشک ارد الوده. چه کنم؟
البته ده روز هست کاکتوسها رو اب ندادم و تو تراریوم هستن.
اول اب بدم بعد سم پاشی کنم؟ یا …؟
از چه سم و چجور استفاده کنم؟ تشکر بابت پاسخگویی سریعتون
سلام، اگر شپشک ارد الود هست ابتدا باید حذف فیزیکی کنید باکمک یک قلم اغشته به الکل تمام نقاط سفید رو بردارید ،و روی گیاهان از محلول حشره کش دیازینون یا دلتامترین اسپری کنید اگر میخواهید داخل خاک هم از محلول بریزید اول خاک رو ابیاری کنید بعد از محلول داخل خاک بریزید. یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید واگر بازم لکه های سفید رو گیاهان وجود داشت مراحل حذف فیزیکی رو مجدد انجام بدید.
به صورت آردی هستند ولی دیدم که یکی دوتا شون پرواز کردن
احتمالا شپشک ارد الود هست ،شپشک ها پرواز نمیکنند، اول باید حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو یا یک گوش پاکن اغشته به الکل تمام نقاط سفید و آرد مانند رو جمع کنید، بعد با یکی از سموم حشره کش محلول درست کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید،یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید از سم حشره کش دیازینون یا دلتامترین میتونید استفاده کنید به اندازه ی یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید،موقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید وسمپاشی رو در فضای باز بدون نور مستقیم وباد انجام بدید.