آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

ظرف کاشت بذر کاکتوس

کاشت بذر یا دانه کاکتوس یکی از روش های آسان تکثیر این گیاه می باشد، تقریبا در هر فصل و مکانی میتوان بذر کاکتوس را کاشت کرد، در این مقاله یکی از بهترین و ساده ترین روش های کاشت بذر کاکتوس آموزش داده می شود، سولات خود را در زیر این مقاله برای ما بفرستید تا کارشناسان میهن کاکتوس به آنها پاسخ دهند. از روش کاشت توضیح داده شده در این مقاله میتوان برای کاشت بذر انواع کاکتوس و ساکولنت استفاده کرد. به غیر از بذر کاکتوس با این روش بذر آدنیوم، نخل ماداگاسکار و تقریبا همه ساکولنت‌ها و کاکتوس ها را میتوان کاشت کرد.

ابتدا پاسخ به چند سوال تکراری

  1. بهترین زمان برای کاشت بذر کاکتوس چه فصلی است؟
    در هر فصلی که بتوان شرایط لازم برای جوانه زنی بذرها را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد، شرایط لازم در ادامه توضیح داده خواهد شد.
  2. آیا در خانه و آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
    بله در هر مکانی که مقداری نور داشته باشد میتوان کاشت کرد، در مکان های بدون نور میتوان از لامپ های مخصوص رشد گیاهان استفاده کرد.
  3. آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس درآمد کسب کرد؟
    بله بسیاری از کاکتوس ها گران قیمت هستند و میتوان از طریق کاشت بذر تولید کرد.
  4. از این روش فقط در منزل میشه استفاده کرد یا تو گلخانه هم میشه با این روش کاشت انجام داد؟
    در بسیاری از گلخانه‌های مطرح دنیا بخصوص در هلند، ژاپن و تایلند از همین روش برای کاشت در گلخانه استفاده می‌شود.
  5. بذر کاکتوس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
    انواع بذر تضمینی و اصل را از فروشگاه میهن کاکتوس میتوانید تهیه کنید. برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

لوازم مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس

  • خاک
  • ظرف کاشت
  • سم قارچ کش
  • کیسه پلاستیکی
  • بذر خوب

خاک

از انواع خاک برای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت میتوان استفاده کرد، مثل خاک پیت ماس، کوکوپیت یا ترکیبی از آنها با ماسه، پرلیت و … ولی پیشنهاد ما استفاده از خاک پیت ماس به تنهایی است، در این آموزش منظور از خاک یعنی خاک پیت ماس.

پیت ماس چیست؟ پیت ماس یک نوع خزه دریایی است که فراوری شده و برای بستر کاشت گیاهان استفاده می شود، خاک پیت ماس را از گلفروشی ها و گلخانه ها میتوان تهیه کرد، برای کاشت بذر کاکتوس از پیت ماس سیاه استفاده می شود، البته رنگ پیت ماس قهوه‌ای تیره است و کاملا سیاه نیست.

خاک پیت ماس

ظرف کاشت

از انواع ظرف میتوان برای کاشت بذر کاکتوس استفاده کرد، مثل گلدان یا هر ظرف دیگری که کف آن سوراخ شده باشد، سوراخ کف ظرف برای خروج آب اضافی از خاک ضروری است، اگر کفِ ظرف شما سوراخ نیست با یک وسیله تیز یا داغ کف آن را از چند جا سوراخ کنید.

آیا حتما باید ظرف درب داشته باشد؟ خیر از آنجایی که در این روش ظرف داخل کیسه پلاستیکی قرار می‌گیرد نیازی به درب نیست. در تصویر پایین چند ظرف مناسب برای کاشت بذر کاکتوس را مشاهده می‌کنید.

ظرف کاشت بذر کاکتوس

سم قارچ‌کش

برای ضدعفونی خاک و بذر از سم قارچ‌کش استفاده می‌شود، از انواع سم قارچ‌کش مانند کاربندازیم، مانکوزب، بنومیل و کاپتان میتوان استفاده کرد، جوانه های تازه سبز شده کاکتوس و ساکولنت نسبت به بیماری های قارچی بسیار حساس هستند و استفاده از قارچ کش ضروری است. انواع سم قارچکش در فروشگاه میهن کاکتوس موجود است.

سم قارچ کش

کیسه پلاستیکی

جهت تامین رطوبت لازم برای جوانه زنی بذرها به کیسه پلاستیکی شفاف و تمیز نیاز داریم، میتوانید از زیپ کیپ هم استفاده کنید، برای جلوگیری از آلودگی بهتر است پلاستیک کاملا تمیز باشد و قبلا استفاده نشده باشد.

کیسه پلاستیکی نایلون

بذر خوب

بذر خوب از اتلاف وقت و هدر رفت پول شما جلوگیری می‌کند، بذر خوب باید راحت سبز شده و نوع گونه کاکتوس دقیقا مثل تصویر ارائه شده توسط فروشنده باشد، در میهن کاکتوس ابتدا بذرها تست شده و پس از اطمینان برای فروش به سایت اضافه می‌شود و مشخصات محصول  دقیقا طبق تست انجام شده نوشته می شود، با خرید از میهن کاکتوس خیالتون راحته که بهترین بذر را دریافت خواهید کرد.

بذر میهن کاکتوس

مراحل کاشت بذر کاکتوس

مراحل کاشت بسیار آسان و ساده است و اگر لوازم مورد نیاز تهیه شده باشد کاشت ۱۰۰ عدد بذر حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم خواهد داشت، پس با دقت به مراحل کاشت توجه کنید و اگر سوالی داشتید از ما بپرسید.

  • تهیه محلول قارچ کش

برای جلوگیری از بیماری های قارچی بهتر است خاک را استریل کنیم، برای استریل کردن خاک از سم قارچ کش استفاده می شود، برای تهیه محلول قارچکش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ کش را در یک لیتر آب حل می کنیم، ۲ تا ۳ گرم حدودا معادل است با یک تا دو قاشق چای خوری، نحوه تهیه محلول قارچ کش بر روی بسته‌های سم نوشته می‌شود، پس مرور می‌کنیم، برای تهیه یک لیتر محلول قارچ‌کش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ‌کش را با یک لیتر آب مخلوط می‌کنیم.

تهیه محلول سم قارچ کش

  • ضد عفونی کردن خاک

محلول قارچ‌کش و خاک پیت‌ماس را داخل ظرف تمیزی ریخته و کاملا هم بزنید طوری که همه ی قسمت‌های خاک به محلول قارچ‌کش آغشته شود، مهم نیست مقدار خاک چقدر باشد فقط باید همه ی قسمت‌های خاک خیس شده باشد.

آیا باید قبل از کاشت خاک را با آب شستشو دهیم؟ خیر نیازی به این کار نیست و بلافاصله پس از ضدعفونی خاک میتوان کاشت انجام داد.

خاک پیت ماس برای ضدعفونی شدن چقدر باید داخل محلول قارچ‌کش بماند؟ تنها چند دقیقه کافی می باشد.

مخلوط کردن سم قارچکش با آب

۳- ریختن خاک در ظرف کاشت

حال خاک ضدعفونی شده را داخل ظرف کاشت می‌ریزیم، برای این کار خاک را در داخل ظرف به اندازه چند سانتی متر مثلا ۵ تا ۱۰ سانت می‌ریزیم. بهتر است ظرف کشت را کامل پر نکنید و مقداری از قسمت بالایی خالی بماند این کار برای جلوگیری از برخورد جوانه ها با پلاستیک انجام می شود.

توجه! موقع ریختن خاک داخل ظرف کاشت، آن را فشار ندهید این کار باعث سفت شدن خاک می‌شود، با تکان دادن ظرف موقع ریختن خاک میتوان سطح آن را صاف کرد، سپس اجاده دهید آب اضافی از زیر آن خارج شود. حال بستر کشت آماده برای کاشت بذرها می‌باشد.

ریختن خاک در گلدان

دو نکته خیلی مهم

  •  برای جلوگیری از انتقال آلودگی به بستر کشت در تمام مراحل کاشت دست‌ها و تمامی ابزار و محیط را تمیز و ضدعفونی کنید، هر بار که در ظرف را برای سرزنی به جوانه ها باز خواهید کرد باید دست‌ها را ضدعفونی کنید، برای ضدعفونی میتوان از الکل استفاده کرد، توجه به این نکته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
  • برای دریافت بهترین نتیجه از پیت ماس درجه یک استفاده کنید.
  •  کاشت بذرها

در این مرحله بذرها را بر روی خاک ضدعفونی شده قرار می‌دهیم و نباید روی بذرها خاک ریخته شود یعنی بذرها روی سطح خاک قرار می‌گیرند، فاصله مناسب بین بذرها  ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر است، اصلا نیازی نیست دقیق فاصله را رعایت کنید، نزدیک یا دور بودن مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

  • ضدعفونی بذرها

تمامی بذرهای ارائه شده در میهن کاکتوس ضدعفونی شده هستند، ولی جهت جلوگیری از آلودگی‌های ثانویه و تامین رطوبت پس از کاشت، بر روی بذرها پس از قرار دادن روی خاک محلول قارچ‌کش اسپری کنید تا کاملا خیس شوند.

کاشت بذر کاکتوس

وکیوم کردن ظرف کاشت

به منظور حفظ رطوبت و جلوگیری از آلودگی محیط کشت، ظرف را داخل  پلاستیک قرار داده و درب(سر) آن را ببندید، طوری که هیچ هوایی ورود یا خروج نکند، این کار برای جوانه زنی و حفظ رطوبت بسیار مهم است، یا میتوان از ظرف های درب دار استفاده کرد حتما درب ظرف باید کامل کیپ بسته شود. کیسه پلاستیکی و زیپ کیپ ها برای این کار مناسب هستند، با انجام این کار رطوبت داخل پلاستیک به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد که برای جوانه زنی بذرها عالی می باشد، موقع قرار دادن ظرف کاشت داخل پلاستیک بهتر است مقداری(در حدود نیم فنجان) از محلول قارچکش را در کف پلاستیک بریزید، این کار باعث تامین بهتر رطوبت خواهد شد.

اگر مراحل را به درستی انجام داده باشید ماه‌ها می‌توان جوانه‌ها را بدون نیاز به هوادهی و قارچ‌کشی در همین شرایط نگهداری کرد، در این شرایط جوانه ها رشد خوبی خواهند داشت، هر چند روز می‌توانید با دستان استریل شده درب ظرف را باز کرده و به جوانه ها سر بزنید و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به بیماری قارچی از محلول سم قارچ‌کش استفاده کنید و مجدد درب را کامل ببندید، اگر احساس کردید رطوبت کم شده بر روی بستر آب اسپری کنید.

مراحل کاشت به پایان رسید حال ببینیم بهترین مکان برای قرار دادن ظرف کاشت کجاست؟

وکیوم کردن بستر کاشت بذر کاکتوس

ظرف کاشت رو کجا بزارم؟

ابتدا ببینیم بهترین شرایط برای جوانه زنی بذرها چه شرایطی است، یعنی بذرها در چه دما، رطوبت و مقدار نور به خوبی سبز میشوند.

نور مناسب برای کاشت تخم کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن حتما به نور نیاز دارد، این نور میتواند نور خورشید باشد یا نور مصنوعی توسط لامپ های مخصوص رشد گیاهان. ظرف کاشت را در مکانی با نور ملایم که روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت نور ملایم داشته باشد مثل پشت پنجره های جنوبی قرار دهید. نور خورشید نباید خیلی شدید بتابد بخصوص در بهار و تابستان، برای کاستن از شدن نور خورشید میتوان از توری یا شیشه مات کن استفاده کرد. نور شدید تاثیر منفی در سبز شدن بذرها خواهد داشت پس مهمه که از نور ملایم استفاده شود و پس از سبز شدن درصورت کم بودن نور را به تدریج افزایش داد.

درصورتی که نور کم باشد جوانه ها باریک رشد می‌کنند که با مشاهده باریک شدن جوانه ها باید مقدار نور را افزایش داد، و اگر نور شدید باشد رنگ جوانه ها به قرمزی می زند که باید از شدت نور کاسته شود.

دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر کاکتوس

بهترین دما برای سبز شدن بذر اکثر گونه های کاکتوس در حدود ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است، البته دمای ۲۵ تا ۳۵ هم توسط برخی اساتید توصیه می‌شود، در کل بذر کاکتوس برای جوانه زنی خیلی به میزان دما حساس نیست و اختلاف دمایی روز و شب تاثیر زیادی برای جوانه زنی نخواهد داشت، گاهی ممکن است در شب دما تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش یابد و در روز به ۳۰ درجه برسد و این مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

رطوبت مورد نیاز برای کاشت دانه های کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن به رطوبت بالای ۷۰ درصد نیاز دارد که با وکیوم کردن یا همان قرار دادن داخل پلاستیک و بستن درب آن تامین می‌شود.

مکان مناسب برای کاشت بذر کاکتوس پشت پنجره جنوبی آپارتمان و خانه

مرور کاشت بذر کاکتوس

خاک پیت ماس را با سم قارچ‌کش ضدعفونی کرده و داخل ظرف کاشت می‌ریزیم سپس بذرها را روی خاک قرار داده روی آنها محلول قارچ‌کش اسپری می‌کنیم، برای تامین رطوبت بستر کاشت، ظرف کاشت را داخل پلاستیک گذاشته و درب آن را بسته و در مکانی با نور ملایم قرار می‌دهیم، به همین سادگی

روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس (۱)

پاسخ به سوالات مهم کاشت بذر کاکتوس

بذرها از کی شروع به جوانه زنی می‌کنند؟
بستگی به گونه کاکتوس دارد و ممکن است از پنج روز تا چند ماه جوانه‌زنی طول بکشد، مدت زمان لازم برای جوانه زنی بذر انواع گونه کاکتوس ۷ تا ۳۰ روز است، برای اطلاع از مدت زمان لازم برای جوانه زنی هر گونه کاکتوس، به بخش توضیحات هر محصول در سایت میهن کاکتوس مراجعه کنید.

آیا بلافاصله پس از دریافت بذرها میتوانم بکارم یا نیاز به کار خاصی است؟
بله بلافاصله پس از دریافت میتوانید بکارید، بذرهای میهن کاکتوس دوره خواب را طی کرده اند و آماده کاشت هستند.

بهترین فصل برای کاشت بذر کاکتوس چه زمانی است؟
در هر فصلی که بتوان شرایط گفته شده را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد.

آیا در آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
بله هر جایی که نور باشد میتوان بذر کاکتوس کاشت، اگر نور کافی ندارید از لامپ های مخصوص گیاهان استفاده کنید.

بذرها را تا کی و کجا میتوان نگهداری کرد؟
تمامی بذرهای میهن کاکتوس را درمکانی خشک و خنک یا داخل یخچال میتوان تا یک الی چهار سال نگهداری کرد، این زمان بستگی به شرایط نگهداری و گونه کاکتوس دارد، بذر اکثر گونه های کاکتوس را میتوان سالها نگهداری کرد.

آیا میتوان به جوانه‌ها کود داد؟
بله برای افزایش رشد جوانه‌ها پس از سه ماهگی میتوان از کودهای مناسب کاکتوس استفاده کرد، پس از سه ماهگی هر دو هفته تا دو ماه یک مرتبه کوددهی کافی خواهد بود، کود مخصوص کاکتوس در فروشگاه میهن کاکتوس موجود می باشد.

منظور از نور ملایم یا نور فیلتر شده چیست؟
یعنی نباید آفتاب خیلی شدید و مستقیم بتابد، یا نور خیلی کم باشد.

کی هوادهی رو شروع کنم؟
اگر بتوانید شرایط استریل محیط کشت را حفظ کنید می‌توانید چندین ماه بدون هوادهی و تنها با کنترل بستر کاشت، جوانه ها را در همین شرایط نگهداری کنید. بهتر است پس از سه ماهگی به‌تدریج هوادهی رو شروع کرده و با این کار رطوبت را کاهش داد، این به معنای خشک نگه داشتن خاک بستر نیست بلکه هر زمان احساس کردید خاک خشک شده باید آب اسپری کنید تا زمانی که جوانه ها آماده جدا شدن می‌شوند، با ایجاد سوراخ‌هایی بر روی پلاستیک میتوان هوادهی را افزایش داد.

کی میتوان جوانه های کاکتوس را به گلدان تکی انتقال داد؟
بستگی به میزان رشد دارد و پس از اینکه جوانه ها مقداری شکل اصلی خود را پیدا کردند میتوان به گلدان تکی منتقل کرد، این کار ممکن است حدود ۸ ماه تا ۱ سال طول بکشد.روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس

پس از تک کردن جوانه ها از چه خاکی استفاده کنم؟
برای خاک گلدان‌های تکی می‌توان از خاک کاکتوس با مقداری پیت‌ماس یا کوکوپیت بیشتر استفاده کرد.

محلول قارچ‌کش(ترکیب قارچ‌کش با آب) را تا چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
سم قارچ‌کش را پس از مخلوط کردن با آب می توان تا یک هفته الی ده روز نگهداری کرد، پس بهتر است هر بار به اندازه لازم ترکیب کنید، ولی خود سم قارچکش که معمولا به صورت پودری است را میتوان سالها نگهداری کرد، به تاریخ تولید و انقضا روی بسته توجه شود.

آیا روش کاشت همه بذرها یکسان است؟
با این روش کاشت تقریبا می‌توان همه بذرهای کاکتوس و ساکولنت را کاشت کرد، ولی خود بذرها از نظر سختی کاشت به سه دسته تقسیم شده اند که با کلیک بر روی هر کدام از موارد زیر میتوانید آنها را مشاهده و با توجه به سطح آشنایی با کاشت بذر خریداری کنید.
۱- بذر کاکتوس های آسان برای کاشت (اکثر گونه های کاکتوس در این طبقه بندی قرار دارند)
۲- بذر کاکتوس های متوسط برای کاشت
۳- بذر کاکتوس های سخت برای کاشت

آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس کسب درآمد کرد؟
بله قیمت بعضی از کاکتوس ها میلیون‌ها تومان است.

هنوز جواب سوال خودتان را پیدا نکرده اید؟
زیر همین مقاله برای کارشناسان میهن کاکتوس بفرستید.

لطفا عکس جوانه‌ها و کاکتوس‌های خودتان را زیر این مقاله یا در مجله میهن کاکتوس بفرستید تا با هم از دیدن این گیاهان زیبا لذت ببریم.

منبع: میهن کاکتوس

 

بهترین بذر کاکتوس برای تازه کارها

KD1341
kd146
5
۱۴,۰۰۰ تومان
KD1312
5
۸۰,۰۰۰ تومان
KD1417
KD136
KD1260
5
۱۸۰,۰۰۰ تومان
KD1412
5
۴۴,۰۰۰ تومان
kd1443
4.۸
۱۷۰,۰۰۰ تومان
kd1518
2.۵
۶۰۰,۰۰۰ تومان
KD1430
5
۹۵,۰۰۰ تومان
مشاهده همه بذرهای آسان برای کاشت مشاهده گالری تصاویر مشتریان میهن کاکتوس #سبز_میشه

2,430 thoughts on “آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

  1. r_s_252 میگوید:

    سلام و خسته نباشید
    من اسفند ماه بذرهامو کاشتم و نزدیک ۸۰ درصد جوانه زدن
    لیپتوس هام ۶ تا بودن که از بین رفتن ، در واقع افتادن رو خاک یعنی ریشه هاشون ضعیف شد
    الان بعضی از بذرها کج و کوله شدن و تعدادی هم یه ماهی هست رشد نکردن دلیلش چی هست؟
    بهترین حالت میزان نوردهی و رطوبتش چقدر باید باشه ، یعنی چند ساعت نور مستقیم و چند ساعت هوادهی
    الان کنار پنجره جنوبی هستند و روزی یه ساعت هوادهی میکنم و روزی هم دو تا سه ساعت افتاب مستقیم میتاله بهشون
    ممنون بابت همه راهنمایی ها

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.لیتوپسها بعد از اینکه سبز شدن باید هوادهی بشن وبه جای پرنوری انتقال داده بشن رطوبت زیاد باعث از بین رفتن لیتوپسها میشه.نیاز نیست نور مستقیم به جوانه ها بتابه.نور غیر مستقیم داشته باشن روزی هشت الی شش ساعت کافی هست.هوادهی روزی یک ساعت تا سه ماهگی بعد از سه ماهگی هر روز به زمانش اضافه کنید تا شش ماهگی که کلا درب برداشته میشه.سه ماهشون که تموم شد کود دهی رو شروع کنید که تقویت بشن وضعیف نمونن از کودهای npkکا پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید یک گرم در یک لیتر اب.هر دو هفته یک بار.میتونید از بیوبیست طلایی هم استفاده کنید.این کودها برای جوانه کاکتوسها مناسب هست.۱۲,۱۲,۳۶یا ۳,۱۱,۳۸پشت پنجره جنوبی بهترین مکان برای رشد جوانه کاکتوسهاست فقط حتما نور رو فیلتر کنید.برای اینکه جوانه ها روی خاک نخوابن میتونید کنار جوانه ها ماسه بریزید از ماسه هایی استفاده کنید که از جوانه ها کوچکتر باشن وحتما قبل از استفاده کامل ضدعفونی کنید.

  2. r_s_252 میگوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر بابت همه راهنمایی ها
    من بذر هام رو اسفند کاشتم و تقریبا ۷۰ درصد دراومدن 
    جدیدا فکر میکنم از ریشه یکم ضعیف شدن چون کج و کوله شدند بعضی ها و چندتایی شون هم مدتیه رشدی نداشتن
    میخواستم بدونم هوادهی و رطوبت بستر و میزان نور مستقیم باید چطوری باشه که بهترین شرایط رو داشته باشن
    راستی ۶ تا لیپتوس داشتم که در اومدن اما رشد نکردن و از بین رفتن ، در واقع افتادن رو خاک و از بین رفتن
    مشکل ریشه ضیف داشتن انگار
    ممنون بابت راهنمایی

  3. سعيد میگوید:

    باعرض سلام و ادب خدمت شما
    بنده برای معدود کاکتوس های موجودم در خانه و در قسمت حیاط یه چهارچوب درست کردم و با پلاستیک روشونو گرفتم.حال سؤالم از حضرتعالی اینه که تمام روزنه های ورود هوا رو باید بگیرم تا رطوبت به ۷۰٪؜برسه یا نه؟سپاسگزارم. ضمنأ بنده آتش نشانم و میخوام در مواقع استراحتم شروع به کاشت و تکثیر انواع کاکتوس کنم و به کمک شما نیازمندم.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. برای کاکتوسهای بزرگتر نیازی نیست که رطوبت رو به هفتاد درصد برسونید.رطوبت هفتاد درصد برای کاشت بذر کاکتوس وساکولنتهاست که باگذاشتن درب روی بستر ویا سلفون تامین میشه.فقط برای کاکتوسها شیلد بکشید که از نورافتاب مستقیم محافظت بشن کافی هست.خواهش میکنم در خدمتتون هستیم.

  4. علی میگوید:

    با عرض سلام و وقت بخیر. امروز بعد از ۲۴ روز کاشت بذرها نتیجه کار به شرح زیره:

    تریکوسرئوس پاچانویی ۱۰ از ۱۰
    کلیستو سنیلیس ۱۰ از ۱۰
    مامیلاریا گیلنسیس ۱۰ از ۱۰
    مامیلاریا سلسینا ۱۱ از ۱۱
    نوتو خورشیدی ۱۰ از ۱۰
    ژیمنو ساگلیونیس ۱۰ از ۱۰
    فرو شوارزی ۱۰ از ۱۰
    اورئو ترولی ۱۰ از ۱۱
    ژیمنو فلانزی ۱۰ از ۱۱
    مامیلاریا آلبیلاناتا ۹ از ۱۰
    ژیمنو بالدیوم ۹ از ۱۰
    اچینوپسیس دنیوداتوم ۹ از ۱۰
    اسپوستوا لاناتا ۹ از ۱۱
    استت سونیا کورین ۹ از ۱۱
    مامیلاریا میکس ۹ از ۱۱
    آریو مگنی فیکوس ۹ از ۱۱
    آزرو هرتیلینگیانوس ۸ از ۱۰
    سرئوس پرویانوس ۸ از ۱۰
    پارودیا مگنی فیکا ۸ از ۱۰
    کلیستو استراووسی ۸ از ۱۱
    ژیمنو میکس ۸ از ۱۱
    فرو رکتیسپینوس ۸ از ۱۱
    مامیلاریا ژمینیسپینا ۷ از ۱۰
    گلاندولی میکس ۷ از ۱۰
    اچینوفوسالو میکس ۷ از ۱۰
    ژیمنو مولتیفروم ۷ از ۱۱
    آستروفیتوم انزوکا ۶ از ۱۰
    مامیلاریا پتروفیلا ۶ از ۱۱
    فرو اموری ۶ از ۱۱
    سرئوس میکس ۵ از ۱۰
    آستروفیتوم خاص ۴ از ۱۰
    سرئوس فوربسی ۴ از ۱۱
    فرو لاتیسپینوس ۳ از ۱۱

    و به علاوه ۷۰ از ۹۱ تا بذر میکس که مثل همیشه لطف کرده بودین و به عنوان اشانتیون ارسال کرده بودین.

    به غیر از اون سه چهار تای آخری که شاید به دلیل تازه کار بودن من باشه واقعا آمار خوبیه. کیفیت بذرهاتون عالیه و باید گفت دستتون درد نکنه. از قارچ کش کاربندازیم که از شما خریدم استفاده کردم و این روش کاشت رو دقیقا دنبال کردم. خواستم بگم که با تهیه بذرهای با کیفیت همراه با روش کاشت اصولی (که همش تو میهن کاکتوس پیدا میشه)، میشه نتیجه عالی گرفت و از کاشت بذر کاکتوس لذت برد.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.ممنون از شما که نتیجه کارتون رو با ما به اشتراک میگذارید مبارکتون باشن وسبز بمونن براتون.نتیجه کاشت اصولی خودتون بوده که نتیجه خوبی گرفتید.

  5. محمد میگوید:

    با سلام
    قرار بود مقاله آموزش کشت بذر کاکتوس در “”گلخانه”” رو روی سایت بذارید
    من ندیدم ولی اگه آموزشش رو گذاشتید، لطفا لینکش رو اینجا هم بذارید تا دانلود کنیم
    باتشکر

  6. mohammadrezaaslani81 میگوید:

    ببخشید زیاد سوال میکنم شرمنده، الان من دوباره بسترو با کاربندازیم ضد عفونی کنم این دوتا قارچ کش با هم ترکیب بشن مشکلی پیش نمیاد که

    • کارشناس 1 میگوید:

      خواهش میکنم نه مشکلی پیش نمیاد بعد از اینکه بستر رو از محلول خارج کردید حتما با اب کامل ابشویی کنید که سم داخل خاک نمونه.واز کف ظرف کامل خارج بشه.

    • کارشناس 1 میگوید:

      با چه دزی استفاده کردید؟اگر مقدار دزش زیاد بوده فکر نکنم فعلا مشکلی پیش بیاد.برای بار اول که محلول قارچ کش باید روی بستر اسپری کنید بهتره از قارچ کش کاربندازیم استفاده کنید تا مشکلی پیش نیاد.

  7. mohammadrezaaslani81 میگوید:

    سلام خیلی ممنون بذرا رسید فقط یه سوال اینکه برای ضدعفونی بذر و بستر کاکتوس از قارچ کش( اکسی کلرو مس) میشه استفاده کرد؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.مبارکتون باشه.قارچ کش اکسی کلرومس بیشتر برای شاخه, تنه وبرگ گیاه استفاده میشه برای ضدعفونی خاک بهتره از قارچ کش کاربندازیم ویا مانکوزب استفاده کنید.

  8. محمد میگوید:

    با سلام
    در صورت امکان لیست کاکتوسهای پر فروش در بازار که روند پرورش بذر، رشدشون هم سریع تر از بقیه بذرها هست رو برام بنویسید
    باتشکر از کارشناس محترم

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.رشدسریع بستگی به شرایط نگهداری داره.ولی تعدادی هستند که در چهار الی شش ماهگی هم اماده فروش میشن.مثل نخل ماداگاسکار.پاچیپودیوم وادنیوم.تعدادی از گونه ها هم رشد سریعی دارند مثل استروفیتومها,ژمینو,مامیلاریا,اچینو,فرو که در هشت الی یک سالگی میشه تک کرد از خزانه.

  9. محمد میگوید:

    سلام و ارادتمند شما
    توی سایت زدین دما مابین ۲۰الی۲۵ورطوبت۷۰درصد.ونور زیاد ولی فیلتر شده.مثلا پشت پنجره جنوبی بهتر هست ولی حتما فیلتر باشه.
    من توی خونه یه پنجره جنوبی دارم ولی نور به حالت مستقیم اصلا از اون قسمت وارد خونه نمیشه و نمیتابه و فقط حالت روشنایی هست. میخواستم بدونم ، پشت همین پنجره جنوبی که فقط نور داره و نه تابش مستقیم آفتاب پرورش بذر جواب میده؟
    یعنی تابش خورشید از اون قسمت خیلی کم هستش
    ممنون از راهنماییتون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.ممنون از شما.بله میتونید. پنجره های جنوبی بیشترین نور رو دارند وبرای پرورش کاکتوسها مناسب هستند.

  10. Lham میگوید:

    سلام خواستم بگم که ازتون تشکر کنم بابت هدیه بذر هم ازاینکه با حوصله و صبر وبا گذشت هستید تشکر میکنم و خدا به شما برکت زیادی بده.کسانیکه راهنمایی خوبی کردند تو کامنت ها خیرببینن .من تو شمال که هوا مرطوبه بذر کاشتم و نتیجه اش که گفتم جوونه نزدن
    ۱.من الان تهرانم که شهر خشکیه ، برای مرطوب سازی چیکارکنم؟
    ۲.من خاک پین فین(پیت ماس)جوشونده بودم،اشکالی نداره بذر بکارم؟چون قبلی بذر توخاک ضدعفونی شده جوونه نزدن..بخاطر همین میترسم.
    ۳. تو اتاق که اصلا نور نداره (شاید خیلی بندرت نور داشته باشه) بذرها میتونن جوونه بزنن؟
    ممنون میشم اگه تک تک جواب سوالامو میدین

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.خیلی ممنون از دعای خیر شما.سلامت باشید.برای حفظ رطوبت بستر باید روی بستر در یا سلفون بکشید ویا کاور کنید.بهتره پیت ماس رو بایکی از قارچ کشها کامل ضدعفونی کنید جوشاندن پیت ماس باعث از بین رفتن عناصر ومواد مغذی موجود در پیت ماس میشه که جوانه ها برای رشد بهتر به این مواد نیاز دارند.میتونید پیت ماس رو داخل یک کیسه فریزر بریزید وخوب ببندید که اب داخلش نفوذ نکنه وداخل اب جوش بگذارید یکی دو ساعت به این حالت بجوشه تا کامل ضدعفونی بشه.سبز نشدن بذرها چند دلیل میتونه داشته باشه یا قوه نامی بالایی نداشتند ویا اینکه دما ورطوبت مورد نیاز بذرها رو فراهم نکردید قارچ کش دلیل بر سبز نشدن بذرها نمیشه.بذرها تا جوانه نزدن نیاز زیادی به نور ندارند ولی بعد از جوانه زدن حتما باید نور کافی دریافت کنن تا رشد خوبی داشته باشن در جایی که نور کم باشه رشد ایدالی نخواهند داشت.اگر نور کافی در منزل ندارید میتونید از لامپهای مخصوص رشد گیاهان استفاده کنید.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.فرق نمیکنه یا محلول رو اسپری کنید یا ابیاری کنید مهم این هست که حشرات داخل خاک از بین برن.

  11. فاطمه رضایی میگوید:

    سلام و خسته نباشید فراوان.
    جوانه هام۱ ماهه شدن دیروزبرای هوادهی درب برداشتم دیدم یه چیز ریزی پرید و تکون خورد احساس کردم پشه باشه.الان چیکار کنم تا جوانه ها خراب نشن>
    ممنون میشم کمکم کنید.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.خاک بستر رو با دقت با ذره بین نگاه کنید وجاهایی رو که فقط خاک هست واز جوانه ها فاصله داره کمی زیرو رو کنید با کمک یک پنس کوچک اگر حشره ای دیدید میتونید با سم دیازینون یا دلتامترین(محلول درست کنید با یکی از این سمها به اندازه ی یک سی سی در یک لیتر اب) یک بار بستر رو با یکی از این محلولهایی که درست کردید ابیاری کنید.

  12. هانیه میگوید:

    سلام . روزتون به خیر و نیکی
    اورژانسی منو راهنمایی کنید لطفا
    ۸ماه پیش ۸نوع بذر خرید کردم
    بسترهای جداگانه کاشتم
    شکر خدا تا امروز کار خوب پیش میره به لطف راهنمایی های شما
    از ۱۰تا بذر پیلوس ۶تاش رشد کردن
    دوتاشون که بعد از برگ های جوانه ، دومین برگ هاشونم رو هم درآوردن ، امروز صبح دیدم برگ دوم ژله ای شده
    فوری فقط اون قسمت ژله ای رو جدا کردم
    بعد قارچ‌کش کاربندازیم زدم(به هر شش تا پیلوس)
    مشکلشون درست میشه آیا؟
    نکنه به باقی کوچولوهام هم سرایت کنه.
    کار دیگه ای باید انجام بدم؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.خواهش میکنم.کار خوبی رو انجام دادید.اگر هنوز در یا کاور دارند بهتره بردارید رطوبت زیاد باعث بوجود اومدن قارچ میشه اگر پیلوسها شش برگ دارند میتونید تک کنید وداخل خاک مخصوص کاکتوس بکارید چون ساکولنتها به رطوبت زیاد حساس هستند وزود قارچی میشن.چون محلول قارچ کش اسپری کردید مشکلی پیش نمیاد نگران نباشید فقط یک ساعت هوادهی کنید.اگر در دارن.

      • هانیه میگوید:

        ممنون لطف کردید
        ده روز هست که در ظرف هارو برداشتم (البته از روزی چند ساعت تا الان که ده روزه کلا برداشتم)

        هنوز ۴ برگ دارن بچه هام
        کوچولو هستن

        پس تقصیر خودم بوده
        چون از وقتی درشون رو برداشتم روزی یه بار غبار پاشی میکردم که مثلا از خشکی هوا شک‌وارد نشه بهشون

        بازم ممنون
        محبت کردین

        چقدر دلگرمی بزرگی هست که هستید اینجا و با صبر و حوصله جواب میدید

        روز خوبی داشته باشید

  13. ابوالفضل میگوید:

    سلام لطفا درخصوص کاشت بذر درخت پالونیا اطلاعات دارین مهندس راهنمایی بفرمایید.ممنون میشم

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.ترکیب خاک برای کاشت بذر انواع گیاهان و خاص و کمیاب : ( ۳۰ درصد کوکوپیت + ۵۰ درصد پیت ماس + ۲۰ درصد پرلیت ) البته از کوکوپیت خالی هم میتوانید استفاده کنید اما رشد بذرها خیلی به کندی و ضعیف صورت میگیرد برای تامین مواد مغذی جوانه ها بهتر است مقداری پیت ماس و یا اگر پیت ماس نداشتین از مقداری کود دامی یا ورمی کمپوست استفاده نمائید.

      ابتدا باید خزانه ای آماده کنید تا بذرها در آن کاشته شوند و هیچوقت بذرها را مستقیم در گلدان اصلی نکارید.

      برای خزانه گرفتن گلدانی با دهنه بزرگ اما ارتفاع کم تهیه کنید و درون آن خاکی که ترکیب نموده اید را بریزید و آبیاری کنید تا خاک خوب خیس شود چون بعداز پاشیدن بذرها نمیتوانید خوب آبیاری کنید حالا بذرها را به فاصله ۲ الی ۳ سانتیمتر بر روی خاک قرار دهید، لایه خیلی نازکی از خاک ترکیبی که درست کردین را روی بذرها بریزید مقدار ریختن خاک بر روی بذرها به اندازه بذر شما بستگی داره. کاملا روی بذر را نپوشانید چون بذرهای ریز زود پوسیده میشوند و اگر بذرها متوسط هستند حدود نیم سانت و اگر بذرها بزرگ هستند با توجه به اندازه بذر باید خاک طوری باشد که خاک روی بذر را خوب بپوشاند.

      حالا مجدد به آن آب بدهید اگر بذرها ریز هستند آب اسپره کنید چون آبیاری به غیر از اسپره کردن باعث جابجایی بذرها میشود. ولی اگر بذرها درشت هستند به آرامی آب بدهید.

      سپس روی گلدان کیسه فریزر یا سلفون بکشید به طوری که هوا خارج نشود این کار باعث حفظ رطوبت و گرما میشود که عمل جوانه زنی به راحتی صورت میگیرد.

      وقتی جوانه ها از خاک بیرون زدند کیسه فریزر ویا سلفون را از روی گلدان بردارید و وقتی چهار یا شش برگ در آوردن آنها را از خزانه در بیاورد و در زمین یا گلدان اصلی با خاکی غنی به صورت جدا گانه بکارید.

      دمای مناسب برای جوانه زنی اکثر بذرها ۱۸ الی ۲۵ درجه میباشد .

    • کارشناس 1 میگوید:

      بهتره یک بار محلول قارچ کش روی بستر اسپری کنید.هر دو هفته یک بار تکرار کنید تا پایان سه ماهگی.بعد از سه ماهگی ماهی یک بار تا یک سالگی.

ارسال دیدگاه بسته شده است.