آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

ظرف کاشت بذر کاکتوس

کاشت بذر یا دانه کاکتوس یکی از روش های آسان تکثیر این گیاه می باشد، تقریبا در هر فصل و مکانی میتوان بذر کاکتوس را کاشت کرد، در این مقاله یکی از بهترین و ساده ترین روش های کاشت بذر کاکتوس آموزش داده می شود، سولات خود را در زیر این مقاله برای ما بفرستید تا کارشناسان میهن کاکتوس به آنها پاسخ دهند. از روش کاشت توضیح داده شده در این مقاله میتوان برای کاشت بذر انواع کاکتوس و ساکولنت استفاده کرد. به غیر از بذر کاکتوس با این روش بذر آدنیوم، نخل ماداگاسکار و تقریبا همه ساکولنت‌ها و کاکتوس ها را میتوان کاشت کرد.

ابتدا پاسخ به چند سوال تکراری

  1. بهترین زمان برای کاشت بذر کاکتوس چه فصلی است؟
    در هر فصلی که بتوان شرایط لازم برای جوانه زنی بذرها را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد، شرایط لازم در ادامه توضیح داده خواهد شد.
  2. آیا در خانه و آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
    بله در هر مکانی که مقداری نور داشته باشد میتوان کاشت کرد، در مکان های بدون نور میتوان از لامپ های مخصوص رشد گیاهان استفاده کرد.
  3. آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس درآمد کسب کرد؟
    بله بسیاری از کاکتوس ها گران قیمت هستند و میتوان از طریق کاشت بذر تولید کرد.
  4. از این روش فقط در منزل میشه استفاده کرد یا تو گلخانه هم میشه با این روش کاشت انجام داد؟
    در بسیاری از گلخانه‌های مطرح دنیا بخصوص در هلند، ژاپن و تایلند از همین روش برای کاشت در گلخانه استفاده می‌شود.
  5. بذر کاکتوس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
    انواع بذر تضمینی و اصل را از فروشگاه میهن کاکتوس میتوانید تهیه کنید. برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

لوازم مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس

  • خاک
  • ظرف کاشت
  • سم قارچ کش
  • کیسه پلاستیکی
  • بذر خوب

خاک

از انواع خاک برای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت میتوان استفاده کرد، مثل خاک پیت ماس، کوکوپیت یا ترکیبی از آنها با ماسه، پرلیت و … ولی پیشنهاد ما استفاده از خاک پیت ماس به تنهایی است، در این آموزش منظور از خاک یعنی خاک پیت ماس.

پیت ماس چیست؟ پیت ماس یک نوع خزه دریایی است که فراوری شده و برای بستر کاشت گیاهان استفاده می شود، خاک پیت ماس را از گلفروشی ها و گلخانه ها میتوان تهیه کرد، برای کاشت بذر کاکتوس از پیت ماس سیاه استفاده می شود، البته رنگ پیت ماس قهوه‌ای تیره است و کاملا سیاه نیست.

خاک پیت ماس

ظرف کاشت

از انواع ظرف میتوان برای کاشت بذر کاکتوس استفاده کرد، مثل گلدان یا هر ظرف دیگری که کف آن سوراخ شده باشد، سوراخ کف ظرف برای خروج آب اضافی از خاک ضروری است، اگر کفِ ظرف شما سوراخ نیست با یک وسیله تیز یا داغ کف آن را از چند جا سوراخ کنید.

آیا حتما باید ظرف درب داشته باشد؟ خیر از آنجایی که در این روش ظرف داخل کیسه پلاستیکی قرار می‌گیرد نیازی به درب نیست. در تصویر پایین چند ظرف مناسب برای کاشت بذر کاکتوس را مشاهده می‌کنید.

ظرف کاشت بذر کاکتوس

سم قارچ‌کش

برای ضدعفونی خاک و بذر از سم قارچ‌کش استفاده می‌شود، از انواع سم قارچ‌کش مانند کاربندازیم، مانکوزب، بنومیل و کاپتان میتوان استفاده کرد، جوانه های تازه سبز شده کاکتوس و ساکولنت نسبت به بیماری های قارچی بسیار حساس هستند و استفاده از قارچ کش ضروری است. انواع سم قارچکش در فروشگاه میهن کاکتوس موجود است.

سم قارچ کش

کیسه پلاستیکی

جهت تامین رطوبت لازم برای جوانه زنی بذرها به کیسه پلاستیکی شفاف و تمیز نیاز داریم، میتوانید از زیپ کیپ هم استفاده کنید، برای جلوگیری از آلودگی بهتر است پلاستیک کاملا تمیز باشد و قبلا استفاده نشده باشد.

کیسه پلاستیکی نایلون

بذر خوب

بذر خوب از اتلاف وقت و هدر رفت پول شما جلوگیری می‌کند، بذر خوب باید راحت سبز شده و نوع گونه کاکتوس دقیقا مثل تصویر ارائه شده توسط فروشنده باشد، در میهن کاکتوس ابتدا بذرها تست شده و پس از اطمینان برای فروش به سایت اضافه می‌شود و مشخصات محصول  دقیقا طبق تست انجام شده نوشته می شود، با خرید از میهن کاکتوس خیالتون راحته که بهترین بذر را دریافت خواهید کرد.

بذر میهن کاکتوس

مراحل کاشت بذر کاکتوس

مراحل کاشت بسیار آسان و ساده است و اگر لوازم مورد نیاز تهیه شده باشد کاشت ۱۰۰ عدد بذر حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم خواهد داشت، پس با دقت به مراحل کاشت توجه کنید و اگر سوالی داشتید از ما بپرسید.

  • تهیه محلول قارچ کش

برای جلوگیری از بیماری های قارچی بهتر است خاک را استریل کنیم، برای استریل کردن خاک از سم قارچ کش استفاده می شود، برای تهیه محلول قارچکش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ کش را در یک لیتر آب حل می کنیم، ۲ تا ۳ گرم حدودا معادل است با یک تا دو قاشق چای خوری، نحوه تهیه محلول قارچ کش بر روی بسته‌های سم نوشته می‌شود، پس مرور می‌کنیم، برای تهیه یک لیتر محلول قارچ‌کش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ‌کش را با یک لیتر آب مخلوط می‌کنیم.

تهیه محلول سم قارچ کش

  • ضد عفونی کردن خاک

محلول قارچ‌کش و خاک پیت‌ماس را داخل ظرف تمیزی ریخته و کاملا هم بزنید طوری که همه ی قسمت‌های خاک به محلول قارچ‌کش آغشته شود، مهم نیست مقدار خاک چقدر باشد فقط باید همه ی قسمت‌های خاک خیس شده باشد.

آیا باید قبل از کاشت خاک را با آب شستشو دهیم؟ خیر نیازی به این کار نیست و بلافاصله پس از ضدعفونی خاک میتوان کاشت انجام داد.

خاک پیت ماس برای ضدعفونی شدن چقدر باید داخل محلول قارچ‌کش بماند؟ تنها چند دقیقه کافی می باشد.

مخلوط کردن سم قارچکش با آب

۳- ریختن خاک در ظرف کاشت

حال خاک ضدعفونی شده را داخل ظرف کاشت می‌ریزیم، برای این کار خاک را در داخل ظرف به اندازه چند سانتی متر مثلا ۵ تا ۱۰ سانت می‌ریزیم. بهتر است ظرف کشت را کامل پر نکنید و مقداری از قسمت بالایی خالی بماند این کار برای جلوگیری از برخورد جوانه ها با پلاستیک انجام می شود.

توجه! موقع ریختن خاک داخل ظرف کاشت، آن را فشار ندهید این کار باعث سفت شدن خاک می‌شود، با تکان دادن ظرف موقع ریختن خاک میتوان سطح آن را صاف کرد، سپس اجاده دهید آب اضافی از زیر آن خارج شود. حال بستر کشت آماده برای کاشت بذرها می‌باشد.

ریختن خاک در گلدان

دو نکته خیلی مهم

  •  برای جلوگیری از انتقال آلودگی به بستر کشت در تمام مراحل کاشت دست‌ها و تمامی ابزار و محیط را تمیز و ضدعفونی کنید، هر بار که در ظرف را برای سرزنی به جوانه ها باز خواهید کرد باید دست‌ها را ضدعفونی کنید، برای ضدعفونی میتوان از الکل استفاده کرد، توجه به این نکته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
  • برای دریافت بهترین نتیجه از پیت ماس درجه یک استفاده کنید.
  •  کاشت بذرها

در این مرحله بذرها را بر روی خاک ضدعفونی شده قرار می‌دهیم و نباید روی بذرها خاک ریخته شود یعنی بذرها روی سطح خاک قرار می‌گیرند، فاصله مناسب بین بذرها  ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر است، اصلا نیازی نیست دقیق فاصله را رعایت کنید، نزدیک یا دور بودن مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

  • ضدعفونی بذرها

تمامی بذرهای ارائه شده در میهن کاکتوس ضدعفونی شده هستند، ولی جهت جلوگیری از آلودگی‌های ثانویه و تامین رطوبت پس از کاشت، بر روی بذرها پس از قرار دادن روی خاک محلول قارچ‌کش اسپری کنید تا کاملا خیس شوند.

کاشت بذر کاکتوس

وکیوم کردن ظرف کاشت

به منظور حفظ رطوبت و جلوگیری از آلودگی محیط کشت، ظرف را داخل  پلاستیک قرار داده و درب(سر) آن را ببندید، طوری که هیچ هوایی ورود یا خروج نکند، این کار برای جوانه زنی و حفظ رطوبت بسیار مهم است، یا میتوان از ظرف های درب دار استفاده کرد حتما درب ظرف باید کامل کیپ بسته شود. کیسه پلاستیکی و زیپ کیپ ها برای این کار مناسب هستند، با انجام این کار رطوبت داخل پلاستیک به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد که برای جوانه زنی بذرها عالی می باشد، موقع قرار دادن ظرف کاشت داخل پلاستیک بهتر است مقداری(در حدود نیم فنجان) از محلول قارچکش را در کف پلاستیک بریزید، این کار باعث تامین بهتر رطوبت خواهد شد.

اگر مراحل را به درستی انجام داده باشید ماه‌ها می‌توان جوانه‌ها را بدون نیاز به هوادهی و قارچ‌کشی در همین شرایط نگهداری کرد، در این شرایط جوانه ها رشد خوبی خواهند داشت، هر چند روز می‌توانید با دستان استریل شده درب ظرف را باز کرده و به جوانه ها سر بزنید و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به بیماری قارچی از محلول سم قارچ‌کش استفاده کنید و مجدد درب را کامل ببندید، اگر احساس کردید رطوبت کم شده بر روی بستر آب اسپری کنید.

مراحل کاشت به پایان رسید حال ببینیم بهترین مکان برای قرار دادن ظرف کاشت کجاست؟

وکیوم کردن بستر کاشت بذر کاکتوس

ظرف کاشت رو کجا بزارم؟

ابتدا ببینیم بهترین شرایط برای جوانه زنی بذرها چه شرایطی است، یعنی بذرها در چه دما، رطوبت و مقدار نور به خوبی سبز میشوند.

نور مناسب برای کاشت تخم کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن حتما به نور نیاز دارد، این نور میتواند نور خورشید باشد یا نور مصنوعی توسط لامپ های مخصوص رشد گیاهان. ظرف کاشت را در مکانی با نور ملایم که روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت نور ملایم داشته باشد مثل پشت پنجره های جنوبی قرار دهید. نور خورشید نباید خیلی شدید بتابد بخصوص در بهار و تابستان، برای کاستن از شدن نور خورشید میتوان از توری یا شیشه مات کن استفاده کرد. نور شدید تاثیر منفی در سبز شدن بذرها خواهد داشت پس مهمه که از نور ملایم استفاده شود و پس از سبز شدن درصورت کم بودن نور را به تدریج افزایش داد.

درصورتی که نور کم باشد جوانه ها باریک رشد می‌کنند که با مشاهده باریک شدن جوانه ها باید مقدار نور را افزایش داد، و اگر نور شدید باشد رنگ جوانه ها به قرمزی می زند که باید از شدت نور کاسته شود.

دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر کاکتوس

بهترین دما برای سبز شدن بذر اکثر گونه های کاکتوس در حدود ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است، البته دمای ۲۵ تا ۳۵ هم توسط برخی اساتید توصیه می‌شود، در کل بذر کاکتوس برای جوانه زنی خیلی به میزان دما حساس نیست و اختلاف دمایی روز و شب تاثیر زیادی برای جوانه زنی نخواهد داشت، گاهی ممکن است در شب دما تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش یابد و در روز به ۳۰ درجه برسد و این مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

رطوبت مورد نیاز برای کاشت دانه های کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن به رطوبت بالای ۷۰ درصد نیاز دارد که با وکیوم کردن یا همان قرار دادن داخل پلاستیک و بستن درب آن تامین می‌شود.

مکان مناسب برای کاشت بذر کاکتوس پشت پنجره جنوبی آپارتمان و خانه

مرور کاشت بذر کاکتوس

خاک پیت ماس را با سم قارچ‌کش ضدعفونی کرده و داخل ظرف کاشت می‌ریزیم سپس بذرها را روی خاک قرار داده روی آنها محلول قارچ‌کش اسپری می‌کنیم، برای تامین رطوبت بستر کاشت، ظرف کاشت را داخل پلاستیک گذاشته و درب آن را بسته و در مکانی با نور ملایم قرار می‌دهیم، به همین سادگی

روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس (۱)

پاسخ به سوالات مهم کاشت بذر کاکتوس

بذرها از کی شروع به جوانه زنی می‌کنند؟
بستگی به گونه کاکتوس دارد و ممکن است از پنج روز تا چند ماه جوانه‌زنی طول بکشد، مدت زمان لازم برای جوانه زنی بذر انواع گونه کاکتوس ۷ تا ۳۰ روز است، برای اطلاع از مدت زمان لازم برای جوانه زنی هر گونه کاکتوس، به بخش توضیحات هر محصول در سایت میهن کاکتوس مراجعه کنید.

آیا بلافاصله پس از دریافت بذرها میتوانم بکارم یا نیاز به کار خاصی است؟
بله بلافاصله پس از دریافت میتوانید بکارید، بذرهای میهن کاکتوس دوره خواب را طی کرده اند و آماده کاشت هستند.

بهترین فصل برای کاشت بذر کاکتوس چه زمانی است؟
در هر فصلی که بتوان شرایط گفته شده را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد.

آیا در آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
بله هر جایی که نور باشد میتوان بذر کاکتوس کاشت، اگر نور کافی ندارید از لامپ های مخصوص گیاهان استفاده کنید.

بذرها را تا کی و کجا میتوان نگهداری کرد؟
تمامی بذرهای میهن کاکتوس را درمکانی خشک و خنک یا داخل یخچال میتوان تا یک الی چهار سال نگهداری کرد، این زمان بستگی به شرایط نگهداری و گونه کاکتوس دارد، بذر اکثر گونه های کاکتوس را میتوان سالها نگهداری کرد.

آیا میتوان به جوانه‌ها کود داد؟
بله برای افزایش رشد جوانه‌ها پس از سه ماهگی میتوان از کودهای مناسب کاکتوس استفاده کرد، پس از سه ماهگی هر دو هفته تا دو ماه یک مرتبه کوددهی کافی خواهد بود، کود مخصوص کاکتوس در فروشگاه میهن کاکتوس موجود می باشد.

منظور از نور ملایم یا نور فیلتر شده چیست؟
یعنی نباید آفتاب خیلی شدید و مستقیم بتابد، یا نور خیلی کم باشد.

کی هوادهی رو شروع کنم؟
اگر بتوانید شرایط استریل محیط کشت را حفظ کنید می‌توانید چندین ماه بدون هوادهی و تنها با کنترل بستر کاشت، جوانه ها را در همین شرایط نگهداری کنید. بهتر است پس از سه ماهگی به‌تدریج هوادهی رو شروع کرده و با این کار رطوبت را کاهش داد، این به معنای خشک نگه داشتن خاک بستر نیست بلکه هر زمان احساس کردید خاک خشک شده باید آب اسپری کنید تا زمانی که جوانه ها آماده جدا شدن می‌شوند، با ایجاد سوراخ‌هایی بر روی پلاستیک میتوان هوادهی را افزایش داد.

کی میتوان جوانه های کاکتوس را به گلدان تکی انتقال داد؟
بستگی به میزان رشد دارد و پس از اینکه جوانه ها مقداری شکل اصلی خود را پیدا کردند میتوان به گلدان تکی منتقل کرد، این کار ممکن است حدود ۸ ماه تا ۱ سال طول بکشد.روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس

پس از تک کردن جوانه ها از چه خاکی استفاده کنم؟
برای خاک گلدان‌های تکی می‌توان از خاک کاکتوس با مقداری پیت‌ماس یا کوکوپیت بیشتر استفاده کرد.

محلول قارچ‌کش(ترکیب قارچ‌کش با آب) را تا چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
سم قارچ‌کش را پس از مخلوط کردن با آب می توان تا یک هفته الی ده روز نگهداری کرد، پس بهتر است هر بار به اندازه لازم ترکیب کنید، ولی خود سم قارچکش که معمولا به صورت پودری است را میتوان سالها نگهداری کرد، به تاریخ تولید و انقضا روی بسته توجه شود.

آیا روش کاشت همه بذرها یکسان است؟
با این روش کاشت تقریبا می‌توان همه بذرهای کاکتوس و ساکولنت را کاشت کرد، ولی خود بذرها از نظر سختی کاشت به سه دسته تقسیم شده اند که با کلیک بر روی هر کدام از موارد زیر میتوانید آنها را مشاهده و با توجه به سطح آشنایی با کاشت بذر خریداری کنید.
۱- بذر کاکتوس های آسان برای کاشت (اکثر گونه های کاکتوس در این طبقه بندی قرار دارند)
۲- بذر کاکتوس های متوسط برای کاشت
۳- بذر کاکتوس های سخت برای کاشت

آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس کسب درآمد کرد؟
بله قیمت بعضی از کاکتوس ها میلیون‌ها تومان است.

هنوز جواب سوال خودتان را پیدا نکرده اید؟
زیر همین مقاله برای کارشناسان میهن کاکتوس بفرستید.

لطفا عکس جوانه‌ها و کاکتوس‌های خودتان را زیر این مقاله یا در مجله میهن کاکتوس بفرستید تا با هم از دیدن این گیاهان زیبا لذت ببریم.

منبع: میهن کاکتوس

 

بهترین بذر کاکتوس برای تازه کارها

kd1165
3
۴۸,۰۰۰ تومان
kd1044
kd1442
5
۳۰۰,۰۰۰ تومان
KD1397
KD1279
★ ۵
۹,۵۳۰ تومان
kd1518
2.۵
۶۰۰,۰۰۰ تومان
KD1429
5
۱۲,۰۰۰ تومان
kd128
KD1422
kd1185
kd1196
5
۲۸,۰۰۰ تومان
KD117
★ ۵
۹,۷۰۰ تومان
مشاهده همه بذرهای آسان برای کاشت مشاهده گالری تصاویر مشتریان میهن کاکتوس #سبز_میشه

2,430 thoughts on “آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

  1. محمد رضا میگوید:

    سلام خدمت شما
    ببخشید یه سوال داشتم …
    می خواستم بدونم بذر مدل (ژیمنو کالسیوم بالدیوم) و مدل (سرئوس میکس)
    معمولا تو چند روزگی شروع به جوونه زدن میکنن ؟
    شرایطش هم معمولیه با بقیه بذرام کشت کردم…

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. دما بین بیست الی سی درجه باشه معمولا هفت الی ده روز زمان میبره تا سبز بشن. دما زیاد باشه سبز شدن بذرها به تعویق خواهد افتاد. رطوبت هم بین هفتاد الی هشتاد درصد باید باشه.

  2. محمد رضا میگوید:

    سلام دوباره خدمت شما
    از تاریخ ۴.۱۰ تا الان ی ۵ تا ۶تایی از بذرام جوونه زده
    مرسی از بذرای خوبتون
    ولی الان یه سوال دارم بعضی از بذرام قرمز شدنکدلیلشون چیه!
    بعضی هاشون هم ریشه هاشون از خاک یکم بیرونه اونا رو چکار کنم
    بعد وقتی بیشتر هشتاد درصد جوونه زد باید هوادهی رو شروع کنم؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.مبارکتون باشه.تغییر رنگ جوانه ها از سبز به قرمز ویا قهوه ای نشانه دما ونور زیاد هست بهتره جای خنکی انتقال بدید رنگشون درست میشه.بله میتونید هوادهی رو شروع کنید.موندن ریشه ها بیرون از خاک دلیلش رطوبت زیاد بستر هست رطوبت رو کم کنید داخل خاک هدایت میشن.اگر زیاد طول کشید میتونید با یک پنس ضدعفونی شده خیلی با احتیاط خودتون ریشه هارو داخل خاک هدایت کنید.به این صورت که یک حفره کوچک اندازه ریشه گیاه داخل خاک ایجاد کنید وجوانه رو داخل حفره قرار بدید بطوری که ریشه داخل حفره قرار بگیره بعد با پنس کنارجوانه خاک جمع کنید.

  3. محمد رضا میگوید:

    سلام خدمت شما
    چند روز پیش بذز ها به دستم رسید با تشکر
    همچنین دستتون درد نکنه بابت اشانتیون
    میخواستم ببینم من که در تاریخ ۹۷.۴.۱۰ بذرهامو کاشام
    چند روز طول میکشه تا جوانه بزنن ؟؟ چونکتا امروز هیچ تغییری اتفاق نیوفتاده.
    من این بذرها رو سفارش دادم …
    1.ژیمنو کالسیوم بالدیوم
    2.ملو میکس
    3.مامیلاریا سلسینا
    4.سرئوس میکس
    5.آستروفیتوم میکس
    6.میکس انواع مدل

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.مبارکتون باشه.عجله نکنید سبز میشن.هفت الی ده روز زمان میبره تا سبز بشن در دمای بیست الی سی درجه قرار بدید بستر رو زود سبز میشن دما زیاد باشه سبز شدن بذرها به تعویق خواهد افتاد.

  4. علی میگوید:

    سلام. وقت بخیر. اگه اشتباه نکنم قبلا یه جایی تو سایت خوندم که بعد حدودا ۶ ماه از جوانه زنی بذرها اونها رو میشه نشا کرد که تک کردن هم بهش میگن. جسارتا اگه ممکنه راجع به این مرحله هم مختصری توضیح بدید. اصلا لازمه که این کار صورت بگیره یا مستقیما میشه زد تو گلدون شش؟ الان جوانه های من تقریبا شش ماهه هستن و با اینکه کوچکن ولی شکل مادری رو به خودشون گرفتن. پیشاپیش ممنون از راهنمایی تون.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.بله معمولا بعد از پایان شش ماهگی میشه جوانه هارو تک کرد .ولی این مورد در تمام واریته ها صدق نمیکنه بعضی از واریته ها دیر رشد هستند ودر شش ماهگی اماده نشا نمیشن.معمولا جوانه ها وقتی اندازه فندق شدن میشه تک کرد.برای تک کردن یک روز قبل بستر رو با محلول قارچ کش کامل ابیاری کنید که خاک کاملا نرم بشه.بیست وچهار ساعت بعد اقدام به تک کردن کنید.خاکی که برای جوانه ها استفاده میکنید حتما باید ضدعفونی وخشک باشه ترجیحا از خاک مخصوص کاکتوس استفاده کنید وبعد از انتقال به گلدان بمدت یک هفته در جای نیمه سایه وخنک نگهداری کنید وابیاری نکنید یک هفته بعد به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید وابیاری رو شروع کنید.

  5. امير میگوید:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید چند تا سوال داشتم
    برای سنجش رطوبت بستر کاکتوس چیکار باید کرد؟ یعنی چجوری بفهمیم که ۷۰ درصد رطوبت داره؟
    سوال دوم اینکه بعد برای سم زدایی خاک باید کل بستر رو تو محلولی که درست کردیم بزاریم به مدت ۲۴ ساعت؟ و بعد با آب شستشو بدیم و خشک شه؟ منظورم اینه که حتما باید خشک شه تا بذر رو بپاشیم؟ یا بعد ابکشی بذر رو بپاشیم؟
    سوال بعدیم اینه که بعد کاشت بذر روی بستر رو کامل سلفون بزنیم که هوا نره توش ؟
    و اینکه بعد از پاشیدن بذر روی بذر خاک نباید بریزیم؟
    سوال بعدیم اینه که در روز چند بار و چه مدت باید سلفون روی بستر رو بگیریم برای هوادهی؟ 

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.بارطوبت سنج میتونید رطوبت بستر رو بسنجید.اگر رطوبت سنج ندارید وقتی که خاک کاملا خیس هست وبذرهارو روی سطح بستر قرار دادیدودرب ظرف روبستید ظرف بستر رو در دمای سی الی بیست درجه قرار بدید تارطوبت هفتاد الی هشتاد درصد تامین بشه.بعد از ابشویی بستر بلافاصله بذرها رو کشت کنید نباید بستر خشک بشه در این صورت بذرها جوانه نمیزنن.بله.تاوقتی بذرها جوانه نزدن درب رو باز نکنید ولی هر روز ار روی سلفون بستر رو چک کنید که مورد مشکوکی نباشه.خیر روی بذرها هیچی ریخته نمیشه.هوادهی بعد از اینکه اکثریت بذرهای بسترتون سبز شدن باید انجام بدید.

  6. محمد رضا میگوید:

    سلام به بزرگی خودتون ببخشید که من اینقدر سوال میکنم
    من تازه کارم بخاطر همینه اینقدر سوال میکنم
    میخواستم بدونم به جای ماسه ای گفتید با پیت ماس قاطی کنیم
    میتونم از پرلیت دانه ریز استفاده کنم ؟ مشکلی پیش نمیاد؟
    و ایا پرلیت رو قبل از مخلوط کردن باید بشورم ؟یا همون موقع که با پیت ماس داخل محلول قارچ کش میزارم کافیه ؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.خواهش میکنم.بله از پرلیت هم میتونید استفاده کنید.با ترکیب پیتماس داخل محلول ضدعفونی کنید بهتر هست نیاز نیست جداگانه ضدعفونی کنید.

  7. محمد رضا میگوید:

    سلام خدمت شما…
    من بسته ام رو دیروز تقریبا ساعت ۱۱ یا ۱۲ ظهر سفارش دادم
    ولی هنوز کد رهگیری که باهاش بتونم پیگیر بسته پستی ام باشم برام ارسال نشده
    شماره سفارش=۲۳۵۷۹
    شماره پیگیری=۵۵۱۵۰۲

    با تشکر از شما

    • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

      سلام بسته‌ها یک روز بعد سفارش ارسال میشن و هر روز حدود ساعت ۱ الی ۲ کد رهگیری پست برای مشتری‌ها اس ام اس میشه. لطفاً شکیبا باشید.

  8. وحید میگوید:

    سلام
    من بسترهامو پشت پنجره جنوبی نگهداری میکنم(الان جوونه هام حدود ۲۰ روزشونه) و روزی تقریبا ۴ ساعت نور غیرمستقیم دریافت میکنن. از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ ظهر.
    این مقدار نور کافیه یا باید از نور مصنوعی هم به صورت کمکی استفاده کنم ؟
    چون شب ها داخل اتاق کولر روشن میکنم، بسترهامو تا صبح به جای دیگه منتقل میکنم، حالا اگه بسترها همونجا پشت پنجره بمونه و پرده هم پشتشون بکشم و کولر روشن کنم و باد کولر به پرده نخوره مشکلی پیش میاد ؟ یا بهتره مثل قبل جاشونو تغییر بدم …
    فکر کنم دما خیلی پایین بیاد هم به ۲۰ درجه برسه …
    ممنونم

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.این مقدار نور فعلا براشون کافی هست بزرگتر که بشن باید زمان نوردهی زیادتر بشه.اگر درب یا کاور دارند مشکلی پیش نمیاد.همون قسمت نگهداری کنید.

  9. محمد رضا میگوید:

    سلام خدمت شما
    من بسنه ایم رو امروز سفارش دادم
    میخواستم ببینم گد رهگیری رو چجوری و کی برام ارسال میکنید
    و حدودا چند روز طول میکشه تا بدستم برسه من تو ابادان زندگی میکنم..

    با تشکر از شما

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.موقع پست سفارش کد رهگیری به شماره همراهتون ارسال میشه وبا اون شماره میتونید پیگیر سفارشتون از طریق سامانه رهگیری مرسولات پستی باشید.تقریبا سه الی چهار روز زمان میبره که سفارشتون بدستتون برسه.

  10. محمد رضا میگوید:

    سلام خدمت شما
    من مبتدی هستم و بار اول هستش که میخوام بذر بخرم با توجه به نظران داده شده قصد دارم از سایت شما خرید کنم چو درصد رضایت مشتریان خیلی بالا بود
    الان من یک سوال داشتم
    میخواسم بدونم بذر های کدوم یگ از کاکتوس ها برای یک مبتدی که بار اولش است مناسب است؟
    میدونید .. یه چیزی میخوام که رشد خوبی داشته باشه و برای یک مبتدی مناسب باشه
    اگه میشه بی زحمت اسم چند نوع رو ذکر کنید

    با تشکر?

    • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

      سلام وقت به خیر. اکثراً راحت هستن مثل انواع آستروفیتوم ها، مامیلاریا، نوتو و غیره. آدنیوم و نخل هم راحته و زود رشد. آگه بذری سخت باشه قسمت توضیحات محصول نوشته میشه.

  11. فاطیما میگوید:

    با سلام
    با عرض پوزش سوالی داشتم از خدمتتون
    برای گذراندن دوره آموزش کاربردی فضای سبز کدام موسسه را پشنهاد میکنید؟
    لطفا راهنمایی میفرمایید

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.میتونید به سازمان فنی حرفه ای محل سکونتتون مراجعه کنید یا شهرداری ویا جهاد کشاورزی استانتون راهنماییتون میکنن.

  12. pm میگوید:

    سلام خسته نباشید
    میشه اسم چند بذر رو که از مدل خاردار باشه و زودتر رشد کنه رو معرفی کنید.
    و اسم این بذری که تو تصویر اول کاشته شده رو بگید .
    با تشکر از سایت عالیتون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.انواع افوربیا ها وسرعوسهاواستروفیتومها رشد سریعی دارند البته اگر شرایط نگهداریشون ایدال باشه.در مورد عکس روی سایت اطلاع ندارم ولی از روی ظاهر شبیه جوانه های مارگیناتو سرعوس(پوست چرمی)هست.

  13. pm میگوید:

    سلام خسته نباشید
    میشه اسم چندتا بذر رو معرفی کنید که از دسته ی خاردارا باشه ولی زودتر از بقیه رشد کنه؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.انواع افوربیا ها وسرعوسهاواستروفیتومها رشد سریعی دارند البته اگر شرایط نگهداریشون ایدال باشه.

  14. فاطمه رضایی میگوید:

    سلام و درود فراوان وقتتون بخیر
    جوانه هام الان ۳ ماهه شدن برای شروع کوددهی بی زحمت راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.و من پشت پنجره نگهشون میدارم احساس میکنم رشد علفی دارن پیدا میکنن اگه بزارمشون بیرون از خونه اشکالی داره؟؟نمیخوام علفی بشن و زحماتم بر باد بره
    ممنونم

  15. فاطمه رضایی میگوید:

    سلام و درود فراوان
    وقتتون بخیر.جوانه هام الان ۳ماهه شدن برای کودهی راهنماییم میکنید؟
    و اینکه احساس میکنم نورشون کمه و دارن رشد علفی پیدا میکنن.کنار پنجره نگهشون میدارم.میتونم الان بیرون خونه بزارمشون یا زوده؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.برای کود دهی میتونید از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید مثل کودnpk,12,12,36یا۳,۱۱,۳۸یک گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید وهر دوهفته یک بار با محلول کود ابیاری کنید.در مورد کمبود نور بهتره بمرور زمان به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید وبیکباره در زیر نور مستقیم قرار ندید چون جوانه ها افتاب سوخته ویا پخته میشن واز بین میرن.

  16. Lham میگوید:

    فکرکنم ژیمنو کالسیوم باشه.دماش هم بین۲۱یا۲۲تا۲۹هستش.دمای رطوبتشم هم دقیقا از هفتاد تا بیشتر از هشتاددرجه ست.از دستگاه رطوبت سازهم استفاده میکنم.یکیش یه ماهه گذشته و دیگریش ۲۲ روزگذشته ست

    ودیگریش هم بقیه بذرهام کج و لوج افتاده اند.هی وا می ایسونمشون باز هی میوفتند

    یه دیگه هم ،من بسترهامو چون ازنور مصنوعی استفاده شدن،خواستم از نورطبیعی استفاده بشن.برای دومین بار،بردم تو حیاط با درب بسته ظرف ها ،نور خورشید بمدت دوساعت و نیم بهشون خورده و بذرهام سفید شدند الان تو کامنتها خوندم گفتین پخته شدن!ا بذرهام خراب شدند؟یا درست میشه؟چیکار کنم تا به سبزی رنگ برگردونم؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.باید بمرور زمان به نور طبیعی عادت بدید بیکباره از زیر نور مصنوعی درافتاب مستقیم قرار بدید جوانه ها پخته شده واز بین میرن ومتاسفانه کاری نمیشه کرد.جوانه هایی که روی خاک می افتن دلیلش کمبود نور هست وعلفی رشد کردن وروی خاک می افتن برای جلوگیری از این کار بهتره کنار جوانه ها ماسه های ریزتر از خود جوانه ها که از قبل ضدعفونی وخشک شده بریزید تا راست بشن وبمرور زمان نور رو بیشتر کنید تا رشد بهتری داشته باشن در موردبذرهایی هم که سبز نشدن در خرید بعدی در قسمت توضیحات فرمی که پرمیکنید تعداد سبز نشده وکد محصول رو بنویسید تا مجدد ارسال بشه.

  17. Lham میگوید:

    درود بر شما…انقدر صبور و باحوصله و بامحبت هستین منم سعی میکنم از حسن اخلاقی شما یاد بگیرم…بزودی دوباره از شما بذر خواهم خرید

    سوال اولم اینه دما برای کشت کد۱۴۵ چند باشه خوبه؟رشد نکردن هنوز…
    سوال دوم اینه میشه بذر هارو درداخل یخچال۴۸ساعته نگه میداریم و بعدش ۲۴ساعته در اب بخیسونیم تا شاید راحت تر رشد کنن؟!

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.درود برشما.بذرها دوره سرمادهی رو گذروندن ومیتونید کشت کنید ولی تا زمان کشت میتونید داخل یخچال نگهداری کنید.نیازی به خیس کردن نیست.کد ۱۴۵ژیمنو میکس.دمای سبز شدنشون بیست الی سی درجه هست ورطوبت هفتاد الی هشتاد درصد.دماتون ایدال باشه سبز میشن چند روز هست که کشت کردید؟دما بالا باشه سبز نمیشن.

  18. حسين میگوید:

    با سلام 
    برخی از بذرها قسمت سفید بلندی در انتهاشونایجاد شد و بلکل از خاک خارج شده اند، آیا باید برگردونمشون به داخل خاک،و سوال دوم اینکه برای کنترل حشرات در بستر کشت پیشنهاد شما چیست؟ با تشکر از سایت خوبتون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. اون سفیدها ریشه هستند باید داخل بستر هدایت کنید.رطوبت بستر رو کم کنید خودشون داخل بستر میرن.چه نوع حشره ای داخل بسترتون هست؟میتونید شکل یا نوع حشره رو توصیف کنید!؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          میتونید از سم حشره کش دلتامترین ویا دیازینون استفاده کنید.یک سی سی داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وبستر رو با این محلول ابیاری کنید ویا محلول رو داخل یک ظرف بزرگتر بریزید وبستر رو بمدت پنج دقیقه داخل محلول قرار بدید.بعد از پنج دقیقه بستر رو از داخل محلول در بیارید ودر محلی قرار بدید که اب اضافه خارج بشه.یک هفته بعد دوباره چک کنید اگر بازم حشره ای داخل بستر وجود داشت همین مراحل رو تکرار کنید اگر نبود نیازی نیست.

  19. رضا میگوید:

    بازعرض سلام و خسته نباشی
    من تقریبا سه ماه و نیمه که بدرخامو کاشتم ، تقریبا خوبه شرایطشون
    خواستم میزان هوادهی و آبیاری رو دقیقا بهم بگین و تا کی باید هوادهی و به چه شکلی صورت بگیره؟!؟
    بعضی از جوونه ها نزدیک یه ماهی میشه هیچ تغییری نکردن دلیلش چیه؟
    ممنون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام.ممنون از شما.بعد از اینکه اکثریت بذرهای بسترتون جوانه زدن وسبز شدن باید هوادهی رو شروع کنید سه روز اول پانزده دقیقه بصورت درب نیمه باز بعد از سه روز میتونید درب رو کامل باز کنید ویک ساعت هوادهی کنید سطح بستر رو هم هر روز چک کنید که خشک نشه اگر سطح خاک کمرنگتر شد ابیاری کنید.اگر سه ماه رو تموم کردن میتونید کود دهی رو شروع کنید تا رشد کنن.هوادهی تا پایان شش ماهگی ادامه داره.بعد از پایان شش ماهگی کاور یا درب کلا برداشته میشه.

ارسال دیدگاه بسته شده است.