همه چیز درباره کاکتوس‌ های ابلق

همه چیز درباره کاکتوس‌های ابلق

همه چیز درباره کاکتوس‌های ابلق : کاکتوس ابلق به کاکتوسی اطلاق می‌شود که غیر از رنگ طبیعی که معمولاً رنگ سبز می‌باشد دارای سایر رنگ‌ها مانند رنگ قرمز، زرد در بدنه خود باشد. گیاهان ابلق دارای طرفداران بیشتری در میان دوست داران کاکتوس‌ها هستند و قیمت این گونه‌ها نیز گران‌تر از نمونه معمولی کاکتوس می‌باشد. کاکتوس‌هایی که کلاً به رنگ زرد یا قرمز یا هر رنگ دیگری به جز سبز باشند به تنهایی قادر به زندگی به دلیل عدم توانایی در فتوسنتز نیستند و این‌گونه کاکتوس‌ها را معمولاً بر روی یک کاکتوس دیگر پیوند می‌زنند تا به واسطه پایه توانایی زندگی را داشته باشند.

به گیاهان ابلق variegated گفته می‌شود. و به دگرگونی که در گیاه که باعث تغییر رنگ و ابلق شدن می‌شود chimera گفته می‌شود.

ابلق شدن در اثر از دست دادن توانایی تولید کلروفیل در بافت‌های گیاه ایجاد می‌شود که در این قسمت‌ها رنگ سبز از بین می‌رود. بافت‌هایی که کلروفیل آنها از دست می‌رود به رنگ‌های سفید یا زرد به خاطر رنگ‌دانه کاروتنوید و یا قرمز رنگ به خاطر رنگ‌دانه بتالین یا آنتوسیانین مشاهده می‌شود.

نگهداری کاکتوس‌های ابلق:
همان‌طور که پیش‌تر نیز توضیح داده شد کاکتوس‌های ابلق دارای کلروفیل نیستند (البته در بخش‌های سبز رنگ کلروفیل وجود دارد) پس از قرار دادن آنها در مقابل تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید. نور ملایم و فیلتر شده برای این نوع گیاهان کافی می‌باشد.

تکثیر کاکتوس‌های ابلق:
تکثیر گیاهان ابلق مانند سایر کاکتوس‌ها از طریق بذر و قلمه صورت می‌گیرد ولی این درست نیست که بگوییم بذر ابلق چون ابلق شدن پدیده‌ای کاملاً شانسی است که حتی اگر گرده افشانی  و بذرگیری از دو گیاه ابلق صورت بگیرد شانس ابلق شدن بذرها در حدود صفر تا ۳۰ درصد است یعنی امکان دارد هیچ بذری تبدیل به گیاه ابلق نشود. البته پدیده ابلق شدن به گونه کاکتوس‌ها نیز بستگی دارد به عنوان مثال در گونه ژیمنوکالسیوم شانس ابلق شدن بسیار بیشتر از گونه‌هایی مانند آستروفیتوم ها خواهد بود.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
50 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها