دلیل زرد شدن برگ گیاه بامبو چیست؟ یکی از مشکلات اصلی در پرورش گیاه بامبو بخصوص در خانه زرد شدن و ریزش برگها میباشد. بامبو گیاه مقاومی میباشد و نگهداری از آن بسیار آسان میباشد ولی بسیار مساعد پوسیدگی و بیماریهای قارچی میباشد که باید شرایطی فراهم کرد که این مشکلات به وجود نیاید. استفاده از آب های سنگین و حاوی کلر یکی از دلایل اصلی زرد شدن برگها میباشد همچنین قرار دادن گیاه در معرض تابش نور مستقیم آفتاب نیز میتواند باعث زرد شدن برگهای بامبو شود.
گیاه بامبو به نور زیادی نیاز دارد و تنها در مکانی قرار دهید که نور ملایمی دارد. این گیاه کاملاً آپارتمانی میباشد و نور شدید میتواند باعث از بین رفتن گیاه شود.
آب بامبو باید تمیز نگه داشته شود. تمیز بودن آب بامبو نقش بسزایی در سالم ماندن گیاه دارد. مقدار آب نیز باید تا اندازهای باشد که تقریباً تا ۲/۵ سانتیمتر بالاتر از انتهای پایینی ساقه قرار بگیرد. اگر تمام ساقه داخل آب قرار گیرد، ریشه تمام سطح ساقه را میپوشاند و این از زیبایی گیاه میکاهد.
برای نگهداری بامبو در آب معمولی ابتدا میباید حدود دو ساعت آب را کنار بگذارید تا کلر آن کاملاّ از بین برود، زیرا کلر آب باعث زرد شدن گیاهان سبز میشود. پس از گذشت مدتزمان یاد شده بامبو را در آن قرار دهید.

بامبوها به مواد شیمیایی بسیار حساس هستند و در صورت کوچکترین تماسی با مواد شیمیایی مثلاً مواد شوینده، نگهداری در هوای گرم، عدم تعویض آب، قرار گرفتن در مجاورت نور زیاد و گاهی بیماری، کم کم زرد میشوند و از بین میروند. به همین دلیل ظرف یا گلدانی که در آن نگهداری میشود باید ماهی یک بار شسته شود و قبل از آنکه گیاه در آن قرار گیرد، کاملاً خشک شود.
جهت جلوگیری از شیوع قارچها در ظرف بامبو، به هنگام تعویض آب، باید ظرف را با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس ضدعفونی کرد و اجازه نداد آب جلبک ببندد یا کدر شود. قارچهای پودری سیاه رنگ روی برگها را با قارچکش ها ضدعفونی کنید و در هنگام خرید بامبو دقت کنید گیاه عاری از علائم قارچها شامل کپک زدگی و خوردگیهای لزج مانند بر روی ساقه و سفیدکها و سیاهکها بر روی برگها باشد. در صورتی که گیاه دچار پوسیدگی ساقه شده و ساقه به رنگ زرد در آمد و لهیده شد به علت از بین رفتن آوندها و عدم توانایی ساقه در جذب آب، خطر مرگ گیاه را تهدید میکند از این رو باید ساقه را بالاتر از محل پوسیدگی برید تا آوندهای سالم مشاهده شوند و سطح برش سفید و سالم دیده شود. زرد شدن زود به زود آب نیز نشانه بیماری گیاه میباشد و نیاز به بررسی گیاه دارد.
گیاه بامبو با رطوبت معمولی هوای داخل ساختمان سازگار است اما جهت رشد بهترمی توان در زمانهای مختلف برگهای گیاه را با آب ملایم اسپری نمود. در مورد بامبو نیز مانند گیاهان آپارتمانی میتوان جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز از کودهای کامل و یا قطرههای اختصاصی بامبو استفاده کرده و به صورت ماهیانه در آب ظرف بامبو حل نمود.
بامبو را در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و دور از نور مستقیم خورشید و باد نگه دارید. از قرار دادن بامبو در نزدیکی باد مستقیم کولر، بخاری و شومینه و یا جلوی دری که به فضای آزاد راه دارد و گاهی اوقات از آن نسیم وارد میشود، خودداری شود. رطوبت لازم را برای آن فراهم کنید، پس از مدت ۵ تا ۷ ماه شاهد قد کشیدن عجیب این گیاه پیچ خورده و سرسبزی آن خواهید بود.
برای خرید سم قارچکش مخصوص بامبو اینجا کلیک کنید.
منبع: میهن کاکتوس