بیماری کنه تار عنکبوتی گل رز: آفت کنه تار عنکبوتی از آفتهای شایع در گل رز و گل محمدی میباشد که از برگهای این گلها تغذیه میکند و باعث ایجاد بیماری و مشکلاتی برای این گیاهان میشود.
Tetranychus urticae گونه اصلی کنه است که رزها را مورد حمله قرار میدهد. کنه تار عنکبوتی دو نقطه بسیار کوچک در حدود ۰٫۰۴ – ۰٫۰۳ سانتیمتر و به رنگ نارنجی سبز یا زرد با دو نقطه سیاه بر روی دو طرف بدن است.
کنه تار عنکبوتی ماده میتواند روزانه ۱۰ عدد تخم و بیش از ۱۰۰ عدد تخم در طی دوران زندگی خود تولید کند.تخمها معمولاً در دستههای چندتایی در پشت برگها گذاشته میشوند.
تخمها شکافته میشوند و لاروهایی با شش عدد پا، بیرون میآیند و پس از مدتی به نیمفهایی با هشت پا و سپس به حشرات بالغ تبدیل میشوند. کنه تار عنکبوتی دو نقطه از سلولهای کلروپلاست و معمولاً از سطح زیرین برگ تغذیه میکند. کنهها در نواحی محافظت شده همانند علفها، آشغالهای موجود بر روی زمین و برگهای خزان کرده زمستان را سپری میکنند.
کنههای تار عنکبوتی دو نقطه از ناحیه زیرین برگها بخصوص در رزهای مسن تغذیه میکند. این آفت، کلروفیل (رنگدانههای سبز رنگ) برگهای رز را با قطعات دهانی خود مورد استفاده قرار میدهند. بنابراین برگها به رنگ روشن (سفید) تا برنزه در میآیند یا ممکن است لکههای سفید الی زرد رنگ بر روی آنان پدیدار شود. همچنین در صورت فعالیت تعداد بیشماری از کنهها، شبکههای ابریشمی در برگهای جوان ایجاد میشود. برگهای رز که به شدت تحت تأثیر واقع شدهاند قهوهای شده، میپیچند و از بین میروند.
احتمال بدشکل شدن برگهایی که جدیدأ آلوده شدهاند نیز وجود دارد. حمله کنهها معمولاً تحت شرایط خشک و گرم بالای ۲۱ درجه سانتیگراد اتفاق میافتد. در طی تابستان به دلیل افزایش تعداد و در نتیجه فعالیت کنهها ممکن است از میزان تولید گلها کاسته شود. وجود استرس خشکی، رزها را در برابر هجوم این آفت حساستر میکند. برگها و شاخههای خزان کرده به همراه علفهای هرز میتوانند به عنوان میزبان این آفت عمل کنند و بنابراین به شکل مرتب باید جمعآوری و از بین برده شوند. برای جلوگیری از استرس خشکی، باید گیاهان رز به شکل مرتب آبیاری و از مالچ استفاده شود.
حشرهکشهایی که طیف وسیعی از عملکرد دارند ممکن است با از بین بردن دشمنان طبیعی کنهها موجب افزایش جمعیت آنان شوند.
برای از بین بردن این آفت از سموم حشره کش غالباً سیستماتیک استفاده کنید. به دلیل مکنده بودن این آفت سموم تماسی تأثیر زیادی بر روی آنها نخواهد داشت.
منبع: باغ سبز
انتشار: میهن کاکتوس