آموزش نگهداری کاکتوس نوتو خورشیدی: کاکتوس نوتو خورشیدی با نام علمی notocactus leninghausii یا eriocactus leninghausii از زیباترین نمونههای کاکتوس است که بومی آمریکای جنوبی میباشد. این نمونه کاکتوس جز کاکتوسهای محبوب در ایران نیز به شمار میرود نوتو خورشیدی با نام کاکتوسِ توپ لیمویی، توپ طلایی یا کاکتوس برج زرد شناخته میشود. این نوع کاکتوس ابتدا (بذر) به صورت کروی رشد کرده ولی پس از مدتی رشد کروی ثابت شده و استوانهای رشد میکند. در شرایط مطلوب به یک متر با قطر ۳۰ سانتی متر هم میرسد. گاها بعد از رشد قدی از کنارهها پا جوشهایی رشد میکند.
تیغههای نوتو خورشیدی در رنگهای ارغوانی، زرد، آجری، سفید و یا قهوهای دیده میشود که معمولاً کوتاه هستند البته در برخی گونههای خاص تیغهای بلند هم مشاهده میشود که بدون درد هستند.
تکثیر:
نوتو خورشیدی از طریق بذر و قلمه قابل تکثیر است. برای آموزش کاشت بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
آبیاری:
در زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد و در تابستان بین فواصل آبیاری توجه کنید که سطح خاک خشک شود دقت داشته باشید که در زمان رشد به منظم و ۷ روز یک بار انجام دهید. اگر رطوبت محیط بالا است سعی کنید آبیاری را کاهش دهید زیرا آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه میشود. سعی کنید آب روی گیاه اصلی نریزد.
خاک:
بهترین خاک برای نوتو خورشیدی، خاک کاکتوس یا ترکیبی از ماسه، پیت ماس و پرلیت میباشد. اگر قصد دارید خودتان خاک را تهیه کنید بهتر است از قارچ کش استفاده نمایید.
کود دهی:
کود دهی را در فصل رشد به طور منظم هر دو هفته یکبار انجام دهید. مناسبترین کود برای این نمونه کاکتوس کود پتاس بالا و ازت پایین مناسب میباشد.
تعویض گلدان:
تعویض گلدان در فصول گرم انجام میشود توجه داشته باشید که خاک حتماً خشک شود همچنین به مدت ۷ روز آبیاری را قطع نموده سپس اقدام به تعویض گلدان کنید. تا از قارچ زدگی جلوگیری شود.
گلدهی:
معمولاً گلدهی زمانی آغاز میشود که گیاه حداقل ۲۰ سانتیمتر رشد قدی داشته باشد و حتماً باید فصل سرما و شک را بگذرانند. همچنین دمای مناسب برای گلدهی نوتو ۲۵ الی ۳۵ درجه سانتیگراد است.
نور:
به نور آفتاب زیاد ولی ملایم نیاز دارد. در نور کم به سرعت باریک رشد میکند یا به اصطلاح رشد علفی خواهد داشت.





