معرفی و شرایط نگهداری گل پتوس

معرفی و شرایط نگهداری گل پتوس
معرفی و شرایط نگهداری گل پتوس: یکی از گیاهان زیبا و خاص آپارتمانی است که در برابر نور کم محیط مقاومت خوبی دارد و به همین علت در اکثر خانه‌ها و ادارات نگهداری می‌شود. پتوس گیاهی سریع رشد و رونده بوده و نیاز به قیم دارد و رشد شاخه‌های آن باید مدیریت و کنترل شود تا از رشد نابجا و بدفرمی در امان باشد. استفاده از قیم خزه‌ای برای این گیاه مناسب است چون پتوس ریشه‌های هوایی فراوانی تولید می‌کند و با وجود خزه به دور قیم این ریشه‌ها به داخل خزه نفوذ کرده و گیاه سفت و محکم به قیم می‌چسبد. برگ‌های این گیاه شبیه به قلب بوده و این گیاه در دو نوع برگ سبز و ابلق یافت می‌شود. نوع ابلق آن نیز در دو نوع طلایی و سفید می‌باشد. به علت زیبایی و نگهداری آسان در اکثر نقاط جهان از آن استفاده می‌شود.

 

شرایط نگهداری این گیاه زیبا و مقاوم به صورت زیر می‌باشد.

۱_ نور:
گیاهی با نیاز نور کم و سایه پسند می‌باشد که در برابر نور مستقیم خورشید برگ‌های آن سوخته و درنهایت گیاه از بین می‌رود. نوع ابلق آن به کمی نور بیشتر نیاز دارد و اگر در معرض نور کم قرار گیرد برگ‌های آن رو به سبزی رشد می‌کنند.

 

۲_ آبیاری:
نیاز آبی این گیاه متوسط می‌باشد و در برابر خشکی زیاد، مقاومت ندارد. هر وقت سطح خاک خشک شد گیاه را آبیاری کنید. آبیاری با آب فاقد املاح و سبک انجام شود.

 

۳_خاک:
به خاکی سبک با زهکشی بالا نیاز دارد و در ترکیب خاک این گیاه از خاک برگ استفاده می‌کنند. خاک برگ فاقد مواد معدنی بوده و در کنار آن باید از ورمی کمپوست یا کود پوسیده دامی به مقدار لازم استفاده کرد تا مواد مغذی در خاک وجود داشته باشد.

 

۴_ رطوبت:
این گیاه رطوبت دوست بوده و در صورت وجود رطوبت برگ‌های آن درشت‌تر و شاداب‌تر می‌شوند. در هفته دو مرتبه اسپری برگی صورت بگیرد یا برای گیاه یک جزیره ایجاد کنید. در صورت رطوبت کم محیط گیاه حالت شادابی خود را از دست می‌دهد و نوک برگ‌ها حالت سوختگی و سیاهی به خود می‌گیرند. در زمستان وقتی هوا سرد است بر روی برگ‌ها آب اسپری نکنید. می‌توانید برگ‌های آن را با اسفنج مرطوب پاک کنید تا هم رطوبت تأمین شود و هم گرد و غبار روی برگ‌ها از بین برود تا تنفس و جذب نور برای گیاه راحت‌تر صورت بگیرد.

 

۵_دما:
دمای مناسب برای رشد آن ۱۸ تا ۲۵ درجه می‌باشد و تا دمای ۳۰ درجه را نیز تحمل می‌کند و دمای بالاتر گیاه شادابی خود را از دست می‌دهد، رشدش کند یا متوقف می‌شود و احتمال ایجاد آسیب‌های فراوان به گیاه وجود دارد. در زمستان دما کمتر از ۱۵ درجه سانتی‌گراد نشود و در صورت کمتر شدن دما گیاه را به محل گرم‌تری منتقل کنید. گیاه را نزدیک وسایل سرمایشی یا گرمایشی مانند کولر و بخاری قرار ندهید.

 

۶_ کود دهی:
برای شادابی و رشد بهتر و تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای این گیاه از کودهای ارگانیک مانند کود npk و کود ورمی کمپوست و یا کود پوسیده دامی استفاده کنید. از کودهای مایع با نصف دوز توصیه شده نیز می‌توان در هفته دو مرتبه در فصل رشد استفاده کرد. خاک گیاه را هر سال تعویض کنید تا مواد غذایی برای گیاه تأمین شود.

 

۷_ قیم:
این گیاه به علت رونده بودن نیاز به قیم دارد تا به دور آن بپیچد و از آن بالا برود. می‌توان از انواع نخ‌ها که برای گیاه خطرناک نباشند استفاده کرد. این گیاه را می‌توان به دور ستون‌ها هدایت کرد تا جلوه زیبایی به آپارتمان بدهد. از قیم‌های خزه‌ای که بسیار مناسب هستند هم برای این گیاه استفاده کنید و حتماً در مقاله‌ای دیگر روش ساخت این نوع قیم ها را توضیح خواهیم داد.

.
.
آموزش نگهداری گل پتوس
.
نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
66 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها