آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

ظرف کاشت بذر کاکتوس

کاشت بذر یا دانه کاکتوس یکی از روش های آسان تکثیر این گیاه می باشد، تقریبا در هر فصل و مکانی میتوان بذر کاکتوس را کاشت کرد، در این مقاله یکی از بهترین و ساده ترین روش های کاشت بذر کاکتوس آموزش داده می شود، سولات خود را در زیر این مقاله برای ما بفرستید تا کارشناسان میهن کاکتوس به آنها پاسخ دهند. از روش کاشت توضیح داده شده در این مقاله میتوان برای کاشت بذر انواع کاکتوس و ساکولنت استفاده کرد. به غیر از بذر کاکتوس با این روش بذر آدنیوم، نخل ماداگاسکار و تقریبا همه ساکولنت‌ها و کاکتوس ها را میتوان کاشت کرد.

ابتدا پاسخ به چند سوال تکراری

  1. بهترین زمان برای کاشت بذر کاکتوس چه فصلی است؟
    در هر فصلی که بتوان شرایط لازم برای جوانه زنی بذرها را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد، شرایط لازم در ادامه توضیح داده خواهد شد.
  2. آیا در خانه و آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
    بله در هر مکانی که مقداری نور داشته باشد میتوان کاشت کرد، در مکان های بدون نور میتوان از لامپ های مخصوص رشد گیاهان استفاده کرد.
  3. آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس درآمد کسب کرد؟
    بله بسیاری از کاکتوس ها گران قیمت هستند و میتوان از طریق کاشت بذر تولید کرد.
  4. از این روش فقط در منزل میشه استفاده کرد یا تو گلخانه هم میشه با این روش کاشت انجام داد؟
    در بسیاری از گلخانه‌های مطرح دنیا بخصوص در هلند، ژاپن و تایلند از همین روش برای کاشت در گلخانه استفاده می‌شود.
  5. بذر کاکتوس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
    انواع بذر تضمینی و اصل را از فروشگاه میهن کاکتوس میتوانید تهیه کنید. برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

لوازم مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس

  • خاک
  • ظرف کاشت
  • سم قارچ کش
  • کیسه پلاستیکی
  • بذر خوب

خاک

از انواع خاک برای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت میتوان استفاده کرد، مثل خاک پیت ماس، کوکوپیت یا ترکیبی از آنها با ماسه، پرلیت و … ولی پیشنهاد ما استفاده از خاک پیت ماس به تنهایی است، در این آموزش منظور از خاک یعنی خاک پیت ماس.

پیت ماس چیست؟ پیت ماس یک نوع خزه دریایی است که فراوری شده و برای بستر کاشت گیاهان استفاده می شود، خاک پیت ماس را از گلفروشی ها و گلخانه ها میتوان تهیه کرد، برای کاشت بذر کاکتوس از پیت ماس سیاه استفاده می شود، البته رنگ پیت ماس قهوه‌ای تیره است و کاملا سیاه نیست.

خاک پیت ماس

ظرف کاشت

از انواع ظرف میتوان برای کاشت بذر کاکتوس استفاده کرد، مثل گلدان یا هر ظرف دیگری که کف آن سوراخ شده باشد، سوراخ کف ظرف برای خروج آب اضافی از خاک ضروری است، اگر کفِ ظرف شما سوراخ نیست با یک وسیله تیز یا داغ کف آن را از چند جا سوراخ کنید.

آیا حتما باید ظرف درب داشته باشد؟ خیر از آنجایی که در این روش ظرف داخل کیسه پلاستیکی قرار می‌گیرد نیازی به درب نیست. در تصویر پایین چند ظرف مناسب برای کاشت بذر کاکتوس را مشاهده می‌کنید.

ظرف کاشت بذر کاکتوس

سم قارچ‌کش

برای ضدعفونی خاک و بذر از سم قارچ‌کش استفاده می‌شود، از انواع سم قارچ‌کش مانند کاربندازیم، مانکوزب، بنومیل و کاپتان میتوان استفاده کرد، جوانه های تازه سبز شده کاکتوس و ساکولنت نسبت به بیماری های قارچی بسیار حساس هستند و استفاده از قارچ کش ضروری است. انواع سم قارچکش در فروشگاه میهن کاکتوس موجود است.

سم قارچ کش

کیسه پلاستیکی

جهت تامین رطوبت لازم برای جوانه زنی بذرها به کیسه پلاستیکی شفاف و تمیز نیاز داریم، میتوانید از زیپ کیپ هم استفاده کنید، برای جلوگیری از آلودگی بهتر است پلاستیک کاملا تمیز باشد و قبلا استفاده نشده باشد.

کیسه پلاستیکی نایلون

بذر خوب

بذر خوب از اتلاف وقت و هدر رفت پول شما جلوگیری می‌کند، بذر خوب باید راحت سبز شده و نوع گونه کاکتوس دقیقا مثل تصویر ارائه شده توسط فروشنده باشد، در میهن کاکتوس ابتدا بذرها تست شده و پس از اطمینان برای فروش به سایت اضافه می‌شود و مشخصات محصول  دقیقا طبق تست انجام شده نوشته می شود، با خرید از میهن کاکتوس خیالتون راحته که بهترین بذر را دریافت خواهید کرد.

بذر میهن کاکتوس

مراحل کاشت بذر کاکتوس

مراحل کاشت بسیار آسان و ساده است و اگر لوازم مورد نیاز تهیه شده باشد کاشت ۱۰۰ عدد بذر حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم خواهد داشت، پس با دقت به مراحل کاشت توجه کنید و اگر سوالی داشتید از ما بپرسید.

  • تهیه محلول قارچ کش

برای جلوگیری از بیماری های قارچی بهتر است خاک را استریل کنیم، برای استریل کردن خاک از سم قارچ کش استفاده می شود، برای تهیه محلول قارچکش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ کش را در یک لیتر آب حل می کنیم، ۲ تا ۳ گرم حدودا معادل است با یک تا دو قاشق چای خوری، نحوه تهیه محلول قارچ کش بر روی بسته‌های سم نوشته می‌شود، پس مرور می‌کنیم، برای تهیه یک لیتر محلول قارچ‌کش ۲ تا ۳ گرم از سم قارچ‌کش را با یک لیتر آب مخلوط می‌کنیم.

تهیه محلول سم قارچ کش

  • ضد عفونی کردن خاک

محلول قارچ‌کش و خاک پیت‌ماس را داخل ظرف تمیزی ریخته و کاملا هم بزنید طوری که همه ی قسمت‌های خاک به محلول قارچ‌کش آغشته شود، مهم نیست مقدار خاک چقدر باشد فقط باید همه ی قسمت‌های خاک خیس شده باشد.

آیا باید قبل از کاشت خاک را با آب شستشو دهیم؟ خیر نیازی به این کار نیست و بلافاصله پس از ضدعفونی خاک میتوان کاشت انجام داد.

خاک پیت ماس برای ضدعفونی شدن چقدر باید داخل محلول قارچ‌کش بماند؟ تنها چند دقیقه کافی می باشد.

مخلوط کردن سم قارچکش با آب

۳- ریختن خاک در ظرف کاشت

حال خاک ضدعفونی شده را داخل ظرف کاشت می‌ریزیم، برای این کار خاک را در داخل ظرف به اندازه چند سانتی متر مثلا ۵ تا ۱۰ سانت می‌ریزیم. بهتر است ظرف کشت را کامل پر نکنید و مقداری از قسمت بالایی خالی بماند این کار برای جلوگیری از برخورد جوانه ها با پلاستیک انجام می شود.

توجه! موقع ریختن خاک داخل ظرف کاشت، آن را فشار ندهید این کار باعث سفت شدن خاک می‌شود، با تکان دادن ظرف موقع ریختن خاک میتوان سطح آن را صاف کرد، سپس اجاده دهید آب اضافی از زیر آن خارج شود. حال بستر کشت آماده برای کاشت بذرها می‌باشد.

ریختن خاک در گلدان

دو نکته خیلی مهم

  •  برای جلوگیری از انتقال آلودگی به بستر کشت در تمام مراحل کاشت دست‌ها و تمامی ابزار و محیط را تمیز و ضدعفونی کنید، هر بار که در ظرف را برای سرزنی به جوانه ها باز خواهید کرد باید دست‌ها را ضدعفونی کنید، برای ضدعفونی میتوان از الکل استفاده کرد، توجه به این نکته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
  • برای دریافت بهترین نتیجه از پیت ماس درجه یک استفاده کنید.
  •  کاشت بذرها

در این مرحله بذرها را بر روی خاک ضدعفونی شده قرار می‌دهیم و نباید روی بذرها خاک ریخته شود یعنی بذرها روی سطح خاک قرار می‌گیرند، فاصله مناسب بین بذرها  ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر است، اصلا نیازی نیست دقیق فاصله را رعایت کنید، نزدیک یا دور بودن مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

  • ضدعفونی بذرها

تمامی بذرهای ارائه شده در میهن کاکتوس ضدعفونی شده هستند، ولی جهت جلوگیری از آلودگی‌های ثانویه و تامین رطوبت پس از کاشت، بر روی بذرها پس از قرار دادن روی خاک محلول قارچ‌کش اسپری کنید تا کاملا خیس شوند.

کاشت بذر کاکتوس

وکیوم کردن ظرف کاشت

به منظور حفظ رطوبت و جلوگیری از آلودگی محیط کشت، ظرف را داخل  پلاستیک قرار داده و درب(سر) آن را ببندید، طوری که هیچ هوایی ورود یا خروج نکند، این کار برای جوانه زنی و حفظ رطوبت بسیار مهم است، یا میتوان از ظرف های درب دار استفاده کرد حتما درب ظرف باید کامل کیپ بسته شود. کیسه پلاستیکی و زیپ کیپ ها برای این کار مناسب هستند، با انجام این کار رطوبت داخل پلاستیک به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد می رسد که برای جوانه زنی بذرها عالی می باشد، موقع قرار دادن ظرف کاشت داخل پلاستیک بهتر است مقداری(در حدود نیم فنجان) از محلول قارچکش را در کف پلاستیک بریزید، این کار باعث تامین بهتر رطوبت خواهد شد.

اگر مراحل را به درستی انجام داده باشید ماه‌ها می‌توان جوانه‌ها را بدون نیاز به هوادهی و قارچ‌کشی در همین شرایط نگهداری کرد، در این شرایط جوانه ها رشد خوبی خواهند داشت، هر چند روز می‌توانید با دستان استریل شده درب ظرف را باز کرده و به جوانه ها سر بزنید و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به بیماری قارچی از محلول سم قارچ‌کش استفاده کنید و مجدد درب را کامل ببندید، اگر احساس کردید رطوبت کم شده بر روی بستر آب اسپری کنید.

مراحل کاشت به پایان رسید حال ببینیم بهترین مکان برای قرار دادن ظرف کاشت کجاست؟

وکیوم کردن بستر کاشت بذر کاکتوس

ظرف کاشت رو کجا بزارم؟

ابتدا ببینیم بهترین شرایط برای جوانه زنی بذرها چه شرایطی است، یعنی بذرها در چه دما، رطوبت و مقدار نور به خوبی سبز میشوند.

نور مناسب برای کاشت تخم کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن حتما به نور نیاز دارد، این نور میتواند نور خورشید باشد یا نور مصنوعی توسط لامپ های مخصوص رشد گیاهان. ظرف کاشت را در مکانی با نور ملایم که روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت نور ملایم داشته باشد مثل پشت پنجره های جنوبی قرار دهید. نور خورشید نباید خیلی شدید بتابد بخصوص در بهار و تابستان، برای کاستن از شدن نور خورشید میتوان از توری یا شیشه مات کن استفاده کرد. نور شدید تاثیر منفی در سبز شدن بذرها خواهد داشت پس مهمه که از نور ملایم استفاده شود و پس از سبز شدن درصورت کم بودن نور را به تدریج افزایش داد.

درصورتی که نور کم باشد جوانه ها باریک رشد می‌کنند که با مشاهده باریک شدن جوانه ها باید مقدار نور را افزایش داد، و اگر نور شدید باشد رنگ جوانه ها به قرمزی می زند که باید از شدت نور کاسته شود.

دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر کاکتوس

بهترین دما برای سبز شدن بذر اکثر گونه های کاکتوس در حدود ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است، البته دمای ۲۵ تا ۳۵ هم توسط برخی اساتید توصیه می‌شود، در کل بذر کاکتوس برای جوانه زنی خیلی به میزان دما حساس نیست و اختلاف دمایی روز و شب تاثیر زیادی برای جوانه زنی نخواهد داشت، گاهی ممکن است در شب دما تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش یابد و در روز به ۳۰ درجه برسد و این مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

رطوبت مورد نیاز برای کاشت دانه های کاکتوس

بذر کاکتوس برای سبز شدن به رطوبت بالای ۷۰ درصد نیاز دارد که با وکیوم کردن یا همان قرار دادن داخل پلاستیک و بستن درب آن تامین می‌شود.

مکان مناسب برای کاشت بذر کاکتوس پشت پنجره جنوبی آپارتمان و خانه

مرور کاشت بذر کاکتوس

خاک پیت ماس را با سم قارچ‌کش ضدعفونی کرده و داخل ظرف کاشت می‌ریزیم سپس بذرها را روی خاک قرار داده روی آنها محلول قارچ‌کش اسپری می‌کنیم، برای تامین رطوبت بستر کاشت، ظرف کاشت را داخل پلاستیک گذاشته و درب آن را بسته و در مکانی با نور ملایم قرار می‌دهیم، به همین سادگی

روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس (۱)

پاسخ به سوالات مهم کاشت بذر کاکتوس

بذرها از کی شروع به جوانه زنی می‌کنند؟
بستگی به گونه کاکتوس دارد و ممکن است از پنج روز تا چند ماه جوانه‌زنی طول بکشد، مدت زمان لازم برای جوانه زنی بذر انواع گونه کاکتوس ۷ تا ۳۰ روز است، برای اطلاع از مدت زمان لازم برای جوانه زنی هر گونه کاکتوس، به بخش توضیحات هر محصول در سایت میهن کاکتوس مراجعه کنید.

آیا بلافاصله پس از دریافت بذرها میتوانم بکارم یا نیاز به کار خاصی است؟
بله بلافاصله پس از دریافت میتوانید بکارید، بذرهای میهن کاکتوس دوره خواب را طی کرده اند و آماده کاشت هستند.

بهترین فصل برای کاشت بذر کاکتوس چه زمانی است؟
در هر فصلی که بتوان شرایط گفته شده را فراهم کرد میتوان کاشت انجام داد.

آیا در آپارتمان هم میتوان بذر کاکتوس کاشت؟
بله هر جایی که نور باشد میتوان بذر کاکتوس کاشت، اگر نور کافی ندارید از لامپ های مخصوص گیاهان استفاده کنید.

بذرها را تا کی و کجا میتوان نگهداری کرد؟
تمامی بذرهای میهن کاکتوس را درمکانی خشک و خنک یا داخل یخچال میتوان تا یک الی چهار سال نگهداری کرد، این زمان بستگی به شرایط نگهداری و گونه کاکتوس دارد، بذر اکثر گونه های کاکتوس را میتوان سالها نگهداری کرد.

آیا میتوان به جوانه‌ها کود داد؟
بله برای افزایش رشد جوانه‌ها پس از سه ماهگی میتوان از کودهای مناسب کاکتوس استفاده کرد، پس از سه ماهگی هر دو هفته تا دو ماه یک مرتبه کوددهی کافی خواهد بود، کود مخصوص کاکتوس در فروشگاه میهن کاکتوس موجود می باشد.

منظور از نور ملایم یا نور فیلتر شده چیست؟
یعنی نباید آفتاب خیلی شدید و مستقیم بتابد، یا نور خیلی کم باشد.

کی هوادهی رو شروع کنم؟
اگر بتوانید شرایط استریل محیط کشت را حفظ کنید می‌توانید چندین ماه بدون هوادهی و تنها با کنترل بستر کاشت، جوانه ها را در همین شرایط نگهداری کنید. بهتر است پس از سه ماهگی به‌تدریج هوادهی رو شروع کرده و با این کار رطوبت را کاهش داد، این به معنای خشک نگه داشتن خاک بستر نیست بلکه هر زمان احساس کردید خاک خشک شده باید آب اسپری کنید تا زمانی که جوانه ها آماده جدا شدن می‌شوند، با ایجاد سوراخ‌هایی بر روی پلاستیک میتوان هوادهی را افزایش داد.

کی میتوان جوانه های کاکتوس را به گلدان تکی انتقال داد؟
بستگی به میزان رشد دارد و پس از اینکه جوانه ها مقداری شکل اصلی خود را پیدا کردند میتوان به گلدان تکی منتقل کرد، این کار ممکن است حدود ۸ ماه تا ۱ سال طول بکشد.روش و طرز کاشت بذر یا بزر کاکتوس

پس از تک کردن جوانه ها از چه خاکی استفاده کنم؟
برای خاک گلدان‌های تکی می‌توان از خاک کاکتوس با مقداری پیت‌ماس یا کوکوپیت بیشتر استفاده کرد.

محلول قارچ‌کش(ترکیب قارچ‌کش با آب) را تا چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
سم قارچ‌کش را پس از مخلوط کردن با آب می توان تا یک هفته الی ده روز نگهداری کرد، پس بهتر است هر بار به اندازه لازم ترکیب کنید، ولی خود سم قارچکش که معمولا به صورت پودری است را میتوان سالها نگهداری کرد، به تاریخ تولید و انقضا روی بسته توجه شود.

آیا روش کاشت همه بذرها یکسان است؟
با این روش کاشت تقریبا می‌توان همه بذرهای کاکتوس و ساکولنت را کاشت کرد، ولی خود بذرها از نظر سختی کاشت به سه دسته تقسیم شده اند که با کلیک بر روی هر کدام از موارد زیر میتوانید آنها را مشاهده و با توجه به سطح آشنایی با کاشت بذر خریداری کنید.
۱- بذر کاکتوس های آسان برای کاشت (اکثر گونه های کاکتوس در این طبقه بندی قرار دارند)
۲- بذر کاکتوس های متوسط برای کاشت
۳- بذر کاکتوس های سخت برای کاشت

آیا میتوان از کاشت بذر کاکتوس کسب درآمد کرد؟
بله قیمت بعضی از کاکتوس ها میلیون‌ها تومان است.

هنوز جواب سوال خودتان را پیدا نکرده اید؟
زیر همین مقاله برای کارشناسان میهن کاکتوس بفرستید.

لطفا عکس جوانه‌ها و کاکتوس‌های خودتان را زیر این مقاله یا در مجله میهن کاکتوس بفرستید تا با هم از دیدن این گیاهان زیبا لذت ببریم.

منبع: میهن کاکتوس

 

بهترین بذر کاکتوس برای تازه کارها

KD1415
kd1143
4.۷
۸۵,۰۰۰ تومان
KD1506
5
۹۵,۰۰۰ تومان
KD117
★ ۵
۹,۷۰۰ تومان
KD1408
4
۶۶,۰۰۰ تومان
kd1443
4.۸
۱۷۰,۰۰۰ تومان
KD1167
KD1422
KD1417
kd146
5
۱۴,۰۰۰ تومان
kd1518
2.۵
۶۰۰,۰۰۰ تومان
مشاهده همه بذرهای آسان برای کاشت مشاهده گالری تصاویر مشتریان میهن کاکتوس #سبز_میشه

2,430 thoughts on “آموزش کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در خانه و گلخانه روش کشت دانه و تخم

  1. علی احتیاط کار میگوید:

    اورئوسسرئوس ترولی Kd1189 و اسپوستوا ناناKd1185. تقریبا بیشتر از ۶۰درصد. چهار گرم در یک کیلو گرم و قارچ کش کار بندازیم

    • کارشناس 1 میگوید:

      عذر میخوام متوجه نشدم. این مقدار قارچ کش رو برای ضدعفونی بستر استفاده کردید یا برای اسپری روی بستر؟ اگر برای ضدعفونی بستر استفاده کردید بعداز ضدعفونی ۲۴ ساعته ابشویی کردید؟ احتمالش هست که استفاده بیش از اندازه پودر قارچ کش باعت سوختگی جوانه ها شده باشه.

  2. علی احتیاط کار میگوید:

    سلام ببخشید من جمعه ی هفته ی پیش کشت بذر را انجام دادم حالا دو جوانه زده اند اما سر هردو مانند سوختگی سیاه شده به نظر شما دلیل چیست؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. جوانه چه نوعی هستند؟ دما ورطوبت بستر چقدر هست میزان قارچ کشی که استفاده کردید چقدر بوده وچه نوع قارچ کشی استفاده کردید؟

  3. میترا ولی پور میگوید:

    دوبسته فقط ۲۰تایی بودن وبقیه بسته ۱۰تایی
    1257و۱۰۴۲دوبسته بودن وبقیه یه بسته ۱۰تایی

    • کارشناس 1 میگوید:

      با این حساب هشتاد درصد بذرهاتون سبز شدن. فقط یک نوع سبز نشده. از بستر کشت به شماره تلگرام سایت عکس بفرستید تا بررسی بشه.

  4. Mohsen میگوید:

    با عرض سلام الان بعد از پنج ماه هوادهی کلا درب ظرف رو برداشتم میخاستم بدونم هر چند وقت باید اب بدم به جوانه ها . و اینکه رشد جوانه هام خیلی کمه ایا باید حتما کود بدم وو چه کودی ممنون

    • کارشناس 2 میگوید:

      سلام. هر وقت سطح خاک خشک شد ابیاری رو انجام بدید. برای تقوید ورشد بهتر جوانه ها بله هم باید کوددهی کنید وهم اینکه نور کافی باید دریافت کنند. میتونید از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید. مثل npk3, 21,38

  5. میترا ولی پور میگوید:

    سلام وخسته نباشید بابت بذرهاتون
    من بذرها روبصورت دقیق باروشی که فرموده بودید کاشتم وتاریخ ۲۲. ۹۷.۸
    بذرکاکتوس فرالیامیکس۱۳۲۳: ۸عدد
    بذرکوریفانتامیک ۱۲۳۱: ۹عدد
    بذرمامیلاریا کراینزیا ۱۳۰۳: ۱۰عدد
    بذراستروفیتوم میکس ۱۲۵۷: ۱۷عدد
    بذر میکس انواع کاکتوس۱۰۴۲: ۱۶عدد
    بذراستریاس میکس خاص ۱۱۷۷: ۹عدد
    بذرلوفوفورا کوهرسی۱۲۰۰: ۸عدد
    بذرمامیلاریا میکس ۱۰۴۴: ۷عدد
    بذر ژیمینوکالسیوم میکس۱۴۵: ۰متاسفانه نمیدونم چرا این نوع سبزنشدن وهمگی دریک شرایط مناسب بودن.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. تعدادی رو که کاشتید هم بنویسید واز بستری که سبز نشدن عکس به تلگرام یا اینستاگرام شرکت بفرستید تا بررسی بشه.

  6. Roohollah.1990 میگوید:

    سلام، من بذر ملو، فرو. آستروفیتوم، مامیلاریا، اچینو، سرئوس، میرتلو پایه آبی، اسپوستوا، مامیلاریا، سرئوس، اسپوستوا، نخل ماداگاسکار و آدنیوم را از میهن کاکتوس خریداری کردم، میخواستم همه را در یک ظرف بکارم، ولی ظاهرا اشتباهه، لطفا راهنماییم کنین کدوم یک از بذرهام رو میتونم باهم بکارم؟
    ممنون از میهن کاکتوس.

    • کارشناس 2 میگوید:

      سلام. مبارکتون باشه. سرئوس،میرتلو، اسپستوا رو باهم داخل یک بستر کشت کنید،ادنیوم ونخل رو هم میتونید باهم داخل یک بستر کشت کنید دقت کنید که نخل وادنیوم خیلی زود قدمیکشند وبهتر هست ظرف بستر عمیق تر باشه که برگها به درب برخوردنکنه. بقیه بذرها رو هم میتونید باهم داخل بستر کشت کنید.

  7. ایلیا میگوید:

    سلام خسته نباشید من میخوام کاکتوس بکارم واز سایتتون خریداری کنم ولی راستش میترسم جوانه نزنن و اندازه های دقیق از خاک ها رو نمیدونم مثلا ده درصد یا بیشتر چقدر باید ازخاک باشه درصدیشو نمیدونم یعنی چقدر توشهرما پیت ماس نیست فقط خاک برگه نمیدونم باید از کجا خریداری کنم

    • کارشناس 2 میگوید:

      سلام. ممنون. اگر شرایط رشد ایدال باشه بذرها جوانه میزنند مشکلی در سبز شدن جوانه های ما نیست وبذرهایی که سبز نشن گارانتی دارنداگر مشکل از کاشت شما نباشه مجدد ارسال میشه.پیت ماس رو میتونید بصورت انلاین از سایتهایی که فروش پیت ماس دارند تهیه کنید. برای درصد ومقدار مورد نیاز میتونید از یک پیمانه استفاده کنید.

  8. فاطمه میگوید:

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشین ی سوال داشتم از چند ماهگی می تونیم کاکتوسایی مثل فرو، اچینو، مامیلاریا، استروفیتوم، ژمینو، ملو، لوفوفورا رو از خزانه به گلدان انتقال بدیم؟
    الان کاکتوسای من شش ماهشون تموم شده و به نظرم اندازه مامیلاریا و چند تا مدل دیگه برای انتقال به گلدان مناسبه
    با تشکر از سایت عالیتون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. معمولا بالای هفت ماه خزانه رو تک میکنن به اصطلاح زمانی که جوانه ها اندازه فندق شدن واین موضوع در انواع واریته ها متفاوت هست. برای مثال استروفیتومها در هفت ماهگی اندازه فندق میشن ولی کاکتوسهایی مانند لفوفورا وگونه هایی که رشد کمی دارند در یک ونیم سالگی یا دوسالگی به این اندازه میرسن. بهتر هست عجله نکنید وتا بهار صبر کنید وبهار تک کنید. برای تک کردن هم ۲۴ ساعت قبل بستر رو با محلول قارچ کش کامل ابیاری کنید تا خاک خیس ونرم بشه. ۲۴ ساعت بعد اقدام به تک کنید. بعد از تک کردن هم بمدت یک هفته گلدانها رو درجای خنک ونیمه سایه نگهداری کنید وبعد از یک هفته به جای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید وابیاری رو شروع کنید.

  9. میثم میگوید:

    باعرض سلام و خسته نباشید از لطفتون و اینکه چقدربا حوصله جواب دوستان میدید واقعا سایت عالی دارید واقعا خسته نباشید میگم خدمت همه اعضای سایت
    ببخشید چند سوال داشتم
    ۱)ایا میشه از شن شسته که برا ساختمان سازی استفاده میشه استفاده کرد برا کاکتوس؟
    ۲)میشه ترکیب خاک کاکتوس بگید واینکه ماسه تنها برا کاکتوس کافیه یا خاک یا چیز دیگه باید بهش بزنیم و ایا هورمون ریشه زایی کاربرد داره؟؟
    ۳)چنتا کود عالی برا کاکتوس ۳ماهه و یک سال به بالا
    ۴)کاش سایتتون بذر افرا و جنسینگ میاورد بخدا خیلی دنبال افرا هستم
    ممنون و عذر خواهی میکنم
    و اینکه عکس گلها رو چطوری باید بفرستم براتون؟که نظر بدید؟اگه لازمه شماره ام یا ایمیلم بزارم؟؟
    خسته نباشید

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. ممنون از شما دوست گرامی. بله میتونید استفاده کنید ترکیب خاک کاکتوسها ۷۰ درصد ماسه شسته عدسی، ۲۰درصد پیت مای، ۱۰ درصد ورمی کمپوست. کودهای مناسب برای کاکتوسها کودهایی هیتند که پتاس بیشتری از ازت داشته باشند. مثل npk12، ۱۲،۳۶یا ۳،۱۱،۳۸ یا کودهایی مشابه این کودها. عکس رو میتونید به تلگرام یا اینستاگرام شرکت بفرستید.

  10. Ramin میگوید:

    ممنون
    در طول روز اگه نیاز هست چند بار و به چه مدت باید درب رو از روی سینی بردارم؟
    یا کلا باید درب بسته باشه؟

    • کارشناس 2 میگوید:

      سلام. تا وقتی بذرها جوانه نزدن نیازی نیست درب رو بردارید ولی میتونید برای تست بستر چند ثانیه درب رو بردارید وبستر رو چک کنید. بعد از جوانه زدن وسبز شدن اکثریت بذرهای بستر میتونید هوادهی رو شروع کنید.

  11. رامین میگوید:

    سلام وقتتون بخیر.
    ببخشید اگه مراحل قارچ کشی رو گلا انجام ندیم و بعد از کشت اینکارو انجام بدیم احتمال جوانه زدن ازبین میره یا اگر درست مراقبت بکنم ممکنه جوانه بزنن؟اخه من هرجا گشتم قارچ کش پیدا نکردم برای همین مجبور شدم کشت رو بدئن قارچ کشی انجام بدم البته از جایی ک خاک رو تهیه کردم بهمگفتن خاکه استریله و نیازی به قارچکشی نداره،میشه راهنماییم کنید؟ممنونم

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. بهتر بود قبلا از کاشت بستر رو کامل استریل میکردید اگر بعد از کاشت قارچ کش تهیه کردید هر دو هفته یک بار بستر رو با محلول قارچ کش استریل کنید که احتمال قارچی شدن بستر وبذرها به حداقل برسه. یک گرم در یک لیتر اب.

      • رامین میگوید:

        سلام.ممنونم از راهنماییتون من بذر پیوته رو با روشی ک گفتید کاشتم بنظرتون مشکلی وجود نداره؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام. خواهش میکنم، اگر قارچکشی هر دو هفته یک بار منظم انجام بشه مشکلی پیش نمیاد.

  12. سام میگوید:

    سلام،من نخل ماداگاسکار کاشتم و الان حدود ۴۰ روزه که از کاشت میگزره ، الان که چکشون کردم دیدم خیلی قد کشیده و برگ هاش به درب ظرف میخوره و جای رشد بیشتر برای بذرها نیست !!!! چکارمیشه کرد واسه فضای ناکافی ظرف کاشت ؟؟؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. اگر داخل بستر کوچکی هستند میتونید بستر رو داخل یک ظرف عمیقی قرار بدید وروی ظرف دوم سلفون بکشید تا رطوبتشون حفظ بشه. اگر بسترتون بزرگ هست وداخل ظرف دیگری جا نمیشه بهتره درب رو باز کنید وداخل یک کیسه فریز بزرگ بگذارید به اصطلاح کاور کنید وکیسه رو از قسمت بالا ببندید میتونید از کیسه های زباله شفاف هم استفاده کنید.

  13. جواد میگوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید. ببخشید اینکه تعدادی از بذرهای کشت شده، قرمز کم حال شدن. دلیلش چیه وچیکارکنم؟؟ ممنون

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. دلیل تغییر رنگ جوانه ها به صورتی مایل به قرمز دلیلش دمای زیاد ونور زیاد هست. تغییر رنگ از قرمز مایل به قهوه ای دلیلش خنک بودن محیط هست دما رو چک کنید وبه حد نرمال برسونید رنگشون درست میشه.

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. بله میشه. بذرهای اپونتیا پوسته سختی دارند بعد از گذروندن دوره سرمادهی باید 24_48 ساعت داخل اب ولرم خیس بشن بعد کشت بشن. بذرها احتمال داره تا دوماه بعد سبز بشن. تکثیر اپونتیا بیشتر از طریق قلمه مرسوم هست از طریق بذر کمی مشکل هست. بعلت دیر سبز شدن بذرها.

  14. علیرضا میگوید:

    سلام خسته نباشید. من حدود یک ماه و نیم پیش چند مدل بذر از شما گرفتم الان هم اکثریتشون رشد کردن و خوبن به غیر از پیلوس ها که از ده تا ۹ تا شون جوانه زدن ولی یکی یکی همشون ژله ای میشدن و از بین میرفتن با این که هم هوادهی میکردم و هم کاربندازیم اسپری میکردم الان فقط ۴ تاشون باقی مونده که اونم دو هفتس رشدش متوقف شده بنظرتون چکار کنم؟ یه سوال دیگم داشتم: روی بستر کاشت بصورت پراکنده یه لکه های سبز تیره بوجود اومده شبیه جلبک. آیا برای جوانه ها خطری داره و باید چطور ازبین ببرمشون؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. ممنون از شما. طریقه نگهداری جوانه های پیلوس نلی دقیقا مثل لیتوپس هست. وبعد از سبز شدن جوانه ها حتما باید رطوبت بستر کمتر بشه. (بوسیله هوادهی) بعد از اسپری محلول قارچ کش حتما یک ساعت هوادهی کنید. برای رشد بهتره دما پایین باشه وجای پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید دما بین15_20باشه رشد بهتری خواهند داشت. بهتره جلبکها رو از سطح بستر با کمک پنس جمع کنید. جلبکها مواد غذایی واکسیژن موجود در بستر رو مصرف میکنن وموادغذایی واکسیژن لازم برای رشد جوانه ها باقی نخواهد ماند.

  15. Mali میگوید:

    سلام خسته نباشید من بذرهایی که از اینجا تهیه کردم کاشتم الان ۱۵ روزه
    یه بخشی از کاکتوسها در اومدن دیروز هم یه بار با کاربندازیم سمپاشی کردم ولی توی خاک یه حشرات ریزی راه میرن هم سیاه به چشمم خورده هم سفید،با کاربندازیم از بین نرفتن
    اینا رو چیکارشون کنم ؟لطفا راهنمایی کنید.

    • کارشناس 2 میگوید:

      سلام. برای حشرات داخل بستر بهتره از سم حشره کش استفاده کنید. قارچ کش اثری روی حشرات نداره اگر امروز محلول قارچ کش اسپری کردید یک هفته بعد سم حشره کش استفاده کنید. میتونید از سم حشره کش دیازینون یا دلتامترین استفاده کنید یک سی سی دریک لیتر اب مخلوط کنید وبستر رو با این محلول ابیاری کنید اگر حشرات کوچکی مثل مگس کناربستر پرواز میکنن میتونید از کارت زرد هم استفاده کنید.

  16. جواد میگوید:

    احسنت استاد. واقعا خسته نباشید. ممنون از لطف شما بابت جواب، به این خوبی و دقیق. تشکر فراوان

  17. جواد میگوید:

    با سلام خدمت شما.
    چندتا مقاله درمورد نور مصنوعی خوندم. بیشترش نوشته بود طیف نور قرمز و آبی کاربرد نداره. بیشتر گفتن رنگ سفیدوزرد کاربرد داره. میشه نظرخودتون بگید، کدوم بهتره؟؟؟؟؟؟؟؟

    • کارشناس 1 میگوید:

      سلام. در رابطه با طیف نوری ابی وقرمز یک مقاله مهم ومفید از یکی از استادان عزیزم دارم که براتون اینجا میفرستم کامل مطالعه بفرمایید. متاسفانه خیلی از سایتها بدون اطلاعات کامل فقط از روی هم کپی میکنن.

      #توضیحات درباره پرورش گیاهان با نور مصنوعی

      صفحه۱/
      گیاهان علاوه بر آب ،مواد معدنی ومواد آلی برای رشد ونمو خود نیاز به نور نیز دارند وهیچ گیاهی از خانواده ی گیاهان مختلف نمی تواند در تاریکی رشد کند و برای رشد نمو خود باید در تأثیر نور قرار گیرد،در ضمن بسیاریی از فرآیندهای فیزیولوژی گیاه توسط نور انجام میشود.
      ترکیب نور لامپ های قرمز و آبی برای افزایش رشد گیاهان استفاده میشود ،وجود نور برای انجام عمل فتوسنتز، گل دهی، جوانه زنی و افزایش گیاهان امری ضروری است اما از کمک نور مصنوعی که راهی آسان برای رویش نهال های سبز و مستحکم است نمی توان به سادگی صرف نظر کرد. نور خورشید دارای طیف های کامل نور است و تمام رنگ های آن مورد استفاده گیاه قرار می گیرد اما در عین حال نورهای قرمز و آبی بیشترین نقش را در فتوسنتز ایفا می کنند. نور قرمز موجب رشد گیاه و گل دهی آن می شود اما اگر گیاه تنها نور قرمز را دریافت کند، به طور طولی رشد می کند اما ضعیف باقی می ماند. نور آبی نیز باعث رشد گیاه می شود اما دریافت آن به تنهایی سبب کوتاه و ضخیم شدن شاخه ها و برگ های گیاه می شود. در حالی که استفاده از ترکیب ۲ نور آبی و قرمز موجب افزایش فتوسنتز در گیاهان می شود. از طرفی، طول موج نور، شدت تابش نور و مدت زمان تابش نیز در فتوسنتز گیاه موثر است
      استفاده از لامپ با بخار جیوه سبب تولید نور آبی شدید و بالانس نوری می شود و استفاده از لامپ با بخار سدیم نیز که برای کوددهی و میوه دهی کاربرد دارد، نور زرد و نارنجی تولید می کند که ایجاد این نورها سبب می شود گیاه احساس کند فصل پاییز فرا رسیده است و زمان گل دهی و میوه دهی آن تحریک شود.
      در صورت استفاده از نور مصنوعی به جای نور طبیعی باید از ترکیب نور قرمز و آبی استفاده کرد زیرا این ۲ نورمکمل هم هستند و اثری مانند نور خورشید در رشد گیاهان دارند
      طول دوره ی رشدیکی دیگر از مشخصه های نوری است که در این رابطه باعامل نور آشنائی،طول دوره نوری خصوصا زمانی که هدف تولید گل های شاخه بریده شده می باشد حائز اهمیت است.
      طول دوره ی روشنایی وتاریکی روی جوانه زنی بذر،ریشه زایی ،رشدونمو گیاه،زمان گلدهی وباردهی تأثیر زیادی دارد.
      گیاهان از این نظر به ۳دسته تقسیم می شوند:گیاهان روز کوتاه،گیاهان روز بلندوگیاهان خنثی یا بی تفاوت
      گیاهان روز بلند:
      این گیاهان برای ورود به رشد زایشی وبه گل رفتن بین۱۰-۱۴ساعت به نور نیاز دارند.جوانه های گل،زمانی تشکیل می شود که شبها کوتاه باشد.گاهی اوقات دراثر تیمار نور،شکست تاریکی درشب ودر فصول سرد،پائیز وزمستان که نور به اندازه کافی به گیاهان روز بلند نمی رسد و توسط نورهای مصنوعی،به گیاه نور تابانده می شود ونیاز گیاه را برآورده خواهد کرد.
      دراثر افزایش دوره ی تاریکی گیاهانی مثل ارکیده و رز، رشدشان متوقف می شودواندازه ی گلها کوچک وساقه ها ظریف وطول گیاه به طور غیر طبیعی کوتاه می شود که بر روی بازار پسندی این گیاه تأثیر منفی دارد
      گیاهان روز کوتاه:
      این گیاهان در نقطه مقابل گیاهان روز بلند قرار می گیرند وبرای ورود به رشد زایشی خود وگلدهی به نور تابشی کمتر از ۱۲ساعت نیاز دارند،در واقع نیاز بیشتر آنها به تاریکی است.در کشور ایران به دلیل اینکه روزهای آفتابی بسیاری دارد باید نیاز نوری گیاهان مختلف شناسایی شود تاگیاه در طی روزهای بلند از رشد رویشی وزایشی خوبی برخوردار باشدلذا باپایین آوردن ساعات روشنایی وایجاد سایه یا شب های طولانی توسط کشیدن شید بر روی گل ها وگلخانه ها، گیاهان روز کوتاه را وارد مرحله ی گلدهی یازایشی می کنند.
      گیاهان خنثی یابی تفاوت:
      این گیاهان حساسیتی نسبت به طول روز وشب ندارد ودر تمام طول سال گلدهی می کنند وبرای نگهداری در منزل بسیار مناسب اند.مانند گل حنا،بگونیاو…
      کمیت نور:
      اهمیت کمیت نور در تولید محصولات غیرقابل انکار است. میزان فتوسنتز تابع کمیت وشدت نور است،اگر شدت نور کم یا زیاد شود فتوسنتز نیز کاهش یافته ورشد گیاه کم می شود.در صورتی که شدت نور زیاد باشد با کاهش فتوسنتز روبه رو می شویم واگر شدت نور کم باشد فتوسنتز نیزکم می شود. گاهی اوقات با افزایش درجه حرارت به خصوص در مرحله گلدهی باسقط وریزش گلها روبه رو می شویم،در واقع باافزایش شدت نور فتوسنتز وتولید کاهش یافته ودر موارد شدید متوقف می شود واین به دلیل خاصیت اشباع نوری گیاه می باشد.به عبارت دیگر می توان گفت،ماگزیمم شدت نور هر گیاه منحصر به فرد است که میزان بالاتر از آن فتوسنتز را افزایش نمی دهد واین مقدار را نقطه اشباع نوری گیاه می گویند.

ارسال دیدگاه بسته شده است.