مگس سیاه بلای جان خزانه‌ های کاکتوس

مگس سیاه بلای جان خزانه‌های کاکتوس : مگس سیاه به بلای جان خزانه‌های کاکتوس‌ها و ساکولنت ها تبدیل شده است. این حشره در خاک گلدان بخصوص گلدان‌های حاوی پیت ماس و در رطوبت زیاد تخم می‌گذارد و  لاروها یا همان بچه‌های این حشره که به صورت کرم‌های ریز سفید رنگی مشاهده می‌شوند شروع به تغذیه از ریشه و در نهایت تنه کاکتوس‌های جوان می‌کنند. و با سرعت باورنکردنی جوانه‌ها را از بین می‌برد. جوانه‌های زخمی نیز معمولاً دچار انواع بیماری‌های قارچی شده و از بین می‌روند.

قبلاً هم در سایت میهن کاکتوس در مورد مگس سیاه گلدان مقاله کاملی گذاشته شده بود ولی به دلیل اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم دوباره در این مورد در سایت مقاله بنویسیم. روزانه ده‌ها نفر در مورد این آفت از ما سؤال می‌کنند، امیدوارم این مقاله برای دوستان مفید باشد.

راه‌های مبارزه با مگس سیاه گلدان کاکتوس‌ها:
۱- ماسه: به جرات می‌توان گفت بهترین و ارزان‌ترین راه برای مبارزه با این آفت ماسه می‌باشد. مگس سیاه در بسترهای ماسه‌ای تخم‌گذاری نمی‌کند. پس با ریختن ماسه ضدعفونی شده بر روی بسترهای کاشت می‌توان از تخم‌گذاری این حشره جلوگیری کرد. توجه داشته باشید ماسه را بعد از سبز شدن همه بذرها باید بر روی بستر بریزید. سعی کنید ماسه به صورت یک دست و کامل بستر را بپوشاند تا مگس‌ها توان نفوذ به خاک را نداشته باشند. حداقل باید در حدود نیم سانتی متر ماسه بر روی بستر ریخته شود. ماسه عاری از خاک باشد و کامل با سم قارچ‌کش ضدعفونی شود.

از دیگر مزیت‌های ماسه بر روی بستر می‌توان به راست ایستادن جوانه‌ها، حفظ رطوبت و جلوگیری از جلبک زدن سطح بستر اشاره کرد.

ریختن ماسه بر روی بستر کاشت کاکتوس ها برای مبارزه با مگس سیاه
ریختن ماسه بر روی بستر کاشت کاکتوس ها برای مبارزه با مگس سیاه

 

۲- مبارزه شیمیایی: زمانی که مگس سیاه یا کرم‌های ریز در بستر کشت مشاهده کردید فوراً اقدام به سم‌پاشی با سموم حشره کش مانند دیازینون نمایید. هرچند این سموم لاروها را از بین خواهند برد ولی بر روی تخم‌های مگس سیاه بی تأثیر هستند پس باید بعد از حدود ۵ تا ۷ روز دوباره سم‌پاشی شود تا لاروهایی که تازه از تخم خارج می‌شوند نیز از بین بروند.

۳- سایر اقدامات: استفاده از چسب‌های زرد تا حدودی مؤثر است و می‌تواند با به تله انداختن مگس‌های سیاه بالغ از جمعیت آنها بکاهد. جدا کردن بسترهای آلوده از سایر بسترها، قرنطینه کردن گیاهان تازه خریداری شده، حفظ شرایط بهداشتی، استفاده از توری‌های ریز برای پنجره‌ها و درها تا حدودی می‌تواند از ابتلای خزانه‌ها به این آفت خطرناک بکاهد.

پیشگیری و مبارزه با این آفت را جدی بگیرید و مدام خاک بستر خود را کنترل کنید زیرا این آفت می‌تواند در مدت زمان بسیار کوتاه تمام جوانه‌ها را از بین ببرد. همان‌طور که در بالا اشاره شد این آفت در خاک‌های پیت ماس و کوکوپیت و در رطوبت بالا تخم گذاری می‌کند.

منبع: میهن کاکتوس
کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

پیشنهاد می شود مقاله کامل آشنایی با مگس سیاه را نیز مطالعه کنید. کلیک

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
28 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها